Om en månad faller Nahar för åldersstrecket. Men på lördagen var den gamle Elitloppsvinnaren åter i seger-tagen – och slog till på isbana.

Elitloppsvinnaren från 2013, Nahar är inne på karriärens upplopp men har för den sakens skulle inte slutat att vinna. När Umåker tävlade på lördagskvällen, slog hjälten till igen. I sin premiär på isbana – vann den Robert Bergh-tränade tolvåringen.

– Jag gillar den här hästen så fruktansvärt skarpt. Han är så klok. Jag har fått äran att köra honom flera gånger, men kört galopp och aldrig lyckats. Äntligen fick jag vinna med honom, det betyder så mycket, sa kusken Jan Norberg enligt Kanal 75.

Loppet gick i hårt tempo på isbanan; efter 08,0 första 500 och 11,5 på varvet, kunde Nahar kliva in i bilden efter en resa som tvåa i andraspår. Fajtern tog upp jakten på Magnifik Brodde och kunde säkert avgöra sista biten – Janne Norberg firade med segergest.

Segertiden blev 1.12,0a över 1640 meter och Nahar noterades här för sin 45:e seger i den 151:a starten. Hästen har tjänat drygt 13 miljoner kronor under en lång och fantastisk karriär. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Extra V75: Alfas da Vinci – efter starkt slutvarv

Extra V75: Alfas da Vinci – efter starkt slutvarv

När det ska avgöras över långa distanser är Alfas da Vinci ett ständigt pålitligt kort. Det var långt fram – men nioåringen han dit på Mantorp.

Mantorp bjöd på en extra V75-omgång på söndagen och publiken fick bland annat se Ultrastayern över den lika dryga som udda distansen 3640 meter.

Ytterligare 60 meter i bonus hade Alfas da Vinci som med sin tränare Joakim Lövgren i sulkyn gjorts till favorit. Den urstarke fuxen avvaktade dock länge långt bakom kön och såg ut att ha ”mil” fram till täten när han först med varvet kvar anslöt sist utvändigt.

Men då blev det fart på stayerkungen. Då bara de sista 600 meterna återstod, styrde Alfas da Vinci på kraftfullt i spåren – och kunde precis på linjen fånga in den undflyende Danne Edel. 1.15,3 över 3700 meter visade klockorna. Alfas da Vinci belönades med 100 000 kronor.

*Segermaskin är ett lämpligt epitet på fyraåriga Southwind Feji. Efter sin seger på Mantorp är USA-stoet faktiskt segerrikast i landet i år. Det efter att ha noterats för sin 11:e seger i 13:e starten.

Mikael J Andersson körde det av Pär Hedberg tränade stoet, som visade sin tuffhet när hon avgjorde knappt men säkert via spåren på 1.15,1 över 2160 meter.

*Stoeliten kördes över lång distans och fick se Robert Bergh-tränade Geisha Sund imponera för Stefan Söderkvist. Vinnaren slog knock på konkurrenterna efter en snabb forcering halvvarvet kvar och vann lätt på 1.14,5a över 2640 – ett banrekord.

*Firma Bergh och Söderkvist segrade även i Takter-trofén. Re Doc återvände efter ett par veckors uppehåll och visade fin stil direkt. 1.12,8a över 1640 meter blev segertiden efter att ha anfört loppet från början till slut. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Cyber Lane bjöd på show i Solvalla Grand Prix
Nästa nyhet
V75: Cyber Lane bjöd på show i Solvalla Grand Prix

V75: Cyber Lane bjöd på show i Solvalla Grand Prix

Vad är han för häst, Cyber Lane? Johan Untersteiners kanon fick göra loppet i dödens på Diamanten – men krossade ändå motståndet i Solvalla Grand Prix.

Kretsen kring Cyber Lane har en riktigt spännande framtid framför sig. Derby-vinnaren visade sina ruskiga kapacitet när han gjorde slarvsylta av motståndet i lördagens höjdpunkt Solvalla Grand Prix.

– Jag förstod att det skulle bli svårt att ta en längd på Diamanten i dag men jag var tvungen att köra lite. Men hästen höll sig lugn och fin hela vägen, jag kände att jag hade att åka med och han gick ju bara ifrån dem, sa Johan Untersteiner i ATG Live.

Mycket handlade förstås om starten. Cyber Lane gav Diamanten, här i Stig H-debut, en rejäl dust om spets, men Diamanten höll upp för Erik Adielsson. Cyber Lane fick helt enkelt finna sig i uppgiften att göra loppet i dödens.

Efter 09,8 första 500 stannade klockan på 14,0 vid varvet. Fast över sista bortre långsidan visade Cyber Lane vem som är kungen i kullen. Raja Mirchi-sonen manglade friskt och i sista sväng handlade det bara om två hästar. In mot upploppet, blott om en.

Cyber Lane kopplade enkelt greppet om Diamanten – och bara stack undan med ett par längder. Johan Untersteiner firade med en rejäl segergest. Segertiden var riktigt snygg, 1.12,1a över 2140 meter var ett tangerat löpningsrekord.

Cyber Lane tjänade här ytterligare 400 000 kronor och passerade därmed sju miljoner inkört i karriären. Det här var valackens 16:e seger i 19:e starten. Nästa år kan ännu större uppgifter vänta för den fyraåriga superstjärnan.

– Det blir nog tuffare nästa år, men vi ska försöka ändå att komma tillbaka starkare än någonsin. Han ska ju växa in i världseliten men har man en sådan här häst tror man absolut att det är möjligt, sa Johan Untersteiner i ATG Live.

Bakom var det Dartagnan Sisu, som gick i rygg på vinnaren, som sluggade sig förbi Diamanten i fajten om andrapriset. Galopp i första kurvan blev det för Love Matters.

*****

Silverhästen var upplagt för Västerboonthenews från innerspåret och den formstarke nioåringen gjorde heller inga fel under resans gång. För Örjan Kihlström spårade han runt om.

– Han var jättefin, jag tror faktiskt inte han var tom i mål heller, han blev lite bekväm. Det var enkelt, hästen slappnade av lite när det var klart, han är klok, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Västerboonthenews höll enkelt upp täten och fick Dante Boko så småningom utvändigt om sig. Adrian Kolgjini provade att sätta press över sista bortre långsidan, men ledaren hade mer att ge.

Västerboonthenews gick i stället undan över upploppet och kunde greja segern i Silverhästen, värd en kvarts miljon, mycket enkelt på för årstiden fina 1.11,5a över 2140. Bakom ordnade Poochai silvret efter en invändig resa, i tät kamp med Dante Boko. On Track Piraten fick fritt från vinnarhålet men kunde inte förbättra sig.

– Det känns omtumlande. Det är tacksamt att få ha en sådan här häst, det är kul för honom att få vinna ett lite större lopp också, sa tränaren Lars Brindeborg.

*****

*Stor favorit i Bronsfinalen var M.T. Joinville, men fick se sin segerrad bruten efter en galopp med varvet kvar. Skrällkostymen fick i stället Kenneth Haugstad ikläda sig efter att ha rattat in Roger Walmann-tränade Tobacco till seger efter en bra avslutning sista halvvarvet. 1.13,5a full distans var segertiden.

*Finalen av Diamantstoet såg en härlig duell mellan Kash Brodda och Stella Newmen. Den senare höll upp spets, medan Kash Brodda fick jobba i dödens. Det hindrade dock inte Peter Unterteiners fina Ready Cash-sto som imponerade rejält när hon ändå kunde avgöra säkert. 1.13,4 över 2140 var tiden i denna hästens fjärde raka.

*Per Lennartsson har Cab Hornline i toppform. Sexåringen tvekade inte att kliva fram för att köra till spets trots första 500 efter 09,2 – och skulle sedan stanna kvar där hela vägen. Officer C.D. utmanade från rygg och Springover avslutade bra, men utan chans ta sig förbi ”Cabben” som noterade 1.12,2a över 2140 meter.

*Lars I Nilssons Global Takeover fixade ett litet rens i Klass 2-finalen. Christoffer Eriksson skötte tömmarna bakom fyraåringen som kom att leda loppet från start till mål. Global Takeover tilläts lugna ned farten i täten och någon fara på taket blev det aldrig. 1.14,3a visade klockan.

*Axevallas Morgan Wilhelmsson har en riktigt fin variant i fyraårige Mack Dragan som visade sitt register i Klass 1-finalen. Mack Dragan höll upp spets men fick inte direkt sitta i fred. Det till trots stack han för Carl Johan Jepson undan ur sista sväng och höll farten berömvärt hela vägen till säker seger. Det på 1.12,6a över full distans. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Succé i monté för Mindyourvalue WF
Nästa nyhet
Vincennes: Succé i monté för Mindyourvalue WF

Vincennes: Succé i monté för Mindyourvalue WF

Mindyourvalue W.F. gjorde debut både i Frankrike och i monté – något som slutade i succé. Robert Bergh-hästen segrade på Vincennes.

Den av Robert Bergh tränade fyraåringen Mindyourvalue W.F. syntes att trivas ypperligt när han vid Vincennes tävlingar på lördagen dök upp i sin första start under sadel.

Valacken reds av Yoann Lebourgeois och duon stod för en insats utan anmärkningar. Efter att ha tidigt kommit till ledningen, ryckte Mindyourvalue W.F. genom sista sväng och kunde vinna helt ohotad.

Den här segern, som för övrigt var hästens andra i karriären, betalade 31 500 euro och segertiden blev till 1.14,2 över 2850 meter.

Du kan se loppet här.

*Spartan Kronos blev favorit i Prix de Quimper för sexåringarna, men Conrad Lugauers fine travare kunde inte leva upp till förväntningarna. Efter att ha spetsat tidigt släppte Spartan Kronos ledningen och när det väl blev fritt mitt i sista sväng, hade Jean-Michel Bazire redan snott loppet.

Efter en resa i dödens tryckte Bazire gasen i botten bakom Bario Josselyn som stack undan och vann enkelt på 1.14,5 över 2850 meter. Spartan Kronos kunde inte förbättra sig över upploppet utan fick nöja sig med fjärdepriset.

*En comeback efter två års frånvaro gjorde Mister J.P. i Prix de Chenonceaux, men efter en invändig resa föll Björn Goop-träning tillbaka sista biten och slutade långt ned i det slagna fältet.

Inte heller Target Kronos eller Tango Negro fick med sig av priskakan, där Paul Hagoort-tränade Coup Droit kunde ta ned favoriten Cantin de l’Eclair på rejält sätt. 1.13,2 över 2700 visade klockan. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tung förlust för Bandit Brick - missade rekordet
Nästa nyhet
Tung förlust för Bandit Brick – missade rekordet

Tung förlust för Bandit Brick – missade rekordet

Nej, det blev inget danskt segerrekord för Bandit Brick. Steen Juuls segermaskin fick se sig snöpligt besegrad på Billund under fredagen.

Steen Juul-tränade Bandit Brick har blivit den stora snackhästen i Danmark. Anledningen till det är att han tycks vägra förlora. När han på fredagen tog turen till Billund var det med tjugo raka segrar med sig i bagaget – en till och han skulle slå det danska segerrekordet.

Men det blev inte så som nog de flesta hade förväntat sig. Bandit Brick fick ett blytungt lopp i dödens i hårt tempo. Storfavoriten knäckte förvisso ledaren, övertog spets i sista sväng, men var utan chans att försvara sig mot Armani S. som hade bevarat spurtkrutet torrt.

– Det är inte så mycket att säga. Hästen gjorde ett fantastiskt lopp. Vi förlorade loppet när vi inte kunde komma till ledningen, sammanfattade Steen Juul för Dansk Hästväddelöb.

Vinnaren Armani S., som noterade 1.12,9a över 1900 meter, kördes av John Köhler som faktiskt också var kusken bakom Kandar, hästen som tillsammans med Opus G.T. – och Bandit Brick, nu fortsätter att dela segerrekordet.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nya upplägget för V75 Champions - sex lopp

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson