Nadal Broline ser ut att ha en bra möjlighet till en ny seger i högsta klassen på rikstoton när han på lördag kommer till Åby för att hedra Legolas Minne.

Åbytravet håller i kommande lördags V75-giv där man lockar med Legolas Minne, Gulddivisionen tillika, som omgångens höjdpunkt. Här ser Reijo Liljendahls stjärntravare Nadal Broline ut att ha goda chanser för en ny fullträff i högsta klassen.

Nadal Broline som i år bland annat slutat trea i Elitloppet och tvåa i Årjängs Stora Sprinterlopp fick en förlösande seger när han senast i Silverhästen besegrade Propulsion. På Åby på lördag står bland andra loppets titelförsvarare Västerboonthenews för motståndet. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

1640 auto

1 Nadal Broline – Erik Adielsson
2 Rokkakudo – Stefan Söderkvist
3 Art on Line – Björn Goop
4 Västerboonthenews – Örjan Kihlström
5 Olympic Kronos – Adrian Kolgjini
6 Turno di Azzurra – Peter Ingves
7 Probo Op – Wihelm Paal
8 Highspeed Call – Peter Untersteiner
9 Seven And Seven – Carl Johan Jepson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Svensk segerglädje i nya italienska storloppet

Svensk segerglädje i nya italienska storloppet

Den svenska uppfödarglädjen blev stor i Italien på sön-dagen när Axl Rose spurtade hem det rejäla förstapriset i nyinstiftade Gran Premio Mipaaft Allevamento.

Det är ”handbollskändisarna” Johan Sjöstrand och Magnus Jermeyr som är uppfödare till Axl Rose. På söndagen kunde Love You-sonen ta hem det mastiga förstapriset på 184 000 euro när han avgjorde säkert till seger i nya stora tvååringsloppet Gran Premio Mipaaft Allevamento på Agnano i Neapel.

I sulkyn bakom Axl Rose satt Vincenzo Dell’Annunziata, medan hästens tränare Alessandro Gocciadoro själv tog plats bakom Acciaio som anförde fältet. Axl Rose placerades som fjärde häst och kunde perfekt komma fram som tvåa i andraspår med halvvarvet kvar. Över upploppet avgjorde den svenske uppfödningen säkert före Philippe Allaires Granon Vedaquias som in sin tur kopplat grepp om ledaren. Vinnartiden i mål stannade vid 1.15,0a över 2100 meter.

Du kan se loppet här.

*Också Björn Goop fick segerfira i Neapel på söndagen. Det efter att ha kört vinnaren i stoupplagan av Gran Premio Mipaaft Allevamento. Segervapnet var den av Erik Bondo tränade All Wise As (e. Varenne) som enkelt kunde avgöra över upploppet till viktoria på 1.13,9a/1600. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny framgång för Jarmo Niskanens Earl Simon
Nästa nyhet
Ny framgång för Jarmo Niskanens Earl Simon

Ny framgång för Jarmo Niskanens Earl Simon

Den av Jarmo Niskanen tränade toppfyraåringen Earl Simon kunde på söndagen i fin stil hemföra Grupp 2-loppet Prix Octave Douesnel på Vincennes.

Att Jarmo Niskanen har en av Frankrikes bästa fyraåringar i Prodigious-sonen Earl Simon är ingen nyhet. Vid söndag-ens sport på Vincennes noterades hästen som tidigare i höst slutade trea i Grand Prix de l’UET för en ny större seger när han enkelt kutade hem Prix Octave Douesnel för de jämn-gamla travarna. Segern var värd 54 000 euro.

Franck Ouvrie skötte tömmarna bakom Earl Simon som efter en bit fick finna sig i dödens. Något som vid ingången av den sista svängen, förbyttes mot ledningen. Därefter stod Niskanen-travaren ohotad, lämnade övriga fältet med ett par längder och höll enkelt undan för en gott avslutande Eridan. Vinnaren klockades till 1.13,0/2700 meter, en tiondel från löpningsrekordet.

Här kan du se loppet.

Läs även: Bold Eagle sexa – Delia du Pommereux vassast

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bold Eagle sexa - Delia du Pommereux vassast
Nästa nyhet
Bold Eagle sexa – Delia du Pommereux vassast

Bold Eagle sexa – Delia du Pommereux vassast

Efter att ha varit tvåa bakom Davidson Du Pont i första B-loppet var Delia Du Pommereux redan inkvalad till Prix d’Amérique. Men det bekom inte stoet det minsta när hon blev söndagens drottning av Vincennes.

Grupp II-löpningen Prix du Bourbonnais (120 000€) blev en händelserik tillställning där det blev körning på flera händer. Svenskbekantingen Cash Gamble tog täten till en början men fick uppvaktning direkt av bland annat Bird Parker. Även Traders var med och nosade där framme men i slutänden var det ändå något överraskande Briac Dark som greppade taktpinnen för Matthieu Abrivard.

I det läget satt Bold Eagle sist i fältet och även Belina Josselyn bidade sin tid långt bak i kön tillsammans med Jean-Michel Bazire. Tempot var 13,9 första 1350 meterna och loppet fortsatte i friskt tempo. Franck Nivard tog dock ett initiativ med ”örnen” 1000 meter från mål och det gick fort.

600 meter från mål var ekipaget framme utvändigt om tätduon Briac Dark och Traders men Bold Eagle såg klart starkast ut i det läget. I slutsvängen kopplades greppet men nu började köhästarna anmäla sitt intresse och i vida spår kom bland annat två vindsnabba ston flygande.

Belina Josselyn hade fått draghjälp av Delia Du Pommereux genom slutkurvan och dessa tog nu upp jakten. Mitt på upploppet var Bold Eagle slagen, och Damien Bonne, som satt bakom den blivande vinnaren fokuserade istället på att hålla Bazire bakom sig.

Nu lyckades det med liten, men säker marginal men klart överbetyg till tvåan Belina Josselyn och även trean Bird Parker höll bra efter ett lopp mestadels i dödens. Plus också till fyran Carat Williams som återigen leverade en vass avslutning. Bold Eagle föll tillbaka och slutade sexa i mål.

Men Delia Du Pommereux var suverän denna dag och vann på 1,13,0/2850 meter för tränare Sylvain Roger. Förstapris 54 000 euro.

Se loppet här

 

Vägen till Prix d’Amérique
18 november: Prix de Bretagne (Davidson du Pont)
9 december: Prix du Bourbonnais (Delia Du Pommereux)
23 december: Critérium Continental (ettan till PdA)
23 december: Prix Ténor de Baune (ettan till PdA)
30 december: Prix de Bourgogne (1-3 till PdA)
13 januari: Prix de Belgique (1-3 till PdA)
27 januari: Prix d’Amérique

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Boden
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Boden

Söndag: Grand Slam 75-tips till Boden

Omgången: Boden kör GS-tävlingarna under söndagen och det är som vanligt spelbara lopp där uppe, med en del finska gäster. Jag har valt att spika en av dessa med toppkusk upp i vagnen och spets!

Spiken: 5 B.W.T.RockAndRoll (GS-5) får finsk toppkusk i vagnen i Raitala och det står spets på två steg i mitt program – bra spik i toppform!

GS-förslaget är på 3.120 kronor.
6/ 7-4-5-10-3-9 (res 1-8)
8-1-5-6-4-2 (res 10-9)
1/ 8-7-6-5-4 (res 3-9)
1-9-4-2 (res 8-3)
5 B.W.T.RockAndRoll (res 14-13)
11-13 (res 2-8)
6-1-11-9-3 (res 2-4)

1x6x6x4x1x2x5 = 1440 kr
7x6x1x4x1x2x5 = 1680 kr

DD-förslaget
11 – 6 x 400 kr
13 – 6 x 200 kr
13 – 9,11 x 150
13 – 3 x 100

Totalt 1000 kronor

 

GS75-1

A: 6 B: 7-4-5-10-3-9 C: 1-8-11-2

Spetsstrid: Syster Sol och Lasting Spell gör upp om ledningen. Syster Sol har tagit 3 av 4 segrar från spets, och Lasting Spell tog två av segrarna i vintras från spets.

Loppanalys: 6 Dusktodawn Sisu blir hårt betrodd i inledningen, trots att hon inte har startat på två månader. Hon har bra fart, men vinner inte så ofta. Ska träna bra i backjobben och hon har bra chans i ganska enkelt gäng och jag går på henne mycket tack vare att hon älskar vinterbana! Hon har startat sex gånger på vinterbana, tre segrar och två andraplatsen på dessa starter har det blivit så det är positivt för henne och det kan vara så enkelt att hon vinner. Det är mycket streck i loppet, och jag använder henne som utgång.  

7 Jazza Håleryd fick stryk av Sisu-hästen som storfavorit i somras spelad till 19 för tio, men kunde då inte ta sig förbi trots andra ytter bakom den andra sista varvet. Hon var bra vid segern näst senast då hon gick bra slutvarv, men ärligt talat såg hon allt annat än bra ut senast då hon travade illa och hängde töm och var chanslös.

Kul att dra upp lite är 4 Lasting Spell som älskar isbana och är helt annan häst då. Det har varit sommarbana fem senaste loppen, och inget extra. Men minns hur hon vann 3/3 i Boden på isbana förra vintern och den är kul att dra upp!

Enklare hästar möter 5 Tyra I.H. som var ute på V75 senast, och här duger hon bra.

 

GS75-2

A: 8-1-5 B: 6-4-2-10-9-12-3 C: 11-7

Spetsstrid: Fiona Fashion tar sig förbi Judgetrouble första biten, men vill säkert ha rygg. Hinner man. ut och överta, eller kan Mika Forss vara före fram med B.W.L.Ruthless?

Loppanalys: Öppet lopp där jag ger tipset till 8 Axl Brown som är klart fartfylld för sin klass, men han har svårt att gå felfritt. Senast gick han snabbt mellan galopperna, och var som tvåa nära att hinna fram via dryga spår i sista sväng. Kul etta!

1 Judgetrouble ska räknas med rätt läge, båda segrarna är tagna där framme (spets och ledarryggen). Han var sämre senast, men troligen nedsatt av att man bytt hö. Man har siktat mot detta lopp, och han kommer gå med bike och ”muffar” för att vara snabbare från start, kan spetsa mot rätt långsamma hästar.

Loppet är öppet, 5 B.W.L.Ruthless var överlägsen från ledningen senast och såg fin ut. Laddas säkert, och kanske kan släppas till ledningen efter en bit? Mika Forss är plus i vagnen och det är ett vinstbud.

6 Master Sånna har fått ett lopp i kroppen efter paus och det låter så pass bra att han måste ses med chans. Kanske är Hannas hästar på gång igen efter djup svacka?

 

GS75-3

A: 1 B: 8-7-6-5-4 C: 3-9-2-10

Spetsstrid: Backegubben håller ut den räknar vi med. Åstas Marcus är snabb och har springspår med bara två på start, men jag tror man släpper även om han skulle blåsa förbi.

Loppanalys: 1 Backegubben är mycket, mycket lovande och han har potential att bli en stjärna med tiden, han är endast fyra år. Senast kördes han till ledningen i ett finallopp med 100.000 i första och var mer eller mindre överlägsen och vann enkelt. Han har inte startat sedan dess, och det var 20/9, men han brukar gå bra direkt och är i fel klass ännu och står perfekt inne här. Han har segrat alla tre gånger han gått från ledningen. Lite oroande är att det blev dubbla galopper då han startade på vinterbana, men enligt Björn gick han med armbågsskydd och blev väldigt spänd av dessa. Nu går han med lättare balans och behöver inte dessa. Svårslagen då han lär sitta från ledningen och jag spelar utgång. Det är 76% och då får inte finnas några minus, och både galopprisk och vinterbana är två frågetecken.

Stallkamraten 8 Åstas Marcus är värst emot. Han blev faktiskt favorit i finalloppet mot Backegubben i september, men galopperade. Han har kvävt sig båda starterna på sistone, och nu pausat och han ska få rygglopp vill Björn Karlsson. Han slår normalt inte stallkamraten med dessa förutsättningar. Men gillar vinterbana och favoriten kan ju komma bort.

7 Kjärs Emil gick bra mot Backegubben då de möttes i september och galopperade då han fick pisk på sig in mot sista kurvan. 2% lockar!

6 Guldtopp har bra fart och även det ett intressant skrällbud som blir för lite spelad.

 

GS75-4

A: 1-9-4-2 B: 8-3-11 C: 7-10-5

Spetsstrid: Finsweden borde ha bra chans att hålla upp innerspåret, felfri Conrads Gregor värst emot?

Loppanalys: 1 Finsweden har bra uppgift och om man ska se något positivt med senaste starten då han galopperade direkt, så var det att han fick gå rejält jobb efter galoppen. Han galopperade bort segern utvändigt ledaren före det med 75 meter kvar. Det var svårt spår 4 senast, nu innerspår och han bör gå iväg och kan vara ledaren.

9 Lexington Tooma är bra och sprang 15-tid som trea näst senast. Senast fick han ge sig för kapabla Amour Amour som segrat 5/7 starter och det är ingen skam att få stryk av den. Nu är Lexington dessutom nyklippt vilket brukar ge en kick och det är givet bud. Men att han ska vara jättefavorit känns ändå inte rätt.

4 Anchor Man är lite kul att hålla upp, gick bra sista 300 senast då han kom loss och kan slå till och verkar bli på tok för lite spelad.

 

GS75-5

A: 5 B: 14-13-6-2-10-1-11 C: 4-7-3-12-9-8-15

Spetsstrid: B.W.T.RockAndRoll är riktigt startsnabb och solklar spetsfavorit, och jag tror Raitala kör där framme.

Loppanalys: Tre hästar blir mycket spelade och jag tar ställning för formtoppad 5 B.W.T.RockAndRoll som känns klart mest intressant! Han har kommit tillbaka efter längre uppehåll och var trea från ledarryggen i comebacken. Efter det har han körts snällt på nytt i två starter, och det har löst sig perfekt och han har avgjort på speed. Det jag tvekar lite på är om han tål att gå från ledningen, för den tar han! Jag såg lopp tidigare från Finland då han var blek i spets, och man har släppt senaste loppen. Han är riktigt startsnabb och spetsar, och då det är finska toppkusken Santtu Raitala upp i vagnen lär det vara laddat! Jag spikar, och räknar med att Raitala löser det och hästen har gått med brodd på sistone så det är lugnt!

14 Global Ultimate avgjorde snyggt senast från dödens och även om det var ett tunt lopp så visade hon bra styrka. Hon har gått bra jobb på isen tydligen, men det blir tufft att slå min spik från tredje ledet bakom bilen.

13 Don Draper är rejäl och vinner ofta med 4/7 i år, men bäst är han då han är med där framme.

 

GS75-6

A: 11-13 B: 2-8-1-3-5-9-6-14 C: 10-7-4-12

Spetsstrid: Winchester Bay har spetsat 3/6 senaste med volt och mot dessa är bra spetschans då det är passande springspår.

Loppanalys: Två hästar känns bättre och jag låser småfräckt, det är favoriten och ett drag! Favorit är 11 Cash’Em och den har bäst chans, för nu verkar formen vara tillbaka. Det var tufft att plocka tillägg på Yrr näst senast, men senast var det bra intryck då han avgjorde lekande lätt. Visst, det löste sig bra och var bra tempo i täten för att vara på den banan, men intrycket gillade jag och spänsten över mål!

Mest spelintressant är annars 13 Oleander Face som blixtrar till emellanåt och näst senast spurtade han helbra! Senast kom han aldrig till i loppet och det kan vi glömma men får han rygglopp till sista kurvan så kan han mycket väl blåsa till dessa för på speed är han vass då han är i dagens form!

Värst emot detta lås är 2 Gigant Greenwood som är uppåt, och avgjorde senast på bra vis. 1 Wasa Windy har varit ute i lopp med 10.000 i första, men det var inte rätta trycket senast och formen verkar lite dunkel. Dessa båda är mer betrodda och jag står över dem.

 

GS75-7

A: 6-1 B: 11-9-3 C: 2-4-8-10-5-7

Spetsstrid: Victory Streamline är mycket snabb och tar säkert ledningen, kanske ändå överlåter till Rosso Pommodoro?

Loppanalys: 1 Eva I.H. är jättefavorit, och hon vinner normalt sett mot dessa. Var bra i stoeliten på Eskilstuna  som trea, men blek senast. Det är bättre med bilstart men ledningen tar hon inte, och även om man kommer ändra en del med utrustningen så måste det lösa sig. Det är inget kul att spela på sådant med en storfavorit.

På DD går jag istället på draget 6 Rosso Pomodoro som jag tror ska kunna överta ledningen av 3 Victory Streamline. Han är en lördagshäst och var mycket lovande hos Helena Burman, och nu har han fått lopp i kroppen i Norrland. Senast såg han faktiskt jättefin ut utan att få chansen och det var sparat i mål. Han öppnar snabbt och då Victory Streamline är hårt uppanmäld borde man vilja ha rygg och strular det för favoriten är det absolut chans att rinna undan!

Victory Streamline räknas från ledarryggen då formen är vass. 9 The True F. gör debut i norr i ny regi och är minst lika bra som stallkamraten Rosso, men det låter lågt då han inte är så hårt jobbad inför comebacken och han ska köras snällt. Kan vara ”mörkning” och jag tar med på GS för bra är hästen.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenskarna bara nära Dreambreaker i Paris

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson