Bold Eagle kom aldrig till start i Prix de Bretagne – ändå slutade loppet med dubbelseger för Sébastien Guarato. Valko Jenilat vann före Billie de Montfort.

Dramatiken kring Bold Eagle inför stjärnans tänkta comeback i Prix de Bretagne blev stor. På lördagen blev det klart att Björn Goop skulle köra i stället för skadade Franck Nivard, men på söndagen var även Bold Eagles start i fara.

Den dubble PdA-vinnaren hade ådragit sig en hovböld och en dryg timme för loppets start kom beskedet att Bold Eagle inte skulle starta i Prix de Bretagne.

Trots det tunga avbräcket kom ändå tränaren Sébastien Guarato att dominera loppet – genom en dubbelseger.

Favorit på toton blev nu Guaratos andrahäst Valko Jenilat som för Eric Raffin via spåren klev fram och övertog täten av femårige Charly du Noyer, efter det att klockorna visat på 14,1 de första 1200 meterna.

Johan Untersteiner satt bakom loppets ende svensk Day or Night In som en bit senare ledde anfallet i tredjespår och landade i dödens. Man blev dock kort senare avlösta av Bird Parker som nu synade den ledande favoriten.

Fast åt Valko Jenilat fanns inget att göra den här dagen. Den som försökte mest var stallkamraten Billie de Montfort som kommit fram i rygg ledaren och in på upploppet fick fritt invändigt. Stoet närmade sig sista biten, men Valko Jenilat höll undan, knappt men säkert.

Vinnaren Valko Jenilat, som visat fin form i höst och bland annat varit fyra i Trotting Masters-finalen och senast segrade i Prix des Cévennes, klockades till 1.13,2 över 2700 meter. Förstapriset var 54 000 euro.

Åttaåringen är därmed klar för en första start i Prix d’Amérique, liksom Billie de Montfort, båda alltså i träning hos Sébastien Guarato. Trea, och också klar för PdA blev Charly du Noyer som höll ifrån sig Bird Parker och en kvickt avslutande Shadow Gar.

Day or Night In föll tillbaka något över upploppet och kom i mål som åtta. PdA-tvåan Bélina Josselyn fick trava i tredjespår utan rygg genom sista sväng och tappade också sista biten, i mål som nia.

Här kan du se loppet.

*****

*Prix Jacques de Vaulogé (54 000 euro) för treåringarna såg en skräll då Jean-Philippe Monclin lotsade in Easy des Racques till seger före ledande storfavoriten Ecu Pierji. Båda kom i mål på 1.14,4 över 2700 meter.

*Franck Leblanc-tränade Erminig d’Oliviere är de treåriga stonas vassaste och kunde noteras för seger även i Prix Annnick Dreux (58 500 euro). Mathieu Mottier hoppade upp i sulkyn, körde efter en bit fram mot spets och kunde vinna mycket enkelt på 1.14 blankt över 2700 meter. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Kuskändring på Bold Eagle – Björn Goop kör

Kuskändring på Bold Eagle – Björn Goop kör

På söndag körs Prix de Bretagne där Bold Eagle gör vinterns första test inför Prix d’Amérique. Men ordinarie kusken Franck Nivard tvingas ställa in – och ersätts av Björn Goop.

När Prix de Bretagne körs under söndagen på Vincennes är förstås Bold Eagle dunderfavorit. Men han får göra loppet utan sin ordinarie kusk Franck Nivard.

Den franske toppdrivern var under fredagens tävlingar på Vincennes inblandad i en olycka och fick efter smärtor i ryggen uppsöka läkarvård. Under lördagen stod det klart att Nivard inte skulle bli disponibel till söndagens viktiga lopp.

Men kretsen kring Bold Eagle har hittat en ersättare. Senare under lördagen bekräftades det att det blir Björn Goop som hoppar upp i sulkyn bakom världsartisten.

– Det är ingen lätt uppgift, han har ju bara vunnit, vunnit och vunnit. Det viktigaste är att allt är bra med Franck Nivard, säger Björn Goop till Kanal 75.

Svensken blir därmed den tredje kusken som kör Bold Eagle i lopp, i fjol körd Eric Raffin hästen vid två tillfällen då Nivard var avstängd. Han är dock redan upptagen med stallkamraten Valko Jenilat i Prix de Bretagne. (Foton: ALN).

Läs även: Prix de Bretagne: Kan någon stoppa Bold Eagle?

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Hårt i mål när Ferrari BR vann Axel Jensens
Nästa nyhet
V75: Hårt i mål när Ferrari BR vann Axel Jensens

V75: Hårt i mål när Ferrari BR vann Axel Jensens

Ferrari B.R. fortsätter sina besök i vinnarcirklarna. Efter en tuff öppning grejade han segern även i Axel Jensens Minneslopp på Bjerke.

Ferrari B.R. och Per Oleg Midtfjeld går en högintressant framtid till mötes. Axel Jensens Minneslopp för fyraåringarna var fenomenets sista start för året, men också en av karriärens större utmaningar. Något som segermaskinen fixade – men det blev hårt i mål.

– Det dröjde lite innan start och han blev lite stressad, men när starten gick så bet han i bra. Vi fick jobba sista biten och det var inte mycket krafter kvar i mål, men han har varit igång hela säsongen. Nu får vi träna ännu mer i vinter och se om han hävdar sig även nästa år, han har i alla fall potentialen, sa Per Oleg Midtfjeld i segerintervjun.

Vägen mot segern blev enklare då knappt favoritspelade Love Matters gick över i galopp redan före bilen lämnat fältet och fick dagen förstörd. Ferrari B.R. öppnade snabbt och kunde köra sig till spets ur den första svängen. Första 500 klockades efter 08,8 och varvet på 11,7.

När fältet styrde ur slutsvängen hade Ferrari B.R. allt jämnt kontroll över händelserna, men i vida spår avslutade Justice Ås riktigt starkt för Peter Untersteiner. Det hårdnade till rejält sista biten, men Ferrari B.R. vet som bekant var mållinjen är belägen – och höll undan.

Segertiden blev riktigt trevlig för årstiden, vinnaren kom i mål på 1.11,0a över 1609 meter. Justice Ås, som här gjorde comeback efter sju månader, avslutade berömvärt till silvret. Trea i mål J.H. Mannerheim från vinnarhålet, före Evil Enok M.E. och  Muscle Hustle som gick en godkänd avslutning. Förstapriset i loppet var 300 000 norska kronor.

*****

*Lionel körd av Göran Antonsen var stor favorit i Kai Eriksens Minneslopp och visade riktigt fin form inför väntande Frankrike-äventyr. Fuxen kunde överta ledningen ur den första svängen och varvade sedan på underkant 1.15.

PdA-trean var sedan i sin egen klass. Lionel lättade undan in över upploppet och kunde efter 08,5 sista 500 fastställa segertiden till 1.12,8a över 2100 meter före en bra avslutande Zenit Brick och en duktig Tripolini V.P.

*Kaj Widell bjöd på en skräll i Axel Jensens för ston. Segervapnet var Bravivivicimo, tränad av Årjängs Jörgen Pettersson. Efter ett lopp i andra utvändigt attackerade Orlando Vici-valacken med 500 kvar och tog upp jakten på ledande Unrestricted, den färska BC-vinnaren.

I spåren avslutade Xperia Knick hastigt och det blev en häftig uppgörelse trion emellan, men Bravivivicimo stack nosen först till seger, värd 150 000 norska, på 1.13,9 över 2100. Galopp i starten blev det för Bugatti Brick, medan Bikini fastnade med krafter i rygg ledaren.

*Robert Bergh grejade segern i stayerloppet med Making Love. Det efter att i sista sväng hittat loss från ett invändigt läge och efter en häftig avslutning i spåren precis hunnit fram och förbi Onceforall Face. Klockan visade 1.15,8 över 3160 meter.

*Bronsdivisionen gick till Dancelli, tränad och styrd av Olav Mikkelborg. Det efter att ha startat kvickt till ledningen och sedan säkert hållit den positionen ända till mål på 1.13a jämnt över 2100 meter.

*Admir Zukanovic har en fin sort i sexårige Seal Kronos. För Örjan Kihlström tog han i Klass 1 sin femte raka seger efter att ha gått en tung avslutning via fjärdespår i sista sväng och kommit i mål på 1.12,3a över engelska milen.

*Favoriten Nobel Amok felade efter att ha kommit till tät i Silverdivisionen. Det lämnade dörren öppen för en skräll och den ordnade Jeppe Juel som hittade en fin väg fram för Triton Neergård som avgjorde säkert över upploppet till seger på 1.11,2a över 1609 meter. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ägarna flyttar Diamanten från Bergh - till Stig H
Nästa nyhet
Ägarna flyttar Diamanten från Bergh – till Stig H

Ägarna flyttar Diamanten från Bergh – till Stig H

Efter att nya delägare anslutit kommer den fyraåriga stjärnan Diamanten att flyttas från Robert Bergh. Ny tränare blir Stig H Johansson.

Fyraårige Diamanten har haft enorma framgångar som unghäst och tjänat över 5,5 miljoner kronor. I år har Adrian Chip-sonen hämtat segrar i såväl Kungapokalen som Sprintermästaren och Grosser Preis von Deutschland.

Men efter att genom hela karriären funnits i träning hos Robert Bergh, har ägarna nu fattat beslutet att flytta Diamanten. Det sedan nya delägare anslutit.

– Det stämmer och det är för att de nya ägarna och även vi då vill ha hästen i Stockholm, vi flyttar ju fler hästar också. Sju av nio ägare håller ju till runt Stockholm, bekräftar delägaren Kent Forsberg för SportExpressen.

Sulkysport.se skriver att ny tränare för Diamanten kommer att bli Stig H Johansson.

Diamanten har vunnit 20 av sina 28 starter och bara i år travat in knappt fyra miljoner kronor. Den senaste starten var förra helgen i Breeders Crown där hästen slutade sexa.

– Naturligtvis tycker jag det är tråkigt och jag är besviken då vi haft ett långt och framgångsrikt samarbete med Forsberg genom åren. Diamanten köpte jag in till dem för 100 000 kronor på auktion och trots att hästen nu sprungit in över 5,5 miljoner tycker jag att han har mycket ogjort då han är en häst för internationella lopp, kommenterar Robert Bergh för SportExpressen.

Delägarna Peter och Kent Forsberg (Forspro AB) har haft ett mångårigt samarbete med Robert Bergh och bland tidigare hästar kan nämnas Derbyvinnaren från 2003 Tsar d’Inverne och Hambletonian-tvåan Adrian Chip som också är far till Diamanten. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Rajesh Face tävlar i Nordamerika nästa säsong?
Nästa nyhet
Rajesh Face tävlar i Nordamerika nästa säsong?

Rajesh Face tävlar i Nordamerika nästa säsong?

Lutfi Kolgjinis fyraåriga stjärna Rajesh Face ser ut att följa i Pasithea Face hovspår – och tävla i USA nästa säsong.

Raja Mirchi-sonen Rajesh Face har visat enorm potential i toppen av fyraåringskullen, slutade femma efter galopp i Derbyt men felade bort sig igen senast som betrodd i Breeders Crown.

Tränaren Lutfi Kolgjini smider nu planer för ett nytt upplägg inför nästa år. Tanken är att Rajesh Face ska tävla i Nord-amerika.

– Jag tror att han kommer att trivas på stora banor. Pasithea Face klarade sig ypperligt där och Rajesh Face är klassen bättre, säger Lutfi Kolgjini i Bengt Adielssons krönika på SportExpressen.

Rajesh Face har hittills i sin karriär vunnit 10 av 25 lopp och tjänat 1,25 miljoner kronor. Först väntar dock sannolikt en start i Solvalla Grand Prix den 25 november. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Karlshamnstravet är räddat - kommunen köper

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson