Just nu:
19.12 Handsome Brad slog till
18.27 Enino du Pommereux fick Cleangame på fall
09.19 Redéns ord om Propulsion
19.59 🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”
14.06 Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!
14.05 Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram
11.12 Elitloppshästar till Boden
11.11 Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod
08.06 Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten
13.57 ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

Ponnytravet sätts på paus

Travtävlingar i Sverige fortsätter trots regeringens beslut. Det gör däremot inte ponnytravet. Svensk Travsport har tillsammans med Svenska Ponnytravförbundet valt att pausa tävlandet tills vidare.

På fredagen tog regeringen beslut att förbjuda allmänna sammankomster för fler än femtio personer. Det till trots kan travsporten fortsätta, då man anser det vara en arbetsplats och sedan Svensk Travsport infört ytterligare restriktioner. Ponnytravet sätts dock på paus tills vidare – det efter ett beslut som ST fattat i samråd med Svenska Ponnytravförbundet.

Stor del av det roliga försvinner

– Ponnytravet är en social sport som i stora delar handlar om att vänner och familjer samlas för att umgås och tävla. Med restriktionen att endast två personer per häst kunde delta under tävlingsdagen försvinner en stor del av det som gör ponnytravet så roligt. Vi tycker därför det är bra att vi för tillfället pausar tävlingarna under den här svåra tiden, säger Maria Gabrielsson Werner, som är ordförande i Svenska Ponnytravförbundet i ett pressmeddelande.

Läs även: Travsporten fortsätter

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:12, 06 juni

Handsome Brad slog till

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:27, 06 juni

Enino du Pommereux fick Cleangame på fall

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 09:19, 06 juni

Redéns ord om Propulsion

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 19:59, 05 juni

🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 11:12, 05 juni

Elitloppshästar till Boden

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:06, 05 juni

Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 12:40, 04 juni

Propulsions avkommor påverkas inte oavsett beslut

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Veijo tillbaka som vinnare

Veijo tillbaka som vinnare

Det var ett tufft fjolår för Veijo Heiskanen. Men vid hemmabanan Åbytravets tävlingar på söndagen var han äntligen tillbaka i sulkyn – och vann direkt.

2019 var ett otursförföljt år för Veijo Heiskanen. Tidigare under året bröt han höften i samband med en olycka på gården, senare på hösten var han inblandad i en bilolycka då man krockade med en älg. Vägen tillbaka har varit lång – men då comebacken skedde blev det seger direkt.

Comeback i breddtravet

Veijo mjukstartade med tre uppsittningar vid Åbytravets breddtrav under söndagen. Det var första gången som han satt i tävlingssulkyn sedan i juni – men 60-åringen lät inte dröja länge förrän han återvände till vinnarcirkeln. I dagens avslutande lopp blev det seger med stallets egna Wild Action.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stjärnorna på Jägersro
Nästa nyhet
Stjärnorna på Jägersro

Stjärnorna på Jägersro

Cyber Lane och Tae Kwon Deo gör båda årsdebut i den andra deltävlingen till Paralympiatravet. Power är tillbaka och startar i Derby Trial. Det är en riktigt angenäm lördag som Jägersro erbjuder.

Deltävling två till Paralympiatravet avgörs kommande lördag på Jägersro – och loppet har samlat en väldigt spännande skara till start. Cyber Lane är äntligen redo för årsdebut, det här blir första starten sedan han var fyra i Sundsvall Open Trot för Johan Untersteiners stjärna. Bland motståndet hittas Tae Kwon Deo, fjolårets Sprintermästare – också han i årets första start.

Fältet fylls på ytterligare med Kymi Grand Prix-vinnaren Racing Mange, VM-deltagaren Norton Commander, Lucifer Lane, Stepping Spaceboy – och norske slitvargen Lionel. Ett riktigt topplopp med andra ord.

Power årsdebuterar i Derby Trial

En minst lika intressant årsdebut får vi se Power göra. Robert Berghs kullkung och Kriterie-vinnare med 9 vinster på 15 starter är tillbaka. Årets första uppgift för fyra-åringen blir Derby Trial. Där ska han bland annat brottas mot stall Kolgjinis högkapable Kriterie-fyra Upset Face.

Här är startlistorna:

L.C. Peterson-Broddas Minne, 2140 auto:

1 Lucifer Lane – Johan A Nilsson
2 Island Life – Robert Bergh
3 Stepping Spaceboy – Rikard N Skoglund
4 Norton Commander – Conrad Lugauer
5 Lionel – Göran Antonsen
6 Portland – Björn Goop
7 Racing Mange – Joakim Lövgren
8 Tae Kwon Deo – Adrian Kolgjini
9 Velvet Gio – Carl Johan Jepson
10 Cyber Lane – Johan Untersteiner
11 Giveitgasandgo – Thomas Uhrberg
12 Onceforall Face – Jeppe Juel


Derby Trial, 2640 auto:

1 Upset Face – Adrian Kolgjini
2 Power – Robert Bergh
3 Trix on Line – Kevin Oscarsson
4 Redneck Woodland – Lutfi Kolgjini
5 Brake Cooling – Rikard N Skoglund
6 Västerbo Lexington – Christoffer Eriksson
7 Galantis – Johan Untersteiner

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Östersund: Bra början på året för Shocking Superman
Nästa nyhet
Östersund: Bra början på året för Shocking Superman

Östersund: Bra början på året för Shocking Superman

Det var prick ett halvår sedan som han senaste beträdde tävlingsbanan, men Shocking Superman infriade direkt i Östersund. En sylvass avslutning lovade gott inför resten av säsongen.

Shocking Superman, en gång i tiden norsk Kriterie-vinnare, kom till Oscar Berglunds träning i fjol och tog då ytterligare ett kliv på utvecklingsstegen. Särskilt segern i Silverörnen på Solänget på 1.10,7 över medeldistans fick folk att haja till på allvar. Vid Östersundstravets tävlingar under söndagen var han tillbaka – och sjuåringen gav direkt svar på tal.

Körande Emilia Leo gav dock årsdebutanten en lugn start, allt jämnt placerad sist utvändigt i fältet med sju hästar medan ledande From the Mine fick dämpa farten betänkligt. Fast mycket fortare skulle det gå till slut – 700 kvar sändes Shocking Superman till attack och via underkant 1.10 sista 500 blev Kövras So Far som övertagit i sista kurvan, ett lättfångat byte. Segertiden stannade vid 1.14,4a/2140 och Shocking Superman tar närmast sikte mot Guldbjörken på Umåker.

Ulvsåsen – ett stort löfte

En häst med det lilla extra är också fyraåriga kallblodet Ulvsåsen (e. Åsajerven) efter två överlägsna segrar som inledning på karriären – var det dags för en tredje. Storfavoriten, körd av Per Linderoth, blev utsvarad av Bara Blixten och fick vandra hela vägen i dödens. Men vad gjorde det, när Ulvsåsen tryckte plattan i mattan 400 kvar och lämnade sin konkurrent med åtskilliga längder. Talangen, som vann på 1.29,3/2140, tränas av Anders Wallin.

…Per Linderoths andra vinst kom genom stallets egna New Direction som var segersugen direkt i årsdebuten. Det fyraåriga stoet lämnade tredje utvändigt 700 från mål och avgjorde utan problem via en rejäl avslutning.

Dubbelt för Skoglund

Rikard N Skoglund skulle också ha sin beskärda del av Östersunds-kakan – det blev dubbla segrar. Först ut Erik Holm-tränade Ohio U.B. som stod för en klassig insats; gav ledaren hård press över sista bortre, ledningen halvvarvet kvar och sedan ohotad.

…Bakom Axl Brown, från Stefan Arvidssons stall, använde man sig av ledningen från start till mål. Valacken ryckte ifrån genom sista svängen och kunde komfortabelt kirra den andra årssegern.

…Ett annat kallblod med framtiden för sig är Tomas Pettersson G.G. Ojjdo. Nu kom hästens 6:e seger i karriärens 8:e start. Efter att ha inlett som ledare, överlämnade man åt Buska Blyg – för att fånga in den samma i en stenhård avslutning.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Disco-dominans!
Nästa nyhet
Disco-dominans!

Disco-dominans!

Oslagbare Disco Volante. Att ”Tarzans” stjärna är landets bästa häst för dagen bevisade han när han i Gulddivisionens final på Solvalla tog första biljetten till Paralympiatravet. För tredje gången i rad travade valacken en 1.10-tid – fast denna gång över medeldistans.

Disco Volante har aldrig varit så bra som han är i dag, det visste vi redan innan. Vid lördagens start i Gulddivisionens final, också C Th Ericssons Memorial, bekräftade sjuåringen från Stefan Melanders stall det. Stenhård fart från start till mål – ändå ensam på målfotot.

Disco Volante, körd av Ulf Ohlsson, fick jobba under 1.10 första 500 för att ta sig förbi stallkamraten Zack’s Zoomer till ledningen – men slog inte av på farten nämnvärt för det. Första varvet klockades efter 1.11 och den slutliga dödsstöten för motståndet kom när ledaren ryckte undan genom sista sväng. Scarlet Knight-sonen, som här tog sin femte viktoria i rikstotons högsta klass för året, imponerade stort då han passerade mål på 1.10,9a/2140 meter. Segern innebar också att Disco Volante nu är klar för Paralympia-travet den 25 april.

Bakom den överlägsne vinnaren var det Reckless som spurtade snabbast och norpade silverplatsen före Gareth Boko, som fått göra det otacksamma arbetet utvändigt om ledaren.


Efterlängtat för I Love Paris

Pixies lopp för stoeliten bjussade på en hel del dramatik. Mycket spännande amerikanskan Golden Tricks gjorde årsdebut, men exakt hur bra hon är får vi vänta med att se – favoriten slog i galopp när bilen fällde in vingarna. Därmed var vägen öppen mot spets för Ultra Bright som också såg ut att ha händelserna under kontroll – då också hon utan förvarning föll över i fel gångart med 400 meter kvar.

Unique Juni, som lufsat i dödens, tog nu över och Jörgen Westholm eldade på vad som gick för att också hålla undan sista biten. Men Björn Goop ville annat; I Love Paris avslutade starkast ute i banan och hann fram till säker seger. Tioåringen tog härmed sin första seger sedan sommaren 2018 till stor glädje för sina anhängare. Segertiden läckra 1.10,5a/1640 meter.


Takata fällde kungligheterna

Klass 2-finalen blev inte alls som spelarkollektivet tänkt sig. Storfavoriten King of Everything kom till ledningen efter 500 meter och därmed var halva loppet vunnet. Trodde man. Royal T.N. kastade dock loss och manglade ledaren genom sista sväng för att också koppla greppet. Fast sista ordet var inte sagt – från fjärde invändigt hade Henrik Nilsson hittat loss 200 kvar med stänkaren Takata som via en snabb avslutning hann fram till segern för sin jublande kusk. 1.13,2a/2140 visade vinnaren.


Problemfritt för Anthara Bi

Vägen mot segern i Diamantstoets final blev enkel för Björn Goop, i sulkyn bakom Anthara Bi, särskilt sedan favoriten American Hill felat bort sig tidigt. Den fyraåriga italienskan stack till ledningen från sitt springspår och var från täten aldrig hotad, även om Callmesally kom med en god avslutning. 1.13,4/2140 var vinnartiden.


Skumpa i Silverdivisionen

En ny skräll i Silverdivisionens final. Per-Erik Pettersson-tränade Dom Perignon höll för Torbjörn Jansson enkelt upp ledningen, medan flera av de tuffaste konkurrenterna fick backa sig nedåt i kön. Det visade sig bli segermelodin – ”Dompan” gick undan genom sista böjen och behövde aldrig oroa sig. Niky Flax blev kvar med mycket krafter i vinnarhålet, medan Man at Work inte orkade haka på från dödens. 1.13,2a/2140 var segertiden här.


Björn Goop i skrälltagen igen

Björn Goop agerade skrällkusk även i Klass 1-finalen. Här kunde han bjuda Image Rapida en alldeles perfekt resa i andra utvändigt, vilket betydde rygg på den i dödens travande storfavoriten Strong Heartbeat. Denne sänkte ledande Betting Rebel, men Image Rapida kunde dröja till in på upploppet före attacken behövde sättas in – det blev avgörande. Lätt seger på 1.12,8a/2140 för vinnaren som tränas av Kalmars Christin Sjöström.


Eldig avslutning i Brons

Bästa hästen i Bronsdivisionen var Burning Man, inget snack. För Örjan Kihlström fick Petri Puros sexåringen vandra framåt i tredjespår för att klämma sig till ledningen efter 700 meter. Den positionen skulle han bevaka till mål. Adde S.H. klev fram i dödens med varvet kvar, stod för en stark insats och utmanade favoriten hela vägen till mål, men Burning Man gick inte att passera. På 1.12,1a/2140 tog han sin fjärde raka seger – på lika många starter i år.

Läs även: MTU: Helvass Ultion Face

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Helvass Ultion Face

Travtips

Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!

Travtips
fredag 14.06, 05 juni
Det blev en trist speldag i onsdags, och lite typiskt sådana dagar så åkte Charlock Wiking dit trots att han såg ut att kontra till seger mitt på upploppet. Grymma kallblod visade Tjomsland upp och både Grudi Bambi och Grisle Odin G.L. var rätt bra för...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.05, 5 juni

Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.11, 5 juni

Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 13.56, 4 juni

Åby 4 juni: Pantani – den tar vi

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.09, 4 juni

Lunch-draget Rättvik: En liten frisk 25-oddsare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.48, 3 juni

Bollnäs 3 juni: Gloria dansar runt dem utan skor!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 13:57, 04 juni 2020

ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

STRÄNGNÄS: Knappt hade vattenpärlorna torkat efter duschen i söndags på Propulsion när bomben slog ner. – Propulsion är nervsnittad! ”Alla” blev minst sagt tagna på sängen när norsk travmedia (Trav og Galopp-nytt) släppte nyheten om Propulsions nervs...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson