Just nu:
13.06 Färjestad 8 december: Widell bakom draget!
19.01 Stepping Spaceboy suverän
17.19 Bryssel-show i Paris
15.47 Lekstuga för Face Time Bourbon
15.22 Positivt kring Månprinsen
15.03 Nicolaj Andersen slutar som tränare
13.27 Pine Chip var nog trots allt bättre än Copiad
13.40 Åby 7 december: Untersteiner har bästa vinnaren
13.34 Kalmar 6 december: Nu är det dags för Alhambra!
08.55 Fyra hingstar fick A i betyg

Kusk-VM till Holland och Rick Ebbinge

Inför sista deltävlingen i Kusk-VM ledde Ulf Ohlsson med liten marginal, men svensken hade ingen större lycka under fredagen och istället blev det holländsk triumf.

Efter 24 lopp under drygt en vecka är vinnaren korad i World Driving Championship 2019. Ulf Ohlsson ledde med ett par poäng inför Gävletravets lunchomgång tätt skuggad av kanadensaren Doug McNair och finske Mika Forss.

Men Rick Ebbinge, som låg sexa inför avgörandet rivstartade med segrar i både lopp ett och två och vips var det holländaren som hade kommandot. Det hela kom att avgöras i lopp nummer 24 av denna tävling där Yannick Gingras vann tillsammans med Vine Vision. En seger som räckte till andraplatsen i sammanställningen för kanadensaren.

Men där bakom hände det saker. Doug McNair galopperade under anfall med Kimbee Crown och det kan ha varit titeln som gick upp i rök där. Ulf Ohlsson kom in som tia efter att ha lett loppet med Niklas M.J., medan Ebbinge slutade åtta bakom Gilbert Bris vilket räckte till segern i Kusk-VM och förstapriset på 200 000 kronor.

”Det här är jättestort för mig”

Jag har inte riktigt fattat det ännu, men detta var en väldigt rolig upplevelse. Jag tror vi ska en rejäl fest för pengarna, sa Rick Ebbinge på svenska efteråt.

Ulf Ohlsson hade ingen vidare dag på Gävletravet, med en femteplats som bäst vilket ändå räckte till tredjeplatsen i totalen.

-Jag läste på loppen igår och såg att jag hade det dåligt förspänt. Det skulle krävas att jordskred för att jag skulle kunna bli världsmästare men jag är ändå nöjd, sa Ulf Ohlsson.

Slutställning World Driving Championship 2019
1. Rick Ebbinge – 199,5 poäng
2. Yannick Gingras – 193,5
3. Ulf Ohlsson – 191,5

redaktionen@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:01, 07 december

Stepping Spaceboy suverän

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 17:19, 07 december

Bryssel-show i Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:47, 07 december

Lekstuga för Face Time Bourbon

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:22, 07 december

Positivt kring Månprinsen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:03, 07 december

Nicolaj Andersen slutar som tränare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:55, 06 december

Fyra hingstar fick A i betyg

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:10, 06 december

Florist skrällde i Silverstoet

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Dödsolycka på Gävletravet

Dödsolycka på Gävletravet

Mitt i brinnande upplösningen av Kusk-VM på Gävletravet skedde det en dödsolycka.

Det var i lopp fem som My Angel Laday slet sig loss och rutinerade Franck Nivard hade ingen chans att stoppa den stundande olyckan. Stoet skenade i defileringsvolten och i ett försök att ta sig in på tävlingsbanan rammade hon staketet och blev liggande.

Skadorna var tyvärr så stora att hennes liv inte gick att rädda och banveterinären tog då beslutet av avliva femåringen. My Angel Laday tränades av Håkan Berger som sammanlagt kom till start 18 gånger och sprang in 201 500 kronor.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Wilda Fille försvarade titeln i Monté-SM
Nästa nyhet
Wilda Fille försvarade titeln i Monté-SM

Wilda Fille försvarade titeln i Monté-SM

Under torsdagen avgjorde Monté-SM för kallblod på Bergsåker och det blev ett välbekant ekipage som stod som segrare.

Jan-Olov Persson-tränade Wilda Fille vann återigen Monté-SM för kallblod tillsammans med Emilia Leo. Efter en lugn inledning tog Leo sats från kön mitt i loppet och landade i dödens varvet kvar. Redan på sista bortre långsidan hade man kopplat greppet och sen kom ingen annan i närheten.

Tiden i mål skrevs till nya svenska rekordet 1.24,6a/2140 meter och detta var alltså Bork Odin-avkommans andra raka triumf i Monte-SM. Ännu värre blev Emilia Leo som kunde räkna hem tredje raka SM-tecknet eftersom hon även vann med Blås Undan 2017.

Det kördes idel montélopp på Bergsåker denna tävlingsdag och Emilia Leo satte även dit sin egentränade V75-bekanting Sign Me Up Too som vann på 1.13,3a/2140 meter

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Readly Express nya liv har nu börjat
Nästa nyhet
Readly Express nya liv har nu börjat

Readly Express nya liv har nu börjat

Readly Express avslutade som bekant sin tävlingskarriär på Solvalla under Elitloppshelgen och idag påbörjade en av Sveriges största travhästar genom tiderna sitt nya liv. Men skötare Inga Perk har alltjämt inte lämnat hans sida.

Readly Express har skrivit in sig i historieböckerna flera gånger om med segern i Prix d’Amerique 2018 som det största russinet i kakan. Årets Elitlopp skulle bli sjuåringens sista framträdande på tävlingsbanan, men inför finalen valde kretsen kring hästen att inte starta. Istället blev det ett storstilat avsked framför E-läktaren.

– Han är en champion och han ska få sluta som en sådan också. Han förtjänade publikens hyllningar, varenda applåd, sa kusken Björn Goop efteråt.

Bland hästens övriga segrar märks Svenskt Trav-Kriterium (2015) och Svenskt Travderby (2016) samt Grand Prix de l’UET som fyraåring och totalt stoltserar Readly Express med 23 miljoner på kontot.

Under torsdagen tog Readly Express första steget i sin nya vardag som ”pensionär” när han lämnade tränare Timo Nurmos gård för att ställas på Menhammars Stuteri. Enligt uppgift packade skötare Inga Perk weekendväskan för att tillbringa helgen med sin följeslagare medan Nurmos själv tog semester denna ”tunga” dag.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Ingen OGP-dispens för Verbeeck - ägaren besviken
Nästa nyhet
Ingen OGP-dispens för Verbeeck – ägaren besviken

Ingen OGP-dispens för Verbeeck – ägaren besviken

Det norska travförbundet DNT ändrar sig inte. Jos Verbeeck får inte dispens att köra i Oslo Grand Prix. Något som även gör Valokaja Hindös ägare Eirik Djuve – förbannad.

Tränaren Jean-Michel Bazire vill ha Jos Verbeeck som kusk på norskägde Valokaja Hindö som är inbjuden till Oslo Grand Prix den 9 juni. Men efter sin snäva styrning i Elitloppet är kusken avstängd. Det norska regelverket tillåter ingen dispens att köra, då Verbeeck inte varit hästens ordinarie kusk.

Trav og Galopp-Nytt har tidigare rapporterat om att Bazire menat att om inte Verbeeck får köra – så kommer han inte till start med Valokaja Hindö. Nu står det klart att DNT inte ändrar sig kring dispensen och står fast vid det norska reglementet, trots att man hade möjlighet att tillämpa UET:s regler kring inbjudningslopp ingående i Trotting Masters-serien.

– Jag förstår inte varför DNT är så stelbenta när det gäller Jos Verbeeck. Nu slutar väl det här med att Bazire inte kommer med någon av hästarna. Jag hade tänkt anmäla fem hästar till OGP-dagen, men nu vet jag inte hur det blir med det, säger Valokaja Hindös ägare Eirik Djuve till Trav og Galopp-Nytt och fortsätter:

– Bazire har sagt att han inte önskar starta Valokaja Hindö om han inte får Verbeeck som kusk. Jag har hela tiden varit klar på att det är han som bestämmer. Jag ska prata med honom om det, men jag är inte optimistisk. Jag tippar att han inte kommer med varken Valokaja Hindö eller Looking Superb.

Läs även: Verbeeck får inte köra OGP – då vill Bazire stanna hemma

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Två franska namn klara för Kymi Grand Prix

Travtips

Färjestad 8 december: Widell bakom draget!

Travtips
söndag 13.06, 08 december
En söndag med tämligen så ordinära tävlingar från Färjestad står på schemat. Inledningsvis får vi se ett par favoriter som ska ha riktigt bra chanser att infria, men mot slutet av omgången är loppen betydligt mer öppna. Mitt bästa drag kommer i avslutninge...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.40, 6 december

Åby 7 december: Untersteiner har bästa vinnaren

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.34, 6 december

Kalmar 6 december: Nu är det dags för Alhambra!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.37, 5 december

Axevalla 5 december: Dalborg har vårt roliga drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.12, 4 december

Bergsåker/Solvalla 4 december: Tekno Eld är het i kväll!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 3 december

Jägersro 3 december: En vinnare med utstrålning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 13:27, 07 december 2019

Pine Chip var nog trots allt bättre än Copiad

STRÄNGNÄS: Tyvärr fortsätter det fuktiga vädret här i Mälardalen. Den här hösten samt förvintern har inte varit att leka med. Tufft för alla hästskötare med all lera. Tufft för alla våra travhästar som skall tävla under knepiga banförhållanden. Hästarna sk...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson