Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Mantorp 15 februari: Vi korkar upp med en spetsvinnare i avslutningen!

Träff på 3/8 spel i onsdags får anses vara riktigt bra, inte minst då det var kraftigt överodds på Key West Snapper med nästan 8 ggr degen. Mycket stabila spetsvinnare var Restless Heart och Arnie Express även om oddsen var ungefär vad de skulle vara på dessa.

I övrigt blev det galopp för Maestro Crowe och det var väl inte helt oväntat då kusken skulle försöka vara med lite bättre från start och hästen är inte helt okomplicerad. Men han kommer tillbaka och får visa att han är en häst utöver det vanliga. Han blir spännande att följa, men kanske inte att spela likt i onsdags då spelvärdet är helt obefintligt på en sådan häst.

Jag läser ofta på sociala medier att folk har fått in ett lir på någon favorit till typ ”oväntat höga 1,87”! Då vet man till största säkerhet att denne är torsk i längden för spelar man sådana odds är det omöjligt att gå plus på sikt, så är det. Det är skillnad på att gilla en häst och gilla att spela den, och blandar man ihop detta blir det mer att spela för en TV-peng för fotbollsmatch man ska se än att göra degen på liter. Gott så, om man gillar det såklart.

Mantorp kör veckans lördagslopp och det är ganska öppna sådana med många hästar som deltar men jag tycker det finns flera givna speldrag och bästa vinnaren kommer till sist!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Mantorp – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

Lurig spetskamp inleder! Jag tror att 1 Corleone D.K. missgynnas av innerspår och min spetsfavorit är 2 Barista Oak som är kvick i benen. Visade det för fem starter sedan och jag tror att han tar en längd. 4 Valter L.P.C. öppnade bra senast och utmanar liksom 7 Quick Vald.


Loppanalys:

2 Barista Oak är det lägst odds på och det tycker jag är korrekt för det är bästa segerchansen i loppet. Hästen är bra och är obesegrad alla fyra gånger han körts i spets. Det finns spetschans då han är kvick då kusken trycker av det är min spetsfavorit även om det är lurig spetskamp här. Gjorde ett topplopp på V75 senast och pressade i dödens, kopplade grepp men blev avslagen av snabb häst som ”tuppade” loss. Från spets borde han vinna detta och han får ett lir.

Det är sex hästar mellan 4.25-8 ggr och loppet är öppet. 3 Digital Class fick utdelning på formen näst senast då hon spurtade bäst, men det var halvbilligt lopp ändå. Det var ännu bättre senast då det bet riktigt bra när Rikard kastade loss och klockan visade 10/800 meter bakom Ingo. Kan vinna detta, men hästen har svårt att avgöra och 5.00 ggr är ändå inget extra odds.

1 Corleone D.K. är bra och var tapper tvåa näst senast då Bonny Boy spurtade förbi på linjen. Senast var det spets i första kurvan och ganska enkelt undan. Jag tror inte att hästen kommer snabbstarta från innerspår, det är ganska långstegad häst som jag tror gynnas av att starta längre ut på vingen. Han hade innerspår i första starten för Veijo och öppnade inget alls. Henna brukar få fart på den efter en bit, och då tror jag hästen redan blivit av med spets.

7 Quick Vald kan vinna om han kommer till ledningen, jag tror det är ett måste för hans del. Det finns viss chans, men ändå många hästar han ska hinna förbi.

6 Gambit Brodde har varit tveksam i slutstriderna några gånger och han borde ha avgjort senast och ha hållit undan i spets på Lunden. Nu verkar det vara mer vässat vilket är ovanligt på den här och han kommer nog göra ett bra lopp. Han är mer medium från start än snabb.

11 Mellby Guard växer i spets och vill löpa på i full fart över 1600 meter. Känns ganska iskall från detta läge och till 8 ggr rör jag inte den.

Rank: 2-3-7-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Barista Oak till oddset 4.25 hos Unibet.

6 Mantorp – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

Tre som kan öppna på start och visst finns chans att Mika håller upp och kör i spets med 1 Black Caviar då han vunnit sina lopp där. Annars är det 2 Jori Boko som kan överta.


Loppanalys:

Stökigt lopp med femton hästar och Unibet har hamnat rätt på att ha 10 Ready to Roll som klar favorit för han är bäst. Det är en mycket fin häst som var rappare i ny regi då Silvén tagit över träningen sedan tidigare tränaren tragiskt gick bort i vinter. Det var lättare balans och det gav en rappare häst som vann väldigt enkelt. Det är vingelrisk med springspår och kan ta 600-700 meter innan han når dödens och då är det höga krav på hästen att hålla undan för de bakom till lågt odds. Jag tror han har bäst chans och står nästan på kronan rätt inne i loppet, men spelar en annan.

Unibet har sju hästar i 7.50-12.50 i odds och så jämnt känns det. Lite av gissning på vem som får bästa loppet och kan vinna loppet, men draget är ändå 13 Loveexplosion H.C. som jag spelar plats på, det känns sunt. En häst som visat bra kapacitet för denna klass och han var jättefin senast efter vila. Han kördes snällt i ledarryggen och avgjorde hur enkelt som helt över upploppet. Han var inte alls vässad till det, och ska vara uppåt i form nu och han måste vara intressant att jobba med till glatt odds.

12 Rally Hans var tapper senast och han är segstark och borde vara ännu rappare/mindre trög med lopp i kroppen och lite tätare starter.

8 Jimpeto Joy vet jag inte om han är så bra. Johan var het på den på Axevalla men det var tuff uppgift. Han travade inte bra näst senast men vann ett billigt lopp senast. En av flera kanske man kan säga.

På start skulle de kunna räcka en bit även om det är tufft med bara tre där framme så de är ifatt dem direkt. 1 Black Caviar var sådär senast, såg stark ut bakom 2 Jori Boko men var tom då han fick chansen. Bättre nu ska han vara och han har tagit sina vinster i spets. Mika verkar vilja köra där. Jori Boko var bättre senast, han har bra skalle den här men är knepig och frågan är om han är snabb nog mot de där bak?

Rank: 10-13-12-2


Spelförslag:

Jag spelar plats på 13 Loveexplosion H.C. till oddset 3.85 hos Unibet.

7 Mantorp – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

Ovisst med spetsstriden då det är voltstart och inte de snabbaste på bra spår. 1 Cayucos ska springa lite mer fritt men han har inte varit snabb. 2 Father of Sun har spetsat 2/3 senaste men vill nog gå i rygg denna gång. 4 Ikaros di Quattro och 5 Vikens Brummer är båda aktuella då det verkar som båda vill till spets. Sedan kommer 6 Hubba Go Alone men han har inte visat snabbhet i volt, men kan säkert komma iväg okej.


Loppanalys:

Tre hästar i 3.75-4.25 och i ett lopp som är rätt öppet ska dessa vara i låga odds. Favorit är 6 Hubba Go Alone men jag är tveksam till honom. Han var helt ensam på plan senast, i ett ”skabbalopp” från dödens, men tappade travet på upploppet och hade problem med sina karleder. Man har inte hittat några andra fel vid veterinärkollen och från springspår kan det bli lite vingel. Skulle han komma till spets och trava bättre – och klara 2640 meter bra så är det chans – men mycket gissning på favoriten.

Min vinnare är 8 G.R.J.’s Wolverine som verkligen står på högtur för V75-seger. Han har haft massa otur och satt fast med rubbet sparat senast och hade vilopuls efteråt. Han satt fast med vinstkrafter på V75 i Romme med och med fritt hade han haft två raka V75-segrar. Det var för mycket laddning från start före det då han galopperade, och han måste tas lite lugnt från start. Jag var mäkta imponerade av honom då han bollade med Tättman vid senaste segern och det var cool insats. Han har haft tussarna kvar på sistone och om bara Örjan hittar loss från stängt spår så tror jag att han krossar dessa. Jag hade titt på högre odds, men spelar till 4.25.

1 Cayucos har knallform och han vann med 50 meter i joggande stil näst senast. Han kördes lite fel senast men höll bra via 11,5 sista 700 metrarna som trea där en viss Burning Man vann. Han har öppnat sådär med volt, och även om han borde kunna bättre gällande det med jänkarvagn på och lite ledigare utrustning. Med fritt kommer han också vara i striden för han är grymt formstark helt enkelt.

Rank: 8-6-1-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 G.R.J.’s Wolverine till oddset 4.25 hos Unibet.

8 Mantorp – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

3 Elle Victorystone var okej senast och har bra spår. 4 Catwalk Ima spetsade senast mot Ella och kan göra det trots spåret. 7 Clean Cash kommer farande och prickar kusken är det spetschans.


Loppanalys:

6 American Hill är jättefavorit, och som lillasyster till Campo Bahia har man ögonen på sig. Hon gjorde sitt bästa lopp hittills senast då hon mosade ledaren i tid och bara stegade undan på vassa 14,2 full väg. Det var strålande insats och såg inte alls tomt ut på det. Tidigare har hon galopperat en del vid olika lägen och varit konstig helt enkelt. Jag har lite känslan av att det är ett luftslott detta som viker sig om hon blir synad och är världsmästare då hon känner att hon är bättre än de andra. Vid förlusten i debuten borde hon inte åkt dit efter att ha svept till ledningen men en icke-kämpande Vitro Diablo gick förbi. Visst kan hon vara bäst och känna det med här, men det är en lurig häst att gissa på till dubbla pengarna.

7 Clean Cash är på väg att släppa till på riktigt nu och det har sett ganska obrukat ut vid två spetssegrar. Även om det varit billiga gäng så finns helt klart mer att hämta ur henne. Hon inledde bra denna Ready Cash-märr och efter en del strul är det kraftigt uppåt igen. Hon klev iväg bra med springspår tidigt i karriären och har chans att köra till ledningen och då testar man nog där. Mats är uppåt på sin häst och jag tycker 8 ggr är lockande att testa till och platsen bör vara väldigt bra chans till och 2.60 är klart okej.

4 Catwalk Ima trodde jag mycket på senast, men kusken körde nog för fort på sista långsidan och det blev stumt upplopp. Borde vunnit det, men banan sög musten ur henne. Nu blir det bike trots spår 4 i volt (första med vanlig vagn senast efter fyra raka med bike) och kommer hon iväg bra/snabbt så är hon bra för klassen. 

Loppet är öppet, under tio gånger har man på 12 Opalis som gått två bra lopp i nya regin och går till mål. Hamnade i kall rygg senast och gick bra i skymundan till slut. Inte borta, men det känns som de får svårt att ta tillägg i detta lopp.

Rank: 6-7-4-15


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Clean Cash till oddset 8.00 hos Unibet.

9 Mantorp – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

Jämn start att vänta 1 Valetta är rätt bra ut och som 2 Linda’s Girl höll spets från innern på Jägersro och jag tror hon kan hålla ut favoriten 4 Princess S.W. vilket Kylin vill. Annars är det risk för släpp till en storfavorit då många kör efter odds, och Peter testar med Princess S.W.. Även 5 Othala och kanske främst 6 Bara Min kommer laddas och där vill Jan till spets.


Loppanalys:

Ny storfavorit i 4 Princess S.W. i 2.15 och det är för lågt odds. Hon är kapabel, och var riktigt bra vid V75-segern 26/10 då hon öppnade tufft och tvingades till högt tempo men ändå vann enkelt. Hon är ändå ojämn (sina fyra segrar på fem starter till trots…) och borde vunnit näst senast med på Lunden då hon fick ledningen och dämpade men 3 Ofelia O.E. plockade ner henne från dödens. Höll undan säkert senast och startar lite tätare nu vilket bör vara bra. Jag tror inte hon bjuds på ledningen, och det krävs en bra insats och en bra dag för seger. Inget kul att jobba med.

Jag tror att 11 Vichy Grif kommer vara riktigt bra nu med ett lopp i kroppen. Pressades inte i comebacken då hon kördes snällt men spurtade bra över upploppet. Hon blev hårdare och bättre på allt under hösten sedan man byggt upp henne mentalt med snälla upplägg och flera gånger imponerade hon vid segrarna. Hon har en jäkla slutrökare att lägga av med rygglopp och jag tror hon kan fälla allt och hon blir mitt spel.

3 Ofelia O.E. plockade alltså ner favoriten utvändigt i Danmark och hon är såklart tänkbar igen. Peter Untersteiner gav båda sina hästar 4 getingar i Expressen, och det skiljer ganska mycket på spelet med 2.15/6.00.

2 Linda’s Girl kommer laddas och hon höll spets från innern på Jägersro och Oskar verkar sugen på att köra henne i ledningen. Hon växer där, och var mycket tapper den starten då hon fick stekhet häst på utsidan. Rysarchans.

Jag nämner att 6 Bara Min håller toppformen och kom med riktigt bra fart på open stretch senast. Jan kommer ladda och det är en faktor i loppet.

Rank: 4-11-3-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Vichy Grif till oddset 6.00 på Unibet.

10 Mantorp – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

6 Taiga Woodland är väldigt startsnabb och spåret kunde inte bli bättre då han fått spår 5 efter strykning och han är klar spetsfavorit.


Loppanalys:

Lurigt lopp där jag inte har feeling för någon. 7 Religious kanske vinner, men jag vet inte riktigt alltså. Han hade otur i lördags då han vinner den V75-finalen om kusken sitter kvar på innerspår för nu fastnade hästen istället med sparat. Täta starter bör fungera med tanke på det, att han inte gick tom men han har spår en bit ut och snabba hästar innanför. Kuskplus av stort mått nu och visst kan det gå, men inte mycket uppsida till 3.25 i odds.

Kanske kan 5 Taiga Woodland springa hem loppet i spets, för med perfekt startspår är det mycket bra spetschans och där växer han. Han spetsade hem ett sprinterlopp senast ganska enkelt efter att ha dragit undan i sista sväng. Han vann på 12,8 full väg i våras då han var grymt trimmad och höll undan för en kanon som Viking Brodde. Så bra form har han inte nu men detta lopp är inte så tufft heller. Vettig chans och oddset 4.85 är tänkbart att lira faktiskt fast magkänslan säger att det blir långt hem. Mantorp är spetsbana som bör passa Taiga. Han har vunnit 6/8 senaste spetsloppen och varit tvåa de två övriga.

3 Ronaldo Malibu galopperade bort sig på V75 näst senast efter snabbstart. Avgjorde senast via snabba 10 sista 800 metrarna, men jag blev inte helt såld på intrycket och kan inte riktigt säga om det är fågel eller fisk över hästen. Känns väl som en av flera och det kan bli ledarryggen med lite glid.

8 Thriller N.P. spelar jag inte med skotvång, han är 50 meter bättre barfota tycker jag och han får vänta någon vecka.

1 Zio Tom Jet är ojämn, och det ska nog klaffa med ledarryggen och ramla loss för att bli vinst och 7.50 är inget extra.

Jag chansspelar 9 Yankee Boy som känns intressant. Stefan P har tokform på flera av sina hästar som gått märkbart bra senaste tiden. Den här har sett ut som en världsmästare men stannat sista biten, men kanske har man kommit på lösningen att han inte fått luft efter ordning. Man har testat halsbygel i träningen och skulle det fungera i loppet kanske han blåser till dem? Fart finns i massor, och med knallform på stallet och bra smygläge i lämpligt gäng så kanske han kan skrälla! 16 ggr finns och det testar jag.

Rank: 6-7-3-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Yankee Boy till oddset 16.00 hos Unibet.

11 Mantorp – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

2 Reverend Wine öppnar bra och jag tror han sitter i ledningen senast i första sväng. Det är 6 Dom Perignon som skulle kunna ta sig förbi, men den släpper man nog med.


Loppanalys:

Jag tror att 2 Reverend Wine är en bra vinnare i avslutningen då det mesta tara för honom. Jag ser honom som spetsfavorit och där trivs han bra och har segrat sex av sju spetslopp och har även vunnit två senaste startens över lång distans. Han var helfin då han vann över lång distans på V75 dagen före Julafton och bara studsade ifrån Pacific Face. Nu har han fått paus, men det låter väldigt bra från tränare Meilink som inte kan dölja hur nöjd han varit med senaste jobben. Jag tror Jepson kör till spets och vinner och spelar till 3.75. Det är helt okej odds.

3 Roofie är draghästen för många, men han vinner sällan (vann ett lopp 2019 vilket var derbykvalet). Han har bra form och satt fast i finalen senast och såg fortsatt formstark ut. Det ska dock klaffa bra för att han ska vinna lopp och 4.85 är inget extra.

7 Martin de Bos är hårt betrodd, och det ska han vara för han är riktigt bra. Vann två raka V75-segrar och spurtade rappt i finalen under julhelgen. Han var inte som bäst senast då det inte var något tryck i hästen och han har fått pusta. Nu är det vingelrisk då han inte trycks av där ute och det blir ofta fel då Ingves inte får spets. Duger jättebra som häst, men jag tar absolut ställning för spets.

4 Perfect Dynamite är en hårding som vann sin comeback senast. Kanske är det han som sätter upp tempo i loppet och han är en hård nöt då han har form. Dock tränarkörd vilket gör att jag inte hoppar på det tåget, men jag har respekt för hästen.

Rank: 1-7-3-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Reverend Wine till 3.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson