Det blev storslam för Robert Bergh när Hästgalan avhölls i Stockholm på lördagen. Nahar blev årets häst och Bergh var delaktig i ytterligare fyra av kvällens priser.

Hästgalan vilken ska prisa 2013 års främsta fyr- och tvåbent aktörer inom svensk travsports gick av stapeln i centrala Stockholm under lördagskvällen.

Galan store kung blev Robert Bergh som utsågs till Årets Tränare och dessutom hade fyra av de fyrbenta vinnarna i sitt stall.

Elitloppsvinnaren Nahar kammande hem det finaste priset under aftonen, det som Årets Häst 2013.

Samme Nahar utsågs även till Årets Äldre travare, Bergh-tränade Amazon Am knep priset både för Årets Treåring och Årets Sto.

Lutfi Kolgjini kunde räkna in två pristagare i sitt stall. Derby- och Europaderbyvinnaren Mosaique Face hyllades så Årets Fyraåring och Onceforall Face tog priset som Årets Tvååring.

Årets Kusk blev Örjan Kihlström medan unge lovande Mattias Djuse kan titulera sig Årets Komet.

Gunnar Melanders Månprinsen A.M. blev Årets Kallblod.

Det här var vinnarna på Hästgalan:

Årets Häst: Nahar
Årets Äldre: Nahar
Årets Sto: Amazon Am
Årets Fyraåring: Mosaique Face
Årets Treåring: Amazon Am
Årets Tvååring: Onceforall Face
Årets Kallblod: Månprinsen A.M.

Årets Tränare: Robert Bergh
Årets Kusk: Örjan Kihlström
Årets Komet: Mattias Djuse

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Global Manhattan fick segern i Paris

Global Manhattan fick segern i Paris

Det blev en fin svenskdag på Vincennes under lördagen. Global Manhattan fick seger i Prix de Munich och Jörgen Westholm fick segerdefilera i Paris.

42 750 euro var förstapriset i vassa Prix de Munich och det var pengar som Global Manhattan, tränad av Fabrice Souloy och körd av Franck Nivard, lade beslag på.

Svenskhästen hade greppet över upploppet men blev snuvad sista biten av Septour, men denne diskades sedan av domarna varför Global Manhattan i vilket fall kunde tillskrivas segern. Vinnartiden skrevs till 1.12,3a över 2100 meter.

Un Fille d’Amour tvåa och Thé de Chine grejade bronset. Prix du Luxembourg-vinnaren Turbo Jet fick nöja sig med femteplatsen med Sören Lennartsons Vincennes kördes till sjundepriset av Pierre Vercruysse.

*

Jörgen Westholm gästade Vincennes och kunde fira med en seger. Det genom att sätta dit egna träningen Apollon de Kacy i ett fyraåringslopp med 16 200 euro i förstapris.

*

Fina fyraåringsloppet Prix Ephrem Houel gick till favoritspelade Astor du Quenne. Eric Raffin körde den av Sébastien Guarato tränade travaren till triumf på tiden 1.15,1 över 2850 meter.

*

Claes Svenssons Moving On, i träning hos Fabrice Souloy och styrd av Franck Nivard, spelades till favorit i ett senare lopp men fick denna gång nöja sig med tredjepriset (värt 10 500 euro). Femåringsloppet för ston vanns av Victoria du Jouan och William Bigeon på 1.16,2 över 2700 meter.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Björn Goop fixade segern i V75 Champions
Nästa nyhet
V75: Björn Goop fixade segern i V75 Champions

V75: Björn Goop fixade segern i V75 Champions

Björn Goop vinner flest lopp i landet. Nu kan han även titulera sig V75-champion. Tillsammans med Absolut Newport tog han hem det prestigefyllda loppet på Solvalla.

V75-finaler, firande av Prix d’Amérique-vinnaren Maharajah och V75 Champions, tidigare V75-mästaren, stod på agendan då det tävlades på Solvalla under lördagen.

Den tiofaldige allsvenska kuskchampionen Björn Goop triumferade i V75 Champions med hjälp av fine Absolut Newport, tränad av duktige Risto Airaksinen som noterades för en dubbel på V75.

– Han har ett hjärta av stål den här hästen, han bara tuggar och går, det är en fantastisk häst. Det är en skön känsla att bara få delta i det här loppet men det är klart att det betyder mycket att också sätta pricken över i:et att vinna det här, sa Björn Goop i vinnarcirkeln efter att ha vunnit för fjärde gången i V75 Champions.

Det var Aaron Boko som anförde fältet. Absolut Newport stötte ut Ponziopilato Stra i tredjespår 900 meter kvar och fick på så vis en fin rygg. Genom sista sväng forsade Labero Broline fram i femtespår för Magnus Jakobsson och såg ut att gå mot segern.

Men Goop lyfte ut Absolut Newport i fjärdespåret ur sista sväng och hästen kontrade ut Labero Broline till säker seger sista biten. Tredjeplatsen till gott avslutande O.U. Glide och Johan Untersteiner.1.14,4 över 2140 meter var vinnartiden.

***

V75-1) Lätt favoritseger i inledande Silverfinalen. Jorma Kontio fick överta täten efter 500 meter bakom Timo Nurmos-tränade Montgomery Gel. 11,6 på halvvarvet blev till 15,7 på varvet.

Ur sista sväng drog Montgomery Gel undan, luckan uppenbarade sig för vinnarhålets Nothing But Class som närmade sig, men aldrig oroväckande för favoriten som höll ifrån säkert och i fin stil. Vinnartiden stannade vid 1.14,6a över 2140.

V75-2) Klass 1-finalen till Robert Bergh och Trailing Edge. Hästen fick en fin resa som andrahäst i andraspår, i rygg på favoriten Uroy. I täten travade Bear Dancer som fått öppna rejält för ledningen och gav vika in på upploppet.

Trailing Edge tog i sin tur ned Uroy och höll undan knappt för vasst avslutande duon Beebop Laday och än längre ut Mercury Broline. Segertiden blev 1.14,6a över 2140.

V75-3) Lugna gatan i Gulddivisionen för omgångens största favorit Amaru Boko. Robert Bergh letade sig ut från innerspåret direkt och fick enkelt överta täten från Baht Launcher in i första kurvan (12,9 första 500).

Ur sista sväng lättade Bergh på tömmarna och den sjuårige Coktail Jet-sonen stegade undan enkelt i förträffligt fin stil. Amaru Boko vann före Baht Launcher och fint spurtande BWL Champion på 1.14,1a över distansen 2140 meter.

Det här var tredje raka seger och hästen är fortsatt obesegrad i regi Robert Bergh. Dagens seger bättrade på bankboken med en kvarts miljon kronor.

– Får han bara fortsätta vara så här fint i ordning så är det klart att vi hoppas kunna vara med i de stora loppen framöver. Nu får vi se om det blir en liten paus eller vad som händer härnäst, sa Bergh i vinnarcirkeln.

V75-4) Mantorps Oskar Svanberg tog en fin seger då han ledde runt om med pampige Leonas Kaiser i klass 2-finalen.

Leonas Kaiser höll upp täten från innerspåret och var aldrig hotad. Hästen drog självmant upp tempot på sista bortre långsidan, gick ifrån med några längder och segern togs mycket enkelt i imponerande stil före härligt avslutande Super Photogenic. 1.14,9a över 2140 meter var vinnartiden.

V75-5) Favoritviktoria i lärlingarnas ”V75-mästaren” där Timo Nyman lotsade in det av Risto Airaksinen tränade stålstoet Beatasine till segern.

Stirling Allstar och Tino Ärling fick en tuff inledning, hamnade i dödens, pressade sig till tät med 600 meter kvar och drog undan genom slutsvängen. Men Beatasine tog upp jakten och fångande säkert in sin tappra motståndare över upploppet. Beatasine segrade på fina 1.13,7 över 2160 meter.

V75-6) Firma Svante Båth och Erik Adielsson ställde till med en skräll i Bronsfinalen. Segervapnet stavades Rico Follo som snabbstartade och tog ledningen.

Det blev vinstgivande för den sexårige Gentle Star-valacken. Det anfölls i alla spår över upploppet i det väl samlade fältet men Rico Follo hade full kontroll och höll ifrån till säker seger på 1.14,6a över 2140.

Rätt V75-rad:

3 Montgomery Gel – Jorma Kontio 1,89
9 Trailing Edge – Robert Bergh 4,60
1 Amaru Boko – Robert Bergh 1,42
1 Leonas Kaiser – Oskar Svanberg 9,34
10 Beatasine – Timo Nyman 3,53
6 Rico Follo – Erik Adielsson 14,00
8 Absolut Newport – Björn Goop 3,67

7 rätt: 9882 kr (2240 system)
6 rätt: 98 kr
5 rätt: jackpot

Omsättning: 80 211 013 kr

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hästen föll ihop - dödsolycka på Åby
Nästa nyhet
Hästen föll ihop – dödsolycka på Åby

Hästen föll ihop – dödsolycka på Åby

Ett nytt tråkigt dödsfall inträffade vid Åbys tävlingar på torsdagen. Hästen Scarlet Gold föll ihop på banan och avled.

En mycket tråkig händelse lade sordin på Åbytravets tävlingar under torsdagskvällen.

Efter att det sjätte loppet för kvällen gått i väg i det andra försöket, segnade Scarlet Gold plötsligt ihop på banan efter några få hundra meter.

Hästen avled i det närmast omedelbart. Vad som orsakade Scarlet Golds död hoppas man kunna reda ut i den obduktion som ska genomföras.

– Jag märkte inget konstigt innan utan han bara föll ihop och man befarade direkt det värsta. Det är naturligtvis jättetråkigt men tyvärr sådant som kan hända, sa kusken Stefan Söderkvist efter händelsen, enligt kanal75.

Scarlet Gold tränades av Anders Svanstedt. Den sexåriga valacken vann under sin karriär 4 av 42 lopp och travade in 231 350 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Axevalla: "Kommer köra för seger"
Nästa nyhet
V65 Axevalla: ”Kommer köra för seger”

V65 Axevalla: ”Kommer köra för seger”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har varit bra varje gång i de senaste starterna och senast fick han äntligen vinna, och han gjorde det på ett starkt vis från dödens. Det handlar om en grundkapabel häst som det äntligen börjar släppa lite för. Jag vet inte hur upplägget blir idag, men visst kommer Jörgen köra för seger och det är stallets bästa vinstmöjlighet idag. Inga ändringar, säger Oskar J Andersson om Thaitec (V65-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Boden. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

1 Midnight Coger – Formen är bra och med lite tur kan vi vara med i främre träffen någonstans. Senast galopperade han då jag drog tussarna på honom. Han kan inte försvara innerspåret till någon ledning och det behövs en del tur. Barfota runt om, säger Oscar Nilsson.

4 Quicknäs – Han har galopperat i två raka men på Solvalla blev han skrämd till galopp av en skrikande kusk och nu senast blev han alldeles för laddad. Jag hade dock 13,5 på honom i ett varv efter galoppen och när jag försökte lugna ner honom ville han bara springa snabbare. Vid segern på Örebro var han jättebra och han känns riktigt på tårna för dagen. Spåret är bra men han är ojämnt startsnabb och vi får se vart han hamnar. Vi kommer ändra huvudlaget till öppet eller norskt och faller alla bitar på plats kan han vinna. Skor runt om, säger Jimmi Ehlers.

5 Klöver Dam E. – Hon är snabb från start så jag kommer köra framåt med sikte inställt på ledningen, och hittar vi spets tycker jag det ska vara vettig segerchans. Hon kommer tävla barfota runt om idag vilket är en klar fördel för henne, och enligt tränaren är hon fin i intervalljobb efter senast, säger Ville Nisonen.

7 Breezer – Han har inte kunnat gå de vanliga jobb som han brukar den senaste veckan, vi har inte kunnat träna honom som vi vill på grund av de yttre förutsättningarna och det gör att han givetvis känns svårbedömd. Vi tror inte att han ska ha tappat något i form, och är han normal så är han med och slåss om det i ett lopp som detta. Utgångsläget blev en bit ut bakom vingen, men han är snabb från start. Vad jag förstår ska dock även Klöver Dam E. vara startsnabb. Inga ändringar, säger Björn Trulsson.

9 Listas Skywalker – Han fick ett fint lopp senast och kunde avgöra på ett bra sätt. Han känns fin efter det och jag tror bakspår passar bra då han får smyga med. Det har inte varit helt lätt att hitta rätt balans åt den här hästen men nu kommer vi nog köra barfota runt om. Med klaff på vägen fäller han nog många över upploppet, säger Ulrik Pedersen.

Lopp 2, V65-2

2 Vas Y. Brio – Han var bra näst senast på dåligt banunderlag i Bergsåker, men senast vet jag inte om han var sliten men han var inte alls bra då. Han har varit hos veterinären efter senast och allt ska vara bra med honom nu, men det känns ändå som han måste rycka upp sig innan man kan tro att han är med och slåss om det. Gör han ett bra lopp och är bland dom fyra-fem främsta är vi nöjda med det. Inga ändringar, säger Oskar J Andersson.

15 Quite Windy – Han har gjort det fullt godkänt på sistone mot tuffa hästar och jag är nöjd med honom. Nu fick vi dock ett riktigt skitläge som drar ner förhoppningarna och vi behöver tur. Vi får se med taktiken men jag tror inte det kommer bli något tuffare upplägg. Dessutom vill jag att han ska gå med skor och jag ligger lite lågt, säger Maria Törnqvist.

Lopp 3, V65-3

2 Stark Palema – Hon hade halsinfektion senast och var inte som bäst, hon fick medicin för det och en kortare paus men de senaste veckorna har hon tränat på rejält igen och jag tycker hon känns fin. Det var några bra emot idag, men hon är inte så tokig själv så lite förhoppningar har jag. Barfota fram samt helstängt huvudlag som vanligt, säger Pär Hedberg.

5 Tokio Hotel Hall – Han har varit jättebra i två starter och debutsegern togs komfortabelt efter att ha spårat runt om. Nu sist gick han bra i tredje-fjärdespår och tog hela vägen in på vinnaren via 14/1000. Det här ser lämpligt ut och som han agerat på sistone måste han ses med bra segerchans. Skor runt om, säger Ulf Stenströmer.

6 Tuxedo Sam – Det är en strulpelle och vi måste se bättring innan man kan tro på några stordåd. Hästen är inte så oäven felfri. Vi kör med skor runt om, säger Lasse Punkari.

7 Arian Mip – Han har bara en växel än så länge egentligen, han har svårt för att springa fort. Han blir säkert inte trött idag och snabbheten kommer väl undan för undan, men jag tror ändå han får svårt att vinna idag. Vad jag förstod ska det vara någon riktigt bra med i loppet. Inga ändringar, säger Oskar J Andersson.

8 Kanerva – Vi har fått ordning på fötterna på honom och hästen verkar stabilare. Han var duktig senast och allt verkar fortsatt bra. Läget är illa och jag skulle gissa på att kusken inte laddar men det avgör han. Inga ändringar och han kan duga om det klaffar, säger Niklas Johansson.

Lopp 4, V65-4

1 Crazy Foot Mambo – Han har bra form men senast blev han för laddad på väg mot spets. Han körs nog lite på säkerhet nu även om han kan öppna bra. Han är mycket speedig och kan duga bra om det klaffar även om loppet är jämnt och bra. Han är mycket pigg och glad för dagen. Grundplanen är barfota bak idag och så slipper han brodden fram så det är positivt, säger Olle Elfstrand.

3 Juliano Hall – Han hade varit borta ett tag inför senast och var inte så tufft jobbad, därför tyckte jag att han gick rätt bra och han bör gå framåt med det loppet. Han lottades till bra utgångsläge den här gången, men det var tufft emot så jag är nöjd om han grejar en slant idag. Han är rätt fin i grunden den här, men han kommer att köras snällt och jag vet inte riktigt vart jag har honom för dagen. Inga ändringar, säger Johan Berglöf.

5 You See Dandy – Han har gått bra på slutet så hoppet finns ju, men det var tufft emot idag och det är nog det tuffaste han mött hittills i karriären. Calle sade senast att han hade vunnit lätt med lucka, men det är som sagt tuffare idag och är han med och slåss om en plats med lite klaff är jag nöjd. Inga ändringar, säger Gerth Hermanson.

6 Standard Ribb – Han återkommer efter vila och det här är i grunden en klart duglig häst. Senaste han startade var han ofräsch men är behandlad och är tungt jobbad. Han saknar nog tempo i kroppen och kanske behöver ett lopp men vid normal form hade han kunnat duga så helt golvad är han nog inte. Barfota bak, säger Ulf Stenströmer.

7 Thaitec – Han har varit bra varje gång i de senaste starterna och senast fick han äntligen vinna, och han gjorde det på ett starkt vis från dödens. Det handlar om en grundkapabel häst som det äntligen börjar släppa lite för. Jag vet inte hur upplägget blir idag, men visst kommer Jörgen köra för seger och det är stallets bästa vinstmöjlighet idag. Inga ändringar, säger Oskar J Andersson.

11 Oldwildwest – Han känns bara bra för dagen och allting är jättebra med honom, det är väl utgångsläget emot. Jag tycker han är jämbördig, och kanske till och med något bättre, än sina konkurrenter men utgångsläget kan givetvis ställa till det. Han är ganska skör och jobbas inte så hårt, därför ska han gå framåt för varje lopp han får. Jänkarvagn för första gången idag, i övrigt inga ändringar, säger Bengt Holm.

Lopp 5, V65-5

1 Pericle Bi – Han var sjuk i sitt sista framträdande förra året och var märkbart dålig från ledningen som halvfavorit på V75. Han fick vila en månad men har nu tränat på och känns fin i jobben. Utgångsläget är intressant och han har gjort sina bästa lopp i ledningen men vi får se med taktiken. Förra året tog det nämligen fem-sexa lopp innan segheten släppte ordentligt men samtidigt tyckte jag väl inte att motståndet var det tuffaste. Helst barfota runt om men minst barfota fram, säger Stefan P Pettersson.

3 Quiz Lavec – Han åt lite dåligt för några dagar sedan och jag blev då misstänksam att det skulle vara några fel på honom, därför kollade jag upp honom tidigare idag men utan att vi hittade några fel på honom. Allting verkade väl med honom, så vi provar. Är han bara fräsch och frisk så har han kapacitet för att vara med där framme, och han ser pigg och fin ut. Men, det är klart att det finns en del frågetecken kring honom även om alla prover vi tog visade att allting är bra med honom. Inga ändringar och jag både tror och hoppas det ska gå bra, säger Tomas S Andersson.

4 Ultevis – Han vann ett mycket billigt lopp men var positiv själv. Han fungerade fint med öppet huvudlag då och det har han tydligen inte gjort tidigare och det tar jag som ett bra formbesked. Skor runt om, säger Lasse Punkari.

10 Garcon L.L. – Han gjorde det bra efter vila senast och höll ihop det bra hela vägen. Han borde ha gått framåt med det loppet i kroppen och läget ser jag som bra. Vi smyger med och kör sista halvvarvet så får man se hur långt det räcker men en skaplig slant borde det kunna bli. Barfota runt om, säger Ulf Stenströmer.

Lopp 6, V65-6

2 Gateruds Polyezter – Hon gjorde det bra senast och jag var nöjd med henne, hon hade haft en paus inför den starten och var inte så tufft jobbad så hon ska gå framåt med loppet. Hon är travsäker och startsnabb och utgångsläget blev därför perfekt, drömmen skulle vara ryggen på Björns häst för då tror jag hon är med långt fram. Att vinna blir dock tufft. Barfota runt om, vilket är ett måste för henne nästan, säger Johan Berglöf.

4 Lucky Angel Face – Hon känns uppåt för dagen och är hon som senast så tror jag inte dom slår henne. Med tanke på prestationen samt hur hon såg ut senast känns det som hon är tillbaka, det har strulat för henne en del och hon har inte presterat som hon ska under en period. Björn var väldigt nöjd med henne senast och det känns som hon är klart uppåt för dagen. Det är bra förutsättningar för henne idag. Inga ändringar, säger Ola Frisell i Björn Goops stall.

9 Coolkina – Hon har gjort det bra i de senaste starterna och det finns ingenting som tyder på att hon inte ska bibehålla formen, hon tränar på bra efter senast. Det är väl några som är för bra idag och att vinna blir tufft, men en platsfidus kan hon vara. Skor bak idag och det ska fungera fint, i övrigt får hon testas med jänkarvagn för första gången, säger Carl Johan Jepson.

10 Önas Sonja – Hon känns bara bra för dagen och Axevallas långa upplopp passar henne perfekt, får hon ligga med i rygg till 3-400 kvar så är det inga många som kan stå emot henne. Det känns som hon blir bättre och bättre för varje lopp. Inga ändringar, säger Stefan Andreasson.

11 Working On A Dream – Hon hade ett fint fjolår och känns fin inför sin årsdebut nu. Hon kändes taggad i ett banjobb för en vecka sedan men jag skulle bli överraskad om hon skulle vinna det här sett till förutsättningarna. Vi begär inget av henne men hon kommer heller inte att göra bort sig. Skor runt om, säger Ulf Stenströmer.

12 Raising Rhonda – Hon var fin vid seger och sedan har hon travat sämre och sämre. Hon är tillfixad inför denna start och säkert bra i fräschören igen. Läget är illa men hon duger bara inte Goop får bestämma allt i spets. Det är väl risk för det men min häst är bra. Skor runt om, säger Lasse Punkari.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Äntligen fullträff för Vanika du Ruel

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson