Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Lionel – en vinnare igen

Den norska kulthästen Lionel är tillbaka – ännu en gång. Den tioåriga fuxen gjorde comeback på Bjerke – och anförde varje meter av loppet för den högsta klassen.

Med över 16 miljoner kronor insprunget, med stora framgångar i Frankrike, silver från VM-loppet och segrar i såväl Olympiatravet som försök till Elitloppet, är Lionel en kandidat till Norges bästa genom tiderna. Numera är Göran Antonsens fux tio år – men det stoppar inte honom från att vinna.

Ledde varje meter av loppet

Lionel gjorde vid Bjerkes tävlingar på lördagen första starten drygt två månader men den nu tioårige stjärnan visade inga spår av ringrost. Från innerspår bakom bilen höll Lionel säkert upp ledningen, varvade på strax över 1.13 – och var ohotad loppet igenom. Göran Antonsen firade med segergest vid målgång sedan han konstaterat att hans ögonsten vunnit loppet på 1.12,3a/2100 meter. Den här segern var värd 50 000 norska kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 08:11, 29 februari

Christoffer till 1000

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:44, 28 februari

Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:42, 28 februari

Skoglund har tagit täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:34, 28 februari

Boden: Rally Funny i ensamt majestät

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 17:25, 27 februari

Urstark Unique Juni

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 27 februari

Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 00:14, 27 februari

Bélina slutar på topp

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Gareth Boko tillbaka – med besked

Gareth Boko tillbaka – med besked

Ett långt uppehåll efter skada och med bara ett lopp i kroppen – ändå blev Gareth Boko kungen i Kalmar. Trots en resa i dödens tog stall Lugauers topptravare hem Gulddivisionen.

Att Gareth Boko alltid haft skyhög kapacitet var inget nytt; hästen vann Uppfödnings-löpning som tvååring. Men att den numera sjuårige Make it Happen-sonen redan var i toppform efter ett uppehåll på grund av skada på sju månader och med bara ett lopp innanför västen, hade i alla fall de flesta spelarna inte räknat med. Den Conrad Lugauer-tränade, snart fyrfaldige miljonären lämnade dock Kalmartravet med högsta betyg.

Avgjorde – trots resa i dödens

Loppet skulle, på förhand, handla om Baron Gift och Stepping Spaceboy och när den förstnämnde föll bort i en startgalopp såg vägen jämn ut för Stepping Spaceboy som enkelt drog till spets i sin jakt på sin tredje raka i högsta klassen. Efter 10,5 första 500 lugnade ledaren ned tempot till strax över 1.15 på det första varvet – och det med Gareth Boko körd av Marc Elias i dödens.

Utvecklingen under loppets andra halva blev dock av en annan art. Gareth Boko pressade på över den sista bortre långsidan, blev allt mer närgången, och när Stepping Spaceboy försvarade sig med galopp mitt i sista sväng fick Lugauer-hästen greppet. Olle Rols hade emellertid liftat med hela loppet i rygg och kom nu i starkt angrepp över upploppet. Gareth Boko vägrade släppa sin utmanare förbi sig – och vann ändå säkert till slut.

Klockorna noterade segertiden 1.13,2a/2140 meter med sista 500 nedåt 1.11. Förtjänsten var 150 000 kronor. För Marc Elias och stall Lugauer blev lördagen på Kalmartravet extra rolig – redan före hade Il Duce Boko tagit en vattentät spetsseger som favorit i Klass 2-försöket. Hästens sjätte seger i det nionde försöket.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Den omöjlige Cleangame
Nästa nyhet
Den omöjlige Cleangame

Den omöjlige Cleangame

Det är tur för de andra hästarna att Cleangame inte får vara med i Prix d’Amérique… I lördagens Prix de Brest hade valacken show på nytt när han vann plättlätt trots femtio meters tillägg på en topptid.

Cleangame, den av Jean-Michel Bazire tränade åttaåringen, som ärvt epitetet ”världens bäste valack” gjorde vid Vincennes tävlingar på söndagen årsdebut. Och det nya året började i stil med hur det förra slutade – med total dominans.

Kattens lek med råttan

Lördagens Prix de Brest var en på pappret inte särskilt enkel uppgift; Cleangame var ensam häst med femtio meters tillägg. Och när Robert Bergh-tränade Angle of Attack drog iväg i ledningen minskade inte avståndet precis. Fast Bazire tycktes inte oroad och när Cleangame kunde följa i stallkamraten Blé du Gers rygg över sista bortre vann favoriten mycket mark. Genom sista sväng kröp Bazire ned en bit i rygg och det såg mest ut som kattens lek med råttan – in på upploppet avgjorde Cleangame hur lätt som helst.

Segertiden, utan att direkt förta sig som det såg ut, stannade vid mycket fina 1.11,2/2900 meter. Förstapriset här 40 500 euro i denna den sjunde raka segern för Cleangame sedan den snöpliga galoppen i Trotting Masters-finalen.

Jörgen Westholms Usain Henna, körd av Björn Goop, spurtade riktigt fint bakom den grymme vinnaren och blev femma. Angle of Attack slutade som nionde häst i mål medan stallkompisen Coktail Fortuna aldrig kom till start.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Propulsion i PdA: "50/50"
Nästa nyhet
Propulsion i PdA: ”50/50”

Propulsion i PdA: ”50/50”

Kommer Propulsion att starta i Prix d’Amérique eller inte? Just nu är det ”fifty-fifty”. Det definitiva beslutet tas först på måndag.

Propulsion har gjort två starter i vinter; seger på Romme och senast, en något överraskande förlust på Bergsåker. Den stora frågan nu är om han kommer göra en ny start i Prix d’Amérique som avgörs nästa söndag. Stjärnans tränare Daniel Redén är inte alls säker på den saken. Propulsion fick inte fäste på Bergsåker senast och har varit sliten efter den starten, berättar han för Travronden.

”Just nu är det 50/50”

– Alla verkar ta för givet att vi ska åka ner, men det är långt ifrån klart. Just nu är det 50/50. Vi gör allt vi kan för att han ska starta, men det här är inte hans viktigaste lopp i år. Tar han ingen skada av det så har vi inget att förlora på att åka ner. Samtidigt har han ingenting att bevisa för mig där nere, säger Daniel Redén till Travronden.

Två jobb väntar för Propulsion, först i dag fredag och sedan ett nytt på måndag. Det är också först då som det definitiva beslutet tas om hästen med 31 miljoner kronor på kontot ska åka ner till Paris igen eller inte.

Anmälningarna till Prix d’Amérique stängs på måndag förmiddag. Startlistan spikas på torsdagen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför: Prix de Cornulier
Nästa nyhet
Inför: Prix de Cornulier

Inför: Prix de Cornulier

Det är dags för världens största montélopp. Den här söndagen rids Prix de Cornulier på Vincennes. Kan Bilibili försvara sin titel från i fjol, eller blir det en femårig upp-stickare som får triumfera?

Med ett förstapris på motsvarande tre miljoner kronor är Prix de Cornulier världens överlägset största och mest prestigefyllda montélopp. Loppets 87:e upplaga avgörs den här söndagen på Vincennes. Sexton hästar gör upp om äran och berömmelsen.

Bilibili titelförsvarare

Favoriten heter Bilibili. En nioåring som med 1,5 miljoner euro på banken hålls som montésportens största stjärna. Hingsten som tränas av Laurent-Claude Abrivard och rids av sonen Alexandre Abrivard är regerande mästare och har dessförinnan varit trea i loppet de båda föregående åren. Bilibili visade färsk toppform genom seger i genrepet Prix du Calvados.

Traders vann Prix de Cornulier 2018 och var i fjol silvermedaljör. Efter den starten har emellertid inte Traders visat någon form och har dessutom sedan senaste starten, då det blev galopp, skiftat tränare från Philippe Allaire till hästens uppfödare och ägare Alain Roussel.

Femåriga uppstickare

Senast en femårig häst vann Prix de Cornulier var då One du Rib tog sin första (av två) segrar i loppet för tretton år sedan. I år kanske det är dags igen. De tuffaste utmanarna är förmodligen de båda unga Flèche Bourbon och Fado du Chêne.

Stoet Flèche Bourbon tränas av Sébastien Guarato, som vunnit loppet två gånger tidigare, båda med Roxane Grif. Flèche Bourbon som inledde sin karriär med sju raka framför sulky har under säsongen gjort stor succé i monté. Inkluderat segrar i de båda Grupp 1-loppen Prix de la Président de la Republique och Prix des Elites hade hon fem raka före hon senast galopperade.

Fado du Chêne, som kommer från Julien le Mers stall och rids av lovande Paul-Philippe Ploquin, har också specialiserat sig på sadellopp och har på meritlistan tunga segrar i såväl Prix d’Essai som Prix de Vincennes som treåring och kommer till den här starten med tvåa raka i övertygande stil.

Här är startlistan:

Prix de Cornulier, 2700 volt:

1 Evening Star – Anthony Barrier
2 Dynasty Péji – Damien Bonne
3 Breeder’s Cup – Florian Desmigneux
4 Daélia de Vandel – David Thomain
5 Etonnant – Franck Nivard
6 Carla du Châtelet – Francois Lagadeuc
7 Eros du Chêne – Benjamin Rochard
8 Etoile de Bruyère – Adrien Lamy
9 Evangelina Blue – Mathieu Mottier
10 Flèche Bourbon – Yoann Lebourgeois
11 Exotica de Retz – Delphine Beaufils-Ernault
12 Bilooka du Boscail – Matthieu Abrivard
13 Feeling Cash – Eric Raffin
14 Fado du Chêne – Paul-Philippe Ploquin
15 Traders – Guillaume Martin
16 Bilibili – Alexandre Abrivard


Senaste vinnarna Prix de Cornulier:

2019: Bilibili – Alexandre Abrivard (Lauret-Claude Abrivard)
2018: Traders – Yoann Lebourgeois (Philippe Allaire)
2017: Belissima France – Matthieu Abrivard (Matthieu Abrivard)
2016: Scarlet Turgot – Alexandre Abrivard (Yannick Alain Briand)
2015: Roxanne Grif – Eric Raffin (Sébastien Guarato)


Snabba fakta Prix de Cornulier:

Löpningsrekord: Bilibili (2019) 1.11,2
Flest segrar: 3, Soucrus, Bellino II, Kaiser Trot och Jag de Bellouet
Flest segrar ryttare: 8, Jean Mary (1955-1980)
Flest segrar tränare: 8, Joël Hallais (1981-2010)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cleangame i årsdebut

Travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson