Just nu:
10.40 Kallblod för hela slanten på Hagmyren
10.06 Trebol – nu uppe i 47 raka segrar
09.02 Gimpanzee lekte hem elfte raka segern
08.27 45 000 kronor i böter för Haapakangas
15.50 Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret
10.47 Semester – sedan Trotting Masters för Looking Superb
10.27 Storpublik lockades till Oviken
09.52 Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola
09.23 Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9
08.44 VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire

Milligan’s School mot Rajesh Face i årsdebut

Milligan’s School gjorde succé i fjol med bland annat Sundsvall Open Trot-seger. På lördag är det dags för årsdebut – och möte med Rajesh Face.

Stefan Melander-amerikanen Milligan’s School kunde summera en stark säsong i fjol efter att bland annat vunnit Sundsvall Open Trot och tagit silver i Jubileumspokalen och Trotting Masters final. På lördag är sexåringen tillbaka när Gulddivisionen körs på Mantorp – liksom tidigare är det med Ulf Eriksson i jollen.

Milligan’s School ställs mot en rad andra intressanta års-debutanter. Från innern finner vi stall Kolgjinis tuffing Rajesh Face, snabbfotade Racing Mange och Handsome Brad.

Här är startlistan:

2140 auto

1 Rajesh Face – Adrian Kolgjini
2 Ochongo Face – Rikard N Skoglund
3 Handsome Brad – Carl Johan Jepson
4 Milligan’s School – Ulf Eriksson
5 Racing Mange – Joakim Lövgren
6 Sir Ratzeputz – Jorma Kontio
7 Västerboonthenews – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
tisdag 09:52, 25 juni

Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:23, 25 juni

Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:44, 25 juni

VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:21, 25 juni

Det skrällde i uttagningarna till Stosprintern

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:42, 24 juni

Jarlsberg nästa för Makethemark

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:17, 24 juni

Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:22, 24 juni

Nahar får sitt eget lopp på Bergsåker

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tips Eskilstuna: ”Inga feglir – vi spelar Modig”

Tips Eskilstuna: ”Inga feglir – vi spelar Modig”


Tips och analyser Eskilstuna.

Eskilstuna står för kvällens utbud. Vi har haft uppehållsväder och banförhållandena borde vara goda. Jag har gott om spännande hästar till högre odds att inleda veckan med och jag chansar på en del till fina odds.

Eskilstuna. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 1 Flash Håleryd lär göra ett försök för spets. Eskilsson är ofta offensiv och 6 Baron d’Inverne öppnar bra. Baronen trivs i tät och har vettig chans att nå ledningen. Dock skor på ikväll och kanske därmed inte lika snabb

Loppanalysen: 6 Baron d’Inverne kan vara lösningen på denna gåta. Vann på bra sätt från spets för tre starter sedan och kunde inte ta något i en snabb avslutning näst senast. Senast blev det för tufft. Nu lär han laddas för tät och får han spets utan att det kostar för mycket så kan det mycket väl hålla. Det kan dock bli en kostasam inledning. Dessutom ska skorna sitta på ikväll och det är inte optimalt. Han har också pustat så det är inget jag vill lira på.

7 Tobacco avslutade bra senast och får sina anhängare ikväll. Vinner sällan och har lite häxigt läge så visst finns det minus. Med bra resa kan det vara dags.

1 Flash Håleryd trivs barfota och så kan det bli ikväll. Är ingen glänsartyp men gör sitt jobb och var rejäl vid senaste segern. Calle upp. Mycket tänkbar vinnare.

10 Evasion Boko har fått ett nyttigt lopp i kroppen och kan en del. Var hygglig senast i comebacken.

9 Drizzle C.C. har ett vettiigt läge. Hon har gått i mål med lite sparade krafter i flera lopp på slutet. Ingen vinnartyp men en bra placering bör det kunna bli. Åtminstone bland de tre.

Spelförslaget: Inte givet om/vad man ska spela men 1,90  i odds på 9 Drizzle C.C. får duga. Inget extraodds så klart men det får duga.

Eskilstuna. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: 4 Ashbury Park har visat sig fungera utmärkt i ledningen och Sofia rider nog per omgående till tät.

Loppanalysen: Montélopp och de bästa hästarna har topptjejersom rider. 6 Vidivici C.C. är en mycket bra montéhäst och utan krångel så strider de med garanti. Senast förvånade hästen med att galoppera. Näst senast besegrade han Assault efter en fin resa och det är en bra skalp. Läget nu är lite lurigt och det kan bli långt fram till 4 Ashbury Park som mest troligt placeras i ledningen. Ashbury Park är bra i den positionen och har tre montésegrar av tre från tät. Sofia är säker och kan bedöma tempo bra och Ashbury Park blir nog svårfångad.

9 D’Laina är snabb men räckte ju inte mot Vidivici då de möttes nyligen. 11 Roadscanner gör debut i ny regi och det är intressant.

Spelförslaget: Jag spelar på att 4 Ashbury Park når spets och håller undan. Vinnaroddset är 3,80.

Eskilstuna. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  Stayerlopp och inga direkt startsnabba hästar. Jag är inne på att 1 Pyrolator med Tobbes hjälp kan försvara ledningen från sitt innerspår.

Loppanalysen: Ett stayerlopp dår hårt betrodde 9 Radjah d’Inverne ska lösa uppgiften från tillägg. Visst kan det gå då hästen gör det bra mest varje gång och det finns inga direkta motståndare som skrämmer. Senast avslutade han fullt bra men hann inte riktigt med sig. Det känns ändå lite bräckligt från tillägg och oddset är sådär.

Loppet kan bli låst med 1 Pyrolatar i spets och starke 7 Carla d’Eronville utvändigt och då får Oskar svårt att agera med Radjah.

Pyrolator kan ha svårt med aktionen men skulle det bli spets så borde det underlätta mycket och den dryga distansen är inga problem.

7 Carla d´Eronville riskerar få en tung inledning från springspåret längst ut men kan annars vinna på styrka.

2 Global Traveler duger bra men Eriksson ligger lite lågt. 4 Leonardo Vici kan en hel del men det är inte varje tävlingsdag vi får njuta av det direkt. Svedberg ligger också lite lågt.

Spelförslaget: Jag spelar en slant på att lägesgynnade 1 Pyrolator löser uppgiften och vinnaroddset 10,50 är bra.

Eskilstuna. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 5 Titan Journey är svårbedömf från detta spår. Har toppkusk och har sina segrar från spets. Kan komma dit. Kaj kan kanske får snurr på 4 Passa.

Loppanalysen: 5 Titan Journey är hårt spelad men känns svårbedömd. Har inte visat den gnistrande formen på slutet och det är inte alls säkert att önskepostionen spets kan nås. Inget jag vill spela på.

1 Enjoy’s  Wifi vann på bra sätt utvändigt ledaren under slutvarvet senast och kämpade på bra. Kan nog duga på nytt utan positionsstrul. Känns ändå lite tuffare nu och jag tror inte på spets.

3 Incredible Smart har lite svårt att få till det men fart finnes. 2 Duke Nukem är rätt bra i grunden. Skulle behöva loppet efter uppehåll senast och stumnade något. Säkert bättre nu.

Min lilla idé är dock 4 Passa. Hannés häst galopperade senast då det blev lite störning av stänk. Hästen är känslig. Näst senast var hon emellertid bra då hon höll farten bra hela vägen in från utvändigt ledaren. Hon gör inte mycket väsen sig men gör sitt jobb och här kan det vara dags.  Vi får hyggliga odds och jag provar.

Spelförslaget. Jag spelar 4 Passa till vinnaroddset 14,00. Jag smågillar hästen som var positiv näst senast.

Eskilstuna lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 3 All Knight är ännu vassare med bil men kan ändå öppna bra. Troligt att det är smygare som gäller och 6 Ridgehead Karisma från springen kan tidigt vara i tät.

Loppanalysen: Här har 10 Lima Mermaid en rätt så bra uppgift även om bakspår över kort distans drar ner möjlighterna. Senast öppnade hon lite för tufft för spets och orkade inte riktigt. Näst senast galopperade hon i en trång situation och var ursäktad och före det har hon svarat för flera bra insatser. Hon kan helt klart fälla alla här men på lite snabbare bana från bakspår över kort distans kan det också bli fel.

Jag är inne på att 6 Ridgehead Karisma kan nå ledningen från bästa springspåret och det är värdefullt över den kort distansen. Hon trivs bra i spets där hon ofta gör det bra. Tre av fyra segrar är tagna från spets. Ledningen och dämpa lite på lite snabbare bana vore mumma och jag provar ett lir. Formen är nog rätt bra. Hon vann säkert från just spets näst senast. Hoppas Modig träffar från start så att vi kan få upp hoppet ordentligt.

5 Show Time är rätt kapabel men spåret kan bli kruxigt.

1 Hot Point har tävlat hyggligt mot rätt tuffa konkurrenter. 4 Sethmikael Blanche har lite diffus form men Kajan upp.

Spelförslaget: Jag spelar på att 6 Ridgehead Karisma kan komma till spets och få dämpa. Oddset 20,00 som vinnare passar bra.

Eskilstuna lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 4 Syria A.T. krånglade från start senast men då var det voltstart och nu bakom bilen bör det vara lugnt. Öppnar rätt bra och det ser ut som tidig spets.

Loppanalysen:  4 Syria A.T. galopperade från start senast. Kördes sedan runt invändigt utan att plågas alltför mycket. Nu med bilstart bör det gå betydligt bättre och det ser ut som spets och vettig chans.

Min roliga idé i loppet är 9 Beauty Leg. En häst som alltid visat bra kapacitet men inte alltid fått till det. Gjort två starter nu i nygammaL regi och inte fått till det nu heller men ändå visat toppform.  Har galopperat i båda startena men gått bra. Galopp i sista kurvan näst senast och från start senast. Det borde vara dags för seger snart och varför inte här. Kunnande och form räcker gott.

13 Emmylou Love och 14 Miskos Caprea är inte bort men deras utgångslägen gör det tufft.

1 Flying Knight från fint läge är tänkbar. Avslutade bra senast. 5 Valentine Heart vann säkert näst senast. Jag nämner dessa men det är flera om budet.

Spelförslaget:  9 Beauty Leg är spännande. Dags för felfritt och seger nu tack. Vinnaroddset är 6,75. Jag vet att det är klar galopprisk men jag vill inte se den här vinna utan att ha provat. Jag hade hoppats på lite generösare odds men det får duga.

Mina samtliga spelförslag:
Eskilstuna lopp 4 – Plats 9 Drizzle C.C. till oddset 1,90.
Eskilstuna lopp 5 – Vinnare 4 Ashbury Park till oddset 3,80.
Eslistuna lopp 6 –  Vinnare 1 Pyrolator till oddset 10,50.
Eskilstuna lopp 7 – Vinnare 4 Passa till oddset 14,00.
Eskilstuna lopp 8 – Vinnare 6 Ridgehead Karisma till oddset 20,00
Eskilstuna lopp 9 – Vinnare 9 Beauty Leg till oddset 6,75

Avstå spel på:
Eskilstuna lopp 4 – 6 Baron d’Inverne
Eskilstuna lopp 7 – 5 Titan Journey

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tävlingskarriären kan vara över för Bold Eagle
Nästa nyhet
Tävlingskarriären kan vara över för Bold Eagle

Tävlingskarriären kan vara över för Bold Eagle

En epok kan vara över. Bold Eagle var skuggan av sitt forna jag i Critérium de Vitesse och nu säger ägaren Pierre Pilarski att det mycket väl kan ha varit hästens sista start.

Medan Readly Express stormade fram mot segern på 1.08,9 och gav ett kraftfullt besked inför en start i Elitloppet, kan en av travvärldens mest lysande karriärer ha sett sitt slut. Bold Eagle var tidigt slagen i sitt titelförsvar, dalade genom fältet och avslutade med att galoppera uppgivet. Nu säger kretsen kring hästen att söndagens start kanske var den sista i karriären för Bold Eagle.

Det är vi skyldiga hästen

– Om vi inte hittar några fel på hästen nu, så var det här nog hans sista lopp i karriären. Det är vi skyldiga hästen, sa ägaren Pierre Pilarski en stund efter loppet till Equidia.

– Det var inte normalt. Han orkade inte längre när de gick in i sista sväng. Något måste störa honom. Han fick inget perfekt lopp, men ändå borde han ha kämpat lite. Vi ska undersöka hästen nu, men ska inte dra några för-hastade slutsatser än, menade tränaren Sébastien Guarato för Paris-Turf.

Planerade turné

Bold Eagle var tänkt att starta i Prix de l’Atlantique till påsken nästa gång och planer fanns för en turné i Europa och kanske Nordamerika längre fram på säsongen. Fransosen är bland annat inviterad till Åby Stora Pris och Hugo Åbergs. Men nu kan alltså en av de mest karismatiska travarna de senaste åren ha gjort sin sista start. Bold Eagle har vunnit 43 av 61 starter och tjänat cirka 47 miljoner kronor.

Läs även: Beskedet från Readly Express – vann på 1.08,9

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Beskedet från Readly Express - vann på 1.08,9
Nästa nyhet
Beskedet från Readly Express – vann på 1.08,9

Beskedet från Readly Express – vann på 1.08,9

Ett starkt besked inför Elitloppet. Readly Express gjorde sin debut över sprinterdistans – och svarade med att vinna Critérium de Vitesse på sylvassa 1.08,9.

Temperaturen inför Elitloppet steg på söndagen med ett antal grader. Readly Express lämnade ett ruskigt starkt besked när han i Cagnes-sur-Mer på den franska Rivieran krigade sig till segern i den klassiska sprinteruppgörelsen Critérium de Vitesse. I denna sin första start över kort distans – tog svensken guldet genom att tangera löpnings-rekordet på magnifika 1.08,9a över engelska milen.

– Han var otroligt bra, vi visste vi hade ett tråkigt läge men han har känts så fin och jag har varit optimistisk. Allt gick bra och det löste sig under loppet, vi visste att det skulle bli ett tufft lopp för honom i dag. Nu åker han hem på onsdag och så ska vi kolla igenom. Det är Elitloppet som är det stora målet för oss, men det blir nog några lopp innan det, sa tränaren Timo Nurmos efter segern.

Tungt fall för Bold Eagle

Readly Express, utrustad med Björn Goop i sulkyn, började loppet från innerspåret och kunde därifrån inte vara med i spetskörningen, utan kom i den vindsnabba inledningen iväg som sjätte häst vilket sedermera blev till tredje utvändigt.

I stället var det Dijon som smällde till spets för sin tränare Romain Derieux. Titelförsvararen Bold Eagle laddades av Franck Nivard, pressade i ett försök att få överta, men ledaren var bestämd vilket föranledde Bold Eagle att få göra hela loppet i dödens. Det blev en övermäktig uppgift för den franske kejsaren, som redan in i sista sväng signalerade att slaget var förlorat. Bold Eagle stannade helt och galoppera-de även uppgivet på upploppet.

Utnyttjade det långa upploppet

Readly Express däremot tog upp jakten på den undflyende Dijon. I sista kurvan tog man rygg på Bahia Quesnot som stormade fram utvändigt om ledaren. Dijon hade dock fortsatt ett klart grepp om händelserna när man nådde in över upploppet. Men det är ett synnerligen långt sådant, skulle återigen bevisas. Nu blev det full fart på Readly Express – svensken arbetade sig meter för meter närmare och kort före målgång hade favoriten också kopplat greppet om den tappre ledaren.

Segertiden blev strålande. Readly Express passerade mål på 1.08,9a/1609 meter. Noteringen är en tangering av det löpningsrekord, tillika banrekord, som Bold Eagle travade förra året. Vinnaren belönades med 76 500 euro i förstapris.

Dijon strålande som tvåa

Sexårige Dijon, som vann EM för femåringar i fjol, höll strålande från ledningen som tvåa och stärkte sina aktier betänkligt inför presumtiva starter i de nordiska storloppen. Dijon klockades till 1.09,0 och samma tid noterade brons-medaljören, stoet Bahia Quesnot som också hon stod för en mycket stark insats. Uza Josselyn tog hand om fjärdepriset efter en resa i rygg på ledaren.

För det andra svenska hoppet i loppet, Jörgen Westholm-tränade Unique Juni blev det dock ingen succé. Hon var efter en resa som fyra på innerspår utan chans att blanda sig i tätstriden och gick över i galopp strax före målpassagen med diskning som följd.

Här kan du se loppet

(Foton: Scoop Dyga)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Kalmar: "Vi avslutar med en Bagatelle"
Nästa nyhet
Tips Kalmar: ”Vi avslutar med en Bagatelle”

Tips Kalmar: ”Vi avslutar med en Bagatelle”

Kalmar Lopp 4 – spelstopp: 15.50

Spetsstriden: Jag är inte säker på att North Star Navi från bricka två kommer förbi Moons Blåljus som kan öppna snabbt, men den förstnämnde kanske släpps fram.

Loppanalys: Här tycker jag att 12 Adde S.H. är bästa spelet i loppet. Valacken hävdade sig bra i tuffa sammanhang som treåring i fjol och rapporteras ha klivit fram ytterligare i utvecklingen under vintern. Nu Pagadi-sonen har stor potential och mycket fartresurser, även om han nu inte kan utnyttja sina kvaliteter från start. Här rör det sig om årsdebut men Adde S.H. lär komma väl förberedd och även om det är många hästar att runda är min känsla att det här är bästa hästen i fältet.

10 Derby Simoni är tveklöst motbudet nummer ett. Hemmahästen har varit klart positiv i årets båda starter och ser ut att gå en formtopp till mötes. Senast klev han fram utvändigt om ledaren efter ett varv och kunde därifrån avgöra säkert i slutstriden.

6 Raja Piraya har visat kvaliteter som kan räcka en bit upp i klasserna. Hästen såg fin ut näst senast när han vann från ledningen trots hårt tempo under vägen. Senast på Solvalla fick han ge sig till slut efter samma upplägg. Raja Piraya uppträder dock fortfarande lite hetsigt i loppen, men kan man hitta ned i ryggar och hushålla med krafterna, blir han såklart farlig till slut.

11 Maharanee Star har mött starkt motstånd under karriären och är klart bättre än vad raden kanske ger sken av. Han har dock inte visat någon gnistrande form på sistone, men det har å andra sidan stallet och det här är en luring från springspåret på tillägg.

Spelförslag: Trots årsdebut och sämsta läget tror jag 12 Adde S.H. bara är bäst här och spelar vinnare till oddset 3.75 hos Unibet.

Kalmar Lopp 5 – spelstopp: 16.10

Spetsstriden: Inga startblixtar i loppet men Barkåks Nero har öppnat bra tidigare och trivs i spets. Blir det offensivt bakom Bearbucket?

Loppanalys: Bästa chansen tycker jag 2 Image Rapida har. Han har bara gjort fina insatser i vinter och står onekligen på tur för en seger. Senast på Jägersro rundade han fältet för att tidigt gå fram i dödens, stred då in till linjen utan att komma förbi ledaren. Det är ingen startsnabb häst, varför läget bör passa perfekt, men han är desto starkare och lär inte vara blyg för att avancera framåt igen.

4 Bearbucket är nog bästa hästen i fältet i grund och botten. Har skaffat sig rutin som treåring mot bra motstånd. Valacken har inte visat storformen i sina senaste starter förvisso, men kan vara på väg mot den nu. I förra starten blev det galopp varvet kvar utan att få visa sin tapperhet. Kan bli barfota runt om nu vilket kan vara kicken som behövs.

1 Xhantis de Roi är också en häst med kvaliteter. Gick i mål med mycket krafter sparade mot ganska bra motstånd i sista starten förra året och går nu ut i årsdebut efter ett par månaders uppehåll. Är inte kvick från början, men löser det sig från innern segerstrider han här.

5 Barkåks Nero är inte jättemärkvärdig men såg klart bra ut senast då han stack undan mycket lätt från spets i ett breddlopp. Sjuåringen har gjort sina bästa lopp i ledningen och omöjligt är det inte att han glider undan därifrån även nu.

Spelförslag: 2 Image Rapida har bäst bevisad dagsform och en bra uppgift här. Jag tror det är dags för seger nu och spelar vinnare till oddset 3.75 hos Unibet.

Kalmar Lopp 6 – spelstopp: 16.30

Spetsstriden: Earthquake Neo ska ha bra chans att hålla upp ledningen, utmanas i så fall av Farmer Jack från samma stall och Ibiza Nalan.

Loppanalys: Fältets bästa häst ska vara 7 Ironman Pellini som här gör comeback efter fyra månader på sidlinjen. Det rör sig om en högst kapabel sort för klassen, vilket 8 segrar på 24 starter vittnar om. Han stod med tre raka före han testades på rikstoton i höstas, men lyckades inte då. Mot motstånd likt det här gör valacken sig dock väl gällande och Untersteiners hästar är oftast bra direkt efter vila. Ska ha en god vinstchans direkt.

Motbuden kommer i så fall från Fredrik Persson i form av 1 Earthquake Neo och 2 Farmer Jack som håller god klass i ett sådant här sällskap. Plus för den förstnämnde i kraft av innerspåret och då det rör sig om en häst som kan öppna bra bakom bilen är det troligt att han leder det här loppet länge.

6 Höwings Unbeatable är spännande då han gör debut hos Robert Bergh efter att ha varit ifrån ett år från tävlingsbanan. Hästen har hävdat sig bra i norsk konkurrens men är givetvis svårbedömd här och efter så lång frånvaro.

Spelförslag: 7 Ironman Pellini känns huvudet högre än konkurrenterna här, även om det rör sig om en årsdebut. 3.60 är ett bra odds.

Kalmar Lopp 7 – spelstopp: 16.50

Spetsstriden: Rejah är den som visat mest startsnabbhet, men lär utmanas av de båda springspåren.

Loppanalys: Ett öppet lopp där jag fastnar för 10 Classic Gal som känns mycket spelintressant här. Det handlar om en bra stammad fyraåring (mamma är syster med Viola Silas) som börjat sin karriär på ett lovande vis. För två starter sedan fick hon bestämma i ledningen och vann då smått överlägset, senast tappade hon en del i en startgalopp men klev fram i dödens och höll som tvåa starkt. Var då före till exempel 6 Totti Face som ser ut att bli mer spelad här. Loppet i sig är inte jättemärkvärdigt och jag tror Classic Gal ska ha goda möjligheter sett till vad hon visat hittills.

4 Ikaros di Quattro är värd att hålla ögonen på. Timoko-sonen sprang mest och galopperade under förra året men har till den här säsongen blivit valack och visade klart positiva tendenser när han höll bra som tvåa i comebacken senast.

5 Lexus Håleryd har hunnit med tre starter så här långt och har väl inte direkt rosat marknaden men samtidigt visat farter som borde kunna räcka långt här. Untersteiners hästar räknas alltid.

3 Rejah har också bra farter i sig när det stämmer, men visade stundtals rätt så knackig aktion under förra året. Återkommer här efter ett litet uppehåll och har hästen fått ordning på tekniken kan hon räcka långt, särskilt som det ser ut att kunna bli spets här.

Spelförslag: Jag tycker 10 Classic Gal är lika bra som någon annan i fältet och ett spännande spel. Jag kör vinnare till oddset 7.00 hos Unibet.

Kalmar Lopp 8 – spelstopp: 17.10

Spetsstriden: Walk all Over You är den snabbaste ut men tveksamt om det räcker från det här läget. Mycket talar för att Tyfon Brodde tar hand om taktpinnen.

Loppanalys: På pappret ser det här ut som en perfekt uppgift för 3 Tyfon Brodde. Han har varit ute på rikstoton konstant i vinter och gjort habila insatser, låt vara för att det blivit startgalopper i de två senaste. Om det inte är en indikation på vikande form, bör Tyfon Brodde vara den givna favoriten här. Valacken går ned i klass och motståndet känns inte avskräckande, särskilt som det är bra möjligheter att komma till ledningen här är det hästen att slå.

4 Rothschild har i och för sig bara en seger på fjorton försök, men hästen har visat riktigt bra farter och känns som klart bättre än raden. En häst som borde hävda sig väl i sällskapet men då det nu handlar om årsdebut kanske inte formen är maximerad.

11 Sanda Love är också han en sort som duger långt i sin nuvarande klass, när det funkar. Han var fin vid ett par segrar under senhösten men har inte glänst i de senaste starterna. Läget över kort distans ger heller inga plus.

9 Lönshults Johannes är en möjlig rysare. Var förvisso ute i ett klart enklare race senast men såg bra ut. Det gjorde även 6 Skogans Lotten som i årsdebuten gick en tung avslutning senast, verkar ha svårt att vinna men en platskandidat möjligtvis.

Spelförslag: 3 Tyfon Brodde ska ha en bra chans här med oddset lockar inte och jag står över.

Kalmar Lopp 9 – spelstopp: 17.30

Spetsstriden: Bara Imail Occagnes och Turbulence Face på start och det är ingen vild gissning att de gör upp om spets initialt, plus den senare. Frågan är hur tidigt de kommer bakifrån?

Loppanalys: Ett kul lopp med maratondistans och fältet utspritt över fem volter. Trots att det är långt fram bör det ändå handla om de längst bak när det kommer till kritan.

10 Muscle Hustle är som bekant en häst med potential för de riktigt stora loppen och går en intressant säsong till mötes. Det här är första starten sedan i oktober för jänkaren. Musle Hustle har gått ett lopp över aktuell distans, det var som femma i Åby Stora Pris förra året. Hästen har visat fin styrka och bör inte vara skrämd av tre varv och rapporterna från stallet går i dur. Samtidigt är det väldigt långt fram här, med 80 meters tillägg och 20 meter på de på pappret tuffaste konkurrenterna. Det kan bli väl tufft så här efter ett halvårs frånvaro.

9 Juan har gått jämna och fina insatser på sistone mot konkurrenskraftigt motstånd och även om han är oprövad över just 3140 meter har han visat styrkan över ”normal” lång distans tidigare. Ett givet bud i loppet.

8 Vischio Holz blir dock mitt val. Det till trots att raden ser ganska bedrövlig ut. Italienaren gick riktigt bra i somras och in på hösten men tappade lite stilen i sina senaste starter. Nu är han dock tillbaka efter en liten vila och nu kan man också rycka skorna om man så behagar, vilket nog är ett plus. Det här är en riktigt vass travare när det stämmer och jag tror att kusken kan vara inne på att köra framåt tidigt och därmed skaffa sig överläge mot tidigare två nämnda. Min vinnare i loppet.

Spelförslag: Jag tror 8 Vischio Holz gör en bra prestation igen och spelar vinnare till oddset 3.80 hos Unibet.

Kalmar Lopp 10 – spelstopp: 17.48

Spetsstriden: Cinnamon Spitfire är snabbast ut och spetsar, men känslan är att det bli släpp och då är det Miss Mythos och Thanasi Bob som bör göra upp om att få överta.

Loppanalys: Försök i Diamantstoet avslutar och det är ett riktigt bra, öppet lopp. Favorittrycket lär ligga hos 9 Velegance som ser riktigt intressant ut. Fyraåringen gjorde senast första starten på fyra månader och också debut hos Peter Untersteiner. Det var en strålande sådan. Velegance gick till spets och stack ifrån i läcker stil över upploppet. Nu är det ett helt annat läge, men insatsen senast lovade gott för framtiden.

13 Grace River har inte gjort många fel hittills i den begynnande karriären. Fem starter har blivit till fyra segrar och vid förlusten reparerade hon galopp på bra sätt. På Jägersro senast var hon ute i ett liknande lopp som detta och vann helt ohotad från spets. Nu är läget aningen krångligare.

7 Thanasi Bob är en trevlig sort. Gjorde årsdebut senast och avslutade då riktigt tungt från kön efter 12,5 sista 800 som klar tvåa, men utan chans att nå ledaren. Det var ett riktigt bra intryck och hon ska räknas mycket tidigt här om det blir så att hon lyckas komma ned till plankan och ta täten.

6 Miss Mythos är också intresserad av att gå till ledningen här, får man anta. Going Kronos-dottern löper på jämnt och bra utan att glänsa över sig mycket. Men farten finns för att räcka i ett sådant här gäng, loppets utgång avgör mycket.

Mitt drag i loppet blir dock ett annat. 10 Bagatelle är lite bortglömd och känns mycket spelintressant. Hon har sett bra ut vid sin karriärs två segrar, en från spets enkelt och i avslutningen av året från kön (typ samma läge som nu). Senast i årsdebuten (samma lopp som Thanasi Bob) galopperade hon bort sina chanser i första sväng men anslöt sist i kön och såg ut att klättra över motståndarna med krafter kvar när hon gick över mål. Man får anta att det loppet fört henne framåt ytterligare och med minst klaff på det här loppet blir hon livsfarlig till slut.

Spelförslag: Tycker det här ett jämnt lopp och är mycket sugen på vad 10 Bagatalle kan uträtta. Spelar vinnare och plats till oddset 22.00 respektive 5.25 hos Unibet.

Samtliga spelförslag Kalmar:

Lopp 4: vinnare 12 Adde S.H.
Lopp 5: vinnare 2 Image Rapida
Lopp 6: vinnare 7 Ironman Pellini
Lopp 7: vinnare 10 Classic Gal
Lopp 9: vinnare 8 Vischio Holz
Lopp 10: vinnare och plats 10 Bagatelle

Obs! Oddsen är hämtade på Unibet.se vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
STL: "Piraten är svensk travsport personifierad"

Travtips

Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret

Travtips
tisdag 15.50, 25 juni
Solvalla heter kvällens bana och jag friskar på med ett gäng vinnarspel. The Bald Eagle heter en av hästarna som får min röst och denne kommer från en övertygande seger senast. Alla mina spel har för övrigt visat fin form och det är ofta en värdefull detal...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.43, 24 juni

Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.11, 22 juni

Tips Kalmar 23 juni: Pastore Bob leder runt om

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.04, 22 juni

Tips Rättvik 22 juni: Läge för Forfantone Am

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 16.02, 20 juni

Tips Dannero 20 juni: Midsommarförfest med Oskar J och Klack Nova

Spelredaktör Ulf Nilsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15.03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 20 juni 2019

En alldeles fantastisk tävlingskväll

STRÄNGNÄS: Vilken makalös fin tävlingskväll det var på Solvalla i går kväll. Inte ofta jag besöker Solvalla en tävlingsdag numera. Dock blev det ett undantag igår. Det ångrar jag inte. Vilka tävlingsdjur. Främst måste man framhålla hästarna. Vilka djur som...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson