Travnet
ANNONS
Devilish Hill

"Är väldigt snabb ut – kommer vara offensiv"

Skribent

Publicerad kl 21.34, 06 juli 2024

av Kanal 75

Två starter på europeisk mark – men Devilish Hill har redan gjort sig ett namn.

Geir Vegard Gundersen varnar för den kvicke jänkaren som drog drömspåret i Ulf Thoresen Grand International.

1 Devilish Hill (V75-7) har varit ett stort utropstecken så här långt i den nya regin.

Den USA-födde fyraåringen kom i höstas till Geir Vegard Gundersens träning och gjorde under elitloppshelgen en spektakulär årsdebut. Till spelarnas förvåning vann Devilish Hill fyraåringseliten på läckra 1.09,3 och besegrade då närmast den purfärske Sprintermästaren Crown.

Senast följde han upp med en meriterade fjärdeplats i Oslo Grand Prix efter en resa länge fastlåst i rygg på ledande Joviality. På söndag väntar jänkarens tredje start för Gundersen – när han inleder från innerspåret bakom bilen i eftermiddagens höjdpunkt Ulf Thoresen Grand International.

Kan han överraska igen?

– Han har varit fantastiskt bra och bättre än vi kunnat hoppas på av en fyraåring. Loppet på Solvalla var starkt, men han imponerande kanske ännu mer på mig i Oslo Grand Prix. Trots att det var första gången som han gick över medeldistans så höll hästen farten stark efter en tuff öppning och hade nog gått förbi Joviality om det bara varit någon meter till av loppet, säger Geir Vegard till Norsk Rikstoto och fortsätter:

– Hästen är väldigt snabb ut och jag vet att Magnus (Teien Gundersen i sulkyn reds.anm.) kommer vara offensiv. Trots ett stenhårt motstånd tycker jag Devilish Hill ska räknas som en stor outsider.

Geir Vegard Gundersen har även i övrigt all anledning till en förträfflig söndag i Jarlsberg. Stallet har ytterligare fyra hästar till start på kupongen och flera av dem tillhör favoriterna i respektive lopp.

4 Bold Eagle Sun (V75-1) exempelvis. Ett stort löfte som efter fyra starter ännu inte vet hur det känns att förlora och som lär bli mycket betrodd in den inledande avdelningen.

– Han har gjort allting rätt och har inga problem med den här distansen. Fjärdespår i volten var inte det som vi hoppats på, men jag tror det ska gå bra. Löser han det bara så slåss hästen om segern, berättar tränaren för Norsk Rikstoto och fortsätter om övriga hästar inom V75:

10 Mozart B.R. (V75-1) var inte som bäst senast. Ska vara bättre nu men tillägget reducerar möjligheterna och en hygglig peng är målsättningen.

6 Kjella(V75-2) överlåter jag till Jarl Andre Smedtorp att köra, hann vann det här loppet för mig i fjol. Han är en bra kusk som kommer att förvalta den här chansen bra. Hästen är snabb ut och ska den här gången gå barfota och med rycktussar för första gången. Jag hoppas det ska ge ett positivt utslag och att de är i segerstriden.

1 Orlando Young (V75-5) var duktig i Harper Hanovers lopp, även om det blev ett maratonlopp som nästan kördes två gånger. Allt har sett fint ut efter det och han är snabb iväg, ska vara med i striden.

ANNONS
Nästa artikel