Just nu:
14.16 Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser
13.58 Vivid Wise återvänder till Italien
11.30 Gimpanzee glänste – travade 1.10 i kvallopp
10.34 Efter triumfen: Propulsion vill fortsätta tävla
10.03 Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch
09.33 Campo Bahia i Östersund
21.22 Propulsion – den störste
19.58 Elitlopps-dagen: Flygande avslut av Oblivion
18.20 Toppinsats av Cokstile
17.55 Perfekt för Earl Simon

PdA-tvåan Looking Superb i superstayer

För norske Prix d’Amérique-tvåan Looking Superb väntar i helgen en riktig kraftmätning. Jean-Michel Bazire tar ut hästen i Prix de la Ville de Caen som körs över 4400 meter.

Norskfödde och ägde Looking Superb gjorde stor succé som tvåa i Prix d’Amérique förra vintern och kom senare att vinna Prix de l’Atlantique och vara finalist i Elitloppet. Nu på lördag väntar nästan uppgift för sexåringen – och det är ett riktigt styrkeprov.

Prix de la Ville de Caen på hippodromen i Caen avgörs över 4400 meter som grunddistans på banan som mäter knappt två kilometer. Looking Superb, som är belagd med 25 meters tillägg, körs av tränaren Jean-Michel Bazire som har ytterligare fyra hästar med i loppet, däribland Valokaja Hindö och Blé du Gers. Den sistnämnde står tillsammans med Bugsy Malone med 50 meters tillägg. Förstapriset är 29 250 euro.

Här är startlistan:

Prix de la Ville de Caen, 4400 volt:

1 Brelan du Vivier – Jean-Philippe Monclin
2 Vainqueur R.P. – William Bigeon
3 Copernic de Blay – Franck Blandin
4 Chablis d’Herfraie – David Thomain
5 Nancy America – Franck Nivard
6 Estola – Vincent Lebarque
4425 meter
7 Direct Way – Anthony Barrier
8 Colonel – Jean-Yann Ricart
9 Super Fez – Romain Congard
10 Clara du Pontseuil – Francois Leacanu
11 Eros du Chêne – Alexandre Blondeau
12 Ange de Lune – Matthieu Abrivard
13 Aldo d’Argentré – Adrien Lamy
14 Valokaja Hindö – Guillermo Horrach Vidal
15 Blues des Landiers – Dominque Chéradame
16 Looking Superb – Jean-Michel Bazire
4450 meter
17 Bugsy Malone – Yoann Lebourgeois
18 Blé du Gers – Nicolas Bazire

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 13:58, 01 juni

Vivid Wise återvänder till Italien

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:30, 01 juni

Gimpanzee glänste – travade 1.10 i kvallopp

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:34, 01 juni

Efter triumfen: Propulsion vill fortsätta tävla

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:33, 01 juni

Campo Bahia i Östersund

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 21:22, 31 maj

Propulsion – den störste

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 19:58, 31 maj

Elitlopps-dagen: Flygande avslut av Oblivion

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 18:20, 31 maj

Toppinsats av Cokstile

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Who’s Who laddas mot Prix d’Amérique

Who’s Who laddas mot Prix d’Amérique

2014 stod Maharjah för den stora triumfen i Paris när han vann Prix d’Amérique. Den här vintern kommer ”grabben” Who’s Who tillbringa i Frankrike – i ett försök att upprepa bedriften.

Det börjar så smått att närma sig det penningstinna vintermeetinget på Vincennes, med start i november kulminerar allt i Prix d’Amérique som i år avgörs den 26 januari. Fjolårsvinnaren Bélina Josselyn och nya superstjärnan Face Time Bourbon kan utmanas av Maharajah-sonen Who’s Who. Den här vintern ska han gå i pappas hovspår.

– Men det är långt dit och det finns inga garantier i det här. Men visst är en start i Prix d’Amérique vårt stora mål, berättar tränaren Pasi Aikio i en intervju med Kanal 75.

Who’s Who, som vann Derbyt i fjol, har tävlat sparsmakat i år men vunnit fyra av sin fem starter och senast bärgades guldet i Jubileumspokalen, säsongens första stora mål. Nu är alltså siktet inställt mot en vinter i utkanterna av Paris. Femåringen åker ned till Frankrike den 10 november, efter avelsvärderingen i Eskilstuna.

– Inget är bestämt med starter och så. Allt hänger på hur han tar resan ned och så vidare. Men under förvintern är huvudmålet i alla fall Prix Ténor de Baune som går två dagar före julafton. Visar han att han duger där spänner vi givetvis bågen ytterligare, säger Pasi Aikio till Kanal 75.

”Då spänner vi givetvis bågen”
Pasi Aikio till Kanal 75

Det är alltså den 22 december som Prix Ténor du Baune går av stapeln. Loppet som körs bara för de femåriga travarna, ger sin vinnare en direktplats i Prix d’Amérique fem veckor senare. Prix Ténor de Baune har de två senaste åren sett Readly Express och Looking Superb som vinnare – hästar som sedan vunnit och slutat tvåa i det stora slaget.

Men det kan bli fler lopp för ”Maharajah-look-a-liken” före det. Som vanligt körs de förberedande B-loppen på Vincennes. Det inleds med Prix de Bretagne den 17 november.

– Vi kommer säkert att vara med i listorna i alla de där loppen i början men det hänger på uppladdningen om det ska bli några starter. Om allt fungerar och hästen mår bra väljer vi mellan Prix de Bretagne eller ett lopp för fem- och sexåringar på Vincennes dagen efter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Defi du Retz rejäl i Grand National du Trot
Nästa nyhet
Defi du Retz rejäl i Grand National du Trot

Defi du Retz rejäl i Grand National du Trot

Jean-Michel Bazires segervane Defi du Retz var tillbaka som vinnare när han i Feurs tog hem en etapp av Grand National du Trot på rejält sätt.

Det hade blivit några plumpar i protokollet på sistone, men vid onsdagens etapp av Grand National du Trot som kördes på banan i Feurs – var Defi du Retz en vinnare på nytt. Den av Jean-Michel Bazire tränade sexåringen noterades nu för sin sjunde årsseger. Alexandre Abrivard skötte tömmarna.

Defi du Retz började invändigt men vreds ut i dödens med lite mer än varvet kvar. Ledande Coktail Desbois drog tufft i täten och hade fortfarande greppet när man travade in över upploppet. Men Defi du Retz, som vilat lite i rygg, sändes till nytt angrepp och tuggade ned sin tappra motståndare en bit före mål. Segerklockorna signalerade fina 1.12,9/2850 meter. Förstapriset 38 250 euro.

Grand National du Trot är en löpningsserie som turnerar runt i Frankrike under året. Två etapper återstår; Nantes 6 november och Mauquenchy 20 november före finalen avgörs på Vincennes den 1 december. Jean-Michel Bazire har plockat hem finalsegern de tre senaste åren med, i tur och ordning, Aubrion du Gers, Bel Avis och Ble du Gers.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Marc Elias jagar klassisk seger - i Wien
Nästa nyhet
Marc Elias jagar klassisk seger – i Wien

Marc Elias jagar klassisk seger – i Wien

I fjol vann Marc Elias klassiska Graf Kalman med Breidabliks Nubbe. I år gör stall Conrad Lugauer ett nytt försök och sänder Bijou Bourbon H.M. till Wien.

Graf Kalman Hunyady Memorial är ett av Europas mest klassiska lopp, med anor från 1898. Loppet har sett svenska vinnare som Lyon, Meadow Road, Queen L. och Opal Viking genom åren men för numera en undanskymd tillvaro i den europeiska storloppscirkusen. På söndag körs årets upplaga på Krieau-banan i Wien.

Marc Elias vann loppet i fjol med Breidabliks Nubbe – i år heter stallets bidrag Bijou Bourbon H.M. Stoet har tidigare vunnit i både Tyskland och Frankrike och tar sig nu alltså en avstickare också till Österrike. För motståndet står fjolårets Elitlopps-deltagare, tyske Orlando Jet (tvåa i fjol) samt svenskfödda duon Cashback Pellini och Lord Brodde. Loppets totala prissumma är 25 000 euro.

Här är startlistan:

Graf Kalman, 2600 auto:

1 Dragon Darche – Manfred Strebel
2 Raphael Venus – Hubert Brandstätter J:r
3 Jagaro Mo – Mario Zanderigo
4 Global Player – Erich Kubes
5 Cashback Pellini – Gerhard Mayr
6 Lord Brodde – Christoph Fischer
7 Othello Victory – Gregor Krenmayr
8 Bijou Bourbon H.M. – Marc Elias
9 Orlando Jet – Rudolf Haller

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åbys vd lämnar: "Problem med vikande publiksiffror"
Nästa nyhet
Åbys vd lämnar: ”Problem med vikande publiksiffror”

Åbys vd lämnar: ”Problem med vikande publiksiffror”

Åbytravet omorganiserar i ledningen. Vd Johan F Lundberg lämnar sin tjänst och tidigare vd:n Kenneth Tollström ersätter. Jon Walter Pedersen kombinerar arbetet som sportchef med att bli vice vd.

Åbytravet ändrar i ledningen. Det med, som man skriver i ett pressmeddelande, sikte på att förbättra lönsamheten och tydligare lyfta fram sporten.

Nuvarande vd:n Johan F Lundberg har fått lämna sin tjänst. I stället kommer Kenneth Tollström att tillträda som ny tillförordnad vd fram till sommaren. Tollström har tidigare varit vd vid Åbytravet under 2005-2014.

Sportchefen Jon Walter Pedersen kommer att tillträda som vice vd – en roll som han ska kombinera med den nuvarande som sportchef.

– Trots hög sportslig kvalitet har vi under året haft problem med vikande publiksiffror på våra stordagar. Att vända den trenden, skapa attraktiva publikevent och utnyttja de fördelar vår arena erbjuder är en av flera viktiga uppgifter framöver. Travet skall fortsatt vara en levande publiksport, säger Åbys ordförande Fredrik Tenfält i pressmeddelandet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fint besked från Conrads Rödluva

Travtips

Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser

Travtips
måndag 14.16, 01 juni
Steinfaks och Antonio Tabac var två bra träffar i min senaste text och nu försöker vi dra igång juni månad med några vettiga spelförslag. Mantorp heter banan och herrarna Eggwerda/Ebbinge med filial i Sverige heter de tvåbenta nyckelfigurerna. Den duktiga ...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 10.03, 1 juni

Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 19.00, 30 maj

Solvalla 31 maj (Elitloppet): Känslan säger Cokstile

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 14.16, 29 maj

Solvalla 30 maj: Speldraget fäller jättefavoriten!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.08, 29 maj

Hagmyren 29 maj: Han kan nog vara Stein-klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 10.27, 29 maj

Solvalla 29 maj: Förfest-feeling med Jorma

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:43, 27 maj 2020

Flera Elitloppshästar med dunkel form

STRÄNGNÄS: Härligt med lite sommarvärme. Väderprognosen talar om fint väder över helgen. En smula kluven gällande kommande Elitloppshelg. Att köra utan publik är naturligtvis inte alls roligt. Dock vill jag tro att ändå köra Elitloppet väger över jämfört m...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson