Reijo Liljendahl har sagt upp samarbetet med ägaren Onkel Invest. Totalt fjorton har lämnat Solvalla-tränaren – bland dem Elitloppstrean Nadal Broline.

Reijo Liljendahl har valt att bryta sitt samarbete med storhästägaren Onkel Invest. Under måndagen lämnade totalt fjorton hästar tränarens stall. En av dem stallets mest välbekante Nadal Broline, med över sex miljoner på segerkontot och fjolårets trea i Elitloppet. Det skriver Sulkysport.

– Jag tycker att jag har synnerligen starka skäl att göra det även om det känns jättetufft att mista en kompis som Nadal Broline. Men hela mitt lag måste få arbetsro, inklusive veterinär och hästskötare, säger Reijo till Sulkysport och fortsätter:

– Givetvis är det trist. Jag har tagit två Onkel Invest-hästar till final i Elitloppet, vunnit Breeders Crown-final och tagit några från noll till Gulddivisionen och anser att jag gjort ett ”hyggligt” jobb.

Björn Goop kommer nu att ta över regin för Nadal Broline. Något som den nya tränaren på måndagen bekräftar för Trav 365. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Avstängd tre veckor – för olämpligt uppträdande

Avstängd tre veckor – för olämpligt uppträdande

Halmstadtravets måldomarnämnd har gett amatör-tränaren Peter Arnqvist böter samt avstängning i tre veckor på grund av vad som rubriceras som olämpligt uppträdande.

I samband med Halmstadtravets tävlingar på måndagen offentliggjordes också att amatörtränaren Peter Arnqvist tilldelats 3000 kronor i böter samt en tre veckor lång avstängning (4-24 mars) för olämpligt uppträdande i enlighet med tävlingsreglementets paragraf 38, gällande svensk travsports uppförandekod.

Ursprunget till bestraffningen är händelser som ska ha skett utanför tävlingssammanhang då Arnqvist ska verbalt gått till angrepp mot en annan tränare, skriver Travronden. Med anledning av det har en utredning tillsatts, som inte är offentlig. Peter Arnqvist uttalar sig till samma tidning att han inte är nöjd med hur ärendet hanteras och avser driva målet civilrättsligt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: Tips och analyser till Solvalla
Nästa nyhet
Tisdag: Tips och analyser till Solvalla

Tisdag: Tips och analyser till Solvalla

Tips och analyser Solvalla

Solvalla lopp fyra Spelstopp: 19.28

Spetsanalys: Global Winner står ensam på startvolten och spårar loppet väldigt länge.

Loppanalys: Ett lopp med få deltagare men väldigt bra kapacitet på flera hästar. Norske Kriterievinnaren 6 Stoletheshow vann direkt trots kortare galopp i årsdebuten senast. Han hyllas i jobben och gynnas av det lilla fältet. Vi lär få se en rejäl avslutning.

3 My Tambourine Man återkommer efter att ha haft problem med lös benbit. En mycket kapabl häst och stall Westerholm går allt bättre. Lita på att den här är bra förberedd. 4 Viking Grace har gästat Solvalla i två startar nu och vunnit från rygg ledaren och från spets. En flyfotad finska.

Det är riktigt bra hästar vi talar om men alla dessa ska plocka tjugo meter på mitt spel 1 Global Winner och det är ingen avundsvärd uppgift. Denne tuffade på i ledningen senast och vann i helt överlägsen stil. Han har travat i spets två gånger och vunnit båda och det här ser ut att vara en häst vi får höra talas om en hel del. Han är Nurmos-matchad lugnt och fint och blir allt bättre. Om nu innerspåret på Valla är i ordning ikväll så måste han ha bra chans att spåra hem loppet. Det kan vara si och så med den innerspåret och det har kommit  nederbörd tidigare idag. Svårfångad från spets normalt och jag lägger en slant hos Unibet.  Spännande häst att följa.

Speförslag: VINNARE på 1 Global Winner till oddset 2.45 hos Unibet.

Solvalla lopp fem Spelstopp 19.50

Spetsanalys: Alwoods Joker brukar ofta spets från framspår med bil. Har aldrig vunnit från spets men borde väl köras i tät om chansen gives. Det är ju kort distans. Todays Victory öppnade snabbt till spets senast och är tänkbar för spets.

Loppanalys: 10 Dallas Brick galopperade senast men näst senast blev det seger efter tidig spets. Duger bra här men är inget givet kort från bakspår över kort distans.

Än värre läge har 12 Bossy Alley som gjort det bra i två starter på Solvalla. Den finske gästen är rejäl men serveras också rätt tunga lopp av sin finske driver.

1 Allwoods Joker har spetsläget och bör sluta i striden. Har väl ändå lite svårt att övertyga. Nu blir det intressanta ändringar och visst kan det gå. Vill dock ser mer.

Min idé heter 3 Todays Victory och jag provar ett vinnarspel. Han startgalopperade senast men svarade för en klart bra upphärmtning som tvåa bakom Dallas Brick som övertagit spets. Det var gott om luft ner till övriga och en klart bra insats. Senast blev det en ny andraplats och då från spets bakom en annan kapabel Nurmoshäst. Todays Victory var då rejält med i matchen bakom bilen första biten och med en sådan start kan det bli spets på nytt. Han räknas även med ryggresa och är ett intressant lir. Formen är fin och extra intressant att hästen kommit in i Sjöströms träning efter senaste starten.

Spelförslag: Jag spelar VINNARE på 3 Todays Victory till oddset 10.00 hos Unibet.

Loppanalys:

Solvalla lopp sex Spelstopp 20.12

Spetsanalys: Livi Majesty är ingen stabil sak och senast blev det galopp kort efter start. Här bör det ändå kunna bli spets. Antingen direkt eller efter en kort bit.

Loppanalys: Här blir 1 Livi Majesty mycket hårt betrodd. Detta efter två starter hos Reijo och lika många galopper. Historiskt sett är detta ingen stabil häst men kunnandet är det inga större fel. Felfri bör Livi Majesty kunna leda detta från start till mål men oddsen är låga och galopprisken finns alltid där. Fin häst dock men,,,,,

4 Assumetoberich har verkligen visat knallform men det har varit i monté. Svårbedömt med travlopp nu men visst kan det fungera fint. Och det är Örjan upp.

Jag provar ett platsspel här i det lilla fältet då 7 Highway Patrolman visat fin form i årets starter. Han avslutade bra för fyra starter och hade sparat därefter. Han avslutade åter bra näst senast men fick lite för jobbig resa senast. Han är vassare med fin ryggresa och bör kunna få det här. Bör ha god chans att spurta in på en plats och så bygger jag mitt spel. Nu med Claes.

Spelförslag: 7 Highway Patrolman spelas på PLATS till oddset 2.15 hos Unibet.

Solvalla lopp sju Spelstopp 20.34

Spetsanalys: Sicaria med Erik från sår ett i volten bör kunna hålla ut de övriga.

Loppanalys: Djuse återkommer med kapable 6 Imilie Boko och blir rätt hårt betrodd. Hästen är bra men har pustat något och har ett lurigt läge med innerspår på tillägg. Form och taktiskt upplägg är mest gissningar och jag står över.

2 Angel Ovea var duktig i debuten näst senast men sämre senast och är uppfräschad. Också lite diffus stataus.

1 Sicaria kan vara ett hett segerbud från ledningen men känns lite halvklen. Jag gillade däremot intrycket på 7 Voluisa Bell vid segrarna nyligen. Hon visade fin lunk och ser ut att kunna en hel del. Var dock inte alls bra senast så visst är det lite gissningar även på hennes status. Nu är hon dock med i listorna igen. Hon hade en hovböld senast enligt Åsebö och känns nu normal igen. Han tror att formen ska vara som vid segrarna. Intressanta odds och är hon i ordning borde hon duga fint. Bör få en fin resa i draget och det ser ut att passa henne bra.

10 Iaintmissingu Ås hade sparat senast och är något för skrällspelarna. Nu med Örjan.

Spelförslag: 7 Volusia Bell spelas VINNARE till oddset 6.50 hos Unibet.

Solvalla lopp åtta Spelstopp 20.54

Spetsanalys: Ronzon Face har vunnit från spets på slutet och lär laddas. Han är kvick iväg. Invändigt finns snabba motbud och Capone Sisu ex. är startsnabb. Det kan mycket väl bli körning.

Loppanals: 4 Ronzon Face startar med iögonfallande två segrar i följd i programraden. Dessa är tagna från spets. Formen är bra och läget likså. Senast höll han undan knappt före mycket kapable Zinco Jet som kom lite väl sent. Bra chans för Goops häst från spets men det finns snabba hästar invändigt och en sådan som 3 Capone Sisu kan lägga iväg rejält första biten.

2 Wind Knight visade prima form vid skrällsegern senast och har också ett prima läge.

Körning gynnar min spelidé 11 I’l Fixit som ger spännande odds. Jakobssons häst har  visat mycket fin form. Avslutade bra till seger näst senast och avslutade mycket bra ute i spåren senast. Jag vet att läget är surt men då det kan bli körning så är hästen ändå intressant. Jag provar med både vinnare och plats och hoppas få se Erik komma farande långt ut i banan sista biten. Gärna i tid dessutom.

Spelförslag: 11 I’ll Fixit spelar som VINNARE till oddset 7.00 samt på PLATS till oddset 2.10 hos Unibet.

Solvalla lopp nio Spelstopp 21.13

Spetsanalys: Athos Race kan galoppera från start ibland men felfri är spetsmöjligheten stor. Counterfeightr kan nog spetsa om Athos krånglar.

Loppanalys: 2 Athos Race återkommer efter uppehåll och har en fin uppgift för att leda runt om. Han öppnar snabbt och trivs i tät. Kan ibland ta till galopp första biten och inget jag litar på. Till rätt klent odds.

3 Counterfeightr avgjorde fint näst senast men fick också en behaglig resa. Kan tänkas spetsa här. 1 Super Photo Bood har spännande läge och kan en del men insatsen senast var inget vidare.

9 Jaques Noir har chans men är ingen av mina favoriter.  6 Alorac Mathbell vinner kanske inte alltför lättvindigt men här provar jag med ett spel. På plats. Han höll farten mycket bra näst senast och gick fullt bra efter galopp senast. Jag tror det är en bra insats på nytt och han bör sluta rätt långt framme. Förhoppningsvis bland de tre. Westerholm har haft ett par hästar som löpt bra på slutet.

Spelförslag: 6 Alorac Mathbell spelas på PLATS till oddset 3.35 hos Unibet.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Oddsen är hämtade från Unibet.se vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Goop igen på Vincennes - skrällde med Eiko Vet
Nästa nyhet
Goop igen på Vincennes – skrällde med Eiko Vet

Goop igen på Vincennes – skrällde med Eiko Vet

Björn Goop fortsätter att ta för sig på kolstybben. Under måndagens övningar på Vincennes blev det skrällseger med Eiko Vet.

Eiko Vet gjorde här i ett race för femåringarna sin fjärde start i regi Björn Goop. Spelad till glada 20 gånger insatsen var det nu också dags för seger. Goop kunde ge sin häst ett perfekt lopp som trea i andraspår medan tempot hölls uppdrivet där framme. Eiko Vet kunde avvakta till mitt i den sista svängen, innan valacken kom loss och gick till attack. Avslutningen var vass, Eiko Vet kopplade ett säkert grepp och höll också undan för en rappt spurtande Express de l’Iton. 1.11,6/2175 meter visade klockorna i mål. 18 450 euro var vinnarens lön.

*Första starten för Björn Goop gjorde danska segersprutan Bandit Brick i Prix de Bracieux (20 250 euro) och ekipaget fick ett bra lopp i andra par utvändigt. Strax före ingången av sista sväng tvingades dock Bandit Brick ut för att leda anfallet, bakom skuggade Pierre Vercruysse med norska hoppet Moni Viking – och det syntes ganska snart var segern skulle hamna. Moni Viking fick snart greppet och stack på riktigt pigga ben undan med flera längder över upploppet. Välförtjänt vinnare – på segertiden 1.13,9 över 2850 meter. Bandit Brick stumnade till slut och kom i mål som sjua.

(Foton: Gerard Forni, Scoop Dyga).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bélina Josselyn bland de anmälda i Prix de Paris
Nästa nyhet
Bélina Josselyn bland de anmälda i Prix de Paris

Bélina Josselyn bland de anmälda i Prix de Paris

Flera av de största stjärnorna står över söndagens Prix de Paris. Det gör inte PdA-vinnaren Bélina Josselyn som lär få favorittrycket på sig.

Den här söndagen, den 24 februari, avgörs på Vincennes vinterns sista stora batalj för den äldre eliten. Prix de Paris, med en samlad prissumma om 350 000 euro, körs tradition-senligt över mastiga två varv över Vincennes stora bana.

Readly Express var ett tag aktuell för loppet, men i förra veckan meddelades det att någon start inte blir fallet. Den svenske världsartisten har som bekant Elitloppet som slutligt mål. Inte heller Bold Eagle är anmäld till Prix de Paris utan går direkt till Critérium de Vitesse den 10 mars – där väntar för övrigt sannolikt just Readly Express.

Jean-Michel Bazire aviserar emellertid sitt intresse med årets Prix d’Amérique-vinnare Bélina Josselyn. Hon finns bland de arton hästar som kvarstod i den preliminära anmälningslistan till Prix de Paris på måndag morgon. Bélina Josselyn, som galopperade bort sig i Prix de France för två veckor sedan, var i fjol tvåa i maratonloppet bakom Bird Parker som ju avslutat sin tävlingskarriär.

Bélina Josselyn lär, om hon också finns med i den definitiva startlistan som blir klar på torsdag, blir klar favorit i årets Prix de Paris. Bland övriga anmälda utmärker sig Uza Josselyn, senast tvåa i Prix de France, Carat Williams och PdA-chocken Looking Superb. Det blågula intresset får riktas in mot Björn Goops norska I Love Paris och den i Frankrike tränade Cash Gamble.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: Tips och analyser till Halmstad

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson