Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Örebro 13 februari: All In - Wallin

Örebro rattar kvällens drabbningar och en typisk medium-omgång såväl sportsligt som spelmässigt. Jag hade lite svårt att gå igång ordentligt. Min främsta vinnare tränas av mycket duktige Fredrik Wallin. Hästen med lopp i kroppen heter Grassin Am och här tror vi på klart bra chans. Oddset 2.20 hade jag trott skulle vara något bättre men det får duga som spel.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Örebro – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

3 Charming Soldier öppnar raskt och läget är bra. Utifrån öppnar även 7 Jack Zon snabbt.


Loppanalys:

11 Payet är en tacksam häst då han är bra varje gång. Sådant gillas. Är stark också och inte avsågad för att läget är svårt. Senast höll han bra utvändigt ledaren. Tinter hälsar att hästen är fortsatt fin och det är en bra segerchans. Jag hade funderingar om det skulle bli passivt upplägg denna gång. Hästen har läge för det och har fått tuffa lopp. Kvällens uppgift är ju inte den viktigaste. Tinter hälsar att taktiken får Kim lägga upp och han kör nog offfensivt. Motståndet är ljummet och chansen är stor. Oddset är satt därefter och 1.45.

Öppet bakom och ingen som visar något sprudlande. 2 Jaanus Tooma har bra läge och kan en del i ljusa stunder.  7 Jack Zon har fått ett par lopp i kroppen i ny regi framgångsrike Wallin men det går lite trögt.

1 Guiseppe Boko är hygglig men frågan är var han hamnar från start. Med fritt i tid så tror jag hästen grejar en tätplats och platsoddset 4.25 duger gott. Jag spelar.

Troligtvis vinner favoriten.

Rank: 11-2-7-1


Spelförslag:

Jag spelar plats på 1 Guiseppe Boko till 4.25.

5 Örebro – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Crazy Horse står ensam på startvolten och lär väl streta på i ledningen.


Loppanalys:

Montélopp och de hårt betrodda hästarna 9 New Dawn och 11 True Vision är oprövade kort i monté. New Dawn har gjort en start och galopperade och True Vision gör debut i grenen och detta i ny regi. Ingen av hästarna har heller testats så mycket i montéväg i jobben så visst är det svårbedömt. Känslan är att någon ur duon vinner men det är för mycket gissningslek och jag avstår spel.

New Dawn är Tinter annars nöjd med och hon tror den ska passa bra i monté. Leo brukar kunna lösa sina uppgifter. True Vision gillar jag och den blir spännande att se. En snabb häst är det. Får tipset.

3 My Open Art avgjorde i säker stil näst senast. Agerade trögt senast. Har Sofia upp. Även här är monté något helt nytt och det är tröttsamt att behöva gissa så.

1 Crazy Horse kan leda länge.

Rank: 11-9-3-1


Spelförslag:

Står över spel.

6 Örebro – Spelstopp 21.14

Spetsstriden:

1 Flacco är snabb men har varit borta länge. 2 Gassin Am är kvick i benen och troligt blir det tidig spets.


Loppanalys:

2 Gassin Am är en fin typ som nu har lopp i kroppen. Wallin gillar sin häst och intrycket senast var fullt bra även om hästen bröt en del. Nu tror jag det blir mer offensivt och det ser ut som tidig spets. Hästen bör vara segermogen nu och bör få en fin säsong. Jag tror på seger.

Annars gillar jag även rejäle 12 Scary Montreal som är bra varje gång och senast blev det fin seger. Bra chans om min etta skulle bränna.

1 Flacco har varit borta länge och borde behöva lopp i kroppen. Fint läge och snabb häst.

5 Iggy Boko kommer från seger. 15 Quickly S.W. kommer också från seger men det är många att runda.

Rank: 2-12-1-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Gassin Am till oddset 2.20.

7 Örebro – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

1 Lisa K. har vasse Kontio upp och kan därmed öppna hyggligt men det är ingen riktigt snabb häst. 4 Edemma kan vara främsta spetsbudet.


Loppanalys:

Ett svårt lopp att lösa. Jag tror en del på 13 Kitsune med Calle. Hästen kördes försiktigt senast men gick bra upploppet ner och nu bör avslutningen duga fint. Jobbigt läge men Calle hittar nog rätta vägarna fram. Hästen gör det ofta bra och motståndet skrämmer inte.

Jag smågillar 11 Klara Zonett som tävlat en del i lite tuffare gäng. Hon känns fin hälsar Larsson men är inte vässad och hon lär få ett snällt upplägg efter uppehåll. Kan vinna men,,,

15 Lyckans Cash duger bra men har svårt med aktionen. 1 Lisa K. är ingen stjärna men har fint läge med Kontio.  6 Totally Face duger men är bäst utan skor.

Rank: 13-11-15-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 13 Kitsune till oddset 3.75.

8 Örebro – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

2 Han Herred är nedstruken till innerspår. Öppnar rätt bra men utan att  vara riktigt snabb och det kan häxa. 3 Felix V.M. kan vara rätta spetsbudet.


Loppanalys:

2 Han Herred har kommit tillbaka efter skada och var riktigt duktig senast som knappt  besegrad efter Weekend Fun. Fick då mestadels en invändig resa. Borde vara ännu vassare nu och i ett sönderstruket lopp så bör han segerstrida. Nedstruken till spår ett nu och det kan häxa. Frågan är också om kämpatakterna finns kvar. Reijo har det motigt och jag vill gå emot.

10 Athos Race har mycket svårt att hålla ihop aktionen ett helt lopp. Gör han det så är det god chans och jag chansar. I ett lopp med flera strykningar kan hästen köras lite mer försiktigt och sedan ha en fin avslutning. Felfri bör chansen vara bra.

9 Highspirit har bara en seger bakifrån och är en speciell häst. Körs på chans här. 3 Felix V.M. kan spetsa och det vore bra i det lilla fältet.

Rank: 10-2-9-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Athos Race till oddset 4.65.

9 Örebro – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

7 Twice Kronos kan vara osäker men felfri är han snabb ut och kan nog köras till spets. 5 Dream of Winner  kan öppna kvickt.


Loppanalys:

Kapable 7 Twice Kronos gör comeback och då det låter bra så tror jag på fin chans direkt. Petters häst är bra och motståndet tacklar han. Hästen är alltså väl förberedd och den här har nog Petter inte haft någon brådska med. Hästen är felfri snabb ut och kan nog köras till spets. Han har tre segrar av fyra från ledningen. Det finns galopprisk men annars är han alltså kvick. Jag tror på god chans och spelar.

8 Lord Relief är bra i grunden och visar förbättring senast. Verkar klart på gång men läget är inte muntert. Riskerar hamna pyrt på det.

1 Young King riskerar bli fast innvändigt med är tidig med fritt i tid. Vann överlägset näst senast.

10 Mellby Goofy satt fast senast och kan räcka här. Glest med segrar dock.

Rank: 7-8-1-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Twice Kronos till oddset 3.85.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson