Svenskarna intar Vincennes dagen före julafton. Då ska både Critérium Continental och Prix Ténor de Baune avgöras. Lopp vars vinnare sedan får direktplats i Prix d’Amérique.

Critérium Continental (108 000 euro) för fyraåringarna samt Prix Ténor de Baune (54 000 euro) för de femåriga travarna är loppen som tilldrar sig det mesta av uppmärksamheten på Vincennes när det tävlas i Paris på söndag, dagen före julafton. Förutom fina prispengar att köra om erbjuds också vinnarna från de båda loppen en plats i Prix d’Amérique fem veckor senare.

Det är förstås ett faktum som lockar flera svensktränade att påbörja julfirandet i Frankrike. På måndagen gick tiden ut för anmälningarna till loppen, som fått 27 respektive 25 hästar preliminärt anmälda.

I listan bland intressenter till Critérium Continental finns bland andra Vamp Kronos, Calle Crown, The Bucket List F. samt norskfödde Hard Times och den i Danmark tränade Candy la Marc. Vid start i loppet ser de ut att utmana toppnamn som den av Jarmo Niskanen tränade stjärnan Earl Simon, italienaren Vitruvio och franska toppstoet Erminig d’Oliverie.

Startlistan till femåringarnas Prix Ténor de Baune ser ut att kunna bli riktigt högkvalitativ. Två hästar som uttrycker sin önskan att vara med här är den redan PdA-klara duon Davidson du Pont och Délia du Pommereux, hästarna som tidigare vunnit de båda B-loppen Prix de Bretagne och Prix du Bourbonnais. Från blågult håll ser Daniel Redéns tuffa sto Double Exposure ut att här kunna göra en mycket spännande debut på fransk mark. Andra svensktränade som anmält intresse är Global Trustworthy, Unique Juni, Rajesh Face och Test Drive.

Startlistorna till både Critérium Continental och Prix Ténor de Baune blir klara under torsdagen. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Championat-kollen: Titlar till Hanna och Jorma

Championat-kollen: Titlar till Hanna och Jorma

Hanna Olofsson tog första titeln i Skellefteå och Jorma Kontio fortsätter sin dominans i Örebro. Det är den senaste veckans båda champions.

Hanna Olofsson hade greppet om händelserna redan före lördagens avslutning på Skellefteåtravet, men tog ändå tillfället i akt att notera en trippelseger. Totalt blev det tolv fullträffar under året vilket räckte gott att titeln för de två senaste årens vinnare Ove A Lindqvist. För Hanna var det här det första championatet i Skellefteå, men hon har sedan tidigare ett på hemmabanan Boden samt ett i Lycksele.

Jorma Kontio var inte med när Örebrotravet rundade av året på söndagen, men championatet hade kusken redan sedan tidigare bärgat. Totalt tog han 33 segrar på Närkebanan i år och försvarade därmed sin titel från ifjol och tog totalt den sjunde på banan. För Jorma Kontios del var det här tredje championatet i år, tidigare har han vunnit mest även i Lindesberg och Rättvik – och har dessutom greppet även på Solvalla. (Foto: ALN).

Alla banchampions 2018:

Arvika: Niclas Benzon
Dannero: Ulf Ohlsson
Hagmyren: Ulf Ohlsson
Hoting: Ove A Lindqvist
Karlshamn: Fredrik Persson
Lindesberg: Jorma Kontio
Lycksele: John Östman
Oviken: Rikard N Skoglund
Rättvik: Jorma Kontio
Skellefteå: Hanna Olofsson
Solänget: Rikard N Skoglund
Tingsryd: Kevin Oscarsson
Vaggeryd: Carl Johan Jepson
Visby: Claes Sjöström
Åmål: Carl Johan Jepson
Årjäng: Carl Johan Jepson
Örebro: Jorma Kontio

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sundbyholm utan styrelse - alla röstades bort
Nästa nyhet
Sundbyholm utan styrelse – alla röstades bort

Sundbyholm utan styrelse – alla röstades bort

Sörmlands Travsällskap står utan styrelse. Det sedan styrelsens kvarvarande fyra medlemmar röstats bort vid söndagens extrastämma.

Det har varit turbulent kring Sörmlands Travsällskap under hösten och missnöjet har vädrats kring sällskapets styrelse. Bland annat har flera personer hoppat av styrelsen senaste månaderna och inför söndagens extrastämma bestod den enbart av fyra medlemmar; Roland Jansson (ordförande), Fredrik Andersson, Bo Insulander och Håkan Karlsson.

Ingen i kvartetten valde dock att delta vid söndagens extrastämma där man med en överväldigande majoritet (29 mot 3) röstade bort den nuvarande styrelsen som därmed inte fick stämmans fortsatta förtroende. Det uppger sulkysport.se och travronden.se. Sörmlands Travsällskap står därför för närvarande utan någon styrelse och det är till valberedningens uppgift att finna en ny.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lionel PdA-laddar på Mantorp - utanför V75
Nästa nyhet
Lionel PdA-laddar på Mantorp – utanför V75

Lionel PdA-laddar på Mantorp – utanför V75

Norske stjärnan Lionel fortsätter sin matchning mot ännu en start i Prix d’Amérique genom start i Guld-divisionen på Mantorp i helgen. Men högsta klassen på rikstoton hamnade utanför V75-kupongen.

Lionel laddas mot en fjärde raka start i Prix d’Amérique, ett lopp som han slutade som trea i för två år sedan. Och uppladdningen ska ske på svensk mark. Till tgn.no säger ägaren och kusken Göran Antonsen att man planerat två starter i Sverige innan avfärd mot Frankrike – och den första starten sker nu på lördag när V75 (eller STL) avgörs på Mantorp. Lionel är en av blott sju deltagare som lockats till start i loppet.

Av den anledningen har man valt att på lördag låta placera Gulddivisionen utanför V75-kupongen, dagens högst doterade går som lopp tre. Bland motståndarna till Lionel skönjs landsmannen B.B.S. Sugarlight samt On Track Piraten, som liksom senast får Oskar J Andersson i sulkyn. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

2140 auto

1 Whitehouse Express – Örjan Kihlström
2 Highspeed Call – Kenneth Haugstad
3 Rokkakudo – Stefan Söderkvist
4 B.B.S. Sugarlight – Peter Untersteiner
5 Art on Line – Jorma Kontio
6 Lionel – Göran Antonsen
7 On Track Piraten – Oskar J Andersson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Eskilstuna
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Eskilstuna

Måndag: V64-tips till Eskilstuna

V64 Eskilstuna 17 december

Omgången: Jag spelar med dubbla spikar, där den förste ska bara vara bäst – och sedan en klassisk spets och slut på en som borde vara klar favorit!

Spikarna: 7 Ninepoints Lover (V64-3) såg fin ut senast och nu är det dags att spräcka nollan! 3 Enjoy the Life (V64-5) tar ledningen och över 1640 meter är det toppchans!

V6-förslaget är på 2160 kronor (V6).

11-6-13-12 (9-14)
9-5-4-3-2 (6-10)
7 Ninepoints Lover (6-8)
4-2-11-6-9-3-7-5-12 (8-10)
3 Enjoy the Life (8-7)
4-6-11-13-5-7-9-10-15-8-14-3 (12-1)

4x6x1x9x1x12 = 2160 kr

DD-förslaget på 1000 kronor:

3 – 4 x 1 000 kr

V64-1

A: 11 B: 6-13-12 C: 9-14-5-7-10-1-3-2-8

Spetsstrid: Thunder Rick är nog snabbast på start, men det borde vara bra chans att Okashi Cheri tar sig loss direkt och kör till ledningen ur första kurvan. Var bra med från bakspår i volt tidigare.

Loppanalys: Mitt drag var 4 Enjoy’s Wifi som tyvärr blev struken under dagen. Det är troligt att 11 It’s Showtime Zaz helt enkelt är för bra. Han är riktigt bra då han är bra, men han är ojämn och senast bara stannade han 600 kvar. Visst, han hade fått tufft lopp, men Lennartsson var åkande som förstahäst i tredjespår, med tussarna kvar då han plötsligt var iskall på ett steg då On Track Piraten kom farande i fjärdespår. Man befarade att det var allvarligt fel på hästen, men det var inget större utan han fick bara vila lite. Han var ruskigt bra i comebacken, och nu möter han inga guldhästar direkt utan han kan nog vinna på lite halvform, och han brukar vara bra direkt den här och mer är det så att han sällan startar på och gör flera lopp i rad i toppnivå. Ändå har jag svårt att spika honom som storfavorit, inte minst då Westerholms hästar är ojämna och inte har någon knallform.

6 Okashi Cheri har toppform med två raka segrar på bra vis. Kanske kan ta sig loss och köras mot ledningen tidigt med endast fyra på start? Vann från spets senast och var bättre, det var P21-lopp första vinsten. Ändå ingen riktig sort och det ser lite skruttigt ut, men från spets är det chans.

12 Maintainability är fartfylld, men det var ett stolopp hon var ute i på V75 senast, och hoppade tidigt bort sig. Lite tufft att stå på samma start som Westerholms nu.

13 Mr Deauville visade form senast och han är på väg tillbaka till vad han en gång lovade. Fyra med chans och jag streckar de alla.

V64-2

A: 9-5-4 B: 3-2 C: 6-10-7-1-8

Spetsstrid: Favorit på Supreme Court till ledningen, han brukar spetsa med dessa lägen. De kan öppna innanför, både 3 och 4 och det kan kosta.

Loppanalys: Montélopp där det sprids med strecken, fyra hästar är spelade till mellan 15-23%, sedan ytterligare en över 10% och inget på resten. Det skiljer normalt sett mer på dem i dessa montélopp, och det är samma nu.

Tre av dem har lite bättre chans tror jag. Mest intressant är 9 Mellby Caddy som är spelad på dryga 10%. I montédebuten senast kom han aldrig i balans ur volten och galopperade kort efter start. Såg ut att fungera helt okej bakom fältet i monté och jag tror att han kan mata ner dem. Båth är uppåt.

5 Supreme Court är bra montéhäst som ledde i högt tempo näst senast, var slagen av topphästen Flashing Boko på upploppet men höll bra som fyra på linje med två andra. Fullt okej för sulky efter lite paus senast och han är givet bud, det finns spetschans då han brukar spetsa. Från ledningen har han segrat 5/8 senaste försöken.

4 Abaz America verkar bli allt tuffare, eller mindre blöt. Senast var han bra då han drog hårt och kunde kontra till seger på 14,6 full väg.

V64-3

A: 7 B: 6-8-10 C: 1-2-5-3

Spetsstrid: Hästarna 6,7,8 och de som kommer vara betrodda, och de gör upp även om ledningen. Jag tror att Ninepoints Lover kan forceras mot ledningen, Gobo’s Flyover är lite hetsig typ, som bör vilja ha rygg över 2640 meter.

Loppanalys: Jag har hela dagen varit helt inne på 7 Ninepoints Lover så det var lite av pungspark att favoriten blev struken. Nu blir Lover klar favorit, men han möter faktiskt inte mycket och jag kan inte gardera. Han fick lopp i sig senast då han inte fick chansen och gick i mål med krafter kvar. Treåringen är segerlös efter sex starter, men har varit bra mot bra hästar trots allt. Som tvåa var från ledningen mot Elise Andover, och han gick i spåren mot råtalangen Amerindienne. Oavsett löpning tror jag det är dags för seger och över 2640 meter tror jag han inte får svar om ledningen.  

8 Vahände är för lite spelad med sina 4%, men det är jobbigt spår. Han kan öppna, men att han ska komma förbi dem tror inte jag med spår utanpå. Han var bättre utan skor, men det är bättre kusk nu och han har chans.

V64-4

A: 4-2-11 B: 6-9-3-7-5-12 C: 8-10-1

Spetsstrid: Kristina Sånna är klar spetsfavorit, hon är mycket snabb.

Loppanalys: Favorit i fara då 6 Ineedyourmoneymum är sårbar. Var helt okej vid segrarna, men klart sämre senast och hon har vilat efter det. Hon tände till utan skor, och måste ju ha de på nu. Hon är bäst över dagens 1600 meter men formen borde vara dunkel. Ingen stark +40%-are och här tar jag fram breda penseln.

Kanske kan det vara spets och slut för 4 Kristina Sånna? Hon har spetsat tre senaste med liknande läge, och vann från ledningen efter 13,5-fart runt om. Han har släppt efter det, men nu är det 1640 meter och enklare motstånd och basse Anders Eriksson borde testa från ledningen.

2 Puketorps Ikaruz har galopperat bakom bilen 6/8 senaste försöken och det är anmärkningsvärt. Skulle han sköta sig finns kapacitet för seger, och som 5%-are ska han med.

11 Incora Zon var vettig vid segern och nu kör man bort ettan, och här kan hon duga.    

V64-5

A: 3 B: 8-7-4-9-5-1 C: 11-12-6-2-10

Spetsstrid: Enjoy the Life är en startkanon som tar ledningen och körs där!

Loppanalys: Två hästar spelade och jag tar ställning för 3 Enjoy the Life som med vakna startkusken Micke J Andersson har bra spetschans. Det är en spetsrusare detta, och från ledningen har han segrat 7 av 9 försök, och samtliga försök över 1640 meter har bringat hem segrar.
Han var inte som bäst i comebacken näst senast då han drog för hårt över 2140 meter, men var helt okej senast och nu ska han vara i full form. Spets och slut!

Knapp favorit är faktiskt 8 Enzo Am, en mycket kapabel herre men han är också mycket knepig! Han springer och bromsar, och brukar ta paus mitt i loppen, för att sedan komma igen och gå för fullt över upploppet. Han riskerar vingel nu, även om han var bra med senast då han var gynnad av omstart så han blev lite uppvässad, och vann säkert. Når han dödens kan han mata ner dem, men jag tror på ledaren!

V64-6

A: 4-6 B: 11-13-5-7-9-10-15-8-14-3 C: 12-1

Spetsstrid: Cyprus A.T. till ledningen innan man sprungit 500 meter är klara favorittipset.

Loppanalys: Här står omgången och faller vad gäller utdelningen. Vinner 60%-aren 4 Cyprus A.T. blir det knappast mycket att skriva hem om, men torskar han kan det smälla till rejält med utdelningen! Han har jättechans, och på DD spelar jag med honom då dryga 7 ggr mot spiken i DD-1 är fullt acceptabelt. Han var bra vid båda segrarna då han kom till Lennartsson Cyprus, men senast inte alls lika bra då han brände till galna 12 för tio! Det var svåra förhållanden den dagen och kan ha fällt honom, och är han som vid segrarna slår de honom inte då han bör komma till ledningen.

På V64 väljer jag att spela med bred gardering, för är han dålig på nytt är det vidöppet och lågprocentare åker med. Det kan vara så att andrahandaren 6 Querys Alesio slår de andra. Han gick nedåt 10 sista 700 nyligen efter väl lugnt upplägg, men travade inte bra senast.

Jag nämner att 11 Lima Mermaid hittat formen och kan växla dem om det klaffar och favoriten kommer bort.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Face Time Bourbon och Goop överlägsna i Critérium des 3 Ans

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson