Sebastian K. har avslutat tävlingskarriären, men nu börjar den nya som avelshingst. Världens snabbaste flyttar till klassiska Hanover Shoe Farms.

Efter en tidigare i somras uppkommen gaffelbandsskada valde man att låta Sebastian K. avsluta sin sagolika tävlingskarriär.

Snart börjar den nya – som eftertraktad avelshingst. Nu är det klart var världens snabbaste travhäst genom tiderna ska husera för att erbjuda sina tjänster. Det blir anrika Hanover Shoe Farms i Pennsylvania som kommer bli Sebastian K:s hemvist från och med 2016 års avelssäsong.

– Alla som såg Sebastian K. när han var som bäst måste ha blivit imponerade. Han har den perfekta mixen och kommer till oss med den magiska kombinationen av franskt och amerikanskt blod som dominerat de senaste decennierna. Jag är säker på att han kommer producera riktigt snabba tävlingshästar, säger Jim Simpson som är chef på Hanover Shoe Farms i ett pressmeddelande.

Korean-sonen Sebastian K. som under sin karriär travade in lite över 20 miljoner kronor, kommer den 22 augusti avtackas på Pocono Downs (där han slog det absoluta världsrekordet) och hedras med sitt eget lopp – Sebastian K Invitational.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V86: Trippel för Goop gav miljonutdelning

V86: Trippel för Goop gav miljonutdelning

Björn Goop var dagens man när Solvalla värmde upp inför stundande Jubileumspokalen. Han stod för en trippelseger på V86.

Onsdagskvällens V86-rad var inte allt för lättfunnen, men en rätt väg mot miljonerna att ta visade sig vara Björn Goop som noterades för en trippelseger inom spelet.

Björn Goop i toppform. Foto: ALN

Och det var inga lätta segrar som Goop stod för – två av dem kom nämligen efter startgalopper. Först ut var Pasi Tikkala-tränade Mountain Cleaver som tog sig en rejäl markförlust kort efter start.

Det finska femåriga stoet gav dock inte upp, arbetade sig ikapp invändigt i fältet och fick fritt fram mellan hästar vid utgången av sista sväng. Mountain Cleaver avslutade strålande och vann till slut väldigt lätt.

Galopp redan innan startbilen lämnat fältet blev det för favoritspelade Eclipse Boko, tränad av Timo Nurmos. Det bekom emellertid inte den fyraåriga talangen som ruschade fram i dödens med varvet kvar och därifrån hade full kontroll.

Med egentränade Kasper Roc blev det en enklare väg mot segern för Björn. Femåringen höll upp täten och kunde ta sin andra raka seger utan problem.

V86 avslutades med att Örjan Kihlström (som förresten tog ett hat trick i kvällens tre sista lopp) skrällde med Stefan Melander-tränade Panoramic, vilket fastställde slutresultatet till 10 rätta kuponger med 8 rätt – hälften av dem fanns i förre hockeyproffset Kristian Huselius ägo som dessutom äger Eclipse Boko.

Rätt V86-rad:

3 Mountain Cleaver – Björn Goop 5,02
4 Dream Trotter – Oskar J Andersson 20,00
1 Eclipse Boko – Björn Goop 2,01
6 I Am Unique – Erik Adielsson 3,91
2 Kasper Roc – Björn Goop 5,44
2 Dennis de Castella – Torbjörn Jansson 5,94
9 Order to Fly – Per Lennartsson 1,51
3 Panoramic – Örjan Kihlström 22,64

8 rätt: 1 035 031 kr (10 system)
7 rätt: 3746 kr
6 rätt: 260 kr

Omsättning: 19 574 039 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Vaggeryd: "Har gjort allt rätt hittills"
Nästa nyhet
V4 Vaggeryd: ”Har gjort allt rätt hittills”

V4 Vaggeryd: ”Har gjort allt rätt hittills”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Han har gjort allt rätt hittills och vinner han igen har jag Kriterieplaner med honom. Nu är det bilstart och jag kommer därför skippa huvan han hade senast och bara ha bomull, han gick alltså mer dövad från snävt spår med voltstart då. Bilstart är nytt för honom men han har fått testa en provstart med långvagn och eftersom han är klok och fin så tror jag det ska gå bra, men vi får testa före tävlingarna med. Hästen är stor i gången och det blir barfota runt om igen, som förra gången, säger Per Nordström om Sevilla (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Vaggerydstravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Querida Frontline – Hon gjorde ett bra lopp direkt i första starten för mig och jag var klart nöjd med henne. Hon hade tränat fint inför det och borde till och med vara lite bättre nu. Vi körde all-in med utrustningen den gången men nu blir det vanlig vagn, skor runt om och alla skydd sitter på. Ändå känner jag mig inte alls slagen på förhand och från det här utgångsläget kan jag inte göra annat än att ladda mot ledningen, säger Kim Eriksson.

3 Coruna – Hon håller formen och läget passar bra. Hon är bra även med voltstart men upplägget för kusken sköta. Det finns inte så mycket i utrustningsväg att förbättra henne med och vi ändrar inte på något. Det är barfota runt om, bike och utan käkrem. Hon bör vara bland de tre främsta i mål. Annars blir jag besviken, säger Björn Lindblom.

4 Play It Diablo – Hon stod för två väldigt bra segerlopp där innan sommaren men blev sedan sjuk och fick pausa. Nu har hon fått ett par lopp i kroppen men hon kan vara lite seg att få igång. Sist var det lite sparat och jag tycker hon känns allt bättre. På pappret ser loppet överkomligt ut men det kommer inte bli någon snabbstart från det här spåret. Det är ingen galopprisk och jag tror inte hon kommer göra bort sig. Hon kommer få gå med skor runt om denna gång, säger Jörgen Åsén.

7 Hugelinda – Hon hamnade risigt på det hela senast och var ursäktad. Hon känns bra och är bättre än vad raden ger sken av. Hon är ojämnt startsnabb så det är svårt att veta hur hon kan utnyttja läget. Vi kör henne barfota runt om och inga ändringar, säger Roy Bendz.

10 Roxy Trio – Hon gör det bra men har fått ett svårt utgångsläge här. Vi får köra till slut och ta vad vi får. Fortsatt barfota runt om, säger Peter Untersteiner.

Lopp 2, V4-2

3 Protector – Han inte så tokig och är renoverad efter förra starten då han inte var fräsch. Hästen känns fin i jobben och kan öppna bra. Barfota runt om och jänkarvagn igen, alltså inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

4 Dizzy River – Han galopperade senast utan att jag har någon bra förklaring, vi blev inte störda till galopp. Jag gör lite små korrigeringar med huvudlaget nu och hoppas att han kommer fungera bättre. Det är lång distans så jag lär inte ha bråttom från början med honom. Det blir barfota runt om nu och jag har en bra häst för klassen, säger Johan Untersteiner.

6 Manley – Han var duktig senast efter att ha plumpat i Norge och jag vet i ärlighetens namn inte vad som var fel den dagen. Han känns riktigt på tårna för dagen och jag tror hon kommer göra en fin insats. Jag tycker att han behöver längre distanser för att komma in i matchen så förutsättningarna är jag nöjd med. Han går alltid hela vägen till mål och jag tycker han ska räknas. Skor runt om och norskt huvudlag, säger Sofia Aronsson.

7 Elliot Coger – Han har fått lite jobb inne på banan nu och det bör vara positivt. Från det här läget blir det dock svårt att få position och det var ingen lätt uppgift. Barfota fram igen, säger Fredrik Persson.

9 Ciceron Silas – Han var ännu bättre än jag förväntade mig senast då hästen som snabbast gått 17,5/1600 inför det loppet, och jag valde därför ett snällt upplägg. Jag vill köra honom ur klassen nu då han är svår med voltstart och får då tävla i klass 1 med autostart i nästa start istället. Jag tror han kommer rusa genom klasserna och nå gulddivisionen om han får vara frisk och fräsch. Jag kör gärna honom på väntan, men han tål att göra jobb själv också. Hästen visade allt väl i sista jobbet och är allround. Det blir inga ändringar mot senast, hovarna är fina så det blir barfota runt om igen, säger Per Nordström.

Lopp 3, V4-3

3 Sevilla – Han har gjort allt rätt hittills och vinner han igen har jag Kriterieplaner med honom. Nu är det bilstart och jag kommer därför skippa huvan han hade senast och bara ha bomull, han gick alltså mer dövad från snävt spår med voltstart då. Bilstart är nytt för honom men han har fått testa en provstart med långvagn och eftersom han är klok och fin så tror jag det ska gå bra, men vi får testa före tävlingarna med. Hästen är stor i gången och det blir barfota runt om igen, som förra gången, säger Per Nordström.

7 Tromb Access – Han är lite långsam och stegig ännu men gör det ändå bra och går bra till slut. Nordströms häst tror jag blir svår att slå och det blir inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

8 Novton – Han är lite väl trög och det är lite diesel över honom. Läget är tufft så vi ligger lågt. Jag provar nog honom med ett helstängt huvudlag för första gången så får vi se om det kan väcka upp honom. Barfota runt om, säger Fredrik Persson.

9 Pay For This Face – Det finns rätt så bra fart i henne men hon är spänd av sig och jag har inga större segerförhoppningar med henne. Inga ändringar är planerade, säger Adrian Kolgjini.

11 Rex Lane – Hästen är under fin utveckling och blir bättre för varje lopp. Han är inte så snabb ut så läget spelar mindre roll egentligen, men jag har stor respekt för Nordströms häst. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

12 Aron Palema – Han känna formstark för dagen och gjorde ett riktigt bra lopp igen senast. Det blev bara en tredjeplats men han gick bra ute i spåren sista 700. Jag tycker också att han var duktig vid segrar så på den fronten ser allt bra ut men nu fick vi ett tufft utgångsläge. Helt omöjligt är det såklart inte att han vinner men vi behöver tur. Skor runt om, säger Pär Hedberg.

Lopp 4, V4-4

2 My White Eagle – Jag har kört henne på slutet och det är en väldigt trög häst som gör sig allra bäst i ledningen, säger Peter Untersteiner.

3 Bambi Rozz – Hon blev lite för pigg senast men formen ska vara bra. Läget är fint och hon kan öppna bra så det bör bli en fin resa. Gärna I spets. Inga ändringar är planerade och hon är inte borta, säger Olle Elfstrand.

7 Karl Oscar Palema – Han galopperade senast när det gick alldeles för fort i starten och sen blev det ett felsteg till. Jag tycker att han känns som han ska hemma på gården men har haft det svårt att fungera på samma fina sätt som i slutet av förra året. Då radade han upp segrarna men jag tycker ändå att han börjar känns lika bra nu som då. Det är väl lite upp till bevis denna gång men självklart hoppas man. Barfota runt om, säger Pär Hedberg.

9 Doublestar Rapida – Han verkar klart uppåt för dagen och felfri ska han duga bra i ett lopp som detta. Spåret var dock inget vidare och det föreligger galopprisk med honom. Inga ändringar är planerade, säger Adrian Kolgjini.

13 Capri T.T. – Han gör det rätt bra men det är ett knepigt läge även med honom. Jag är lite inne på att testa honom med norskt huvudlag idag. Åter skor runt om, säger Fredrik Persson.

15 Calvados In – Han var fin senast men mötte inte det tuffaste gänget då. Vi har många att runda men jag tror på en bra insats och att hästen kommer vara framflyttad med tätare starter. Det blir skor runt om igen, säger Johan Untersteiner.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Martens-seger mot tufft motstånd på Enghien
Nästa nyhet
Martens-seger mot tufft motstånd på Enghien

Martens-seger mot tufft motstånd på Enghien

Fina tävlingar har körts på Enghien under onsdagen. Femårige Romanesque tog hem Prix Jean-Luc Lagardère mot tufft motstånd.

Med ett förstapris på 67 500 euro hade Prix Jean-Luc Lagardère samlat ett riktigt fint startfält. Segrande ur striden gick den i Italien födde femåringen Romanesque.

Romanesque. Foto: ALN

Christophe Martens tränar och kör Love You-sonen som släppte täten till favoriten Ustinof du Vivier som ledde in över upploppet men bröt ut ett spår. Det lämnade fritt spelrum för Romanesque som tackade genom att till slut vinna säkert på 1.15,3 över 2875 meter.

Elitloppsdeltagaren Ustinof du Vivier fick därmed nöja sig med silvret på samma tid som vinnaren. Vinci de l’Abbaye lade beslag på tredjepriset före Roxane Griff, som för övrigt vunnit loppet vid två tidigare tillfällen.

***

Ny andraplats för Going For Gold Zaz i Paris. Foto: ALN

Robert Bergh befann sig på Enghien för att köra sin Going For Gold Zaz i inledande Prix du Pont de l’Alma (23 400 euro). Ekipaget spelades till favorit på toton men fick bli nöjda med andrapriset bakom Ulexa des Plans (e. Jag de Bellouet) som på 1.12,5a över 2150 meter vann för Matthieu Abrivard.

Fyraåringsracet Prix de Genève såg kulltoppen Bird Parker (e. Ready Cash) ta sin andra raka. Jos Verbeeck körde den av Philippe Allarie tränade storfavoriten till vinst på 1.14,9 över 2875 meter. En seger som betalade 38 250 euro.

I Prix de la Porte de Versaille, ett Grupp 3-lopp för fem- och sexåringar, skrällde det till när Franck Ouvrie lotsade in stoet Adélia de Mélodie (e. Lilium Madrik) till viktoria på 1.12,4a över 2150 meter. Här var Red Rose America (i träning hos Fabrice Souloy) trea medan Lutfi Kolgjinis duo Paparazzi och Alec Hornline slutade oplacerade.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes anmäld till Sto-EM - trots allt
Nästa nyhet
Vincennes anmäld till Sto-EM – trots allt

Vincennes anmäld till Sto-EM – trots allt

14 hästar är preliminärt anmälda till Sto-EM som körs på Solvalla nästa onsdag. Med i listan finns nu även Vincennes – även om hon fattades i den första upplagan.

Vid Solvallas fullspäckade tävlingskväll den 19 augusti då Jubileumspokalen utgör huvudnumret, avgörs även Sto-EM, eller European Championships for Mares som loppets officiella namn lyder. 650 000 kronor väntar vinnaren.

Petter Johansson. Foto: ALN

På måndagen släppte Svensk Travsport listan på de preliminärt anmälda deltagarna. Under tisdagen adderades emellertid ytterligare en häst – svenska men i Frankrike tränade Elitloppshästen Vincennes.

Anledningen till att Vincennes inte fanns med i den ursprungliga listan var ett mejl – som inte kom fram som det skulle. På Svensk Travsports hemsida berättar ST:s sportchef Petter Johansson om incidenten:

– Det är mitt fel att Vincennes namn inte fanns med på den första anmälningslistan. Under söndagen var jag i USA när tränaren Fabrice Souloy anmälde hästen till mig. Jag mailade då denna information via mobiltelefonen till Svensk Travsport, men mailen kom aldrig fram innan anmälningstiden gick ut klockan 12 på måndagen, säger han och fortsätter:

– Jag skulle naturligtvis ha dubbelkollat att informationen nått kollegorna i Stockholm, men det gjorde jag inte. Det var riktigt klantigt av mig och jag kan bara be om ursäkt för det.

Därmed finns Vincennes med bland de preliminärt anmälda hästarna och är rankad trea enligt det rankningssystem som Svensk Travsport använder sig av.

– Tränaren har gjort allt rätt. Han anmälde hästen i rätt tid till Svensk Travsport, det vill säga till mig, och Vincennes är därför lika berättigad att vara på anmälningslistan som de andra svenska stona, säger Petter Johansson.

Du kan läsa hela Svensk Travsports artikel här.

Den definitiva anmälningstiden för Sto-EM går ut på torsdag morgon. De anmälda hästarna är:

Sverige:
1 Your Highness
2 Backfire
3 Vincennes
4 Eketorpets Tess
5 Blended Scotch
6 Donna di Quattro
7 Twigs Voici
8 Youana (reserv)
9 Air Frame (reserv)

Norge:
1 Angelina B.R.
2 My Happiness E.P.

Italien:
1 Red Rose America

Finland:
1 Amazing Soul
2 Demi de Veluwe

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter superduellen - Månprinsen startar igen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson