Svenska stjärntravare har under året i strid ström gått till Fabrice Souloy. Nu är slår även Sauveur följe. Därmed mister Åke Lindblom sin stora reklamhäst.

En räcka av svenska topptravare har den senaste tiden flyttas till Frankrike, de flesta har kommit till den mycket framgångsrike tränaren Fabrice Souloy.

Sauveur och Lindblom. Foto: ALN

Nu står det klart att ännu en av landets allra bästa hästar går i samma spår. Sauveur flyttas från Åke Lindblom till Souloy. Det kan bloggen Ingvarsson & Persson avslöja.

– Det är klart att det är tungt. Jag är lite nere för räkning, så är det ju, men inte slagen och jag har gott om fina tvååringar i stallet. Jag håller på med det här för att det är roligt och ser ändå ljust på framtiden, säger Åke till sajten.

Fabrice Souloy. Foto: ALN

Sexårige Sauveur har genom hela karriären tränats av Åke Lindblom. Det har blivit 16 segrar på 30 starter och 3,7 miljoner kronor intravat.

I år har hästen växt in i världseliten med andrapriser i Olympiatravet och Norrbottens Stora Pris.

Åke Lindblom väljer att avbryta samarbetet med ägaren Hammab AB helt och därmed flyttas även hästar som M.T. James och M.T. Le Bron som tidigare i år slutade tvåa i E3-finalen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Resolve fick ge sig i duellen mot Obrigado

Resolve fick ge sig i duellen mot Obrigado

Det blev en häftig fajt i Crawford Farms Open på Vernon Downs när Obrigado kontrade tillbaka till segern före Resolve.

Åke Svanstedts stora stjärna Resolve var klar favorit till att ta hem segern i storloppet Crawford Farms på banan Vernon Downs, natten till lördag svensk tid.

Svanstedt tvåa med Resolve. Foto: ALN

Men Resolve skulle få nöja sig med silvret. Knappt slagen av Obrigado, som här noterades för sin andra raka i det här loppet.

Musical Rhythm var snabbast ut, men släppte till Resolve som i sin tur efter knappt halva distansen lämnade över till Obrigado som forcerades häftigt av Mark Macdonald.

Resolve klev direkt ut i andraspår och när upploppet nalkades såg Svanstedt ut att ha fått greppet. Men Obrigado kontrade tillbaka i en sevärd duell och fick segergreppet kort före mål.

Vinnaren, som tränas av Paul Kelley, klockades till 1.09,2a över engelska milen. Förstapriset var 96 500 dollar. Flanagan Memory stod för en flygande avslutning i spåren och slutade trea.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Un Mec d'Héripré överlägsen vid spetsseger
Nästa nyhet
Un Mec d’Héripré överlägsen vid spetsseger

Un Mec d’Héripré överlägsen vid spetsseger

Un Mec d’Héripré fortsätter att se riktigt fin ut. På fredagen noterades han för 1.09,8a när han vann överlägset i Cagnes-sur-Mer.

Efter triumfen i Åby Stora Pris var det på fredagskvällen dags för nästa uppgift för Un Mec d’Héripré. Den av Fabrice Souloy tränade åttaåringen kom ut som stor favorit i Grand Prix du Conseil des Alpes-Maritimes.

Bazire körde. Foto: ALN

Tillsammande med Jean-Michel Bazire infriade Un Mec d’Héripré också förväntningarna. Efter en snabb öppning tog ”Bazze” snart sats och styrde fram 13 för 10-favorit till spets i den första svängen.

I den positionen var årets Elitlopps-trea sedan ohotad. Un Mec d’Héripré gasade undan över upploppet och vann väldigt komfortabelt på den delikata segertiden 1.09,8a över 1609 meter.

Dante trea. Foto: ALN

Ett förstapris på 81 000 euro adderades till hästens prissumma. Pascia’ Lest (10,1) fixade andrapriset, efter en resa i rygg på vinnaren.

Lutfi Kolgjini-tränade Dante Boko (10,2), körd av Pierre Vercruysse, spurtade bra och snöt åt sig tredjepriset i kamp med Princess Grif som hade Björn Goop i sulkyn.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Delicious dansade: "Nu får de hålla i sig"
Nästa nyhet
Delicious dansade: ”Nu får de hålla i sig”

Delicious dansade: ”Nu får de hålla i sig”

Delicious dansade fram över Bergsåkers regntunga oval. Även den andra starten efter frånvaron blev en enkel match för drömstoet.

Delicious visade att hon på allvar är tillbaka efter sin tuffa skada. På fredagskvällen äntrade hon Bergsåker i Malabar Circle Ås lopp – och hade lekstuga trots meriterat motstånd.

Spurtade till seger. Foto: ALN

Örjan Kihlström tog en lugn start med superstoet, som placerades som sista häst i andraspår. Tempot hölls dock högt av ledande Reven d’Amour som rundade 500 efter 08,8 och varvet på 09,9.

När fältet styrde in i sista sväng hade Delicious tagit rygg i tredjespår, men det var först in mot upploppet som Örjan lät sin häst gå för fullt. Delicious tog, via femtespår, greppet på några få steg – och stack ifrån med lätthet.

– Jag är så stolt över henne, efter allt hon råkat ut för. Jag trodde ändå inte att det skulle gå, det såg ut att vara långt fram. Hon är grym, får hon bara vara frisk nu så får de hålla i sig, sa tränaren Daniel Redén i Vinnare V64.

Det här var faktiskt Delicious sjunde raka seger. Förstapriset var värt 100 000 kronor och segertiden blev goda 1.11,1a över 1640 meter på vad som noterades som något tung bana.

Quid Pro Quo avslutade också bra som tvåa, på 11,3 medan Knows Nothing tog tredjepriset, ytterligare en tiondel långsammare.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Kevin mot en spännande framtid
Nästa nyhet
Inför V75: Kevin mot en spännande framtid

Inför V75: Kevin mot en spännande framtid

21-årige Kevin Oscarsson tar för sig allt mer i sulkyn. På lördag kör han tre hästar på V75. Däribland Explosive de Vie i en grym upplaga av Sundsvall Open Trot.

Kevin Oscarsson är en av landets mest lovande kusk-talanger och syns mer och mer i de större loppen. 21-åringen uppmärksammades mycket efter en fin styrning av Explosive de Vie, som tvåa bakom Nuncio i Jubileums-pokalen.

På lördag dyker Kevin upp på Bergsåker. Ännu en styrning i ett miljonlopp väntar – Explosive de Vie ska ta sig an ett stjärnspäckat fällt i Sundsvall Open Trot.

Kevin. Foto: ALN

– Det ser verkligen spännande ut, jag ser fram emot lördagen mycket, säger Kevin Oscarsson till travnet.se

Lärlingen har vunnit 20 lopp i år på 214 starter och kört in över 1,5 miljon kronor. Siffor som redan överglänser fjolåret med bred marginal.

– Det har gått otroligt bra, faktiskt. Jag har haft flytet och fått köra fina hästar och jag tycker det rullat på bra hela året. Jag är väldigt glad och tacksam över de chanser som jag får.

Trivs hos Untersteiner. Foto: ALN

Sedan ett år tillbaka huserar Kevin i Halmstad hos Johan Untersteiner.

– Det är bra här. Johan är en väldigt bra chef, det är aldrig något strul med något och han har alltid bra svar på alla frågor. Det är intressant eftersom man får jobba med många bra hästar.

Hur tänker du om framtiden?

– Jag planerar för fullt för att bli tränare själv en dag, men det kommer inte bli aktuellt de närmaste åren. Vi får se när det kan ske. Jag vill inte bli tränare och sedan ångra mig; jag vill se mig omkring och skaffa mycket erfarenhet.

En klassisk fråga: vad är roligast, träna eller köra?

– Att köra en häst som man själv tränat fram, är det absolut roligaste. Att forma hästen själv, säger Kevin.

Glädjen var stor efter silvret i Jubileumspokalen. Foto: ALN

Bergsåker på lördag då. Kevin kör pappa Jims Explosive de Vie i en läcker upplaga av Sundsvall Open Trot. Återigen möter man Nuncio – hästen som de var tvåa bakom i Jubileumspokalen.

– Han gick fantastiskt bra senast och hade heller inte tomt i mål. Kanske var det inte krafter för att slå Nuncio direkt, men i alla fall sparat i mål. Han gjorde en kanonprestation, säger Kevin och fortsätter:

– Nu har vi ju tyvärr fått ett skitspår och vi blir glada om vi får pengar här. Men man kan hoppas på ett drömlopp; Nuncio och Volstead kör för ledningen, någon kommer utvändigt och höjer tempot samtidigt som vi kanske får rygg ledaren eller tredje invändigt. Och smyger med därifrån.

Explosive de Vie slår ur underläge - men har toppform. Foto: ALN

Kevin kör ytterligare två hästar på V75. Hästar som han tidigare inte kört, men har bra koll på. Mr Jäger (V75-1) kommer från försök- och finallopp på Åby.

– Han har absolut toppform och gick otroligt bra senast då han vann lätt i försöket och utmanade även i finalen. Spår fyra hade jag väl inte valt om jag fått välja själv, men det är ett öppet lopp och min har toppform så jag blir inte förvånad om vi dyker upp där framme.

Backorder har vunnit 4 av 7 i år. Foto: ALN

I Lars Lindbergs Minne (V75-4) möts de bästa lärlingarna i landet i kamp om en kvarts miljon. Oscarssons uppsittning är Timo Nurmos-tränade Backorder som är en av loppets favoriter.

– Det är en jättefin häst som radar upp toppinsatser. Hon gjorde det bra även senast, men slappnade av lite till slut och såg inte hästen som kom invändigt. Kan jag bara få iväg henne från start och komma bra på det, tycker jag det ska vara en bra chans.

– Värsta konkurrenten är väl Windy Ways som står med tillägg, så vi får försöka hålla ett högt, men lagom tempo, säger Kevin Oscarsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Suddens" dyringar - säljs på internetauktion

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson