Det är sällan kvallopp framkallar applåder från publikplats men under fredagskvällen tog superstoet Lannem Silje första steget tillbaka mot kallblodseliten.

Åttaårige Lannem Silje hade inte startat sedan oktober 2015 på grund av en gaffelbandsskada och under denna tävlingsfrånvaron har hon också hunnit bli mamma åt Lannem Stina. Kvalet på Biri klarade dock Åsajerven-dottern galant tillsammans med Tor Wollebaek.

Tor Wollebaek - Foto: ALN

Efter ett inledande varv i 33-tempo ökade Wollebaek farten och sista 1000 travades på 1.24,5.

Sluttiden i mål landade på 1.28,5/2100 meter och efteråt lät kusken inte vänta med berömmet.

– Jag har nästan aldrig jag känt henne så fin i travet. Nu blir det lopp om cirka en månads tid och vi får se hur hon fungerar då.

Lannem Siljes meritlista är diger och innefattar bland annat segrar i Norska kallblodsderbyt och Elitkampen på Solvalla som hon vann 2015 på 1.18.8a/1640 meter.

Stoet har aldrig varit sämre än trea i ett travlopp och har imponerande 44 segrar på 48 starter. Hon har totalt sprungit in 6 737 156 norska kronor och både ägs och tränas av Ola Skrugstad.

Se kvalloppet här!

Se Tor Wollebaeks kommentar efter kvalloppet här! 

Läs också: ”Efter den långa frånvaron ”Super-Silje” kvalar”
Läs också: ”Lannem Silje snart tillbaka – siktar på kvallopp

Läs också: ”Lannem Silje – nu har hon blivit mamma”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Chelsea Boko slutar tävla

Chelsea Boko slutar tävla

Tanken var att den sexfaldige miljonären skulle göra comeback på söndag. Men nu är Chelsea Boko borta ur startlistan och istället kommer nyheten att det är färdigtävlat.

Chelsea Boko skulle ha gjort comeback efter lång skadekonvalecens på söndag men är struken och det är samma gamla gaffelbandsskada som spökar. Nu avslöjar kretsen kring hästen att den forne Kriterievinnaren kommer att avsluta tävlandet och istället väntar avelsarbete på Boko Stables skriver John Bootsman på Twitter.

Bland Chocolatier-sonens tio segrar finns förutom fullträffen i Svenskt Travkriterium 2012 även E3-triumfen tidigare samma år. Karriärens sista storloppsseger togs i Jämtlands Stora Pris 2015 där han kunde kamma hem 750 000. Totalt tjänade Timo Nurmos-travare 6 055 269 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Romme
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Romme

Fredag: V65-tips till Romme

Omgången
Romme arrangerar V65 denna fredag och avstängde hemmatränare Nicklas Westerholm har flera fina chanser på förhand. Min spik i omgången kommer dock inte från hans formstall utan jag går fullt ut på att Paw Mahonys Jatzy Jazz (V65-3) kliver runt konkurrenterna från bakspår.

Spiken
11 Jatzy Jazz (V65-3)

Låset
9 Järvsöodin & 10 Rus Can (V65-4)

LD-Draget
2 Max Pro (LD-1)

V65-förslag: Enbart för alla rätt
V65-1: 1,2,3,5,6,10,11,15 (res 8-13)
V65-2: 2,3,7,9,10,14 (res 1-12)
V65-3: 11 Jatzy Jazz (res 1-2)
V65-4: 9,10 (res 3-4)
V65-5: 2,3,5,8,9 (res 4-7)
V65-6: 3,8,9,10 (res 1-7)

8x6x1x2x5x4 = 1920 rader/kronor

 

LD-förslag
2 – 3,8,9,10 x 250

Totalt 1000 kr

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

V65-1

Ranking: A: 15-2-1. B: 6-5-3-10-11. C: 8-13-14-9-4.

Spetsanalys: Kommer 2 My Night runt ordentligt från andraspåret i volten lär det bli full sula mot ledningen.
1 Puccini vill troligen ha ett finger med i spelet men också springspårets 6 Royal Entertainer är ett spetsbud. Jag säger sex före ett men det känns svårtippat.

Loppanalys: Voltstartslopp över 2140 meter där det ser ut att bli jämnstreckat mellan Nicklas Westerholms två hästar.
2 My Night gjorde första starten efter uppehåll senast och var godkänd som tvåa. Marcus Lilius körde till ledningen direkt från innerspåret bakom bilen, men fick B.B.S.Canyankee över sig tidigt och den senare visade sig bara var bäst den gången. Är säkert vassare med loppet i kroppen och kan öppna snabbt.

15 Pretty Perfect är stallets andra häst men stoet dras med tillsynes luriga förutsättningar. Sexåringen kommer i alla fall från en plusbetonad insats där hon visade riktigt bra fart under hovarna sista halvvarvet. Även hon kan lägga iväg bra från start och det är inte alls omöjligt att hon hamnar riktigt bra på det direkt.

1 Puccini hann fram till knapp seger senast och har spetsläge den här gången. Scarlet Knight-sonen har gjort flera fina prestationer i den positionen och väljer Joakim Elfving att testa i front kan man leda loppet länge.

Streck också för kvintetten 6 Royal Entertainer, 5 Jamie Oliver, 3 Bangforthebuck Am, 10 American Cowboy samt 11 Il Mio Hooligan. Det är en öppet loppet enligt mig och jag tycker det krävs stor gardering – åtta streck totalt!

 

V65-2

Ranking: A: 14-7. B: 9-2-3-10-1-12-13. C: 11-4-6.

Spetsanalys: 2 Corona Brick har perfekt läge och kan öppna snabbt. Får skynda sig till plankan för det finns spekulanter utifrån i form 7 Kiss My Ace som nog sitter i piken upp till första tidsnoteringen.

Loppanalys: Nicklas Westerholm har återigen två betrodda hästar till start i detta stolopp. 14 On Track Kangaroo talade Westerholm sig varm om inför comebacken senast, men femåringen tappade en sko i starten och sen var den dagen förstörd. Orlando Vici-dottern får en ny chans att bevisa sig själv och detta är en mycket duglig häst i grunden. Tippas!

7 Kiss My Ace var sjuk för två starter sedan och galopperade sen tidigt i ledningen senast på Romme. Bricka sju bakom bilen kan ställa till det, men hästen är rask första biten och lyckas Ulf Eriksson sno åt sig ledningen är mycket vunnet.

9 Avantis Red Witch gav ett fint intryck vid segrarna i höstas och ska räknas tidigt fastän formen kanske inte är på topp.

2 Corona Brick har perfekt läge och höll fullt godkänt från spets senast. Kan vara den som får loppet i vinnarhålet och ska räknas tidigt.

3 Supermans Girl blandar och ger men jag vågar inte lämna henne utanför systemet.

10 Laryzza L.R. vinner sällan men gör det jämnt och stabilt varje gång. Kan skrälla!

 

V65-3

Ranking: A: 11. B: 1-2-5-10-3-7. C: 4-6-8.

Spetsanalys: 1 Jerry W. är hyggligt snabb men kan få svårt att svara ut 2 Figaro Hornline. Han i sin tur måste skynda för att inte bli överflyglad av 7 The Promisedland men Jimmi Ehlers brukar inte vara blyg i spetsstriderna. 2 till tät!

Loppanalys: Startbil och 2140 meter där 11 Jatzy Jazz blir favorit från bakspår. Fuxstoet imponerade så smått i comebacken senast och när hon lunkade i mål långt före konkurrenterna utan att det kanske såg allt för övertygande ut. Mahony sa efteråt att hon slog av på takten sista biten och att det fanns krafter kvar i mål. Detta ser ut en häst som kommer klättra en bit klasserna och jag tror den resan fortsätter redan nu med andra raka segern och väljer att singelstrecka Paw Mahonys fina fuxsto.

1 Jerry W. var inte så tokig som trea på Solvalla senast men har ett läge som kan göra att han hamna i maskin. Det gäller för Sven-Erik Landin att hitta ut i tid, men med klaff är man åtminstone med och gör upp om pallplatserna.

 

V65-4

Ranking: A: 9-10. B: 3-4-5-6-8. C: 7-11-1.

Spetsanalys: 3 Pyriod brukar kunna pinna på bra bakom startbilen och jag tycker det ser upplagt ut för Sandra Lissel.

Loppanalys: Kallblodslopp där det räcker med två hästar. Jag har nämligen svårt att vinnaren heter något annat än
9 Järvsöodin eller Rus Can. Den förstnämnda gjorde comeback i början av januari, och galopperade då utan att det var hans eget fel. Sist vann Järvsöfaks-sonen övertygande från dödens och var inte heller särskilt tagen i mål menade tränare Jan-Olov Persson. Hästen är både snabb och stark och utan strul på vägen dyker han upp i segerstriden.

10 Rus Can kom med två raka fullträffar till Romme senast där han dock galopperade helt utan chans på upploppet. Insatserna vid ettorna i raden var så pass övertygande att han måste tas på allvar i alla sammanhang framöver och det verkar som om Lindesbergshästen är under kraftig utveckling.

 

V65-5

Ranking: A: 2-9. B: 5-3-8-4-7-10. C: 6-11-12.

Spetsanalys: Tufft tempo att vänta direkt när bilen acclererar. 3 Chichen Itza ska kunna öppna snabbt och lite längre ut kommer både 4 Hazard Sund och 5 You Can Dance är snabba.

Loppanalys: Medeldistanslopp stängt vid 345 000 kronor där jag tror mest på en häst som står halvtufft inne. 2 Max Pro var ute på V75 senast och gick fullt godkänt från kön. Det var andra starten efter lite uppehåll och nu borde åttaåringen vara redo att segerstrida. Utgångsläget var bästa tänkbara tills strykningen av ettan kom och nu krävs det kanske mer flyt på vägen. Det luktar dock körning från start och Tobias Modigs styrning brukar ha sin bästa bit till slut. Chansspikas på LD!

9 Coyote Roadrunner står på tur för seger. Det har liksom inte riktigt stämt i loppen för hingsten men med minsta klaff kan han bli svår att stå emot över upploppet.

3 Chichen Itza kommer med fina insatser från Tyskland och Thorsten Tietz brukar ha hästarna i ordning. Stoet har dessutom ett vettigt startspår och måste med på systemet.

5 You Can Dance har gått bra en längre tid utan att få utdelning. Det nioåriga stoet trivs allra bäst när hon får vara med där framme direkt och nu har hon läge för det.

Pass upp på 8 Listas Spirit som kan överraska med klaff från bricka åtta.

 

V65-6

Ranking: A: 9-10. B: 3-8-1-7-2. C: 11-4-6-5.

Spetsanalys: Sex hästar på främre volten gör och fördel 1 Boomer som knappast missar taktpinnen från innerspåret.

Loppanalys: Tipsettan går med viss tvekan till 9 Ajlexes Cubano i detta voltstartslopp över 2140 meter. Super Light-sonen var kanske inte som bäst i sina starter innan tävlingspausen och kommer nu dessutom med diffus form. På sitt grundkunnande kliver han ändå runt många i detta sällskap men jag är inte helt säker på att det räcker hela vägen.

Man vill ju gärna att fullträffen snart ska komma för 10 Super Zantos men man man väl säga att det sällan löser sig optimalt för ekipaget. Åttaåringen måste givetvis med på lappen, för han gör det bra i skymundan mot tuffa hästar hela tiden, men högre upp än tvåa på rankingen når han inte.

3 Persos Bojje gjorde första starten efter uppehåll senast och behövde det loppet. Nioåringen duger i klassen och har dessutom 20 meter försprång på de tuffaste konkurrenterna.

8 Mystery Love är aldrig borta om han får rätt lopp i draget.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lutfi Kolgjini shoppade loss
Nästa nyhet
Lutfi Kolgjini shoppade loss

Lutfi Kolgjini shoppade loss

Det är inte bara travsport på tapeten i Paris denna helg. Det hålls även en auktion i anslutning till storhelgen och Lutfi Kolgjni luftade börsen på allvar under torsdagen.

Bold Eagle jagar tredje raka triumfen i världens största travlopp och hans avkommor är såklart hyperintressanta, vilket bland annat visade sig i fjol när Lennart Ågren ropade hem Matchpoint Pellini för 360 000 euro på tyska derbyauktionen.

Under torsdagen slantade Lutfi Kolgjini upp hela 128 000 euro för en livstids betäckningsrätt i Ready Cash-sonen och till Sulkysport säger Kolgini att Occitane blir hans första partner.

Spenderandet var inte slut där för det blev även tre fölston. 7000 euro kostade Braga Des Jaquets (e. Ready Cash) som är dräktig med Björn Goops Uppfödningslöpsvinnare och Kriterietrea Mister J.P.

Se resultaten från auktionen när

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Skräller Hans Crebas på hemmaplan?
Nästa nyhet
Inför V75: Skräller Hans Crebas på hemmaplan?

Inför V75: Skräller Hans Crebas på hemmaplan?

För drygt tre år sedan vann Daydream Rapida ett V75-lopp från spår åtta bakom bilen. Nu tror tränare Hans Crebas att det kan vara dags för en skön repris. Denna gång på hemmaplan.

Åttaåriga Daydream Rapida fick äntligen utdelning sist efter en längre tid av fina insatser. Hans Crebas pressade sig då till täten i första kurvan och sen var det lugna gatan hela vägen till linjen.

-Detta är inte den typ av häst som bara kliver undan från ledningen. Han får mest lunka på i sitt eget tempo och kan ju på det viset åka dit på speed. Nu tycker jag att han höll farten berömvärt hela vägen och han var inte särskilt tagen i mål.

Daydream Rapida - Foto: ALN

På lördag kör V75 på Crebas hemmabana Kalmar och Daydream Rapida kan vara en skräll att ta i beaktning. Tränaren själv är i alla fall optimistisk.

– Hästen har verkligen kanonform och kunde faktiskt inte kännas bättre. Vi fick ett riktigt dåligt utgångsläge, som ställer till med men bättre spår hade jag trott på chans. Det gör jag nu med men det är frågan är vart vi hamnar.

Men Dream Vacation-sonen har faktiskt ställs inför liknande förutsättningar på rikstoton och ändå vunnit.

-Hästen är startsnabb men jag tror inte vi tar en längd på till exempel Friend Of Nature. Jag måste ändå prova, och hoppas vi kommer ner i banan men det bästa vore såklart ledningen. Han har vunnit V75 från spår åtta tidigare och gjorde det då efter att ha travat i dödens mestadels av loppet.

Spår och motstånd gör ändå Daydream Rapida bara till en jättesusare på V75. Men Crebas har ett äss i den blå-vita körsvensdräkten den här gången.

-Det blir jänkarvagn för allra första gången. Vi kommer i alla fall testa i värmningen och jag tror det kommer passa honom fint, avslutar Crebas. 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Unibet: Grymt erbjudande inför Prix d'Amérique

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson