Drottningen Delicious är tillbaka. Superstoet såg riktigt läcker ut i sin comeback på Bollnästravet under fredagskvällen.

Uppmärksamheten var stor inför Bollnäs tävlingar på fredagen – Delicious skulle göra comeback efter den skada som hon ådrog sig i våras. Trots fyra månaders frånvaro från tävlingsbanan var hon lika fin som innan.

Delicious tillbaka där hon hör hemma. Foto: ALN

– Så skönt. Hon såg fantastiskt fin ut, det är en sådan lättnad. Hon kommer tillbaka varje gång den här hästen, jag är så glad nu, berättade tränaren Daniel Redén i Vinnare V64.

Återkomsten skedde i John Deeres Pokal. Samma lopp som Delicious dundrade världsrekordet 1.08,6 för exakt ett år sedan. Fullt lika fort gick det såklart inte nu, men hästen såg riktigt spänstig ut.

Örjan Kihlström körde framåt i det lilla femhästars-fältet och släpptes till ledningen efter 600 meter. Sedan kunde Delicious kontrollera fältet helt och hållet.

Hon är helt otrolig, tyckte Örjan. Foto: ALN

Efter en avslutning strax över 1.10 sista 500 vann hon med tre längders marginal på tvåan Reven d’Amour och kom i mål på 1.12,3a över 1640 meter. 75 000 kronor var segern värd.

– Det känns fantastiskt kul. Man myser varje gång man åker ut från stallbacken med henne. Hon är helt otrolig. Det blev ett enkelt lopp såklart, men hon gjorde det på ett jättefint sätt, sa Örjan Kihlström i Vinnare V64.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Inför V75: Sauveur intar Åby – i vinter Frankrike

Inför V75: Sauveur intar Åby – i vinter Frankrike

Åke Lindblom beger sig mot Åby med en häst på lördag. Det är i och för sig inte vilken häst som helst. Sauveur är favoriten i Lyon Grand Prix.

Tvåa i Olympiatravet. Tvåa i Harper Hanovers. Tvåa i Norrbottens Stora Pris. Och seger i Ulf Thoresens Minne. Det är den imponerade resultatraden för Sauveur i hästens senaste starter.

Sauveur har växt in i eliten på allvar. Foto: ALN

På sex starter i år har den urstarke sexåringen tjänat närmare två miljoner kronor. Men betydligt mer finns inom räckhåll för Echo-sonen från Örebro. Närmast väntar Lyon Grand Prix under Åby Stora Pris-dagen.

– Allt ser bra ut, det finns inga moln på himlen. Han har tränat på som vanligt sedan senast. Hästen har varit fantastiskt bra i år och tjänat mycket pengar, säger tränaren Åke Lindblom till travnet.se.

Det har gått en månad sedan senaste starten, och det är det upplägg som du brukar använda dig av?

– Ja, det har funkat bra för honom att göra så. Det är väl bara att titta på resultatraden, så ser man…

I de två senaste starterna har Sauveur gått på medeldistans med den äran, men det är ändå de långa distanserna som hästen är mest beryktad över.

Åke Lindblom jagar nytt guld med Sauveur. Foto: ALN

– Han är ju enormt stark, hästen har ju gått 12-tider på 3140 meter och kan ändå leverera speeder till slut i sådana lopp. Han är grym, säger Åke och tillägger:

– Lång distans är fortfarande hans bästa gren, men det är en topphäst det här och jag tror nog han kan utvecklas att tävla även på kort distans framöver.

Fanns det någon tanke att Sauveur skulle vara med i Åby Stora Pris i stället?

– Nej, det har aldrig varit aktuellt.

Sauveur var tredjehands-favorit i Derbyt för två år sen. Men galopperade. Foto: ALN

Det är alltså Lyons Grand Prix med en halv miljon kronor till segraren som är lördagens uppgift. Ett lopp för stayereliten som avrundar V75-spelet. Sauveur drog återigen en nitlott när spåren skulle fördelas.

– Det är ett tufft lopp men också ett motstånd som man kan förvänta sig. Det är landets bästa stayers som är med. Åttondespår är aldrig kul, men det är ju de lägena han brukar få. Det är inget att göra något åt och det är bara att hoppas vi kommer ned i en bra position.

Köra framåt direkt eller kliva ned och hoppas på tempo – har man någon taktisk tanke på förhand?

– Det är något man får se när bilen släpper. Det är ju ganska oberäkneligt med travlopp. Men Sauveur gör alltid fina lopp oavsett var han hamnar och visst ska det vara en bra chans.

Nu undrar man såklart hur tankarna går kring framtiden för Sauveur?

Sauveur (Frälsaren, på franska) har planer för vintern. Foto: ALN

– Vi har väl några lopp kvar i Sverige i år, men annars finns det ju fina lopp i Frankrike för honom framöver.

Hur fina lopp tänker du då?

– Det beror lite på hur han går framöver också. Han har ju för lite pengar på sig för att kunna gå ut i Prix d’Amérique, men det finns ju ”B-loppen” som man kan vara med i och så är det ju många bra lopp efteråt i Frankrike också.

Men det finns alltså en tanke på att matcha mot de största loppen i Frankrike i vinter?

– Ja, det gör det, avslutar Åke Lindblom.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
BBS Sugarlight tvingas avstå Åby Stora Pris
Nästa nyhet
BBS Sugarlight tvingas avstå Åby Stora Pris

BBS Sugarlight tvingas avstå Åby Stora Pris

Lördagens Åby Stora Pris blir en häst fattigare. B.B.S. Sugarlight är inte helt kurant och kan inte delta.

En trist strykning har drabbat lördagens stora begivenhet Åby Stora Pris. Det är det norska hoppet B.B.S. Sugarlight som tvingas stanna hemma. Hästen ströks på fredagen på grund av en infektion.

– Det är inget allvarligt men jag vill inte starta med en häst som inte är hundra procent i ordning. Han hade lite slem i halsen i dag (fredag) och är satt på en antibiotika-kur så han kommer inte till start på ett par tre veckor, säger tränaren Fredrik Solberg till rikstoto.no.

Därmed kommer Åby Stora Pris båda heat att köra med bara sju hästar bakom bilen.

Läs även: Heaten är lottade: Så här avgörs Åby Stora Pris

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt som en plätt i Örebro för Uncle Lasse
Nästa nyhet
Lätt som en plätt i Örebro för Uncle Lasse

Lätt som en plätt i Örebro för Uncle Lasse

Uncle Lasse noterades för sin tredje raka seger och behövde inte direkt ta ut sig när han vann i Örebro på torsdagsaftonen.

Telebolagets Grand Prix var kvällens clou på Örebrotravet, ett race för fyraåringarna som lockat ett fint gäng till start. Loppet var dock över på några få hundra meter.

Kihlström. Foto: ALN

Sprintermästaren Uncle Lasse var 11 för 10-favorit och svårare än så var det inte. Örjan Kihl-ström körde ”farbrorn” till täten ur den första kurvan, nådde 500-meterspålen efter 12,3 och satte sig sedan till rätta.

Sprintermästaren-tvåan Breidabliks Nubbe kom fram i dödens, men kunde denna kväll aldrig utmana. Uncle Lasse tuffade undan med lätthet över upploppet, vann med 1,5 längd och fastställde segertiden till 1.12,6a över 2100.

Vinnaren belönades med 125 000 kronor, tog sin tredje raka och sin femte seger på nio starter i regi Stefan ”Tarzan” Melander. Nappa Scar tvåa från vinnarhålet, före Breidabliks Nubbe.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Bollnäs
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Bollnäs

Fredag: V64-tips till Bollnäs

Omgången
Det är både jackpot samt dam-tema idag när Bollnäs bjuder på V64:a med Prinsessan Madeleines Pokal för kallblod, Jennifer Tillmans utmaning och såklart stjärnstoet Delicious U.S. återkomst till tävlingsbanan. Daniel Redéns donna gör dessutom comeback i samma lopp som hon slog världsrekord i för ett år sedan och det är uppdukat för en fin afton mitt i Hälsingland.

Spelmässigt ser det enklare ut och jag tänker inte gå emot Delicious U.S. trots det stora favoritskapet. De flesta övriga lopp i omgången domineras tre-fyra hästar som höjer sig över mängden och jag kompletterar spiken med ett lås i inledningen.

Spiken
5 Delicious U.S. (V64-4)

Låset
2 Lesja Titan & 8 Mjölner Fokus (V64-1)

Skrällarna
8 Caballero  (V64-2)
4 Aalto (V64-6)

V64-systemet (x 3 – spel för sex rätt)
V64-1: 2,8 (res 12-10)
V64-2: 1,2,4,8,11,12,13 (res 7-3)
V64-3: 2,4,8 (res 1-6)
V64-4: 5 Delicious U.S. (res 3-6)
V64-5: 1,3,5,9 (res 7-6)
V64-6: 3,4,5,12 (res 2-6)

2x7x3x1x4x4 = 672 kr

2016 kronor

DD-systemet
1,3,5,9 – 4 x 250

1000 kronor

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1

RANKING A: 8-2. B: 12-10-4-3-1. C: 5-9-11.

Spetsanalys:
Absolut inga startraketer i det främre ledet vilket kan öppna för 2 Lesja Titan som åtminstone är skapligt kvick första biten. Jag tror dock att Mjölneröd ser sin chans att vinna loppet genom att ladda vad som går tillsammans med 8 Mjölner Fokus som också gynnas av de invändiga strykningarna. Tippar den sistnämnda, som dock är ojämnt snabb ut, men öppnar han som på Årjäng för drygt ett år sedan finns chansen.

Loppanalys:
Ett av två kallblodslopp på kupongen inleder omgången och hygglig klass på detta. Dessutom lång distans och autostart och högst upp i strecktabellen återfinns 2 Lesja Titan som var utan chans i Kallblodsderbyt senast. Vidar Tjomsland smög med invändigt men när tempot skruvades upp där framme kunde ekipaget inte haka på. Nu kör Ulf Ohlsson för första gången och det är dessutom hästen testas med någon annan kusk. Utgångsläget är perfekt och fyraåringen duger normalt i ett sådant här typ av lopp men ändå tycker jag favoritskapet går att diskutera.

8 Mjölner Fokus vann i lätt stil senast på Bjerke efter en snabb attack på sista bortre långsidan och sista 500 travades på 1.27. Det såg nästan likadant ut i starten innan det och Jan Roar Mjölneröds travare var inte långt ifrån en seger senaste gången man besökte Sverige. På Arvika för tre starter sedan fick man luckan för sent från rygg ledaren och ett par meter efter linjen var man förbi vinnande Teo. Hingsten är både kvick och stark och kanske kan sno åt sig ledningen nu när han kommit ner två hack i banan.

12 Drivin hade inte vidare utgångsläge på Åmål senast heller men Stian Eilefsen lotsade ekipaget till täten med 1100 meter kvar och sen var det inga större problem att hålla undan. Krävs något extra även denna gång för att man ska hinna fram från bricka tolv och jag låser på min A-duo.

V64-2

RANKING A: 12-9-8. B: 2-13-4-1-7-3-14. C: 10-6-15-5.

Spetsanalys:
2 Twigs Ceasar vill gärna till front men kanske kan får svårt att ta sig förbi 1 Masterchef och dessutom är 3 Mario Memphis kvick i voltstart. Oskar J Andersson till täten med liten marginal är mitt tips.

Loppanalys:
2640 meter igen men denna gång varmblodiga djur och öppet så det förslår. 9 Albäck Amy blir hårt betrodd på ett par ettor i raden samt att hon stött på tufft motstånd de senaste månader. Stoet är bra de gånger hon fungerar men hennes nivå känns väldigt ojämn. Topparna är ändå så pass höga att hon är ett måste på kupongen men jag tycker det finns roligare bud.

12 Lexus Bac hittade rätt väg från tredje inner senast och kunde ta andra segern i Fredrik Pedersens regi. På åtta starter sedan tränarbytet har femåringen plockat pengar varje gång och hästen kommer allt mer. Får tipset i ett öppet lopp på sin jämnhet och styrka.

8 Caballero tycker jag är intressant. Galopperade efter ett halvvarv på Solvalla senast men ställde sig och återkom starkt. Hade dessutom haft en tävlingspaus innan det och intrycket dessförinnan på Gävle var riktigt fint efter att han blivit dragen sist i fältet. Pass upp!

2 Twigs Ceasar har visat form ett längre tag nu och såg bra ut när galoppen kom senast. Båda av karriären segrar har tagits från spets och som förutsättningarna ser ut denna gång är det ingen hemlighet var Tomas Pettersson siktar. Inte säkert vägen dit blir helt lätt dock.

13 Racer Rose var riktigt bra vid segern för tre starter sedan men har inte alls fått till det sedan dess. Riskerar att bli aningen bortglömd och ska streckas i ett öppet lopp.

4 Veyron Brodde får en het Örjan Kihlström i jollen vilket kan behövas om det ska bli seger. Muscle Hill-sonen gjorde comeback efter kortare vila senast och kom aldrig in i matchen. Svårbedömd men inte helt avsågad.

1 Masterchef har fint läge och kan vara loppets ledare. Hästen gick förbättrat senast som tvåa och får sista markeringen på systemet.

V64-3

RANKING A: 4-8-2. B: 1-6-7-10. C: 9-5-3.

Spetsanalys:
I första läget tror jag 4 Love Dancer tar sig förbi 1 Mellby Brunello men den största frågan är vad Ulf Eriksson tänker när sedan Tomas Pettersson ställer frågan bakom 8 Ajlexes Cubano. Jag både tror och hoppas han kör i spets.

Loppanalys:
2140 meter med bilstart och rätt ojämn klass på detta. 8 Ajlexes Cubano får bära favoritskapet trots spår åtta bakom vingen. Super Light-avkomman vann på ett övertygande sätt senast och höll starkt efter dödensresa på V75 i starten efter det. Valacken tål tuffa upplägg och det lär det bli med tanke på utgångsläget samt ett det troligen är upptaget i spets. Kan gå men det känns givet att gardera sexåringen.

4 Love Dancer är ett hot gentemot favoriten och kan dessutom vara den som snor åt sig takpinnen när startbilen accelererar. Fredrik B Larssons travare har inte startat på ett tag men brukar kunna gå bra efter vila och har nu som sagt spetsläge. Väljer Ulf Eriksson att köra i täten kan det mycket väl bära hela vägen om hästen kan hålla stilen sista biten vilket har varit lite av en akilleshäl.

2 Hankypanky Pagan har inte haft marginalerna på sin sida på ett tag men hästens form är det inga som helst fel på. Stoet har perfekt läge och i det lilla fältet borde chanserna för ”stolpe in” öka och Örjan Kihlström brukar kunna vara tungan på vågen.

6 Västerbo Carrera hade en fint fjolår men har inte riktigt kunnat leverera på samma sätt denna säsong utan att han för den skull varit dålig. Har inte tävlat på ett tag nu och jag står fast vid min högst rankade trio.

V64-4

RANKING A: 5. B: 3-4. C: 2-1.

Spetsanalys:
Rätt många startsnabba hästar i detta lilla fält men ryggen på favoriten är åtråvärd där den första striden står mellan 2 Poochai, 3 Reven d’Amour och 4 Alvena Pele. När tre två avgjort sin lilla interna strid kör sig Örjan Kihlström till ledningen med 5 Delicious U.S.

Loppanalys:
John Deeres Pokal med 75 000 kronor till vinnaren har lockat fem hästar och sen superstoet 5 Delicious U.S. De flesta kan historien om Daniel Redéns stjärna som bland annat vann Årjängs Stora Sprinterlopp samt Sundsvall Open Trot i fjol men som i våras skadades mitt under uppladdning inför Elitloppet. Nu är Cantab Hall-dottern redo för comeback och chansen är stor att hon försvarar titeln från ifjol. Sjuåringen vann nämligen detta lopp förra året på 1.08,6a/1640 meter och, även om vi inte får se någon sådan tid denna gång, tror jag hon städar av det här gänget med råge. Spikas trots att hon har dragit åt sig nästan 90% av strecken!

V64-5

RANKING A: 1-9. B: 5-3-7-6-10. C: 4-2-8.

Spetsanalys:
1 Tangen Loke hade nog hållit ut 5 Mjölner Herkules utan galoppen senast och har nu dessutom innerspår. Klar fördel Ulf Ohlsson i spetsstriden!

Loppanalys:
Prinsessan Madeleines Pokal för kallblod, med 150 000 kronor till vinnaren, får man utnämna till kvällens höjdpunkt. Gräddan av Nordens fyraåriga nordisar är på plats och det norska laget ser starkt ut. Detta är en repris av Kallblodskriteriet för ett par veckor sedan som gick till 5 Mjölner Herkules. Segerreceptet den gången var spets och slut för Jan Roar Mjölneröd och samtidigt felade också ett par av loppets mest betrodda konkurrenter. Däribland Kriteriefavoriten 9 Galileo som nu har laddat om batterierna och detta är nog loppets bästa häst i grunden. Järvsöfaks-sonen gör nu sitt första framträdande över korta häcken, något som tränare Geir Flåten inte ser som någon nackdel, men däremot är läget aningen chansartat.

1 Tangen Loke var tvåa bakom Galileo i Kriteriekvalet men slängde sig i galopp direkt i finalen. Hingsten trivs med förutsättningarna och håller troligen ut de värsta konkurrenterna från start. Därmed känns halva loppet vunnet men det är många ekipage som säkerligen vill syna Öystein Tjomslands travare. Läggs högst upp i rankingen på spets. Stallets andrahäst, 3 Ängsrappen, var trea i Kriteriet och är under ständig utveckling. Tidigt streck från ett bra utgångsläge.

V64-6

RANKING A: 4-3-12-5. B: 2-6-7-9-8. C: 11-10-1.

Spetsanalys:
5 Lisa Scarlet är nog snabbast ur startblocken men brukar kunna söka ryggar och det är inte omöjligt att Jenny A Björk släpper. 3 Lalle Young är nog hetaste kandidaten att överta.

Loppanalys:
V64-epilogen är ett jämnt lopp över 2140 meter med idel kvinnliga körsvenner i Jennifer Tillmans Utmaning. Huvudpersonen själv kan absolut vinna loppet med 12 Brothers In Am som verkligen tjänat ihop till en viktoria. Fuxen har stått för fina prestationer i hårda sällskap en längre tid och hade säkerligen varit ett spikförslag med bättre spår. Nu är man utlämnade till vad som händer på vägen men helt borta är man inte.

4 Aalto utmanade Narold Vox senast men kunde inte slå klorna i denne. Valacken har visat form i flertalet starter nu och kommer vinna är som helst. Sexåringen brukar ha sin bästa bit till sist och skulle det bli tempo på loppet kan det bli Jenni H Åsberg som tar hem detta. Får förtroendet som tipsetta samt spik på DD.

3 Lalle Young har avgjort snyggt och prydligt två gånger om tillsammans med Rauno Pöllänen. Hästen har alltid omgetts av ett gott rykte och kanske har polletten trillat hela vägen ner. Sexåringen är mer stark än speedig och kommer sitta bra med direkt från bricka tre.

Formkortet Jenny A Björk sitter upp bakom 5 Lisa Scarlet och ekipaget vann senast på Rättvik efter en spårsnål resa. Stoet ska köras på väntan för att kunna utnyttja sina fartresurser och med rätt resa är man i segerdiskussionen.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Åby

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson