Just nu:
14.09 Jägersro/Solvalla 21 oktober: Wäjersten med sisu i avslutningen!
13.13 Julmyra säljs – för 70 miljoner
11.42 Kanoner luftas när Breeders Crown-kval körs i USA
10.30 Nytt vilsamt lopp för PdA-tvåan
08.47 Cokstile får stå över Lotteria
08.10 Dubbelt Djuse
15.07 Toppsport i BC-semi
15.06 Halmstad 19 oktober: Jubelrop till Ovation L.A.
13.45 Järvsöfaks 1994-2020
13.43 Så körs Lotteria

Elitloppet kan just ha fått sitt stora utropstecken. Förra årets Hambletonian-vinnare Atlanta vann sin årsdebut på 1.08,9. Efteråt menade tränaren Ron Burke att Elit-loppet kan bli nästa start.

En häst från Nordamerika i toppklass har eftersökts i Elit-loppet i flera år. Nu kan den möjligheten dykt upp. Det sedan Atlanta, det första stoet att ha vunnit Hambletonian på 22 år, under måndagen gjorde en rykande årsdebut. På Ohio-banan Miami Valley, som mäter tusen meter, travade hon hela vägen i spets och kom i mål på 1.08,9a/1609 meter.

Yannick Gingras i sulkyn lät Atlanta sprinta undan ordentligt sista halvvarvet och lämnade de övriga konkurrenterna i Miami Valley Distaff Open med många längder till slut på tiden som var ett nytt banrekord och den snabbaste i världen i år på tusenmetersbana. Vinnaren fick 50 000 dollar.

Atlanta som i vintras var föremål för en uppmärksammad försäljning på auktion efter en dispyt mellan de tidigare ägarna, gjorde här också sin första start för Ron Burke, USA:s ledande tränare. Efteråt avslöjade han att Elitloppet är högaktuellt efter den starka årsdebuten.

– Hon kunde inte ha varit bättre. På Meadowlands hade det här nog varit en sekund snabbare tid, hon var bättre än jag hade räknat med. Elitloppet är på radarn nu. Det här var en avgörande faktor för oss och inget hon gjorde i dag sa mig något om att hon inte borde åka dit, sa Ron Burke till ustrotting.

Här kan du se Atlantas seger.
Här kan du se intervju med Ron Burke.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
onsdag 13:13, 21 oktober

Julmyra säljs – för 70 miljoner

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:42, 21 oktober

Kanoner luftas när Breeders Crown-kval körs i USA

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:30, 21 oktober

Nytt vilsamt lopp för PdA-tvåan

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:47, 21 oktober

Cokstile får stå över Lotteria

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:10, 21 oktober

Dubbelt Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:07, 19 oktober

Toppsport i BC-semi

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 13:45, 19 oktober

Järvsöfaks 1994-2020

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Urlo dei Venti på väg till Timo Nurmos stall

Urlo dei Venti på väg till Timo Nurmos stall

Den italienska stjärnan Urlo dei Venti ska gå till träning i Sverige hos Timo Nurmos. Även om hästen ännu inte dykt upp i stallet.

De senaste månaderna har rykten gått om att den italienske stjärntravaren Urlo dei Venti eventuellt ska till en svensk tränare. Nu verkar det också vara klart. Det var finska Ravinetti som först berättade att det blir Timo Nurmos som tar över regin av sexåringen med cirka tio miljoner kronor på kontot. Fast ännu så länge har inte hästen anlänt tränaren.

– De frågade för en vecka sedan och jag har lovat plats men hästen har inte kommit ännu. Meningen var att han skulle komma efter Lotteria. Vi får se, innan hästen står i stallet är man inte säker, säger Timo Nurmos till Kanal 75.

Urlo dei Venti som i fjol fråntogs segern i Oslo Grand Prix på grund av dopning, har tagit sin största seger i förra årets Gran Premio della Lotteria. Hästen som också tävlade i Prix d’Amérique i vinter har nämnts som en tänkbar kandidat i Elitloppet i år, men där kommer han inte att starta, menar Nurmos.

– Det är alltid kul när man får förfrågningar om en häst av den här kalibern. Men det är inte meningen att han ska starta i Elitloppet i år. Det finns andra stora lopp han kan vara med i, säger han till Kanal 75.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klart för Copenhagen Cup - starkt svenskt lag
Nästa nyhet
Klart för Copenhagen Cup – starkt svenskt lag

Klart för Copenhagen Cup – starkt svenskt lag

Det svenska laget är starkt när Copehagen Cup ska avgöras på söndag. Den regerande mästaren Cyber Lane fick ett fint spår bakom bilen.

Startfältet till danskarnas största race Copenhagen Cup är definitivt och spåren också lottade. Fjolårsvinnaren Cyber Lane är en av hela sex svensktränade hästar som gör upp om förstapriset på 375 000 danska kronor på Lunden under söndag. Vinnaren lär nog också bli en kandidat till en plats i Elitloppet.

Johan Untersteiner vann det här loppet i fjol med Cyber Lane, ekipaget finns alltså med i startlistan också i år och börjar från bricka fyra bakom bilen. Spännande start gör också Makethemark som direkt i sin årsdebut vann sista uttagningen till Olympiatravet, men då valde att stå över finalen för att i stället ta sikte hit. Den platsen gick för övrigt till Handsome Brad som svarade med ett succésilver – Ulf Stenströmers reklamhäst börjar Copen-hagen Cup från innerspåret.

Två av de sista platserna i det danska storloppet gick till Racing Mange och Generaal Bianco. Det svensktränade teamet kompletteras med Dreammoko, fjolårets Elitlopps-finalist.

Två tyskar dyker upp i Köpenhamn i form av Tsunami Diamant och Cash Hanover, medan den italienska trikoloren försvaras av Lotteria-deltagaren Voltaire Gifont. Slutligen fick också danskarna sitt eget bidrag i loppet i form av heders-hästen Repay Merci.

Här är startlistan:

Copenhagen Cup, 2011 auto:

1 Handsome Brad – Carl Johan Jepson
2 Generaal Bianco – Peter Untersteiner
3 Voltaire Gifont – Pietro Gubellini
4 Cyber Lane – Johan Untersteiner
5 Racing Mange – Joakim Lövgren
6 Dreammoko – Wihelm Paal
7 Makethemark – Ulf Ohlsson
8 Cash Hanover – Michael Nimczyk
9 Repay Merci – Knud Mönster
10 Tsunami Diamant – Robin Bakker

Senaste vinnarna Copenhagen Cup:

2018: Cyber Lane – Johan Untersteiner
2017: Cruzado dela Noche – Per Linderoth
2016: Your Highness – Björn Goop
2015: Robert Bi – Robin Bakker
2014: Orali – Jeppe Juel

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Volstead fortsätter som avelshingst - i USA
Nästa nyhet
Volstead fortsätter som avelshingst – i USA

Volstead fortsätter som avelshingst – i USA

Den nästa sexfaldige miljonären Volstead har lagt tävlingsskorna på hyllan. Nu väntar en karriär som avelshingst – i USA.

Åttaårige Volstead skadade sig nyligen i samband med ett träningsjobb och tränaren och ägaren Stefan Melander tog beslutet att låta hästen avsluta sin tävlingskarriär. Nu väntar en ny – som avelshingst. Och tjänsten i aveln kommer hästen att uträtta i USA. Volstead har blivit såld och stallas upp i födelselandet, skriver Stall TZ på Facebook.

Volstead travade under sin karriär in 5,9 miljoner kronor och vann 23 av sina 72 lopp. Största segern kom i Kunga-pokalen 2015. På meritlistan för Cantab Hall-sonen finns också seger i Sweden Cup, flera segrar i Gulddivisionen, inklusive Prins Daniels lopp, samt deltagande i Elitloppet.

Läs även: Karriären kan vara över för Volstead efter skada

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Pokalfinaler på Åby: Vem vinner trekejsarslaget?
Nästa nyhet
Pokalfinaler på Åby: Vem vinner trekejsarslaget?

Pokalfinaler på Åby: Vem vinner trekejsarslaget?

En av de bästa upplagorna av Kungapokalen som någonsin körts? Det är på lördag som Campo Bahia, Evaluate och Attraversiamo slåss om segern i årets första stora drabbning för fyraåringarna.

Åbytravet välkomnar till en fullspäckad lördag. Dagens huvudevent är förstås Kungapokalen. Det första klassiska mötet för fyraåringarna för säsongen. Årets upplaga ser ut att hålla oförskämt hög klass. Uppmärksamheten riktas framför allt mot de tre uttagningsvinnarna.

Conrad Lugauer, som förresten också tränar Ferrari Sisu, sitter bakom Campo Bahia. Muscle Hill-sonen slutade som tvåa i Kriteriet i fjol och har börjat den här säsongen med två raka segrar. Efter att ha vunnit Derby Trial trots galopp under vägen, imponerade han stort senast i uttagningen.

Han ställs dock mot den från USA välmeriterade Evaluate, bland annat femma i Hambletonian i fjol. Till det här året har han kommit till Stefan Melander och har inlett i Sverige klanderfritt, tre segrar på lika många starter. Ett ord med i laget vill förstås också Svante Båths Attraversiamo ha. Hästen har 9 segrar på 13 starter inför det här, där E3-segern i fjol är den hittills största framgången.

Om Kungapokalen på förhand ser ut som ett ”trekejsarslag” hittas i Drottning Silvias Pokal en stor favorit. Daniel Redén-tränade fuxan Conrads Rödluva kommer till loppet med sex raka och i raden inkluderas segrar i både Oaks och Breeders Crown i höstas. Vid seger på lördag ger hon kusken Örjan Kihlström sin femte triumf i loppet.

Förstapriserna i både Kunga- och Drottingpokalen uppgår till 1 150 000 kronor. (Foton: ALN).

Här är startlistorna:

Konung Gustav V:s Pokal, 2140 auto

1 Thrust Control – Björn Goop
2 Attraversiamo – Erik Adielsson
3 Campo Bahia – Conrad Lugauer
4 Evaluate – Örjan Kihlström
5 Brothers N. Arms – Kevin Oscarsson
6 Baritone Artist – Markus B Svedberg
7 Townshend Broline – Peter Untersteiner
8 Zephyr Kronos – Daniel Redén
9 Ferrari Sisu – Marc Elias
10 Zeus Bi – Johan Untersteiner
11 Night Rhythm – Kenneth Haugstad
12 Derby Simoni – Kim Eriksson

Drottning Silvias Pokal, 2140 auto

1 Zeta Wise As – Kevin Oscarsson
2 Racing Brodda – Rikard N Skoglund
3 Conrads Rödluva – Örjan Kihlström
4 Felicity Shagwell – André Eklundh
5 Zeta Kronos – Björn Goop
6 Zourane Kronos – Jorma Kontio
7 Convivial Church – Kenneth Haugstad
8 Miss Sober – Christoffer Eriksson
9 Intake – Ulf Ohlsson
10 DancingQueenDiablo – Peter Untersteiner
11 Activated – Carl Johan Jepson
12 Dallas As – Stefan Söderkvist

Senaste vinnarna Kungapokalen:

2018: Perfect Spirit – Örjan Kihlström
2017: Diamanten – Christoffer Eriksson
2016: Poet Broline – Peter Untersteiner
2015: Volstead – Örjan Kihlström
2014: Poochai – Erik Adielsson

Senaste vinnarna Drottningpokalen:

2018: Dibaba – Örjan Kihlström
2017: Cash Crowe – Johnny Takter
2016: Princess Face – Björn Goop
2015: Ruby Trap – Johnny Takter
2014: Backfire – Johnny Takter

Läs även: Pokalkvalen: Campo Bahia fortsätter övertyga

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Double Exposure anmäldes till Åby - av misstag

Travtips

Jägersro/Solvalla 21 oktober: Wäjersten med sisu i avslutningen!

Travtips
onsdag 14.09, 21 oktober
Tre rätt på sju spel i lördags får anses som klart vettigt. Bra vinnare var Mily, som var helt överlägsen och klev undan trots att hon fick dra fram värsta konkurrenten hela sista varvet. Born Unicorn kunde inte komma till spets, men han avgjorde på jä...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
måndag 15.06, 19 oktober

Halmstad 19 oktober: Jubelrop till Ovation L.A.

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.01, 19 oktober

Lunch-draget Solänget: Långben förstärker och vi är med

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.05, 18 oktober

Axevalla 18 oktober: Untersteiner får förtroendet

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.03, 16 oktober

Gävle 17 oktober: Jansson på kallblod – bästa spelet!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.02, 16 oktober

Umåker 16 oktober: Jag Ordnar Pengarna – Gott Klirr i kassan

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 12:27, 12 oktober 2020

Vilken start som avelshingst för Mister J.P.

STRÄNGNÄS: Hösten är definitivt här nu. För stunden skiner solen här i Mälardalen. Dock vet vi hästmänniskor vad som väntar de närmaste halvåret. Bara att bita ihop. SM-Dagen Åby och ST har verkligen lyft SM-dagen till något väldigt fin de senaste åren. Lö...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson