Månprinsen A.M. värmde upp fredagens derbypublik på Östersundstravet genom att ta hem Sven O Perssons Minne (V64-1) och 150.000 kronor.  Med Hallsta Lotus i startlistan spelades Sveriges nye kallblodskung ändå ner i bottenoddset 10 för 10.

Och trots en tung inledning i tredjespår var aldrig Gunnar Melander i förlustfara med sin gunstling. Hallsta Lotus kom igenom bra från bakspår och kunde överta efter 700 körda men Ulf Ohlsson fann kort efter det lika bra att släppa till jättefavoriten.

Gunnar Melander lättade sedan lite på tömmarna 450 kvar och gav skuggande Hallsta Lotus chansen. Även om Ulf Ohlsson lyfte ut Hallsta Lotus dryga 100 kvar så blev det ingen match, därtill var Månprinsen A.M. allt för bra.

–  Det känns bra. Jag har en fantastiskt fin häst och saknar ord. Jag släppte inte av honom från start men han var ändå med dem från början. Jag tänkte hålla Uffe kvar i sista sväng med det gick inte, jag kan inte kväva honom. När de började smacka bakom stack han bara. Han har utvecklats enormt i år och han springer 15-tider en lång bit, sa Gunnar Melander.

Månprinsens sjätte raka togs på 1.23,9a/2140 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V64-tips Östersund

Fredag: V64-tips Östersund

Omgången:
Sportmässigt är den här fredagsomgången i Östersund mycket fin, med bland annat Derbystoet och Svenskt Kallblodskriterium. Vi får se hästar som Lannem Silje och Månprinsen A.M., två kanoner som det bara är att njuta av.

Spelmässigt är det av förstårliga skäl inte lika intressant, det ser väldigt favoritbetonat ut. Jag provar att spela flerkupong gånger tio och endast för sex rätt, vilket ger oss 25 stycken 6:or vill fullträff. Det kan i varje fall, förhoppningsvis, bli en liten sudd. Annars är det sporten som står i fokus i kväll.

Spikarna:

8 Månprinsen A.M. (V64-1)

3 Liberty Face (V64-5)

4 Lannem Silje (V64-6)

V64-förslag:
V64-1: 8 Månprinsen A.M. (10-2)
V64-2: 1,2,6,7,8 (5-4)
V64-3: 1,2,3,4,9,10 (5-7)
V64-4: 2,5,6,13,15 (3-9)
V64-5: 3 Liberty Face (5-11)
V64-6: 4 Lannem Silje (2-3)
1 x 5 x 6 x 5 x 1 x 1 (x10) = 1500 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag:
DD-1: 3 Liberty Face
DD-2: 4 Lannem Silje

Analys Östersund V64-1:

Ranking: A: 8. B: 10-2-4. C: 7-9-6-5-1-3.

Spetsanalysen:
2 Myllarfaks kan öppna snabbt och får gälla som klar spetsfavorit från tilltalande utgångsläge. När kommer Månprinsen A.M.?

Loppanalysen:
Gunnar Melanders 8 Månprinsen A.M. är utan tvekan Sveriges nye kallblodskung, och han är en given spik i V64-inledningen. Senast på Romme bollade han med tuffare konkurrenter än detta, och kvällens lopp ska han bara vinna.

Han har lärt sig att öppna allt snabbare från start och jag räknar med att Gunnar Melander tidigt är framme hos ledarhästen 2 Myllarfaks för att överta, sedan slåss konkurrenterna om andraplatsen. Månprinsen A.M. har helt klart utvecklats ytterligare några snäpp den senaste tiden, och det är bara att njuta av vår nye kallblodskung. Spik.

10 Hallsta Lotus hängde med bra två gånger om bakom Månprinsen A.M. senast i Romme och får gälla som främsta utmanare. Men Jan-Olov Persson stjärna är inte lika vass som tidigare, och rår normalt inte på Månprinsen A.M.

Analys Östersund V64-2:

Ranking: A: 8. B: 7-1-6-2. C: 5-4-12-11-3-9-10.

Spetsanalysen:
3 Miss Melody V.S. är nog snabbast inledningsvis och spetsar, men räkna med att Robert Bergh tidigt är framme och övertar med favoriten 8 Bradley.

Loppanalysen:
Robert Berghs 8 Bradley står normalt för klassen i det här gänget, och den aktuella distansen tycker jag bara talar till hans fördel då han är stark och tuff. Jag väljer dock att gardera honom då han blir klar favorit, normalt vinner han som sagt detta men det rensar friskt bakom honom och jag tycker heller inte att han har sett som bäst ut på slutet. Vi försöker.

7 Flowstarter G. tycker jag är intressant och hon är värd att passa. Hon var väldigt positiv i debuten för Per Linderoth senast och är inte så tokig i grunden, och det ska bli spännande att se vad hon kan uträtta med lopp i kroppen.

1 Lischla Dunder och 2 Playoff är två skrällar på startvolten som jag vill ha med. Lischla Dunder har inte riktigt fått till det på slutet, men är faktiskt inte så tokig i grunden och som helt ospelad är hon värd att passa. På Solvalla för fyra starter sedan var hon mycket positiv bakom hästar som Kiss Me Kemp och Global On Fire. Playoff är den typ av häst som kräver sitt lopp, men förutsättningarna i dag tycker jag talar för att hon ska kunna få det och då är hon vass till slut.

Streck också för 6 Linus Ru, han vinner väldigt, väldigt sällan men gör alltid sitt i loppen och trivs dessutom över aktuell distans.

Analys Östersund V86-3:

Ranking: A: 2-1. B: 10-4-3-9. C: 5-7-11-6-12-8.

Spetsanalysen:
1 Lyn Rappa i kamp med 2 Åsrud Vilja, där jag håller en liten extra tumme för Åsrud Vilja och jag tror hon kan ta en längd från start på Lyn Rappa.

Loppanalysen:
Derbystoet 2014 och normalt står det mellan favoritduon från Norge 1 Lyn Rappa och 2 Åsrud Vilja. Bägge dessa imponerade vid seger senast i uttagningarna, och det är de två som visat mest hittills. Jag tycker dock att konkurrenterna bakom börjar närma sig, och då det smäller ganska högt bakom den här duon i dag väljer jag att gardera.

Åsrud Vilja tippas dock då jag läser spets på henne, och därifrån ska hon slås. Lyn Rappa är jag svag för, men jag har lite feeling för att hon kan få svårt att hålla ut Åsrud Vilja och är konkurrenterna sedan pålästa måste körsven Vidar Hop lita till turen. Löser det sig blir hon givetvis normalt svårstoppad.

10 Finnskog Oda tyckte jag fullföljde starkt senast som tvåa bakom Lyn Rappa, visserligen fick hon loppet i rygg på denne men jag tyckte hon såg fin ut. Har hon gått framåt ytterligare till detta blir hon intressant.

3 Katla Kiro och 4 Bodbäckssiv ska inte heller dom nonchaleras, anser jag. Katla Kiro gick utvändigt ledaren hela vägen senast på Åsrud Vilja och höll starkt, och Bodbäckssiv fick ett tungt slutvarv men höll bra som trea. Skulle de två favoriterna köra lite för tufft mot varandra inledningsvis, kommer bägge dessa in i matchen.

Streck också för 9 Silver Stjärna som inledde karriären lovande, och som jag tyckte var klart positiv senast. Näst senast hängde hon med fint bakom jättestjärnan Lannem Silje. Kapabel för att skrälla.

Analys Östersund V64-4:

Ranking: A: 2. B: 15-6-5-13. C: 3-9-10-11-12-8-1-14-3-4.

Spetsanalysen:
Ulf Ohlsson placerar tidigt 2 Desuper Filius i ledningen.

Loppanalysen:
2 Desuper Filius var jag ett tag inne på att spika, men då han har seglat upp som favorit på eftermiddagen vill jag ändå gardera honom. Jag gillade intrycket på honom vid seger senast och det här handlar om en fin sort som jag tror har toppchans på tidig ledning och seger. Han är dock orutinerad, så att spika honom som favorit känns ändå fel. Given etta, men som sagt, också given att gardera som favorit.

Robert Berghs 15 Chad Boko är tidig, det är aldrig lätt att plocka dubbla tillägg den här årstiden men Chad Boko var klart positiv senast och är på väg uppåt igen. Han är stark och tuff och får han tag i dem i tid, blir han nog tuff att stå emot här.

På mellanvolten vill jag ha med duon 5 Peasant Sensation och 6 Ippon Futura. Peasant Sensation tycker jag gjort det bra på slutet och hon sitter snart där, och Ippon Futura var sämre senast, men positiv varje gång innan det och håller han sig på benen gör han inte bort sig.

13 Goodspeed återkommer efter paus och har inte visat något på ett tag, men står ändå 40 meter bättre till kontra Chad Boko än när de möttes i Dannero 19/6. Kan gå.

Analys Östersund V64-5:

Ranking: A: 3. B: 5-11-2-8-4-12. C: 9-1-6-7-10.

Spetsanalysen:
3 Liberty Face kan öppna snabbt och tar normalt hand om ledningen.

Loppanalysen:
För att få till en någorlunda vettig flerkupong i denna favoritomgång väljer jag att ta ställning för 3 Liberty Face, jag tycker att han bör vara favorit i det här loppet och då han inte är det tycker jag det känns rätt att spika honom för att kunna göra en flerkupong modell större. Det här handlar i grund och botten om en kapabel sort som jag tycker var positiv efter galopp senast, och normalt leder han ett sådant här lopp från start till mål.

Liberty Face har inte vunnit lopp på ett tag, men det är bara tillfälligheter anser jag och bättre förutsättningar för honom än så här är svårt att hitta. Blir normalt svårstoppad från tät här.

5 Julia Kaulitz var duktig som tvåa senast och jag ska inte sticka under stolen med att hon känns intressant med Ulf Ohlsson upp. Men hon bör inte ta sig förbi Liberty Face från start och bär därmed tvingas till jobbet utvändigt om denne, och det tror jag inte hon mäktar med.

Analys Östersund V64-6:

Ranking: A: 4. B: 2-3-9. C: 1-5-10-12-6-8-11.

Spetsanalysen:
4 Lannem Silje är väldigt kvick från start och bombar till ledningen här.

Loppanalysen:
4 Lannem Silje inledde sin karriär med att vara tvåa, efter det har stjärnstoet 20 raka segrar och hon har vunnit allt som går att vinna hittills. Hon har slagit svenska, norska och världsrekord och det här handlar helt klart om något alldeles extra. Hon ställs i dag som ensamt sto mot hingstar, trots det kan jag inte se henne förlora med tanke på vad hon visat hittills. Senast i uttagningarna till Svenskt Kallblodsderby vann hon, i sedvanlig överlägsen stil, via 23,5 sista rundan och den här tjejen kan gå hur långt som helst.

Lannem Silje har allt, snabbhet, styrka, utstrålning och ett hjärta av guld och precis som med Månprinsen A.M. i V64-inledningen är det bara att köpa de höga spelprocenten, spika, och njuta.

Spelredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla - "En klassig sort helt klart"
Nästa nyhet
V65 Solvalla – ”En klassig sort helt klart”

V65 Solvalla – ”En klassig sort helt klart”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han var fin vid seger i debuten senast och han visade att han klarar av omstarter och annat strul på bra vis, och det är en klassig sort helt klart. I dag är det lite strulläge och han är fortfarande orutinerad och allt kan hända, men löser det sig ska han vara med och kriga om det. Det finns mycket klass i hästen. Skor runt om som senast, säger Tommy Berghagen om Song And Dance Man i V65-3.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Solvalla med V65. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1 Nr 2 PLACE YOUR BET
– Han är inget träningslejon, men känns fin och är han som han varit i de senaste starterna tycker jag han ska ha bra vinstchans i dag. Utgångsläget blev passande och vi siktar på ledningen. Barfota runt om samt vanlig vagn som vanligt, säger Li Hanné.

Lopp 1 Nr 3 TAMALI WINNER
– Hon var sjuk i E3 i Örebro senast och har fått tagit igen sig efter det. Nu tränar hon på bra igen och det är inte någon tokig häst. Hon lär dock behöva något lopp i kroppen innan hon är på topp. Skor runt om som vanligt, säger Kenneth Haugstad. 

Lopp 1 Nr 4 APRIL SISU
– Hon var sjuk senast och har pausat efter det loppet, och även om hon gått jobb inne på Solvalla inför detta ligger vi lågt. Normalt kommer hon behöva en riktig genomkörare i kroppen innan hon är mogen att segerstrida. Skor runt om som vanligt, säger Anne Raatikainen. 

Lopp 1 Nr 5 SPYGLASS HILL
– Han har gjort det bra men vi testade urryckare på honom senast och han blev alldeles för ivrig och lade bort mycket kraft första varvet. Han bör kunna öppna ganska bra även bakom bilen och jag tror på en fin insats. Segern i raden togs från ledningen och man kan ju alltid hoppas att vi kommer dit igen. Skor runt om, säger Kjell Brandt. 

Lopp 1 Nr 7 GLORY DANCER
– Han har lottats till spår lite väl långt ut bakom startbilens vingar och jag känner inte till motståndet. Men jag har en fin häst som är stark och under utveckling. Det måste givetvis klaffa härifrån, men jag känner mig aldrig slagen när jag kommer till Solvalla med mina hästar. Han är fortfarande lite grön och det är en ganska liten häst, men han har ett stort hjärta och är stark och det är en trevlig individ. Aluminiumskor fram, greppskor bak och helstängt huvudlag som vanligt, säger Tuomas Korvenoja. 

Lopp 1 Nr 12 CLASSIC QUEEN
– Hon har gjort det bra på slutet och i dag ska vi prova att rycka skorna runt om för första gången. Hon kan avsluta snabbt med rätt resa, men utgångsläget blev iskallt och det måste stämma på vägen härifrån, säger Marcus Schön. 

Lopp 2 Nr 1 EDIANA
– Hon börjar komma upp i den ”standard” som jag trodde redan från början och senast var hon väldigt bra. Hon har inte startat sedan dess men det har inte varit något speciellt. Vi har kört henne i 22-fart som snabbast inför detta och hon känns fin på alla sätt. Utgångsläget är bra och jag hoppas på att hålla upp ledningen men hon är ju en Love You-avkomma och är därmed långstegad. Även om vi skulle missa den tror jag vi har bra chans att hitta ut direkt eftersom det bara är åtta hästar på start. Det blir inga ändringar och visst tror jag på henne, säger Kjell Brandt. 

Lopp 2 Nr 5 COUNTESS MARKE
– Hon har gjort det bra på slutet, senast blev hon tempotorsk och det är inte mycket att säga om. Hon var riktigt bra i Kalmar och på Eskilstuna, men har väl kanske ändå inte varit lika bra i de senaste starterna. Spår fem i volt ska hon klara, men hur snabbt hon kommer i väg det vet jag inte. Jag tycker att de hästarna på tillägg står ganska billigt på det och det känns lite som att de kan bli tuffa att stå emot. Barfota bak som senast, säger Mikael Selin. 

Lopp 2 Nr 8 COMMON SHAFT
– Hon nöter på bra mest varje gång, men utan att för den skull göra något speciellt. Utgångsläget i dag blev chansartat och vi får vara glada om hon tjänar pengar i första hand. Skor runt om som på slutet, säger Marcus Schön. 

Lopp 2 Nr 9 VERBALISE
– Hon har gjort det jättebra på slutet, näst senast gick hon starkt och senast var hon inte tom i mål och kryssade mellan hästar till slut. Utgångsläget i dag blev chansartat, men hon håller toppform för dagen och jag tycker hon är en av de som ska räknas. Skor runt om som vanligt, säger Jimmy Jonsson. 

Lopp 2 Nr 11 LINDYS CHORUS LINE
– Hon galopperade senast då Ulf försökte lite för mycket med henne, normalt är hon travsäker och ingen häst som galopperar. Hon är snabb från start och det är den typ av häst som hänger med i alla tempon, men från tillägg blir det svårt och hon vinner heller inte så ofta. En platschans. Barfota runt om som vanligt, säger Anne Raatikainen. 

Lopp 2 Nr 12 ROSITTA SIMONI
– Hon gick bra på nya rekordet senast och har nu fått två lopp i kroppen efter vila. Hon känns allt bättre men jag har svårt att se henne som en segrare från tillägg på Solvalla. Barfota runt om, säger Jimmi Ehlers. 

Lopp 2 Nr 13 MELLBY BEAUTIFUL
– Hon har inte startat på ett tag inför detta, men hon jobbar fint och har som snabbast gått 1.19/2000 meter och det löste hon på bra vis. Hon har tränat på bra ganska länge, men visar inte riktigt det i lopp och vi vill se att hon rycker upp sig i lopp innan vi kan tro allt för mycket på henne. Barfota fram som vanligt, säger Kenneth Haugstad. 

Lopp 3 Nr 1 VALCYRIE SIMONI
– Hon blev fast med alla krafter kvar senast och jag tror hon hade vunnit med lucka. Vi testade helstängt för första gången senast och kör med samma balans igen. Utgångsläget kan jag inte klaga på och hon kan öppna rätt så skapligt. Helt borta är hon kanske inte men det måste klaffa, säger Jimmi Ehlers. 

Lopp 3 Nr 4 PINK MARBLE
– Hon har varit godkänd i två starter, senast trodde jag att vi skulle vinna men hon stumnade lite sista biten. Hon kommer mer och mer, men jag tror hon får svårt att vinna här och kan hon vara trea-fyra så får vi vara nöjda. Skor runt om som vanligt, säger Kenneth Haugstad. 

Lopp 3 Nr 5 DIGITAL MOON
– Hon är lite speciell och vi får vara glada om hon sköter sig från start. Hon är inte så tokig den här hästen, men behöver sitt lopp och sköter hon sig och tjänar en hygglig slant får vi vara nöjda med det. Skor runt om som vanligt, säger Marcus Schön. 

Lopp 3 Nr 8 SONG AND DANCE MAN
– Han var fin vid seger i debuten senast och han visade att han klarar av omstarter och annat strul på bra vis, och det är en klassig sort helt klart. I dag är det lite strulläge och han är fortfarande orutinerad och allt kan hända, men löser det sig ska han vara med och kriga om det. Det finns mycket klass i hästen. Skor runt om som senast, säger Tommy Berghagen. 

Lopp 3 Nr 11 DIGITAL ENGINE
– Han var riktigt fin senast som tvåa och han kommer mer och mer för varje lopp. Vi behöver lite tur från detta utgångsläge, men har vi det är vi med där framme. Skor runt om som vanligt, säger Marcus Schön. 

Lopp 4 Nr 2 FOOT ON THE GAS
– Han vann äntligen lopp senast, men jag tror faktiskt att det var en engångsföreteelse och jag tror inte att han vinner igen. Utgångsläget blev bra och kan han vara trea-fyra så är vi nöjda med honom. Barfota fram som vanligt, säger Marcus Schön. 

Lopp 4 Nr 3 DIGITAL MOTION
– Han nöter på utan att glänsa och han får tjäna en slant i första hand. Barfota fram som vanligt, säger Marcus Schön. 

Lopp 4 Nr 5 AMETRIN
– Hon var väldigt duktig senast och fortsätter att leverera fina insatser. Jag kan faktiskt inte klaga på någonting och det är bara att hoppas flytet håller i sig. Hon tål att göra det själv och hon bör väl ses med segerchans. Barfota runt om, säger Hans-Owe Sundberg. 

Lopp 4 Nr 10 WALK TO REMEMBER
– Han har vilat länge inför detta och lottades dessutom till bakspår, det är ett snällt upplägg att vänta och vi får prova för en slant. Skor runt om, säger Kenneth Haugstad. 

Lopp 4 Nr 12 ELIT SUND
– Han har tränat på bra inför debuten hos oss i dag och det ska bli kul att se honom. Utgångsläget blev dock tyvärr iskallt och härifrån går det inte att tro på några möjligheter. Barfota fram, så har han tävlat i tidigare regi också, säger Anne Raatikainen. 

Lopp 5 Nr 1 GLOBAL NURSERY
– Hon har varit bra på slutet och levererat varje gång, och tanken i dag är att köra i ledningen så länge lampan lyser. Är hon lika bra som hon har varit ska hon räknas bland dom tre främsta. Skor runt om som vanligt, säger Mikael Selin. 

Lopp 5 Nr 2 SUNNY SENSATION
– Hon har skaplig form men ställs mot ett jämntjockt gäng som kan bli svåra att rå på. Läget är perfekt, och hon kan öppna snabbt, men det kunde tydligen flera andra ekipage också när jag läste på lite. Hon kan säkert hugga en fin slant men att vinna blir svårt. Barfota runt om och helstängt huvudlag, säger Stefan P Pettersson. 

Lopp 5 Nr 6 RIGHT AWAY
– Hon var väldigt fin efter galopp senast, men hon uppträder konstigt och galopperar egentligen utan att vi vet varför. Hon visar i varje fall att hon har grym form för dagen och den är helt klart bättre än vad raden visar. Hon kommer att vinna lopp snart, men i dag var det några tuffa emot och jag tror det är långsökt att hon ska sitta där i dag. Skor runt om som vanligt, säger Anne Raatikainen. 

Lopp 5 Nr 7 NEO´S VICTORY
– Hon har visat fin form på sistone och gick bra som fyra på Lindesberg senast. Loppet såg väl ganska lämpligt ut men vi är något bortlottade och behöver en hel del tur. Helt ofarlig är hon inte om det skulle klaffa. Barfota runt om, säger Mattias Djuse i stallet. 

Lopp 5 Nr 9 SHOCKWAVE
– Hon var godkänd i debuten för oss senast, hon hade inte startat på ett tag inför det loppet och går säkerligen framåt med den genomköraren. Hon tävlade med fast bomull senast, men i dag blir det rycktussar och jag tyckte det såg bra ut för en framskjuten placering. Barfota runt om som senast, säger Jimmy Jonsson. 

Lopp 5 Nr 11 JUST FLYING BY
– Hon håller toppform för dagen och har varit riktigt bra i de två senaste starterna, näst senast i Halmstad fick hon tryck hela vägen och senast blev det lite för tufft lopp för henne i dödens men hon kämpade på bra och höll fint hela vägen in. Utgångsläget i dag blev dåligt, men hon håller som sagt toppform. Barfota runt om som vanligt, säger Kenneth Haugstad. 

Lopp 6 Nr 2 HOTTINYTIMOTHY
– Han har jobbat på bra här hemma och känns fin, men han har inte startat på länge och det är inte omöjligt att han behöver lopp i kroppen för att komma igång. Skor runt om som vanligt, säger Pasi Aikio. 

Lopp 6 Nr 3 AMIRAL DU POMMEAU
– Han var lite feg senast och galopperade när han tyckte det blev trångt. Han känns fin annars och det är bara att prova igen. Jag tycker han är bra den här hästen och jag tycker han ska räknas. Skor runt om som vanligt, säger Pasi Aikio.  

Lopp 6 Nr 4 NAVIGATION LIGHT
– Hon är bättre än vad raden visar, jag var jättenöjd med henne senast när jag körde henne och får hon bara rätt lopp är hon med dom. Jag tyckte inte motståndet såg jättetufft ut. Skor runt om som vanligt, säger Marcus Schön. 

Lopp 6 Nr 5 TOM SISU
– Han är bra i gång för dagen och tränar bra inför det här loppet, han är också stark hästen och uppgiften i dag tycker jag såg passande ut. Han ska klara spåret och vi har känsla för honom i dag och det är stallets bästa segerchans i omgången. Barfota bak som vanligt, säger Anne Raatikainen. 

Lopp 6 Nr 10 CLAUDE GUEGAN
– Han gör så gott han kan varje gång men har svårt att vinna vilket statistiken också avslöjar. Han kommer säkert att göra en vettig insats igen men normalt sett är han fyra-femma. Barfota bak, säger Hans-Owe Sundberg. 

Lopp 6 Nr 13 DIEGO M.BOKO
– Han håller riktigt bra form för dagen och var jätteduktig senast. Utgångsläget i dag blev tyvärr tufft och det är svårt att tro att han ska blanda sig i segerstriden härifrån, men löser det sig lite under vägen tycker jag att han på sin fina form kan vara en platsrysare. Barfota bak som senast, säger Tommy Berghagen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Raja Mirchi har tävlat färdigt
Nästa nyhet
Raja Mirchi har tävlat färdigt

Raja Mirchi har tävlat färdigt

Raja Mirchi har tävlat färdigt. Det skriver stall Kolgjini idag på stallets infokanal på appen Mikz. Därmed blir andraplatsen som knappt slagen av Nahar i Norrbottens Stora Pris i mitten av juni Viking Kronos-sonens sista start.

Det är en slagskada i hagen som sätter stopp för fortsatt tävlande skriver stallet vidare på Mikz. En skada med för lång läktid för fortsatt tävlande.

Raja Mirchi var försökstvåa i årets elitlopp på 08,9 men galopperade i finalen. Sjuåringen har tjänat dryga 8,7 miljoner kronor och tagit 24 segrar på 60 starter. Som tvååring vann hästen Svensk Uppfödningslöpning i utklassningsstil och största segern är när Raja också närmast utklassningsvann Svenskt Travkriterium på 1.13,8a/2640 meter.

Nu väntar avel på heltid för Raja Mirchi som redan startat sin avelskarriär där äldsta kullen är två år.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Romme
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Romme

Torsdag: V4-tips till Romme

Omgången: Spelmässigt intressant omgång på Romme med flera favoriter att försöka fälla. Jag tycker mig ha hittat ett vettigt singelstreck i avslutningen där 4 Meghann Dane drar längsta strået. Lirar en flerkupong på V4:an och håller även tummarna att 11 Digital Photo slår till på dubbeln.

Spiken: 4 Meghann Dane (V4-4)

Dubbelspiken: 11 Digital Photo (LD-1)

V4-förslaget (x5)
V4-1: 1,3,4,7,10 (res 12-2)
V4-2: 6,9,11 (res 7-4)
V4-3: 1,4,7,9,12 (res 6-3)
V4: 4 Meghann Dane (res 2-6)
5 x 3 x5 x 1 = 75 rader
750 kronor

Dubbelförslaget
11 – 1,4,12  x  300
11 – 7,9  x  50
1000 kronor

 

V4-1

RANKING A: 3-10 B: 1-4-7-12-2-8 C: 11-9

Spetsanalys:
Mollyelden får ses med bra chans att hålla täten men utmanas av ett par hästar. Ida Mollyn kan öppna bra i voltstart, har bara gjort ett framträdande bakom bilen och hade då bricka nio.

Loppanalys:
Kallblodslopp över korta häcken utan större klass och med en motiverad favorit i 3 Stjärnglöd som gått bra flera starter på raken. En del galopper har förstört framgångarna men som kom fullträffen senast och det är inte omöjligt att den följs upp av ytterligare en. Fördelaktigt läge och står fint inne i loppet. Självklar etta men garderas på min lapp.

10 Brazze var godkänd från ledningen senast på Rättvik och har stått för gedigna insatser en längre tid. Bakspåret grusar chanserna en aning men valacken måste räknas tidigt.

1 Mollyelden trivs i ledningen och svarar Terese Rosén upp innerspåret är mycket vunnet. Skulle man sedan få strypa tempot är det inte omöjligt att ekipaget rinner undan.

4 Ida Mollyn har inte vunnit på väldigt länge men är rätt duglig i grunden.

7 Min Lille Alexry låter det uppåt på från stallet och fyraåringen är nu nedstruken två hack i banan.


V4-2

RANKING A: 11-9-6. B: 7-4-2-1-8-10-5 C: –

Spetsanalys:
Astro Boko saknar riktiga motbud invändigt och får tipset trots spår längst ute på vingen. Sen får man se om han körs där med tanke på att loppet är 500 meter längre än hästens bästa distans. My Account?

Loppanalys:
Lopp över medeldistans där den tilltänkte favoriten ströks tidigt i veckan. Nu måste det snart vara dags för 11 Digital Photo att få en fullträff. Hingsten ledde länge för tre starter sedan och blev fast med krafter kvar gången efter. På Lindesberg avslutade han bra och formen verkar sitta som en fläskläpp. Med minsta klaff på vägen är han med och gör upp om det. Dubbelspik!

9 Vermouth Tonic återkom senast efter sitt Frankrikeäventyr och gjorde det med bravur. Via en stark slutrunda i spåren kunde femåringen avgöra enkelt med krafter kvar. Givet motbud.

6 My Account går bra varje gång och kommer snart få till det fullt ut. Steinlager-sonen har vettigt läge och kan öppna skapligt. Ledningen skulle vara en fördel för den småtröge herre och han får sista strecket.

Tycker att ovanstående tre sticker ut i fältet och väljer att låsa på dessa. Bakom finns några halvsvala garderingsstreck som får stå åt sidan då det finns frågetecken hos samtliga.

Hårt betrodde 7 Buba Boko lockar åt sig en hel del streck på Kontio/Nurmos-faktorn men har inte startat på ett tag och kommer med dunkel form.


V4-3

RANKING A: 1-4-12 B: 7-9-6-3-8-10 C: 11-2-5

Spetsanalys:
Golden Sid brukar ha näsa för att hitta till front från liknande lägen bakom bilen. Saknar inte motbud men blir min spetskandidat.

Loppanalys: Ett rätt bra lopp över medeldistans där 1 Finish Future förmodligen är fältets bästa häst. Det är inte alltid man vinner trots det och han kan få svårt denna gång också sett till förutsättningarna. Timo Nurmos-travare har felat från start två gånger om och även om han skulle hålla sig på benen tror jag inte att han kommer till ledningen. Han kan såklart vinna ändå men som favorit tycker jag att han känns kall.

4 Golden Sid har mött tuffa hästar på sistone och har dessutom gjort det bra. Tar förmodligen ledningen och håller nosen först länge men varvningen får inte kosta för mycket för att han ska stå distansen ut. Kan gå.

12 Calypso Blue Chip hade jag nog rankat etta om läget varit annorlunda men hästens form är det inga som helst fel på. Skulle konkurrenterna bjuda upp damen till dans kan hon nog steppa förbi många över upploppet.

7 Amour D´Inverne var lite sämre senast men var brustig då och kommer dessutom gå barfota denna gång. Thomas Lönn tycker att hon går ner lite i klass och hästen kan vara en luring.

Jag stänger loppet med 9 J.L’s Buv som inte alls är så tokig i grunden och som har ett intressant smygläge.

 
V4-4

RANKING A: 4 B: 2-6-13-5-9-10-11-8 C: 7-12-1-14-15

Spetsanalys:
Quantum Octavia kan lägga iväg snabbt på ”kör” men det kan också Love Song. Dessutom kommer Silk Launcher från springspår och vill säkert ha ett ord med i leken. Körning?

Loppanalys:
Stolopp där fältet känns jämnt men jag har en idé i form av 4 Meghann Dane som bara gjort fina insatser när hon hållit sig på benen. Senast fick hon inte helt fritt och gången innan det var hon knappt slagen på Färjestad. Detta är en rejäl donna som jag ser som klar förstahäst i loppet. Hon har tidigare felat från femtespåret i volten vilket är det enda orosmolnet men håller hon bara ordning på fötterna i starten tror jag hon kan runda samtliga.

2 Quantum Octavia har bra form och vettigt utgångsläge. Finns dock risk att hon bli inblandad i körning från start men med ett någorlunda lopp slutar hon långt framme. Detsamma gäller för 6 Silk Launcher.

13 Silvia Logoj är en donna jag verkligen gillar men kan få svårt att hinna fram från tillägg.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-intervjuer Romme

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson