Bold Eagle, Propulsion och Readly Express. Trion ser ut att mötas redan nu på söndagen – då det handlar om genrepet Prix de Belgique.

På söndag är det bara två veckor kvar till Prix d’Amérique ska avgöras. De båda svenskarna Readly Express och Propulsion räknas av de flesta som två av de största utmanarna till titelförsvararen Bold Eagle.

Fast redan den här söndagen ser trion ut att mötas. Det när det handlar om det stora genrepet Prix de Belgique, det sista B-loppet inför den stora bataljen på Vincennes.

När anmälningarna till loppet löpte ut på måndag morgon, kvarstod 30 hästar i loppet (som maximalt ser 18 deltagare). 9 av dem är svensktränade.

Daniel Redén har anmält en kvartett, som förutom av den redan PdA-klare Propulsion, består av Lionel, Wild Honey och Call Me Keeper.

Prix Tenor de Baune-vinnaren Readly Express ser alltså ut att också välja Prix de Belgique som genrep. Anmälda är även Treasure Kronos, Spartan Kronos och Montdore. De senare är för närvarande inte inne i loppet.

Bold Eagle, som noterats för andrapriser i de båda tidigare B-loppen hästen deltagit i, har sedan tidigare siktat mot Prix de Belgique-start. Han ser ut att bland andra få sällskap av stallkamraten Carat Williams, PdA-tvåan Bélina Josselyn och redan PdA-klare Bird Parker.

De tre främst placerade får en biljett till Prix d’Amérique. Prix de Belgique körs över 2850 meter med bilstart och den definitiva startlistan blir klar på torsdag. (Foton: ALN).

Vem vinner PdA? Spela hos Unibet! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Vincennes: Stark Bilibili – svenskarna lottlösa

Vincennes: Stark Bilibili – svenskarna lottlösa

Fjolårstrean Bilibili visade formen inför stundande Prix de Cornulier när han på imponerande vis tuggade ned favoriten Traders i söndagens Prix du Calvados.

67 500 euro var förstapriset i montéslaget Prix du Calvados på Vincennes. Ett lopp som också funkade som genrepet inför Prix de Cornulier två veckor senare.

Laurent-Claude Abrivard-tränade Bilibili var trea i Cornulier förra året, och visade nu med Alexandre Abrivard i sadeln att formen verkligen sitter där även i år.

Bilibili kom fram utvändigt om favoritspelade Traders när denne övertog, men ledaren fick ge slaget förlorat in över upploppet då sjuåringen slog klorna i sin motståndare – och säkert gick ifrån.

1.13,0 över 2850 meter var vinnartiden. Bohemian Rhapsody och Catalonge passerade båda Traders sista den biten och säkrade med det platser i Prix de Cornulier.

Moving On gjorde comeback i monté och debut i regi Björn Goop. För Eric Raffin fick hon en resa invändigt, sågs aldrig i täten och kom i mål som tolva.

*Prix de Lille (39 600 euro) såg flera svenskar i startlistan, men de blågula hade inga framgångar. Vann det här loppet gjorde Attacus som för Eric Raffin fångade in den undflyende favoriten Afghan Barbés efter en vass avslutning. 1.11,2a över 2100 var segertiden.

Både Carabinieri och Caïd Griff blev störda i en trång situation i sista sväng, medan In Vain Sund mattades efter en körning fram mot dödens.

*Franck Leblancs toppsto Erminig d’Oliverie fortsätter sina framgångar. Efter den senaste segern i Critérium des 3 Ans följde den nyblivna fyraåringen upp med dito i Prix de Tonnac-Villeneuve (54 000 euro). Franck Nivard körde till seger på 1.13,4 över 2175 meter. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hanna tillbaka efter semestern - tog en fyrling
Nästa nyhet
Hanna tillbaka efter semestern – tog en fyrling

Hanna tillbaka efter semestern – tog en fyrling

Hanna Olofsson fick en riktig smakstart på det nya året. När Grand Slam 75 avgjordes hemma på Bodentravet under söndagen, knep hon en kvartett segrar.

Hanna Olofsson var tillbaka i sulkyn efter en semestermånad – och gjorde stor succé direkt. Fyra av söndagens Grand Slam 75-avdelningar lämnade hon som segrare.

– Jag kanske borde åka bort oftare. Skämt å sido känner jag mig alltid väldigt trygg varje gång jag åker bort eftersom jag vet att min personal har koll. Vi är ett härligt team i stallet och jag är stolt över att vara en del av det, säger hon till Kanal 75.

Samtliga Hanna Olofssons vinnare kom från det egna stallet. Guvernör Sund åtföljdes av Borups Puma och betrodda duon Roger America och Quattro Lane. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Oasis Bi PdA-genrepar - i V75 på Jägersro
Nästa nyhet
Oasis Bi PdA-genrepar – i V75 på Jägersro

Oasis Bi PdA-genrepar – i V75 på Jägersro

Oasis Bi tar sikte mot ett sista start i Prix d’Amérique. Uppvärmningen sker på Jägersro den här lördagen när Arvid Stjernswärds Minne ska avgöras.

Bara åtta hästar kommer till start i klassiska Arvid Stjernswärds Minne som är Gulddivisionen när V75 körs på Jägersro kommande helg.

En spännande comeback gör dock Oasis Bi. Stefan P Petterssons hjälte är tillbaka i sin första start sedan bronset i VM-loppet i mitten av oktober – och har siktet inställt mot en ny Frankrike-resa.

Nästa start för tioårige Oasis Bi är tänkt att bli i Prix d’Amérique, ett lopp han kommer kvala in till på pengar. Det blir i så fall hästens tredje start i världens tuffaste travlopp; 2016 slutade han trea.

Bland den här lördagens motstånd hittar vi Västerboonthenews som fortsatt visar stark vinterform och Dreams Take Time som vunnit just det här loppet två gånger tidigare. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

2140 auto

1 Oasis Bi – Kim Eriksson
2 Olympic Kronos – Thomas Uhrberg
3 Nappa Scar – Per Lennartsson
4 Radieux – Lutfi Kolgjini
5 Dreams Take Time – Peter Untersteiner
6 Scellino Luis – Ville Karhulahti
7 Västerboonthenews – Örjan Kihlström
8 Deuxieme Picsous – Peter Ingves

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam-tips till Boden
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam-tips till Boden

Söndag: Grand Slam-tips till Boden

GS75 Boden 7 januari

Omgången: Isbana och riktigt vintriga förhållanden med långa isbroddar. Jag testar att gardera några av jättefavoriterna och spelar med två lite mer roliga spikar!

Spikarna:
5 Borups Puma (GS75-4) gav riktigt ”nästa-gång-intryck” senast och spikar i annars jämnt lopp. 2 Quattro Lane (GS75-6) såg smällfin ut näst senast, felfri tror jag ingen slår honom!

GS75-förslaget är på 2.400 kronor.

12-5-13-10-6-11 (4-2)
12/ 9-7-10-8-6-4-3-13-15-5 (11-2)
5 Borups Puma (7-6)
9-2-6-7-8 (4-5)
14/ 9-13-6-1-7-12-8-2 (10-11)
2 Quattro Lane (9-8)
3-2-7-10 (6-5)

6x1x1x5x9x1x4 = 1080 kr
6x11x1x5x1x1x4 = 1320 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

2 – 3 x 1000

GS75-1:

Ranking: A: 12 B: 5-13-10-6-11-4-2 C: 3-1-7-8

Spetsanalys: Euphoria W.F. har tagit ledningen från innerspår två gånger tidigare.

Analys:

Efter strykningen av Likeonway så är 12 So Gå Imponera given etta. Hon galopperade lite konstigt 350 kvar senast, men återkom mycket bra över upploppet och den formen skojar man inte bort.

Betrodda 5 Gatelink gillar isbanan som hon vann på förra året, men är ändå ingen vinstmaskin. Går mindre dövad och bör gå felfritt och har chans.

Kan nämna att 13 Bonnie Light gick bra senast, men helt enkelt mötte snabbare häst. Varit struken för hälta efter det gör henne mer svårbedömd. Jag plockar på ett gäng då loppet är lurigt bakom de So Gå Imponera.

GS75-2:

Ranking: A: 12 B: 9-7-10-8-6-4-3-13-15-5 C: 11-2-1-14 

Spetsanalys: Chintana Banana är snabbast, men körs knappast från ledningen. Inbyprinsen kan vara framme och överta?

Loppanalys: Lång distans med många mindre bra hästar på isbana bör ge många trötta hästar. 12 Valnes How Lovely var klart bra vid tre raka segrar i höstas innan han fick vila lite. Det var comeback senast och han fick snällt lopp, och det var riktigt bra kliv över upploppet då kusken hittade loss. Nu är det jobbigt läge med spår 12 i Spårtrappa och vingelrisk, men löser det sig bara lite bör han vinna.

Kanske kan 7 Inbyprinsen köra mot ledningen tidigt, han har gått fullt okej på sistone och gynnas av den långa distansen. Från ledningen är han klart aktuell.

9 Humbaba är kraftigt kuskförstärkt med Ove A Lindqvist som kört hästen två gånger tidigare och varit etta och tvåa. Hästen har gått bra på sistone och visar bra form.

Det är inga segerstaplare i detta lopp och kan skrälla så bred gardering på en lapp fick det bli.

GS75-3:

Ranking: A: 5 B: 7-6-2-1-4-3 C: –

Spetsanalys: Jimmigration är snabb, men smyger mot dessa? Jeppas Roulett övertar?

Loppanalys: Rätt kul lopp trots att det bara är sju deltagare efter att ett gäng försvunnit på förbehåll och dubbelanmälning. Jag väljer att spika 5 Borups Puma som gjorde debut i ny regi för formstarka Hanna Olofsson och det var en bra sådan.  Ove hade order att köra på chans och det gjorde han, och då han snirklade sig loss på upploppet sköt hästen till rappt och gick med bra steg över mål. Jag tror han avgör detta med lopp i kroppen denne forne deltagare i Uppfödningslöpningen och jag spikar!

7 Mellby Fake har bra speed då det stämmer till för honom. 6 Don Draper borde gilla att få gå bakifrån då han springer som en krok framme i ledningen och han har en del fart och gick runt 16,5/2000 meter efter galopp på V75 senast. 2 Jeppas Roulett rådde inte på bra vinnare senast, men gick bra som tvåa och även han är ett segerbud.

GS75-4:

Ranking: A: 9 B: 2-6-7-8 C: 4-5-1-11-12-10-3

Spetsanalys: Veels Balo med Ohlsson tror jag har bra spetschans, den har varit snabb tidigare.

Loppanalys: 9 Hallsta Vinnex är ruskigt stor favorit med runt 75% och det är för mycket på häst som hela karriären visat mycket galopp. Visst, det känns som han blivit mer stabil, men att lita helt på honom kan jag inte göra som megafavorit. Han vann V75 på isbana förra vintern, och var tvåa samma omgång senast i Umeå. Han gillar förutsättningarna och vinner väl normalt, men spelvärdet på övriga gör att jag garderar.

6 Veels Balo vann från ledningen senast han startade i Boden och är snabb i benen. Ohlsson upp och då man kommer över till Sverige tror vi han kommer vara bra. Men det har varit en del problem med honom.

Intressant är 2 Guli Viktor som fått två lopp i kroppen efter långt uppehåll och formen pekar uppåt. Senast gick han bra som trea och honom måste jag varna för till låg procent.

Jag betalar även för skrällarna 8 Skaane Jo som slog Guli Viktor senast men står sämre till mot denne nu samt 7 Storvinna som hade varit sjuk innan näst senaste loppet, och visade kart förbättring senast.

GS75-5:

Ranking: A: 14 B: 9-13-6-1-7-12-8-2 C: 10-11-15-3-4

Spetsanalys: Lurig spetskamp och inte helt avgörande heller tror jag. Kanske är Simoni’s Geisha mest intresserad?

Loppanalys: Nästa megafavorit är 14 Roger America som varit väldigt bra, inte minst om man jämför med de han nu möter. Senaste hade undertecknad sjöar på DD-spelet just i Boden om skrälldragen som var tvåa och trea hade fixat segern och i sista sväng kunde jag ökat insatsen… Men Roger America var obeveklig från dödens och bara svarade då de försökte utmana. Han höll tappert på V75 senast och ska vara minst lika bra nu med två lopp innanför västen. Toppchans att han mosar alla, men det är för tråkig spik och jag nöjer mig med utgång.

Kommer han bort är det vidöppet och bör bli storskräll. 9 Flight Plan hängde med bra på V75 senast och har fint smygläge för Mika Forss och kan avgöra. 13 Oleander Face vinner sällan, men han gick också bra i senaste starten då han kom loss och kunde avgöra och han visade att isbana är plus för honom.

6 Simoni’s Geisha var helt överlägsen vid spetsseger i Boden i oktober. Två diskade i raden, men nu spetsläge med Östman och ett skrällbud.

GS75-6:

Ranking: A: 2 B: 9-8-5-11-7-1-12-3 C: 6-10

Spetsanalys: Flera kan öppna bra, Man In the Mirror kan hålla upp innerspåret kanske? Mister Burman och Global Racecourse utmanar.

Loppanalys: 2 Quattro Lane måste ha toppchans om han går felfritt, men dubbla galopper senast är inte plus på hans konto. Han gjorde comeback efter lång vila i Finland, släppte spets och låg på rejält hela loppet och gick utan att pressas då han inte fick helt fritt. Det var riktigt lira-intryck, men det blev alltså dubbla galopper starten efter. Nu är det bara felfritt som gäller första 250 och det tror jag lyckas och att Hanna vinner även detta lopp. Jag spikar!

Favorit är 5 Mister Burman som var positiv vid spurtseger nere i Örebro och visade bra form. Skulle ut på V75 men kom inte med då poängen inte räckte. Han gjorde två lopp på isbana förra året och fick inga pengar med sig så det känns tveksamt att han ska vara favorit på isbanan.

9 Onboard Broline lägger jag som förstareverv, ser mycket formstark ut men har inte riktigt fått chansen, men gick bra på V75 senast.

GS75-7:

Ranking: A: 3-2-7-10 B: 6-5-12-9-1-4 C: 8-11

Spetsanalys: Brisco Boko spetsade i 08,5-öppning men jag tror att Rhapsody Ås kan ta sig förbi nu och det finns nog på kartan att Raz Mackenzie körs fram och övertar trots kort distans.

Loppanalys: 3 Raz Mackenzie har vettig uppgift och kanske kan han till och med köra mot ledningen tidigt? Han är inte osnabb med dessa spår och kördes till spets då han vann V75-lopp vintern 2016, då han var bra med direkt. Jag tror de släpper om Roger testar, men han bör slå dessa oavsett lopp. Jag nöjer mig med att spika på DD då han varit väl ojämn ändå.

2 Rhapsody Ås har knallform och hans avslutning då han hittade loss 250 kvar senast var riktigt bra. Då stod han 20 meter före Raz ska man notera. Nu bör det bli spets eller ledarrygg och smyglopp är hans bästa grej, han har bara gått i ledningen en gång och det var sommaren 2016 i Sverige.

7 Höwings Star kom fullgott i väldigt vida spår senast där Raz vann, utan att kunna hota den. 10 Patricia Bishop fick chansen för sent i samma lopp som Höwings och Raz och hade sparat, men hon var blek senast. Gillar isbana normalt.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter förlusten: Positivt besked för Tekno Odin

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson