V75 Champions, kuskmatchen för landets segerrikaste på V75, får en ny kostym nästa år. Och det lär bli en tuff utmaning för spelarna.

V75 Champions, tidigare V75-Mästaren (och V65-Mästaren) har avgjorts sedan 1976 för de femton under det gångna årets segerrikaste kuskar på V75.

När V75 Champions ska avgöras den 24 februari på Solvalla, får kuskmatchen ett helt nytt upplägg. I stället för ett enskilt lopp, ska kuskarna nu göra upp i hela sex lopp i form av en kuskmatch.

– Vi har under de senaste åren känt att V75 Champions inte riktigt har fått en uppmärksamhet som loppet och de aktiva förtjänar. Vi vill helt enkelt lyfta V75 Champions med en kuskmatch och genom att köra sex lopp i stället för ett så för vi ett bättre tävlingsmoment, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson i ett pressmeddelande.

Det nya upplägget innebär alltså att de femton kuskarna göra upp i sex lopp, alla kommer ingå i V75-spelet. Även den sjunde avdelningen får femton deltagare, det då den ska utgöras av V75 Champions för lärlingar. En svårknäckt nöt för V75-spelarna därmed.

– Ja, det är en rejäl utmaning. Vi försöker koppla ihop en sportslig stark V75-dag med våra mest framgångsrika kuskar och tränare med en svår spelomgång. Vi hoppas att publik, aktiva och spelare kommer att uppskatta det nya upplägget, säger Petter Johansson. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Kihlströms nya uppdrag – i reglementskommittén

Kihlströms nya uppdrag – i reglementskommittén

Örjan Kihlström har tilldelats ett nytt uppdrag. Han kommer ingå i Svensk Travsports reglementskommitté, där han ersätter Erik Adielsson.

Örjan Kihlström är knappast ett okänt namn i trav-Sverige med sina över 6000 segrar. Men från nästa år får han ett för honom helt nytt uppdrag. Han ersätter Erik Adielsson i reglementskommittén.

– Man har ju kört några travlopp och förhoppningsvis ska jag göra någon nytta, säger Kihlström till sulkysport.se.

Svensk Travsports reglementskommitté sammanträder vid cirka fyra tillfällen per år och förutom Örjan Kihlström består den av bland andra Johan Untersteiner, domarbasen Staffan Falk och ST:s sportchef Petter Johansson. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nu börjar Propulsions Paris-äventyr - i Gävle
Nästa nyhet
Nu börjar Propulsions Paris-äventyr – i Gävle

Nu börjar Propulsions Paris-äventyr – i Gävle

Efter några månaders tävlingsfrånvaro är Propulsion tillbaka på torsdag. Uppladdningen inför kommande Prix d’Amérique börjar i Gävle.

Tidigare i veckan lät tränaren Daniel Redén meddela att Propulsion är att vänta i en comeback på Gävletravet kommande torsdag. Startlistan är nu definitivt – ”Proppen” drog bricka två.

Propulsion, som var fyra i Prix d’Amérique förra vintern, har samma lopp som det stora målet. Hästen som i sommar varit tvåa i Elitloppet och vunnit bland annat Hugo Åbergs på Europarekordet 1.08,1a, gör här sin första start sedan Sundsvall Open Trot för drygt tre månader sedan. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

2140 auto

1 Luckycharm Hanover – Daniel Redén
2 Propulsion – Örjan Kihlström
3 Explosive de Vie – Jim Oscarsson
4 Sandrngham Hanover – Leif Witasp
5 Fire to the Rain – Ulf Ohlsson
6 Allaballakaitoz – Torbjörn Jansson
7 Increasead Workload – Gert Sucaet
8 Pythagoras Face – Kenneth Haugstad
9 Fly the World – Björn Röcklinger

Läs även: Propulsion aviserar återkomst – på Gävletravet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Romme
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Romme

Fredag: V65-tips till Romme

V65 Romme 24 november

Omgången: Kul omgång där jag hittat lite roliga drag, spikar en som endast är tredjehandare när jag publicerar och utgången är mycket spännande till under 10%!

Spiken:
9 Nordby Hugin (V65-2) kan massor och jag tror på revansch mot Haga Viking. Lopp i kroppen och bättre läge, kul spik!

V65-förslaget är på 1632 kronor.

12-11-4-8 (10-13)
9 Nordby Hugin (12-8)
5-2-1-10-3-6 (4-8)
13/ 7-10-9-5-2-8-14 (12-11)
4/ 11-1-2-6-12-8-5-9 (3-10)
2-1-6-11 (3-5)

4x1x6x1x9x4 = 864 kr
4x1x6x8x1x4 = 768 kr

LD-förslag på 1000 kronor:

4-2 x 400
4-1,6,11 x 200

Vem vinner PdA? Spela hos Unibet! Klicka här.

V65-1:

Ranking: A: 12-11-4-8 B: 10-13-5-14-1 C: 6-9-2

Spetsanalys: Royal Entertainer håller upp med endast två på start. Spetsat med spår 1 och 2 tidigare. Med Dino Dollar nedstruken till innerspår kanske den inte kommer loss direkt och kan köra mot tät. Listas Spirit har varit bra i volt, med springspår och två strukna innanför kan det bli bra start. Övertar?

Loppanalys: 4 Dino Dollar är favorit och han har stånkat på okej på sistone, men det glänser inte form om honom ändå då han agerar lite segt. Bra på att hålla farten är han, och han har mött bättre hästar på Solvalla de senaste gångerna och inte räckt mot bra vinnare. Senast Qahar Q.C. som var bäst, och Havbergs Knight spurtade in som tvåa, men han kontrade ut övriga om tredjepriset Dino Dollar. Ohlsson upp är klart plus och han duger här, men nedstruken är inget plus med ökad strulrisk.

Bättre chans har ändå 12 Kimbee Dream som verkligen har form! Bara forsade runt liknande gäng 500 kvar näst senast i V65-lopp på Romme och var helt överlägsen på 14,9 full väg. Satt långt ner i fältet i montélopp senast, men Åsberg visste vad hon gjorde och på upploppet bet det mycket bra och segern blev säker. Bra chans!

Debut för Westerholm gör 11 Global Resistance som det låter bra på i intervjuerna. Det har inte varit spikrakt för honom i träningen dock, men ska bli allt bättre. Just från Nurmos är inte helt enkelt att förbättra dem, de brukar fått träna så det räcker men ändå kul att se med vettig häst i grunden. Tänkbar skräll jag betalar för är 8 Listas Spirit. Bra spår för snabbstart, inte minst med de nya förutsättningarna och kanske kan köra till spets med 2%-aren?

V65-2:

Ranking: A: 9 B: 12-8-10-14 C: 1-3-4-11-5-13-7-6-2-15

Spetsanalys: Harnsta Spiken har öppnat vettigt till ledarryggen flera gånger, kan vara snabbast av de med bättre spår. Snabb verkar Gärdsjö Maks vara, mött snabbare hästar än dessa och kanske övertar ur första svängen?

Loppanalys: Kallblod och revanschmöte mellan 9 Nordby Hugin och 12 Haga Viking. Dessa möttes senast, och då inledde Nordby Hugin med att tappa allt vad position innebär med startgalopp. Fick sedan draghjälp av Haga Viking i tredjespår sista varvet, och såg segerfarlig ut 300 kvar. Dock kunde/ville han inte utmana utan Viking gick undan ganska enkelt och visade fin styrka.

Det var första starten sedan augusti 2016 för Hugin och debut för Persson. Det lär vara så att han kliver uppåt på formstegen med det loppet, och hans krafter bör räcka längre. Det är lite tveksamt med skallen efter det loppet, han var besvikelse men nu är läget klart bättre och jag tror ändå på revansch. Betänk att han var mer spelad den gången, så det borde varit ganska påställt ändå och det hörs att Persson gillar hästen som var stort löfte som unghäst i Norge. Jag tror på revansch och spikar med klart bättre läge dessutom.

Bättre var alltså Haga Viking och nu Ohlsson upp dessutom. Det är dock häxläge med spår 12 i Spårtrappa och vingelrisk med häst som mest är stark. Det blir vida spår framåt om han styr på direkt, men Ohlsson brukar hitta ner i banan och det brukar vara spridning bland hästarna i dessa kallblodslopp. Hästen är under utveckling men det skiljer för mycket på spelet, i varje fall nu när jag gör tipsen med 16% mot 36%.

V65-3:

Ranking: A: 5-2-1 B: 10-3-6 C: 4-8-11-9 

Spetsanalys: Mycket snabba hästar! Abano H. höll upp för Björn senast, men det är helt andra grejer än med Tietz. Vacqueyras är riktigt snabb, om han nu inte galopperar bakom bilen. Jag tror att den senare tar sig förbi, om han inte galopperar för han är osäker med framspår.

Loppanalys: Två tyska hästar var i favoritroll, båda tränade av Thorsten Tietz, men på morgonen ströks Stan Libuda. 1 Abano H. kör tränaren själv, och den hästen övertygade stort vid segern på Romme. Kördes tufft till ledningen efter 600 meter och fick lägga en speed, men hade trots det gott om krafter kvar och bara stack undan på upploppet i 11,5-fart. Man spände bågen med BG i vagnen senast, tog emot Nobel Amok och det blev underkant 12 på varvet på kladdiga banan, och det var övermäktigt. Det var en väldigt, väldigt trött häst på upploppet. Öppnade snabbt för Björn och höll spets från innern, och har vettig uppgift inte minst från ledningen – om han nu tog förra loppet rätt. Men annan kusk nu och kan bli över.

Jorma upp på 5 Blue Star Champion är hett och han tippas. Formen är tveksam då han var dålig senast, men då han pausat efter det lär han komma med bättre laddade batterier. Skulle varit ute 17/11 med tävlingarna ställdes in på Färjestad. Han har lördagskapacitet, och kan öppna om kusken vill. Det blev galopp enda gången Jorma kört, men känns ändå som klart plus.

Given är också 2 On Track Piraya som har form och avgjorde mycket enkelt senast. Visade form före det som plus-tvåa bakom Sugar Daddy och han känns het.  Tänkte låsa på fyra, men loppet blir mer lurigt efter strykning så jag tar med B-gruppen.

V65-4:

Ranking: A: 13 B: 7-10-9-5-2-8-14 C: 12-11-15-3-6-1-4

Spetsanalys: Motoddy till spets, sedan får vi se om/när Aston kommer vad som händer.

Loppanalys: Bra uppgift för 13 Fender som är mycket stark och rejäl, och han har segrat på V75 två gånger, en gång oktober 2016 och senaste segern var just på V75 i maj. Då tuggade han ner dem mycket rejält via dryga spår. Han gjorde comeback senast och gick helt okej, det var låga rapporter och uppgiften var tuff med Norrlands Scott som stod 40 meter före och sprang låg 28-tid. Vi får säkert se rappare Fender nu och det är mycket enklare uppgift han ställs inför nu. Mindre bra hästar på start och han borde greja det. Utgång.

7 Aston står bra till, och skulle Witasp få honom till ledningen efter en bit (med fyra mindre betrodda på start finns den chansen med spår 3 på 20) så blir han ingen enkel nöt att knäcka. Från ledningen har han segrat hela 5 av 6 försök.

10 Torwall har form, och att han kunde hinna fram till seger trots galopp senast över 1600 meter var bra gjort. Ledande Vestpol Gladiator satt på leken hela vägen, och Eriksspn skulle bara sticka undan sista 100 – men hästen stannade som ofta och Torwalls spurt betalade sig på linjen.

9 Hallsta Vinnex verkar mer stabil och senast såg han bra ut med det klaffade dåligt då kusken körde på chans – i samma lopp som Fender. Fick chansen invändigt och sköt till bra över upploppet och visade fortsatt bra form.

V65-5:

Ranking: A: 4 B: 11-1-2-6-12-8-5-9 C: 3-10-7

Spetsanalys: Vickie Frontline var snabb från bakspår senast och jag tror hon kommer lägga iväg bra, och Tomas är bra på att få iväg dem. B.B.S.Cobrina är det som öppnar bra, men den borde släppa om den kommer förbi och borde bara vilja ner på innerspår.

Loppanalys: 1 Bon Natal är jättefavorit och han är rejäl och har vunnit flera lopp. Dock lite speciell stil och lever mest på styrkan, travet flyter inte för några speeder direkt. Han kom till ledningen enda med framspår, men det var mot billigt gäng och från innern blir jag förvånad om han spetsar.

Då kan strula, och jag är inte alls säker på att han är överlägsen dessa. Jag tror mycket på 4 Vickie Frontline som jag spelar utgång med! Det är en häst som har lätt för sig, och hon avgjorde åkande vid segern näst senast efter fin löpning, med mer eller mindre spända linor. Satt fast med gott om sparat senast, trots att hon blev väl het i loppet, och ska få skarpare bett nu. Jag tror att hon kommer till ledningen som hon öppnade senast, och hon verkar mer stabil nu från att ha varit hopplöst osäker. Borde kunna springa 15,5 eller så då hon satt fast på 16,3 och det duger bra här, kul utgång till 7%!

11 Susan Journey är bra, men har pausat en månad och fick bakspår, ändå förstareserv då jag inte vill sitta med favoriten vid strykning. 2 Test Pilot har varit stor besvikelse, släpper det som mindre betrodd?

V65-6:

Ranking: A: 1-2-6-11 B: 3-5-4-8-9 C: 10-12-7

Spetsanalys: Mr Creation med Jorma känns het i spetskampen. Höll spets från innern i 10-öppning och snabb från spår 3 sedan. Lite ojämn är han från start, men klart plus med Jorma nu! Diamondinthesky öppnar bra och utmanar ihop med Elita Memphis som nu får Ulf Eriksson i vagnen.

Loppanalys: 2 Scarlets Mirakel är nästa favorit till rakning. Han har gått fullt bra med dåliga spår två senaste, och senast såg han bra ut och höll bra i spåren med skorna på. Ohlsson kör nu för första gången, och kanske kan vara lite nytändning med ny driver. Bra läge denna gång dessutom och han kan mata ner dem.

Jag tippar ändå 1 Mr Creation som jag tycker är loppets mest spelintressanta häst. Han kan mycket och första Jorma Kontio känns helt rätt på den typen. Fick lopp i kroppen efter uppehåll senast och gick fullt godkänt från hopplöst läge över 1600 meter. Formen ska vara uppåt, och jag tror på spetschans då Jorma är bra på att kasta loss.

11 Kemas Barolo har gått mycket positivt i höst, stallets farfar visar fortsatt form och senast är han mycket långt framme om han inte snubblat till och galopperat 600 kvar då han hittat ut i slagläge.

6 Elita Memphis kanske inte har samma form nu, lite mindre drag var det i henne senast men då var hon tränarkörd. Klart bättre med Eriksson och viss spetschans finns. Jag låser på dessa fyra.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Senaste nytt om Brindeborgs favorit
Nästa nyhet
Inför V75: Senaste nytt om Brindeborgs favorit

Inför V75: Senaste nytt om Brindeborgs favorit

Västerboonthenews är gott exempel på en formhäst. Nioåringen har visat strålande takter i sina senaste starter och nu har tränaren Lars Brindeborg en favorit i Gulddivisionens final.

Tidigare i höstas valde Lars Brindeborg, 52, att plocka ut proffslicensen igen med Halmstadtravet som bas. Det efter att de senaste tio åren fungerat som lärling hos Petri Puro och senare Patrik Södervall.

I Västerboonthenews har stallet direkt fått en reklamhäst. Nioåringen har visat glittrande form under hela året – och nu får han finna sig i en favoritroll i Silverhästen, som ju också är Gulddivisionens final.

– Jag kan inte säga så mycket egentligen mer än att han fortsätter jobba på bra. Han fick ett tuffare jobb i slutet av förra veckan och allt var som det skulle. Han har ju i princip bara gjort bra lopp hela året, så det är svårt att inte tro på honom igen, säger Lars Brindeborg till travnet.se.

I de två senaste starterna har Credit Winner-valacken sett riktigt fin ut; näst senast tog han på ingen mindre än Readly Express i SM och senast tvåa bakom Dante Boko i Müllers Memorial.

– Senast blev det ju knappt något lopp, han var nästan okörd och hade väldigt låg puls efteråt. Han är inte direkt någon lågpulsare, men hade lägre än vinnaren (Dante Boko) när vi stod i dopingsstallet efteråt.

Hur ser framtiden ut, ska ni tävla på i vinter?

– Jag skulle egentligen behandlat honom före den här starten, men hästen har känts så fräsch och fin så vi fortsätter att träna på. Vi har tittat lite på Legolas Minne på Åby om några veckor och så hade det ju varit kul om vi kunde varit med i Halmstad 30 december då de ska köra Spring Erom’s lopp.

Men först väntar alltså lördagens uppgift. Ser man på pappret verkar det som ett perfekt läge för den erkänt mycket kvicke Västerboonthenews.

– Taktiken lämnar jag åt Örjan Kihlström att avgöra, men det är klart varför skulle man släppa om vi kommer dit? Jag tror att han kan i lågt 1.12-tempo första varvet i ledningen och det är nog inte många som kan ta något på honom då, säger Lars Brindeborg.

Och distansen, han har ju tävlat i långlopp de två senaste?

– Det är absolut en fördel för oss att det är kortare nu. Det är mycket plusfaktorer; han är i bra form, vi har ett bra läge och distans.

Det är hästen att slå med andra ord?

– Ser man på hästens senaste prestationer är det nog så; i teorin ska han väl vinna det här, men jag har varit med så länge så jag vet att så enkelt är det aldrig. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mister JP är redo för comeback - på Vincennes

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson