Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Milligan’s Schools utmanare

Annandag jul innebär av tradition STL-finaler på Solvalla. I år är inget undantag. Milligan’s School är på jakt efter medaljen av ädlaste valör i Gulddivisionen – men fick en tuff lottning.

Milligan’s School har vunnit tre Gulddivisionen på kort tid och tog i tisdags sin tredje raka seger i raden när han plockade hem Gösta Nordins lopp. Kanske är han även en kandidat för Prix d’Amérique i slutet av januari – det tar tränaren Stefan Melander beslut om efter starten på annandag jul.

Kanske Prix d’Amérique sedan?

Då är det nämligen Gulddivisionens final, också Gert Lindbergs lopp, med 400 000 kronor till vinnaren som väntar på Solvalla. Milligan’s School tvingas dock inleda loppet från spåret längst ut bakom vingen.

Bland hästarna som konkurrerar om segern hittas Global Trustworthy, som faktiskt vunnit de senaste två finalerna i Gulddivisionen. Här finns också Stepping Spaceboy som bjöd på en rykande comeback i Legolas Minne, tioåringen i toppform Digital Ink, finske stjärnan Elian Web och Reckless.

Här är startlistan:

Gulddivisionen final, 2140 auto:

1 Stepping Spaceboy – Admir Zukanovic
2 Global Trustworthy – Jorma Kontio
3 Ragazzo da Sopra – Carl Johan Jepson
4 Evaluate – Örjan Kihlström
5 Mr Golden Quick – Magnus A Djuse
6 Reckless – Björn Goop
7 Eldorado B. – Torbjörn Jansson
8 Milligan’s School – Ulf Eriksson
9 Digital Ink – Robert Bergh
10 Elian Web – Janne Soronen
11 Disco Volante – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 10:29, 24 februari

Greenshoe årets travare i Nordamerika

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:00, 24 februari

Wild Honey har blivit mamma

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:19, 24 februari

Tar Elian Web tredje raka?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:48, 24 februari

Solvalla: Arnie Express ohotad i spets

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:24, 23 februari

Bélina gjorde det igen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 11:52, 23 februari

Gareth Boko glänser

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 15:41, 21 februari

Elitloppet – 100 dagar kvar

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Stenhårt när Anders Eriksson fick guldklockan

Stenhårt när Anders Eriksson fick guldklockan

Anders Eriksson har haft ett kanonår på tävlingsbanan och närmast fördubblat fjolårets resultat sett till inkörda pengar. På Solvalla under onsdagen satte den 29-årige lärlingen pricken över i:et när han tog hem anrika Travrondens Guldklocka.

Att vinna Travrondens Guldklocka, för de under året mest framgångsrika lärlingarna på Solvalla, är något som förpliktigar. K-G Fylking, Torbjörn Jansson, Örjan Kihlström, Stefan Hultman och Stefan Melander är blott några av dem som sedan starten 1957 fått knäppa guldklockan om handleden. När årets uppgörelse kördes under onsdagen – slutade det med seger för Anders Eriksson.

– Det är så klart en skön merit att ha det här med sig i framtiden och det känns lite som pricken över i:et på den här säsongen, sa vinnaren till Travronden.

Stenhård duell om segern

Anders Eriksson var kusken som tog hem grundserien under året och det behövdes för att kunna vinna finalen; i de båda försöken var hans hästar femma och oplacerade men han fick ändå en plats i finalen dit bara nio hästar hade anmälts.

I finalloppet tog Eriksson plats bakom Peter G Norman-tränade All Star som spelades till favorit från sitt innerspår, därifrån kunde man i den första kurvan hitta ut som första häst i andraspår och det var från dödens som ekipaget skulle lägga grunden till guldet. Men det blev en stenhård duell om klockan.

I spets anförde Star Costashorta med Mats E Djuse vid spakarna och de båda tät-hästarna stred hela vägen till linjen, precis vid målgång var det All Star som kunde sätta nosen först för segern. Båda hästarna klockades till 1.14,5a/2140 meter. Förstapriset i finalen var 100 000 kronor.

Förutom den fysiska guldklockan, väntar nu också en resa till Australien för Anders Eriksson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Volstead populär - i Australien
Nästa nyhet
Volstead populär – i Australien

Volstead populär – i Australien

Volstead avslutade sin tävlingskarriär i våras och såldes till USA som avelshingst. Men nu just nu jobbar han i Australien – och är mäkta populär.

Åttaårige Volstead känner den svenska publiken väl till förstås; hästen tränades under flera säsonger av Stefan Melander, tävlade i de största loppen och vann bland annat Kungapokalen och Sweden Cup. Efter en skada i våras lades tävlingsskorna upp på hyllan för gott och Volstead såldes till USA för att i sitt forna hemland arbeta som avelshingst.

Stark start som avelshingst

Fast för närvarande huserar Volstead – i Australien. Närmare bestämt i stallet hos stuteriet Haras des Trotteurs, utanför Melbourne. Det skriver Harnesslink om. Volstead har tagit omvägen ”down under” för att tjäna Australien och Nya Zeelands ston under deras avelssäsong, före han efter vintern alltså återvänder till Nordamerika.

Och Volstead tycks riktigt populär på det södra halvklotet. Ägarna till flera av kontinentens bästa ston har valt Volstead, dit inkluderas Sundonna (mor till Maori Time), My Tribeca och Habibti. Enligt Harnesslink beräknar man att Volstead kommer betäcka ett hundratal ston i Oceanien och han blir också den första hingsten någonsin som från Australien kommer erbjuda fryst sperma till Europa.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Coin Perdu på väg tillbaka
Nästa nyhet
Coin Perdu på väg tillbaka

Coin Perdu på väg tillbaka

Kullstjärna som två – och treåring men bara två starter i fjol och sedan avelsarbete. Men nu är Coin Perdu på gång igen. Hästen var fin i ett banjobb på Solvalla.

Coin Perdu (e. S.J.’s Caviar) började karriären som kullens kung, vann Svensk Uppfödningslöpning 2016 och gick genom tvååringssäsongen som obesegrad. Som treåring vann han en E3-final och var senare tvåa efter Villiam i Kriteriet. Sedan dess har den av Svante Båth tränade, i dag femårige travaren hållit låg profil.

Skyndar långsamt

Coin Perdu gjorde blott två start i fjol; men efter en galopp i Derby-uttagningen fick hästen problem med ett gaffelband och har i år fungerat som avelshingst. Senaste starten är från augusti i fjol. Fast nu kan hästen vara på väg mot tävlingsbanan igen. Inför tisdagens tävlingar på Solvalla luftades Coin Perdu i sitt första banjobb på lång tid – och travade 1600 meter efter 1.20,5 i fin stil.

– Vi skyndar långsamt. Men än så känns det som det inte finns några bakslag, vi har kommit en bit på vägen. Men vi har bestämt med ägarna att vi tar det här i lugn takt, berättade Svante Båth i Vinnare V64.

Någon snar comeback är det alltså inte fråga om, utan förhoppningarna är att Coin Perdu ska kunna vara tillbaka i tävlingsselen framåt våren. Femåringen har hittills på 16 starter, 11 segrar och drygt 5 miljoner kronor på kontot.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Milligan's School höll undan
Nästa nyhet
Milligan’s School höll undan

Milligan’s School höll undan

Milligan’s School redde ut det igen – även om det hårdnade till sista biten i Gösta Nordins lopp. Nu blir det finalerna på annandag jul och sedan – kanske – Prix d’Amérique?

Milligan’s School har haft en toppensäsong även i år och travat in närmare tre miljoner kronor. Men den är långtifrån över ännu. När Nordin-dagen avverkades på Solvalla under tisdagskvällen slipade Stefan Melanders jänkare på formen ytterligare – och noterades för tredje raka segern när han tog hem 100 000 kronor i Gösta Nordins lopp.

Milligan’s School, som brukligt körd av Ulf Eriksson, tog tidigt sats i andraspår för att efter 900 meter körda överta ledningen från Lexus Dream. Det var också denne som skulle bjuda storfavoriten strid till slut. Ari Moilanen bakom Lexus Dream fick fritt ur sista svängen och det finska ekipaget blev ledaren närgången sista biten. Milligan’s School höll dock motståndaren ifrån sig till knapp men säker seger. Båda gick över mål på 1.12,7a/2140 meter efter sista 500 strax över 1.10.

Närmast väntar Gulddivisionens final som körs på Solvalla nästa torsdag, det vill säga annandag jul. Därefter tas beslut om det blir en satsning mot Frankrike och en eventuell start i Prix d’Amérique.


Digital Summit från ledningen

Stefan Melander blev det även i Sören Nordins lopp för treåringarna. Örjan Kihlström körde Digital Summit (e. Super Photo Kosmos) och hittade andra par utvändigt men valde att byta den positionen för att kliva fram och ta över täten när varvet återstod. Tabasco C.D. kom med en riktigt rapp spurt ute i spåren, men Digital Summit kunde kontrollerat gå undan till vinst på 1.13,4a/2140.


Florist fällde motståndet igen

Vinterfavoriten, med 200 000 kronor till vinnaren, bjöd ett fint startfält för tvååringarna. Och precis som i Silverstoet på Axevalla var det team Oscarssons fina sto Florist (e. Wellino Boko) som stod för en överraskning. Florist tog rygg på Uppfödnings-tvåan Armani Degato med 600 kvar, sändes till egen attack ur sista sväng och avgjorde efter en tung avslutning till seger på 1.16,5a/2140. Här var Fire Piston stark tvåa från dödens, före Armani Degato.


Inga problem för Inti Boko

Gunnar Nordins lopp, för fyraåringarna, kördes utanför toton då Stefan Melander hade fem av fältets sex hästar i träning. Det var dock loppets enda icke ”Tarzan”-häst som avgick med segern. Björn Goop satt upp bakom Timo Nurmos kullstjärna Inti Boko och fjolårets Kriterie-vinnare anförde loppet från start till mål för att vinna på 1.13,6a/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åke Svanstedt i Bollnäs

Travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson