Världens största travlopp är avgjort. Styrkeprovet över 2700 meter på Vincennes kolstybb blev händelserikt när Bold Eagle upprepade fjolårets bedrift med ta hem Prix d’Amerique och nu kommer han till Solvalla sista helgen i maj!

Första startförsöket blåstes av när Anna Mix ville inte alls vara med och hennes humör blev inte bättre. Till slut fick hon köras ut och loppet kom igång utan henne. Kubbningen i starten blev såklart sevärd och Oasis Bi var allra snabbast och tog hand om ledningen. Körande Johnny Takter fick inte vara ifred där framme särskilt länge när både Princess Grif och tillslut Univers De Pan ville till täten.

Timoko - Foto: ALN

Björn Goop hamnade i dödens med Timoko men kunde sedan överta täten efter drygt 1200 meter. Fick utvändigt om sig Daniel Redéns Call Me Keeper där Pierre Vercruysse skruvade upp tempot en aning för att sedan krypa ner i rygg.

Favoriten Bold Eagle bidade sin tid i fjärde-tredje ytter och när tåget gick i spåren satt Franck Nivard kvar. Ett drag som länge såg ut att bli ödesdigert men istället visade det sig att detta skulle vara loppavgörande. För i slutsvängen var Timoko plågad av den tuffa löpningen och vips svepte Belina Josselyn till ledningen efter att tryckt ut Propulsion i spåren. Ett drag som även löste Bold Eagles bryderier eftersom Nivard hittade ut i perfekt slagläge.
– Vi hamnade snett på det från start och fick vi sent svar upp i backen. Sådan körning är kanske inte tillåten i Sverige men det är den här. Bazire knuffade ut mig vilket gav plats till Bold Eagle men de hästarna var ju också etta och tvåa i mål så såklart var de bra, kommenterade körande Örjan Kihlström efteråt. 

Guarato - Foto: ALN

I slutsvängen kunde Bold Eagle till och med gå ner och vila i rygg på ledaren men in på upploppet kastade sedan Nivard loss ordentligt och då exploderade både hästen och publiken. Belina Josselyn hade inget som helst svar och närmsta hoten bakifrån var helt akterseglade.

Ready Cash-sonen försvarade därmed Prix d’Amerique-segern från i fjol och tränare Sebastien Guarato gav följande glädjebesked efter loppet.
– Nu kommer vi till Solvalla och Elitloppet! Hästen var mycket bra men det var också en helt perfekt styrning av Franck Nivard. Jag blev lite orolig att vi skulle bli fast där ett tag men det löste sig.

I Daniel Redéns månghövdade armada spurtade Lionel till sig bronset (140 000 euro) och tätt där bakom knep Propulsion fjärdeplatsen (80 000 euro). Call Me Keeper slutade sjua medan Wild Honey blev diskad.

Övriga svenska hästar slutade med blygsamma placeringar där Treasure Kronos var nia i mål och Oasis Bi tia. Noterbart är också att Timoko föll tillbaka rejält och hamnade i det slagna fältet.

Bold Eagle - Foto: ALN

Detta var Bold Eagles 31 seger på 36 försök och förstapriset i Prix d’Amerique är 450 000 euro. Segertiden skrevs till 1.11,2/2700 meter vilket är nytt världsrekord! Totalt har sexåringen tjänat 2 743 300 euro – hatten av!!!!

Se loppet här igen!

Läs också ”Klart för Prix d’Amerique – här är startlistan”
Läs också ”Sista chansen för Timoko – Han känns än bättre i år”

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Inför V75: Fortsätter flytet för Ceka?

Inför V75: Fortsätter flytet för Ceka?

Åbytränaren Edvin Ceka hade att fint fjolår som kröntes med en V75-seger när Rubacuori Alca vann på Halmstad i mellandagarna. Totalt sprang hans hästar in nästan 1,7 miljoner under fjolåret och även denna sidan om nyåret har segrarna fortsatt trilla in.

På fyra starter har det blivit tre segrar och idag går man upp i ottan för att göra resan tvärs över landet till V75 på Solvalla. Tanken var att hans nyförvärv Santiago Kyu skulle göra andra starten på svensk mark men sexåringen kommer inte att komma till start.

Det var synd eftersom han var riktigt bra i Sverigedebuten och kändes kanonfin efter det. Jag tror hade kunnat hålla ledningen från innerspåret men dödens hade nog inte heller varit någon fara eftersom detta är en rejäl häst. Han kommer bli en riktigt bra tävlingshäst med tiden, säger Edvin Ceka.

Rubacuori Alca - Foto: ALN

Istället är det Rubacuori Alca som får försöka hålla stallets fina facit intakt. Tillsammans med Thomas Uhrberg har man fått spelarnas förtroende då ekipaget är favoriter i V75-avslutningen, Gigant Neos PdA-triumf.

Han var jättebra vid segern på V75 och kunde vinna trots tredjespår större delen av slutrundan. Det blir en månad mellan starterna nu men det är ingen som oroar eftersom han tränar jättefint hemma. Läget passar perfekt, men vi möter tufft motstånd igen. Detta är en häst som lever på på både styrka och inställning så jag tror ändå på en fin insats. Jag blir inte överraskad om han vinner och det blir samma utrustning som senast.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Trippel Ohlsson - äntligen Västerbo Loveboat
Nästa nyhet
V75: Trippel Ohlsson – äntligen Västerbo Loveboat

V75: Trippel Ohlsson – äntligen Västerbo Loveboat

Efter att ha radat upp fina insatser i Gulddivisionen en längre tid var det äntligen dags för Västerbo Loveboat att få till en fullträff.

Robert Bergh vände hem till Sundsvall och hans stjärna Nahar spelades till favorit i Zoogins lopp, Gulddivisionen. Istället var det en annan ”hemmahäst” som stal showen när Svante Båths Västerbo Loveboat kunde spåra detta runt om.

Västerbo Loveboat - Foto: ALN

Ulf Ohlsson var bra med på noterna när bilen släppte fältet och kunde hålla ut Partout Simoni som fick krypa ner i rygg ledaren. Nahar hamnade illa till i spåren och landade i dödens efter drygt 600 meter vilket gav Narold Vox andra ytter. Västerbo Loveboat fick varva på 1.14 och i slutsvängen såg Nahar rätt stark ut samtidigt som Ulf Eriksson klev på i spåren med Narold Vox.

Ohlsson eldade på ledaren så gott han kunde på upploppet, och när Nahars krafter tröt, såg Narold Vox ut som det enda hotet. Stilen på den blivande vinnaren sista biten var kanske inte helt klockren men Love You-avkomman höll undan med huvud och hals före Narold Vox och Partout Simoni som slutade trea en bit bakomSegern var värd 150 000 kronor och tiden i mål klockades till 1.13,6a/2140 meter.

Västerboblackmoney - Foto: ALN

Ulf Ohlsson blev trippelsegrare på V75 för redan inledning angav han tonen med Västerboblackmoney och även här var segerreceptet spets och slut. I Bronsdivisionen satte han dit Timo Nurmos Global Satisfaction vilket gav Nurmos en dubbelseger, i och med att Jorma Kontio också vann Silverdivisionen med Zenit Brick.

Westerholm - Foto: ALN

Robert Bergh åkte naturligtvis inte hem lottlös heller. Angel Rain kunde kamma hem förstapriset på 100 000 kr i stoloppet, FM-Reklams lopp och då kunde ju inte sonen Nicklas Westerholm vara sämre. För i klass II styrde Westerholm Jessica Simpsson-tränade sexåringen Lövdala Principito till seger trots att ekipaget fick syna dödens hela vägen.

Jansson & Kulblik - Foto: ALN

Torbjörn Jansson fick chansen bakom Henrik Kulbliks Ulsruds Troll och gjorde inga misstag. Tidig ledning och sen var det klappat och klart i sprinterloppet för kallblod med 100 000 till vinnaren.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Favoriten höll i Prix du Luxembourg
Nästa nyhet
Favoriten höll i Prix du Luxembourg

Favoriten höll i Prix du Luxembourg

Det blev favoritseger i lördagens största loppet på Vincennes, Prix De Luxembourg, och detta var en riktigt imponerande insats.

Aubrion De Gers fick köra sig till ledningen tidigt tillsammans med tränare och kusk Jean Michel Bazire men tempot var högt uppskruvat. Första 1000 travades i trakterna av 1.09. I rygg hade han svenskbekantingen Indigious som fick ett fint lopp i draget.

Bazire - Foto: ALN

In på upploppet försökte Bazire dra undan men hästen bröt ut och det öppnade sig rejält för Indigious som såg ut att kunna ta upp jakten. Sista biten blev egentligen aldrig dramatisk eftersom Aubrion De Gers klev undan och bakom tätduon kunde Jerry Riordan räkna hem ytterligare en tredjeplats i och med Rod Stewarts fina avslutning, 15 400 euro.

Jörgen Westholms Rocky Winner slutade femma tillsammans med Örjan Kihlström och fick 5 500 euro för besväret. Lutfi Kolgjinis Dante Boko slutade sjua medan stallkamraten Radieux galopperade, precis som Saveur.

Detta var Aubrion De Gers femte raka viktoria och förstapriset i Prix De Luxembourg gav 49 500 euro på segertiden 1.11,4a/2100 meter. Sjuåringen har i och med denna seger nästan sprungit in 760 000 euro.

Se loppet här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ochongo Face vann Prix Ready Cash
Nästa nyhet
Ochongo Face vann Prix Ready Cash

Ochongo Face vann Prix Ready Cash

Årets största travhelg på Vincennes är i full gång och imorgon väntar Prix d’Amerique. Idag körs ett antal högintressanta lopp och det blev blågult i topp i Prix Ready Cash med total prissumma på 60 000 euro.

Ochongo Face kördes till ledningen mitt i det 2850-meter långa loppet och därifrån kunde Björn Goop dirigera resten av vägen före tvåan Be Bop Meslois. Detta var tredje segern sedan flytten till Goop och denna var värd 27 000 euro.

Det blev svenskt även på tredjeplatsen där Jerry Riordans Spirit Real, körd av Eric Raffin, fick dela bronset med Balando. Stay Alert slutade sjua och Al’s Winnermede hamnade i det slagna fältet medan Sylvester America, Staro Italy och King Sir Kir alla galopperade.

Segertiden skrevs till 1.14,3/2850 meter.

Se loppet här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Femte raka för Sort Gull

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson