Global Withdrawl började året så som han slutade det förra – med en seger. Svante Båths treåriga löfte gick inte att passera i Zoogins lopp.

I S.J.’s Caviar-sonen Global Withdrawl har tränaren Svante Båth ett nytt ämne för årgångsloppen. När valacken på tisdagen gjorde årsdebut i Zoogins lopp, blev det hela en enkel match.

Örjan Kihlström höll säkert upp spets och kunde se värsta motbudet Maze Runner galoppera kort efter start. Dennes stallkamrat Stoletheshow utmanade dock på fint sätt till slut, men Global Withdrawl förvisade motståndet utan problem.

Efter en rask avslutning, i underkant 1.12 sista 500, kunde Global Withdrawl fastställa segertiden till 1.16,2a över 2140 meter. Segern, som var treåringens tredje raka, var värd 100 000 kronor.

*Fredrik B Larsson har en välstammad variant i Milliondollarryhme, Nursery Rhymes förstfödda med Ready Cash som pappa. Fyraåringen synade dödens med varvet kvar, satt i spets 500 kvar och lämnade sedan fältet i häftig stil. 1.15,2a full distans visade klockan.

*Örjan Kihlström blev överlägsen kuskchampion på Solvalla förra året – och börjar redan rycka undan i toppen av samma liga i år. Fyra segrar noterades han för under tisdagen, åtta totalt i år.

*Tillbaka i ett kvallopp efter lång frånvaro var forne Kriterie-segraren Chelsea Boko. För Jorma Kontio klarade den Timo Nurmos-tränade nioåringen uppgiften på 1.16,9 över 2140 meter. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Toppjänkaren Marion Marauder vill till Elitloppet

Toppjänkaren Marion Marauder vill till Elitloppet

Det är i början av januari men Elitloppet tycks alltid aktuellt. Den amerikanske triple crown-vinnaren Marion Marauder verkar intresserad av en tripp till Sverige.

De bästa jänkarna är inte alltid lätt att locka över Atlanten, men kretsen kring femårige stjärnan Marion Marauder har redan Elitloppet i sikte.

– Vi skulle verkligen vilja åka. Vi tycker att hästen förtjänar det och vi tror att det europeiska sättet att tävla skulle passa honom. Det handlar mest om att nu försöka förstå det europeiska systemet och att skapa rätta kontakterna, säger Mike Keeling som tränar hästen tillsammans med makan Paula Wellwood, till ustrotting.com.

Marion Marauder blev historisk som treåring då han som den nionde hästen genom tiderna vann triple crown – med Hambletonian som grädden på moset. I fjol, som fyraåring, fortsatte han att tävla med framgång och travade in cirka sju miljoner kronor. Totalt har hästen drygt tjugo miljoner intjänat.

– Vi försöker få ihop det bästa schemat för honom och ge oss en chans att prova nya saker. Vi måste hitta ett upplägg som ger hästen de bästa möjligheterna, och för att kunna visa upp honom i världen, säger Mike Keeling. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Rekordstort intresse för Nuncio - redan fullbokad
Nästa nyhet
Rekordstort intresse för Nuncio – redan fullbokad

Rekordstort intresse för Nuncio – redan fullbokad

Det har visar sig ha varit en strykande åtgång på Nuncios erbjudanden i aveln. Nu meddelas att hingsten redan är fullbokad för säsongen.

Är du intresserad att använda Nuncio som hingst till ditt sto? Då kan det redan vara för sent. Det har gått bara några veckor sedan det att det blev klart att hästens skulle vara tillgänglig som avelshingst i Sverige – men intresset har varit rekordstort.

Det är Menhammar Stuteri, där Nuncio ska stallas upp under säsongen, som meddelar att hingsten redan är fullbokad. Något som innebär att man redan fyllt maxantalet på 150 bokningar.

Priset för Nuncios tjänster sattes till 5000 kronor för bokning och 75 000 kronor i levande föl-avgift. Utöver den redan fulltecknade svenska boken, kommer Nuncio också bli tillgänglig för den utländska marknaden. (Foto: ALN).

Läs även: Prislappen för Nuncios tjänster i aveln klar
Läs även: Nu är beslutet taget: Sluttävlat för Nuncio
Läs även: Hästen som engagerade: Här är Nuncios bästa

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tillbaka i Sverige igen - Anna Mix hos Aronsson
Nästa nyhet
Tillbaka i Sverige igen – Anna Mix hos Aronsson

Tillbaka i Sverige igen – Anna Mix hos Aronsson

Nu är hon tillbaka i Sverige igen, Anna Mix. I regi Sofia Aronsson lär hon sätta guldkant på den svenska högsta klassen de närmaste veckorna.

Anna Mix är ett av Frankrikes bästa ston, men hennes starka ogillande vad det gäller att starta i voltstart har gjort att hon portats från deltagande i sådana lopp och därmed är utesluten i Prix d’Amérique.

Därför är åttaåringen med cirka 12 miljoner kronor intjänat, nu tillbaka på svensk mark och hos Sofia Aronsson.

– Jättekul att hon är tillbaka. Tanken är att hon ska vara hos mig fram till Prix de France då jag kör ner henne för att starta där, jag tror och hoppas att hon kommer tillbaka efteråt också, säger Sofia till sulkysport.se.

Prix de France, som ju körs med autostart, avgörs den 11 februari på Vincennes. Hästens senaste start i Sverige var Sundsvall Open Trot i slutet av augusti. Eventuellt dyker hon upp i Gulddivisionen på Romme den 20 januari. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hästen som engagerade alla - Här är Nuncios bästa
Nästa nyhet
Hästen som engagerade alla – Här är Nuncios bästa

Hästen som engagerade alla – Här är Nuncios bästa

I helgen blev det alltså avgjort. Nuncio har gjort sin sista start och hästen som engagerat hela trav-Sverige ska i stället ägna sig heltid åt avelsarbete. Tack för en mäktig karriär, Nuncio.

Turerna har varit många, men till slut fattade Stefan Melander beslutet: Nuncio har gjort sin sista start. Något äventyr i Frankrike blir det inte och i stället kliver Nuncio på allvar in i avelscirkusen den här säsongen.

Samtidigt kan en, minst sagt, sagolik karriär sammanfattas. Nuncio tävlade i världseliten under fem säsonger. Hästen som av ”Tarzan” köptes i Harrisburg för den ringa summan av 7000 dollar visade vara ett utomordentligt fynd.

Redan som tvååring i USA slog Nuncio sig in i kulltoppen, fortsatte att utvecklas som treåring och kom sedan till Sverige inför fyraåringssäsongen där han klev överst på tronen, framför allt under säsongen 2016 då han, som femåring, förblev obesegrad i elva starter.

Totalt gjorde Nuncio 63 starter ur vilka han gick segrande vid 42 tillfällen. Ytterligare 18 gånger kom hästen att sluta bland de tre främsta. Nuncio travade in 28,6 miljoner kronor och fick rekordet 1.08,7a vilket sattes i Hambletonian som treåring. (Foton: ALN).

Här är några Nuncio-lopp vi aldrig glömmer (klicka på rubrikerna för att se loppen):

Finalen i Hambletonian 2014. Nuncio var en i Jimmy Takters trio i Hambot det här året. Den som var mest betrodd av dem, Father Patrick, slungade sig dock i galopp direkt. Därmed ökade chanserna betydligt för Nuncio som stack till spets för John Campbell. Ledaren ryckte i det stentuffa tempot i sista sväng och blott stallkamraten Trixton förmådde ta upp jakten. En fajt de båda utkämpade över upploppet och Nuncio fick, motvilligt, sträcka vapen den sista biten. Nuncio tog sedan revansch när han segrade i såväl Kentucky Futurity som Yonkers Trot.

Elitloppet 2015. Förvisso var Nuncio bara trea i mål, men kom ändå att bli den stora snackisen efter loppet. Insatsen var närmast ofattbar; Nuncio gjorde hela loppet i tredjespår men fajtades ändå om segern ända till mållinjen – i en final av Elitloppet. Magic Tonight anförde, hade Mosaique Face på utsidan om sig och fram i tredjespår således Nuncio. Ingen skugga ska fall över vare sig ettan eller tvåan i mål, men Nuncios prestation var inget annat än en bragd.

Elitloppet 2016. Ett år efter bragden i tredjespår var Nuncio tillbaka i Elitloppet med favorittrycket på sig. Men inget skulle stoppa honom den här gången, eller någon annan gång under året. Återigen fick Nuncio ett lopp som skulle fällt den bäste, i tufft tempo fick han trava i dödens på den ledande Un Mec d’Héripré men femåringen ”kämpade som en furie”, krossade ledaren och vägrade släppa förbi sig den bakifrån attackerande Resolve.

UET Trotting Masters Final 2016. Trotting Masters-finalen kördes på Bjerke och blev en munsbit för Nuncio, som nu fick göra loppet i ledningen och trots press av Mosaique Face i dödens kunde lätta undan med enkelhet över upploppet. Loppet kom att sätta punkt för en säsong av total dominans. Elva gånger startade Nuncio, elva gånger vann han – mot världseliten. OGP, Årjängs Stora Sprinterlopp, Jubileumspokalen och Sundsvall Open Trot var förutom ovan nämnda Elitloppet segrar som ingick i hästen obrutna rad.

Läs även: Nu är beslutet taget: Sluttävlat för Nuncio

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Prix de Belgique: Favorittrion möts nu på söndag

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson