Det är bara två veckor kvar till Prix d’Amérique där Bold Eagle ska försöka ta sin tredje raka titel. Men minerna var bekymrade i den franska superstjärnans läger sedan hästen i Prix de Belgique noterats för en ny förlust.

När Bold Eagle förlorar är det i sig en överraskning. Men nu har det franska travarmonstret inte besökt vinnarcirkeln efter någon av sina fyra senaste starter. Under de förutsättningarna väntar nu närmast alltså titelförsvar i Prix d’Amérique.

Teamet kring Bold Eagle, med tränaren Sébastien Guarato i spetsen, har hela tiden haft förtroende för sin häst men efter att Bird Parker återigen besegrat ”Örnen” i söndagens Prix de Belgique vädrade man sin oro.

– Det här är första gången som jag är besviken med min hästs prestation. En häst som Bold Eagle skulle ha varit den logiska vinnaren i det här loppet. Men Bird Parker var hårdare än vår häst och Readly Express var snabbare än oss, sammanfattade ägaren Pierre Pilarski i Equidia efter loppet.

Bold Eagle testades i genrepet med en ny, betydligt lättare balans på framhovarna. Något som dock inte tycktes ha fått den effekt som man önskat. Med tre andrapriser i de tre B-loppen Prix du Bourbonnais, Prix de Bourgogne och Prix de Belgique väntar Prix d’Amérique den 28 januari. (Foton: ALN).

Läs även: Prix de Belgique: Bird Parker överraskade igen

Vem vinner PdA? Spela hos Unibet! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Anmält till Prix de Cornulier – Reckless reserv

Anmält till Prix de Cornulier – Reckless reserv

Den här söndagen rids Prix de Cornulier på Vincennes. Nu är bara frågan om Reckless kommer med i loppet? Svensken är ännu bara reserv.

Världens största montélopp Prix de Cornulier är huvudakten på Vincennes den här söndagen, med ett förstapris på 315 000 euro.

När anmälningarna gick ut på måndagen var 26 hästar kvar i loppet som kommer innehålla maximalt 18 startande.

Från Björn Goops stall är Moving On redan klar, men osäkert är om man också får med Reckless, som stod för en stark insats då han vann montédebuten i Paris senast. Reckless placeras för närvarande som andra reserv.

Precis som i Prix d’Amérique får fyra-, fem- och sexåriga hästar räkna upp sina prissummor. Dessutom är fyra hästar sedan tidigare säkrade platser efter att ha kvalat in till loppet.

Andra namn som ser ut att komma till start i Prix de Cornulier är titelförsvararen Bellissima France, formstarke Bilibili (trea i fjol) och etablerade namn som Traders och Draft Life. Startlistan blir klar under torsdag. (Foton: ALN)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Anna Mix tar sig an "Piraten" i Gulddivisionen
Nästa nyhet
Anna Mix tar sig an ”Piraten” i Gulddivisionen

Anna Mix tar sig an ”Piraten” i Gulddivisionen

Nu på lördag är Anna Mix tillbaka på svensk mark. När Super Lights lopp avgörs på Romme möter fransyskan bland andra On Track Piraten.

Så här års tävlar de bästa svenskarna nere i Frankrike. Anna Mix gör tvärtom. Det franska toppstoet är tillbaka för en ny sejour i Sverige hos Sofia Aronsson och på lördag dyker hon upp i Gulddivisionen på Romme, som också är Super Lights lopp.

Anna Mix får Kim Eriksson i sulkyn i denna hennes första Sverige-start sedan Sundsvall Open Trot i somras. I sin senaste start slutade hon sjua i Prix de Bourgogne efter ett tufft lopp.

Bland lördagens motstånd hittar vi bland andra flitige On Track Piraten, i denna sin första start som tioåring. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

2640 auto

1 West Wing – Ulf Ohlsson
2 Billy Flynn – Mikael J Andersson
3 Mind Your Value – Erik Adielsson
4 Indoor Voices – Örjan Kihlström
5 Kadett C.D. – Nicklas Westerholm
6 Anna Mix – Kim Eriksson
7 On Track Piraten – Hans R Strömberg
8 Explosive de Vie – Kevin Oscarsson
9 Fly the World – Jorma Kontio

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Prix de Belgique: Bird Parker överraskade igen
Nästa nyhet
Prix de Belgique: Bird Parker överraskade igen

Prix de Belgique: Bird Parker överraskade igen

Bird Parker slog till även i Prix de Belgique. Precis som i Prix du Bourbonnais blev Philippe Allaire-stjärnan en för svår nöt att knäcka för Bold Eagle. Det svenska hoppet Readly Express avslutade starkt till tredjeplatsen.

Bold Eagle kommer att gå in i sitt titelförsvar i Prix d’Amérique om två veckor med fyra raka förluster – samtliga andrapris. När det stora genrepet Prix de Belgique avgjordes på Vincennes under söndagen var det åter Bird Parker som tog en överraskande seger.

Den av Philippe Allaire tränade sjuåringen, liksom tidigare med Jean-Philippe Monclin vid ratten, följde härmed upp sin seger i Prix du Bourbonnais med ännu en B-lopps-seger. Spelad till över 40 gånger insatsen förvisade Bird Parker allt motstånd.

Den tidiga ledaren var stallkamraten Charly du Noyer, men efter att fältet passerat publikplats för första gången kunde Bird Parker, som fått en riktigt bra start, glida fram för att ta över. Den positionen skulle han sedan aldrig lämna från sig.

Favoriten Bold Eagle hade av Franck Nivard också kommit iväg bra och landade som andra häst i andraspår. När det började stötas från kön mitt på sista bortre, lyftes Bold Eagle ut för att vid ingången av uppförsbacken komma fram och syna ledaren från dödens.

Bold Eagle lade press på Bird Parker genom sista sväng och många trodde nog att den dubble PdA-vinnaren över upploppet skulle knäcka ledaren. Men så blev det inte; Bird Parker försvarade sig hela vägen till mål och Bold Eagle kunde aldrig ta sig förbi.

Både Bird Parker och Bold Eagle nådde mållinjen på 1.13,1 över 2850 meter, en tiondel från det löpningsrekord som Maharajah satte för sju år sedan.

Loppets största svenskhopp Readly Express, körd av Björn Goop, hamnade långt bak i fältet från början men började leta sig ut i andraspår och kunde följa som tredje häst i tredjespår över sista bortre. Ur sista sväng gick Readly Express till full attack, tog på tätduon och avslutade på ett starkt sätt till tredjepriset på 1.13,2.

Samtliga de tre främst placerade hästarna var sedan tidigare redan klara för Prix d’Amérique, varför således ingen ytterligare ”PdA-biljett” delades ut i loppet.

Riktigt positiv som fyra slutade danske Takethem (13,3) som för Alexandre Abrivard fick en invändig resa, kom loss över upploppet och sköt till snabbt. Treasure Kronos, senast tvåa i Prix Ténor de Baune, gick ett nytt bra lopp och nafsade åt sig femtepriset efter ett lopp i tredje invändigt.

Både Wild Honey och Lionel gjorde loppet långt ned i kön och kunde aldrig ta sig in i toppstriden, utan slutade nia respektive tia, båda på 1.13,7. Call Me Keeper fick sitt lopp förstört efter en galopp kort efter start vilket resulterade i diskning.

Jean-Michel Bazires Bélina Josselyn, tvåa i PdA förra året, galopperade på frammarsch över den sista bortre långsidan och om stoet kommer med i årets upplaga får alltså avgöras genom prissumma.

Carat Williams låg i ett bra slagläge, i rygg på Bold Eagle i sista sväng, men gick över i galopp vid början av upploppet och kan därmed få problem att nå en av de arton PdA-platserna. (Foton: ALN).

Du kan se slutet av loppet här.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Lördagspromenad för Västerboonthenews
Nästa nyhet
V75: Lördagspromenad för Västerboonthenews

V75: Lördagspromenad för Västerboonthenews

Särskilt spännande blev det inte i Arvid Stjernswärds Minne, men Västerboonthenews visade att den goda formen fortsatt finns där. Det blev en promenadseger på Jägersro.

Senast fick han ge sig mot Dante Boko, men nu var han tillbaka i vinnarcirkeln. Västerboonthenews har haft en enastående formtopp under höst och vinter – nu tog tioåringen en ny viktoria i den högsta klassen på rikstoton i klassiska Arvid Stjernswärds Minne.

– Hästen har varit grymt fin länge nu och var lika fin i dag. Det blev väldigt enkelt när vi kom till ledningen, men det är kul när sådana här gamla hästar kan vara i sitt livs form, sa Örjan Kihlström efter segern.

Lars Brindeborgs reklamhäst fick en oförskämt enkel väg mot förstapriset på 200 000 kronor. Oasis Bi, som här gen-repade inför Prix d’Amérique, var inte speciellt intresserad av att svara upp ledningen och Västerboonthenews kunde enkelt glida fram och överta taktpinnen.

Efter 14,6 det första varvet var det spel mot ett mål. Örjan hade koll, Västerboonthenews dansade undan över upploppet och fastställde segertiden till 1.13,4a över 2140 meter. Oasis Bi blev kvar i rygg på vinnaren i denna sin första start sedan VM-bronset i oktober, och kunde säkert ta andrapriset.

*****

*Mats Rånlund har en spännande sort i Olle Rols. Med Peter Ingves i vagnen tog han i Klass 1 sin fjärde raka seger, och den tredje raka på V75. Då både Gomez och Toddler felade i starten, kunde Olle Rols hitta till täten. Platon Face kom fram till dödens, men galopperade i sista sväng. Därmed låg vägen öppen för Olle Rols som ohotad vann på 1.14,1 över medeldistans.

*Klass 2 till Kim Moberg som säkert lotsade in den av Svante Båth-tränade Global Unlimited. Fyraåringen gick en snabb avslutning och fångade enkelt in den ledande favoriten Erwin över upploppet. Fina 1.12,8a på 1640 meter visade klockorna.

*Daniel Redén-tränade Dorinda är en läcker sort. Segern i stoloppet blev plättlätt. Örjan Kihlström hittade spets från springspår och stannade där till mål. Favoriten Julia af Solnäs kom fram i dödens men var slagen redan i sista sväng. 1.14,9 på 2140 meter var vinnartiden.

*När Nancy America slungade sig i galopp före start och Darling Hornline gjort detsamma kort efter start, låg vägen vidöppen för Kash Brodda och Peter Untersteiner. Ready Cash-dottern kunde glida till spets efter 700 meter och sedan vinna väldigt lätt på 1.14,2a över 2140 meter.

*Helena Burman har stall-formen på topp. I Silver-divisionen slog Augustus F. till med en prestation som var riktigt vass. Stefan Söderkvist laddade till spets, öppnade i 09-tempo första 500 men fick inte sitta i fred. Augustus F. var dock omutlig för dagen – och stack bara över upploppet. Segertiden var riktigt najs, klockan visade 1.10,9a över 1640 meter. Favoriten Master Crowe galopperade i tidigt skede.

*Catarina Lundström-tränade Qahar Q.C. fortsätter att övertyga. I Bronsdivisionen kom nu femte raka för den urstarke valacken. Qahar Q.C. jobbade sig framåt i andraspår, gick till full attack över sista bortre långsidan – och avgjordehur lätt som helst sista biten. 1.14,3a på 2640 var segertiden. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Fortsatt succé för Mindyourvalue WF

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson