Just nu:
15.41 Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback
11.38 Eld Rask redo för norska Derby-kvalen
11.02 Gimpanzee en av sju till Yonkers Trot
10.01 Fortsatta problem – Steen Juul står över Derbyn
09.27 Uhrberg och Untersteiner i danska Derbyt
08.31 Six Pack till Frankrike – och Prix d’Amérique?
15.53 Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.
15.38 Diamanten i comeback – möter Antonio Tabac
14.26 Dubbelmiljonären går till Paw Mahony
14.06 Avstängd fyra veckor för den fula drivningen

Redén om Propulsion: ”Går all in för Elitloppet”

Propulsion hade inte lyckan med sig i Prix d’Amérique den här gången heller. Fler starter i Frankrike blir det inte. Nu är målet bara ett – att vinna Elitloppet.

Han gjorde sin tredje raka, och kanske sista, start i Prix d’Amérique men drabbades återigen av otur. Efter en dålig start och ett lopp långt bak i fältet var uppgiften omöjlig för Propulsion trots att han avslutade bäst av alla. Man fick nöja sig med en hedervärd femteplats.

– Prestationen var jävligt bra, det var bara tråkigt att vi kom bort i loppet. Sedan hemkomsten har Propulsion gått lugna intervaller och känns hur fräsch som helst, säger tränaren Daniel Redén i en intervju med Trav 365.

På söndag körs returmötet Prix de France i Paris. Propulsion har figurerat i anmälningslistan men någon start är det inte tal om. Han är ju redan tillbaka på hemmaplan och det stora målet för kommande säsong är ett annat. Daniel Redén drömmer om att få kröna sin supertravares karriär med seger i Elitloppet.

– Min plan är att köra mot Elitloppet. Jag vill inget hellre än att han ska få vinna Elitloppet, han har den kapaciteten men det är långt dit och många andra hästar som också vill stå överst. Jag kommer gå all in för det, det var därför vi valde att avbryta Frankrike. Det är hemmaplan och jag kommer lägga upp det lite annorlunda mot i fjol och han kommer säkert ha lite mer lopp i kroppen inför. Jag vill få igång oljan i kroppen på honom ordentlig, säger han till Trav 365.

Det blir i så fall det fjärde raka Elitloppet för den i dag åttaårige Propulsion som kan vara inne på sin sista säsong på tävlingsbanan. Efter att ha slutat fyra debutåret 2016 har hästen de två senaste åren tagit silvermedaljen i Solvallas klassiker.

Läs även: Upplagt för ett revanschmöte i Prix de France?

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
måndag 14:26, 19 augusti

Dubbelmiljonären går till Paw Mahony

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 14:06, 19 augusti

Avstängd fyra veckor för den fula drivningen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:40, 19 augusti

Championat-kollen: Untersteiner i Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:12, 19 augusti

Segersviten förlängdes – 51 raka för Trebol

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:24, 19 augusti

⏱️Twitter-svepet

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
måndag 09:24, 19 augusti

Svanstedts Plunge Blue Chip – på 1.09,0

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:57, 19 augusti

Mästarmötet i Sundsvall Open Trot

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Solvalla

Tisdag: V64-tips till Solvalla

Solvalla V64

Omgången:  V64 på Solvalla där det nu har slagit om till plusgrader och vi får se hur banan tacklar de snabba förändringarna med vädret. Borde kunna vara hyggliga förutsättningar åtminstone. Jag spelar med två spikar i omgången. Min första spik blev sent struken och jag fick tänka om. Jag spelar nu med en spännande gäst från Finland som bör kunna leda runt om samt en mycket spelvärd spik i sista avdelningen som hade mycket sparat i mål senast. Och enbart för alla rätt.

Spikarna: 5 Bossy Alley i  V64-2 samt 4 Virunga i V64-6.

V64-förslag: Enbart för alla rätt
2,4,7,8,9 (3-10)
5 Bossy Alley (3-1)
1,2,3,4,5,6,7,8,10 (9-11)
1,4,6,7,8,11 (9-10)
1,2,4,5,6,9,10 (11-3)
4 Virunga (2-5)
5x1x9x6x7x1 = 1890 rader

DD-förslag: 2,4,9 – 4 x 200 kr 1,5,6,10 – 4 x 100 kr

Loppanalyser

Loppanalys V64-1:

Ranking: A/B: 7-9-4-8-2 B: 3-10-5-6

Spetsanalys: Ett stayerlopp och inte så många startsnabba hästar. Jorma är vass och hans styrning Herrera Boko är hyggligt snabb ut. En strykning invändigt är klart bra då man har sjunde och det kan bli spets. Worn Out med Uffe kan försöka ta emot.

Loppanalys: Här blev favoriten och den troliga vinnaren Vine Vision sent struken och det öppnar upp loppet en hel del. Jag streckar fem hästar som höjer sig något.

7 Herrera Boko hade sparat i mål senast och Jorma upp nu. Det kan bli spets och sedan halvbilligt med favoriten borta. Vek sig något från spets näst senast så det är inte säkert spets är så bra.

9 Grammofon kan spurta bra bara formen finns där. Avgjorde knappt näst senast och spännande med Oskar upp.

4 Willmer Gel har en jobbig aktion och lär tappa från start. Kapabel nog för att vinna bara han travar loppet igenom.

8 Alvena Warrior håller farten bra men har jobbigt läge. Bör räcka långt här bara han kommer ner i läge. Lättare nu med två icke-startande hästar. 2 Worn Out har läget men visade inget extra alls senast. Dessa streckas.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 5 B: 3-1-6-11-4-12-7-9-8 C: 10-2

Spetsanalys: Hannu Korpi svävar lite om taktiken men det bör bli tidig ledning för hans Bossy Alley.

Loppanalys: Här har finske gästen 5 Bossy Alley bra chans att nå tidig ledning och sedan spåra hem loppet. Hästen var fin vid seger näst senast och gick bra från svårt läge senast. Korpi har nu skärpt till träningen och tror på en ännu vassare insats ikväll. Han räknar med att köra en 15-tid och tror på vettig chans. Han är osäker om taktiken men det ser ut som spets och det är värdefullt. Jag går på finnen då min första spik blev struken i V64-1. Resan med övernattning har inte varit helt perfekt då hästen dricker lite dåligt. Den infon kom i morse och loppet går först ikväll så det hinner nog rätta till sig och då bör det kunna gå vägen. Jag provar med spik.

3 Cheiftain Takoda och 1 Christer är två kapabla hästar men inte helt att lita på. Skulle någon ur duon sköta sig så bör den hästen räcka rätt långt här.

6 Rapide Yoga har också strulat en del. Vann trots galopp näst senast och hängde med godkänt från rygg ledaren senast. Räknas här. Dessa tre är dock struliga av sig.

JS Eriksson har visat rätt fin form på en del hästar och 11 Why Not Blanche fick inte fritt i tid senast. Kan bli halvbilligt detta och denne är också tänkbar bakom min spik.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 10-1 B: 3-7-4-8-2-6-5 C: 9-11-12

Spetsanalys: Activist står ensam på startvolten och lär leda loppet väldigt länge.

Loppanalys: Ett smålurigt lopp där jag streckar på en del. Tipset till 10 Entrepreneur som bör hävda sig bra i ett lopp som detta. Satt fast näst senast och var tvåa från spets senast. Har ett rätt jobbigt läge och det måste klaffa under resans gång.

1 Activist har ju härliga förutsättningar för att leda loppet runt om. Borde kanske ha stretat emot bättre efter tidig spets senast och upploppet kan bli långt här över lång distans. Aikio har inte igång så mycket och det blir tunt med segrar till stallet.

3 Winnertakesitall kan nog bättre än vad vi sett. Provas med urryckare ikväll och det kan nog betyda liter mer sprutt sista biten.

7 Alwoods Joker gör debut för Reijo och streckas även om det borde behövas lopp i kroppen. Reijo verkar dock nöjd.

4 Ridgehead Mateo vann från spets senast och räknas även här. Korpi är nöjd med 8 Laptop Alley och räknar med chans men han är givetvis orolig hur han ska greja springspår i Sverige. Tappstart lär vi nog få se. Finskt springspår är annorlunda.  2 Power Memphis har intressant läge med Rikard och de får sedan ett streck.

Totalt streckar jag nio hästar.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 6-1 B: 4-8-7-11-9-10 C: 5-3

Spetsanalys: B.W.Empress har vass kusk men hästen galopperade senast den hade spår ett bakom bilen. All for One kan öppna bra. Kan nog släppa och Ehlers är ofta offensiv och kör för tät med Thirsty for More.

Loppanalys: Tipset till 6 Thirsty for More som gjorde debut för Ehlers senast och gjorde det bra. Valacken avslutade då bra och höll ihop stilen fint. Lär inte vara sämre nu och kan tänkas nå spets.

1 B.W.Empress hade lite sparat i mål senast. Har ett spännande läge även om hon galopperat från samma spår tidigare. Har även spännande kusk i Calle. Hade inte startat på länge inför senast men det har gått lite halvlång tid även inför denna uppgift.

4 All for One har fint läge och kan öppna rätt bra. Här kan det bli spets eller kanske rygg ledaren då känslan är att hästen ska smygas helst även om han har travat i spets en gång och var då rätt bra. Det kan bli bike på.

8 Lennart Sjöhammar kan en del och har lopp i kroppen samt Erik. Fick en snäll och fin genomkörare senast.  Läget är dock inte så bra.

Streck även till 7 T.Walls Inferno (Johan visar dock ingen sprudlande stallform med två segrar av 39 i år) samt 11 Grainfield Aiden som är rätt ny i ny regi och det låter uppåt.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 2-9-4 B: 5-1-10-6-11-3 C: 7-12-8

Spetsanalys: Fast Time är mycket rask iväg och från spårett börd et blir spets.

Loppanalys: Här har finske gästen 2 Fast Time en mycket spännande uppgift för att leda från start till mål. Han är snabb och närmast följer bilen första biten. Kan springa fort i spets över den korta distansen och bli svår att fånga in. Var struken efter senaste starten men det var från uselt spår. Då Mäkinen åker hit bör det vara trimmat. Jag är dock rädd att hästen är lite väl vek sista biten och garderar. Han har dessutom rest långt till Solvalla och utan ressällskap och det kan sätta sina spår. Bara spelad på sex procent och tipsetta blir det trots allt.

9 Chapuy var positiv bakom Lightningsky senast som tvåa. Är nästan alltid med och hugger och har rygg på startsnabbe Fast Time. Dessutom med Calle. Givet bud.

4 Mr Magnifique är ganska rejäl till slut och lär plocka ner många då han håller farten bra,. Kanske alla. Är som sagt lite tveksam till Johans stallform men tidigt streck är det.

5 Iller Tooma med Rikard kan överraska. Inte alls någon dålig häst detta. Avslutningen näst senast var bra men senast strulade det.

1 Prins Norrgård streckas sedan på läget då det bör bli en fin resa. Var förbättrad då med ny utrustning. Totalt blir det sju hästar.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 4 B: 2-5-10-6-9-8-7-13 C: 11-12-1

Spetsanalys: Sundbo Rindi ett tag i spets. Troligt att Vanessa F.B. snirklar sig fram för att överta.

Loppanalys: 2 Vanessa F.B. spikade jag senast i V75 och det var rätt då hon vann från utvändigt ledaren. Näst senast såg hon dunderladdad ut men galopperade som störd. Nu blir hon mycket hårt betrodd och visst kan hon vinna på nytt. Det kan bli tidig spets men det är inte säkert. Dessutom ingen bike ikväll.

4 Virunga var med i samma lopp som Vaness F.B. senast och var rätt hårt betrodd. Virunga gick då i mål med mycket sparat och såg rejält formstark ut. Hade varit intressant att se då med fritt men jag var nöjd att hon satt där hon satt. Nu är hon bara spelad på sju procent och det känns galet. Hon är klart spelvärd ikväll och det låter bra från Båth. Jag spelar med Virunga som spik denna gång och tackar Vanessa F.B. för vad hon gjorde senast. Spännande spik i Virunga då jag vet att hon kan en hel del.

5 Tina Gel är stark men inte helt pålitlig i volten och nu blir det ingen bike. 10 Sahara Sun kan spurta bra.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Jänkarna vill se Bold Eagle i Breeders Crown
Nästa nyhet
Jänkarna vill se Bold Eagle i Breeders Crown

Jänkarna vill se Bold Eagle i Breeders Crown

Bold Eagle föll förvisso i Prix d’Amérique i sin senaste start, men är alltjämt ett hett villebråd för storlopps-makare världen runt. Hästen är inbjuden till starter i Nordamerika.

Efter att ha slutat sexa i Prix d’Amérique är nästa mål för Bold Eagle en start i Prix de France. Vad som händer i framtiden för fransmännens stora ikon är inte avgjort, men möjligheter framöver verkar det i alla fall inte saknas för ”Örnen”. Solvalla hoppas fortsatt få se hästen i en tredje raka start i Elitloppet och även jänkarna visar sitt intresse.

John Campbell, som numera är ordförande för Hambletonian Society, besökte Paris under Prix d’Amérique-helgen och överlämnade propåer till kretsen kring Bold Eagle. Fransmannen kan, om man så önskar, vara med i både John Cashman Jr Memorial som körs på Meadowlands under Hambo-dagen, och i Breeders Crown som avverkas på Mohawk senare under hösten, i slutet av oktober.

– Jag vet att det är svårt för de här hästarna att komma till oss i augusti, då det är varmt och också stora lopp i Europa. Därför har jag även föreslagit för Pierre Pilarski (Bold Eagles ägare reds.anm.) att möjligheten också finns för Breeders Crown i Kanada den 27 oktober. Karantänen är heller inte lika restriktiv som i USA, säger John Campbell till Paris-Turf.

Enligt Paris-Turf har John Campbell också varit i kontakt med Jean-Michel Bazire i hopp att kunna få över någon ur hans stjärnpackade stall till den andra sidan Atlanten i år. Bazire har tidigare menat att Aubrion du Gers är tänkt för en internationell turné i år där både Elitloppet och VM-loppet i USA är tänkbara mål.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nytt försenat jubileum - Petri Puro till 1000 segrar
Nästa nyhet
Nytt försenat jubileum – Petri Puro till 1000 segrar

Nytt försenat jubileum – Petri Puro till 1000 segrar

Ytterligare ett jubileum har upptäckts i efterhand. Petri Puro noterade sin tusende seger som tränare – redan i slutet av november.

I fredags kunde Svensk Travsport meddela att Peter Ingves blivit medlem av tusenklubben för kuskar, hans jubileumsseger togs redan i maj förra året men upptäcktes först då man kontrollräknat samtliga segrar. Nu uppmärksammas nästa ”försenade jubilar” – Petri Puro har tagit tusen tränarsegrar.

”Vid en extra kontroll upptäcktes fel i segerstatistiken och därför gick den tusende segern beklagligt obemärkt förbi”, skriver travsport.se. som bekräftar att jubileet skedde på Åby den 28 november i fjol med Cashback Pellini – för övrigt samma häst som Peter Ingves tog sin seger 1000 med i maj.

– Tusen segrar! Fantastiskt! En milstolpe! Inte dåligt, säger Petri Puro på travsport.se.

Petri Puro, med ursprung i Finland, kom till Sverige 1980 och startade som tränare 1993. Hästen som lämnat störst spår efter sig är förstås Commander Crowe som i Puros regi staplade segrar och bland annat vann Svenskt Travderby. Ytterligare en seger i samma lopp – samt i Kriteriet ordnade Pato. Andra stora namn som förknippas med Petri Puro är Camilla Highness, Fama Currit och på senare år Cash Crowe.

Läs även: Peter Ingves in i Tusenklubben – redan i maj

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Aktuellt med mer Frankrike för Readly Express
Nästa nyhet
Aktuellt med mer Frankrike för Readly Express

Aktuellt med mer Frankrike för Readly Express

Timo Nurmos menar att Readly Express var bättre i årets Prix d’Amérique än i fjol – och nu är siktet inställt mot nya starter i de franska superloppen.

Efter sin triumf i Prix d’Amérique förra året blev det ett längre uppehåll för Readly Express, men den här vintern hägrar fler starter på fransk mark. Bronsmedaljören från den stora bataljen senast är anmäld till söndagens returmöte Prix de France och om den här veckans tidiga jobb faller ut positivt blir det en start – och i så fall ett nytt möte med bland andra Bélina Josselyn.

– Jag vill känna på hur hästen har återhämtat sig efter Prix d’Amérique. Han var helt otroligt bra där och ännu bättre än förra året när han vann. Jag är stolt över hästen och alla runt omkring som jobbar med honom. Om han är bra nu så startar vi i Prix de France. Annars kan det bli Critérium de Vitesse i Nice i mars. Det är heller inte omöjlig det blir båda loppen, säger tränaren Timo Nurmos i en intervju med Kanal 75.

Många travfans vill förstås se Readly Express möta de bästa även i Elitloppet sista söndagen i maj, ett lopp som den svenske stjärnan fick stå över i fjol då han i stället lade fokusen på avelsarbetet. Men om det blir en satsning mot Elitloppet eller samma upplägg i år, får bli en senare fråga.

– Jag kan inte säga någonting om det redan nu. Det hänger mycket på om han ska vara i aveln som i fjol. I så fall blir det omöjligt att vara med i Elitloppet, säger Nurmos till Kanal 75.

Läs även: Upplagt för ett revanschmöte i Prix de France?

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Revanschmöte i Prix de France?

Travtips

Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback

Travtips
tisdag 15.41, 20 augusti
Solvalla tävlar vidare med tisdagstrav och i kväll får vi se flera fina hästar komma till start. Spelmässigt var det kämpigt at hitta vettiga objekt till lite roligare odds men vi gör ett försök med fyra spel. Tre vinnarlir samt ett platslir. Mest spänd är...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.53, 19 augusti

Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 18 augusti

Tips Tingsryd 18 augusti: Det blir åka av för Dragster

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.55, 16 augusti

Tips Örebro 17 augusti: En riktigt het vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.54, 16 augusti

Tips Örebro 16 augusti: Smokey Herman spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 15 augusti

Tips Bergsåker 15 augusti: Laxfaks i comeback!

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 13:07, 16 augusti 2019

Publiken har övergivit våra storbanor

VÄDERSTAD: Det blev en tur till Väderstad på fredagsmorgonen. Snart på väg hem igen. Publiksiffror Storbanorna har allvarliga problem med att locka publik till sina större travarrangemang. Åby kom upp till 4 000 personer under sitt ”Åby Stora Pris”. Den sä...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson