Just nu:
09.39 Stenhårt när Empire vann årsdebuten
09.19 Cleangame påbörjar ny segerrad?
08.23 VM-loppet ställs in i år
23.53 Starkt startfält i Cutler Memorial
23.33 Missle Hill var tuffast
13.15 Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!
12.41 Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen
12.15 Propulsion-utredning klar tidigast i augusti
11.20 Seismic Wave siktar mot sjätte raka segern
10.48 Vincennes: Gu d’Héripré övertygade direkt

Kusk-VM till Holland och Rick Ebbinge

Inför sista deltävlingen i Kusk-VM ledde Ulf Ohlsson med liten marginal, men svensken hade ingen större lycka under fredagen och istället blev det holländsk triumf.

Efter 24 lopp under drygt en vecka är vinnaren korad i World Driving Championship 2019. Ulf Ohlsson ledde med ett par poäng inför Gävletravets lunchomgång tätt skuggad av kanadensaren Doug McNair och finske Mika Forss.

Men Rick Ebbinge, som låg sexa inför avgörandet rivstartade med segrar i både lopp ett och två och vips var det holländaren som hade kommandot. Det hela kom att avgöras i lopp nummer 24 av denna tävling där Yannick Gingras vann tillsammans med Vine Vision. En seger som räckte till andraplatsen i sammanställningen för kanadensaren.

Men där bakom hände det saker. Doug McNair galopperade under anfall med Kimbee Crown och det kan ha varit titeln som gick upp i rök där. Ulf Ohlsson kom in som tia efter att ha lett loppet med Niklas M.J., medan Ebbinge slutade åtta bakom Gilbert Bris vilket räckte till segern i Kusk-VM och förstapriset på 200 000 kronor.

”Det här är jättestort för mig”

Jag har inte riktigt fattat det ännu, men detta var en väldigt rolig upplevelse. Jag tror vi ska en rejäl fest för pengarna, sa Rick Ebbinge på svenska efteråt.

Ulf Ohlsson hade ingen vidare dag på Gävletravet, med en femteplats som bäst vilket ändå räckte till tredjeplatsen i totalen.

-Jag läste på loppen igår och såg att jag hade det dåligt förspänt. Det skulle krävas att jordskred för att jag skulle kunna bli världsmästare men jag är ändå nöjd, sa Ulf Ohlsson.

Slutställning World Driving Championship 2019
1. Rick Ebbinge – 199,5 poäng
2. Yannick Gingras – 193,5
3. Ulf Ohlsson – 191,5

redaktionen@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 09:39, 02 juli

Stenhårt när Empire vann årsdebuten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:19, 02 juli

Cleangame påbörjar ny segerrad?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:23, 02 juli

VM-loppet ställs in i år

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:53, 01 juli

Starkt startfält i Cutler Memorial

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:33, 01 juli

Missle Hill var tuffast

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 12:41, 01 juli

Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 12:15, 01 juli

Propulsion-utredning klar tidigast i augusti

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Dödsolycka på Gävletravet

Dödsolycka på Gävletravet

Mitt i brinnande upplösningen av Kusk-VM på Gävletravet skedde det en dödsolycka.

Det var i lopp fem som My Angel Laday slet sig loss och rutinerade Franck Nivard hade ingen chans att stoppa den stundande olyckan. Stoet skenade i defileringsvolten och i ett försök att ta sig in på tävlingsbanan rammade hon staketet och blev liggande.

Skadorna var tyvärr så stora att hennes liv inte gick att rädda och banveterinären tog då beslutet av avliva femåringen. My Angel Laday tränades av Håkan Berger som sammanlagt kom till start 18 gånger och sprang in 201 500 kronor.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Wilda Fille försvarade titeln i Monté-SM
Nästa nyhet
Wilda Fille försvarade titeln i Monté-SM

Wilda Fille försvarade titeln i Monté-SM

Under torsdagen avgjorde Monté-SM för kallblod på Bergsåker och det blev ett välbekant ekipage som stod som segrare.

Jan-Olov Persson-tränade Wilda Fille vann återigen Monté-SM för kallblod tillsammans med Emilia Leo. Efter en lugn inledning tog Leo sats från kön mitt i loppet och landade i dödens varvet kvar. Redan på sista bortre långsidan hade man kopplat greppet och sen kom ingen annan i närheten.

Tiden i mål skrevs till nya svenska rekordet 1.24,6a/2140 meter och detta var alltså Bork Odin-avkommans andra raka triumf i Monte-SM. Ännu värre blev Emilia Leo som kunde räkna hem tredje raka SM-tecknet eftersom hon även vann med Blås Undan 2017.

Det kördes idel montélopp på Bergsåker denna tävlingsdag och Emilia Leo satte även dit sin egentränade V75-bekanting Sign Me Up Too som vann på 1.13,3a/2140 meter

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Readly Express nya liv har nu börjat
Nästa nyhet
Readly Express nya liv har nu börjat

Readly Express nya liv har nu börjat

Readly Express avslutade som bekant sin tävlingskarriär på Solvalla under Elitloppshelgen och idag påbörjade en av Sveriges största travhästar genom tiderna sitt nya liv. Men skötare Inga Perk har alltjämt inte lämnat hans sida.

Readly Express har skrivit in sig i historieböckerna flera gånger om med segern i Prix d’Amerique 2018 som det största russinet i kakan. Årets Elitlopp skulle bli sjuåringens sista framträdande på tävlingsbanan, men inför finalen valde kretsen kring hästen att inte starta. Istället blev det ett storstilat avsked framför E-läktaren.

– Han är en champion och han ska få sluta som en sådan också. Han förtjänade publikens hyllningar, varenda applåd, sa kusken Björn Goop efteråt.

Bland hästens övriga segrar märks Svenskt Trav-Kriterium (2015) och Svenskt Travderby (2016) samt Grand Prix de l’UET som fyraåring och totalt stoltserar Readly Express med 23 miljoner på kontot.

Under torsdagen tog Readly Express första steget i sin nya vardag som ”pensionär” när han lämnade tränare Timo Nurmos gård för att ställas på Menhammars Stuteri. Enligt uppgift packade skötare Inga Perk weekendväskan för att tillbringa helgen med sin följeslagare medan Nurmos själv tog semester denna ”tunga” dag.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Ingen OGP-dispens för Verbeeck - ägaren besviken
Nästa nyhet
Ingen OGP-dispens för Verbeeck – ägaren besviken

Ingen OGP-dispens för Verbeeck – ägaren besviken

Det norska travförbundet DNT ändrar sig inte. Jos Verbeeck får inte dispens att köra i Oslo Grand Prix. Något som även gör Valokaja Hindös ägare Eirik Djuve – förbannad.

Tränaren Jean-Michel Bazire vill ha Jos Verbeeck som kusk på norskägde Valokaja Hindö som är inbjuden till Oslo Grand Prix den 9 juni. Men efter sin snäva styrning i Elitloppet är kusken avstängd. Det norska regelverket tillåter ingen dispens att köra, då Verbeeck inte varit hästens ordinarie kusk.

Trav og Galopp-Nytt har tidigare rapporterat om att Bazire menat att om inte Verbeeck får köra – så kommer han inte till start med Valokaja Hindö. Nu står det klart att DNT inte ändrar sig kring dispensen och står fast vid det norska reglementet, trots att man hade möjlighet att tillämpa UET:s regler kring inbjudningslopp ingående i Trotting Masters-serien.

– Jag förstår inte varför DNT är så stelbenta när det gäller Jos Verbeeck. Nu slutar väl det här med att Bazire inte kommer med någon av hästarna. Jag hade tänkt anmäla fem hästar till OGP-dagen, men nu vet jag inte hur det blir med det, säger Valokaja Hindös ägare Eirik Djuve till Trav og Galopp-Nytt och fortsätter:

– Bazire har sagt att han inte önskar starta Valokaja Hindö om han inte får Verbeeck som kusk. Jag har hela tiden varit klar på att det är han som bestämmer. Jag ska prata med honom om det, men jag är inte optimistisk. Jag tippar att han inte kommer med varken Valokaja Hindö eller Looking Superb.

Läs även: Verbeeck får inte köra OGP – då vill Bazire stanna hemma

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Två franska namn klara för Kymi Grand Prix

Travtips

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Travtips
onsdag 13.15, 01 juli
Snacka om klang och jubel för spelen i lördags. Inte ofta man rekar en 18-oddsare som sitter dessutom, men så var fallet med Bordeaux S. och han var riktigt bra. Min bästa vinnare var Barbro Kronos och precis så ska en slipsten dras för jäklar vad bra ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.35, 30 juni

Solvalla 30 juni: Mycket trevlig sport och ledningen är bra

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 30 juni

Lunch-draget Axevalla: Tack så Micke för den 27-oddsaren

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 29 juni

Mantorp 29 juni: Nu Intar Kontio Arenan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.01, 29 juni

Lunch-draget Årjäng: Många plus på mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 28 juni

Hagmyren 28 juni: Bara kalla vinnare i sommarvärmen

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:39, 24 juni 2020

Snart kommer beslut om Propulsions Elitloppsseger

STRÄNGNÄS: Tropisk värme i Mälardalen för stunden. Tufft för människor på landet som bor i täta trähus. Tufft för hästarna som just nu bland annat får tävla (i alla fall vid lunchtrav) när solen står i zenit. Proppen-gate Snart har det gått 30 dagar sedan ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson