Just nu:
15.34 Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro
15.07 Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!
14.57 Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen
14.30 Miljoner på spel i Orsi Mangelli
11.25 Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta
09.51 Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike
08.14 Sänkte svenska rekordet – med två sekunder
08.12 Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström
15.53 Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert
15.36 Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Knall av Eagle Eye

Skulle Hoboken Am förlänga raden eller var Barbro Kronos för tuff? Resultatet blev ett helt annat. Eagle Eye Sherry chockade i Svensk Trav-Oaks efter en delikat invändig resa. Formkusken Stefan Persson lotsade hem skrällen åt Björn Goop.

Eagle Eye Sherry (e. Bold Eagle) vann sin uttagning i överlägsen stil men agerade ändå underdog när finalen av Svenskt Trav-Oaks kördes på Solvalla. Men det skulle bli en perfekt lösning. Stefan Persson fick uppdraget av avstängde tränaren Björn Goop att köra – och gav stoet en härlig resa. Eagle Eye Sherry spurtade ned en supertapper Hoboken Am till segern värd 2,8 miljoner kronor.

– Det här var faktiskt skitroligt. Det är vår egen uppfödning och så är jag så glad för Stefans skull, vi har varit kompisar i många år. Hon blir bara bättre och bättre den här hästen. Det här var nog en av mina roligaste segrar, berättade Björn Goop i ATG Live.

”En av mina roligaste segrar”
Björn Goop i ATG Live

I ledningen travade Beauty Kronos som devalverade snabba 500-metersöppningen på 08,8 till 13,4 på första varvet. Den dittills obesegrade Hoboken Am fick göra jobbet utvändigt ledaren hela vägen till mål. Det till trots höll Timo Nurmos-talangen strålande. Ur sista sväng slog Beauty Kronos olyckligt över i galopp och lämnade greppet åt Hoboken Am. Men det fanns en motståndare kvar. Från rygg på ledaren hade Eagle Eye fixat fritt och avslutade nu för fulla segel.

Hoboken Am höll strålande

Hoboken Am stred som en lejoninna men fick i de sista stegen ge vika för Eagle Eye Sherrys flygande finish. Skrällen var ett faktum – vinnaren noterade 1.13,1a/2140 meter. Skötare till Eagle Eye Sherry är Jenny Nordensson, ägarna heter Hold Your Horses in Gothenburg HB och uppfödarna Annika Goop och Henrik Hobik. För Björn Goop var det här hans första tränarseger i Oaks, för Stefan Persson var det andra kusksegern; för fyra år sedan körde han sin egentränade Darling Mearas till segern.

– Så jävla roligt. Det här hade man inte kunnat tro. Björn körde ju mycket åt mig när jag var tränare och nu fick jag vinna åt honom. Jag såg att Jorma inte hade så mycket kvar i sin häst och då började vi få upp hoppet, hästen bara borrade ned sig och vi hann fram, sa Stefan Persson.

Hoboken Am stor i nederlaget som tvåa, klockad till samma tid som vinnaren. Loppets knappa favorit Barbro Kronos fick styra på först i tredjespår 800 meter från mål, föll tillbaka genom sista sväng men återkom på bra sätt för att knipa tredjeplatsen bakom loppets duellanter.

Läs även: Brambling Kriterie-kung

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 14:57, 30 oktober

Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:30, 30 oktober

Miljoner på spel i Orsi Mangelli

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:51, 30 oktober

Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:14, 30 oktober

Sänkte svenska rekordet – med två sekunder

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:12, 30 oktober

Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 15:53, 29 oktober

Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:13, 29 oktober

Propulsions resultat stryks

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Omöjligt stoppa Mascate Match

Omöjligt stoppa Mascate Match

Pekka Korpis magiska sto Mascate Match är omöjlig att fälla. Hästens elfte raka seger kom när hon med enkelhet hemförde den finska motsvarigheten till Stochampionatet.

Efter att tidigare i år vunnit finska Derbyt var Mascate Match (e. Muscle Mass) på lördagen på besök i Lappeenranta för att också lägga Villinmiehen Tammakilpa, landets motsvarighet till Stochampionatet, till sin redan mycket digra meritlista. Uppdraget slutfördes utan någon som helst problematik för den 10 för 10-spelade favoriten.

Tog elfte raka segern

Pekka Korpi lät Mascate Match sticka till ledningen direkt när bilen fällde in vingarna och från den positionen var den ingen ur motståndet som var i närheten att hota. Mascate Match tackade slutligen för sällskapet in över upploppet och stack undan med ett par längder på 1.13,4a/2100 för förstapriset på 52 500 euro. Det var stoets elfte raka seger, totalt i karriären har hon 26 segrar på 30 försök.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gimpanzee slog till
Nästa nyhet
Gimpanzee slog till

Gimpanzee slog till

Marcus Melanders stjärntravare Gimpanzee är tillbaka i segertagen. Fyraåringen vann duellen mot Atlanta i The Caesars Trotting Classic på Hoosier Park.

75 000 dollar gick till vinnaren av The Caesars Trotting Classic som under fredags-kvällen avgjordes på Indiana-banan Hoosier Park. Marcus Melander-tränade Gimpanzee bar favoritoket tillsammans med sin driver Brian Sears och skulle infria – efter en tuff duell mot Atlanta.

Atlanta rusade mot spets och tog över från Gimpanzee efter drygt halva milen travad och ryckte ifrån med flera längder. Men Gimpanzee gav inte upp, sög sig närmare och slog den sista biten också klorna i superstoet. Båda kombattanterna klockades till 1.09,2a/1609. Här slutade Anette Lorentzon-tränade Guardian Angel Ås femma efter att initialt gått i ledningen.

Storseger även till lillasyrran

Succén för Melander fullbordades då Iteration (e. Chapter Seven), som för övrigt är helsyster med just Gimpanzee, segrade i Kentuckiana Stallion Management för tvååriga ston. Även här var det Brian Sears i segerjollen när Iteration tog tredje raka på noteringen 1.11,5a/1609. Segern var värd 110 000 dollar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking
Nästa nyhet
Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Fredagen på Bergsåker var ägnad åt en veritabel kallblodsshow och aftonen bjöd på flera mycket starka prestationer. En som imponerade stort var Don Viking som klev runt fältet för segern i Monté-SM.

Lena Fritz satt i sadeln på Stefan Dellbro-tränade Don Viking som inte lät ett stökigt tolftespår bakom bilen hindra honom på sin väg mot guld i Monté-SM för kallblod. Elvaåringen lämnade sin position i fjärde par utvändigt med 800 meter kvar, arbetade sig fram i dödens i sista kurvan och hade kopplat ett segergrepp redan in på upploppet. Don Viking stack lätt undan med flera längder för segern värd 150 000 kronor på 1.23,6a/2140, vilket var ett nytt svenskt rekord.


Tjomsland hade show igen – vann fem

En kväll helt vigd åt kallblod passade förstås Öystein Tjomsland perfekt. Norrmannen lämnade banan med fem segrar åt stallet i bagaget. En av vinnarna var norske Derby-vinnaren Grisle Odin G.L. som inte hade några problem att hemföra Stora Fyraårsloppet trots sextio meters tillägg. Grisle Odin G.L. attackerade 1200 kvar, satt i ledningen 500 meter senare och höll enkelt undan för en duktig Mo Sjur. Klockorna visade 1.23,8/2700 – nytt svenskt rekord för utländska fyraåringar med en dryg sekund.


Hvalstad Odin höll undan för skräll

En av Tjomslands övriga vinnare var Hvalstad Odin som utrustad med Rikard N Skoglund såg till att skrälla i Sleipners Nordiska Kamp. Vinnaren travade i andra utvändigt, lättade ankar inför sista sväng och skaffade sig flera längder. Avståndet minskade drastiskt till slut då den framstormande favoriten Månlykke A.M. kom sylvasst ute i banan, men mållinjen räddade Hvalstad Odin som vann på 1.24,5 över 2640 meter.


Stark comback för Ängsborken

Alf Jonssons Ängsborken gav direkt i sin comeback prov på sin stora kapacitet. Jimmy Jonsson körde hästen till seger i Bergsåkers Stora Femåringspris trots en tävlings-frånvaro på ett halvår. Ängsborken synade dödens in på sista bortre och glufsade enkelt i sig den ledande Våler Nikolai över upploppet. 1.23,5/2140 var vinnartiden här.


Bäcklös Faron på svenskt rekord

Ytterligare ett svenskt rekord noterades under kvällen. Oskar Kylin-Blom vann Svensk Travsports Treåringsstjärna med tuffe Bäcklös Faron trots dubbla tillägg. Järvsö Tore-sonen valde den invändiga vägen genom sista sväng och avgjorde mycket enkelt till slut för att vinna på 1.24,4/2180.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tvååringar slåss om 600 000
Nästa nyhet
Tvååringar slåss om 600 000

Tvååringar slåss om 600 000

Ett förstapris på fina 600 000 kronor står på spel när finalen av Breeders Course för tvååringar körs på Jägersro nästa vecka. Per Nordströms Good Vibes kommer till loppet som obesegrad.

Uttagningslopp har körts på Åby, Jägersro, Solvalla och Wolvega. Den här onsdagen är det dags för final på Jägersro i Breeders Course för tvååringar där nio hästar gör upp om segern. Två av finalisterna är ännu obesegrade. Per Nordström-tränade Good Vibes (e. Django Riff) tog andra raka när han vann uttagningen på Jägersro, Svante Båths Chipper Kronos (e. Southwind Frank) debutvann i uttagningen på Åby.

Breeders Course for 2 years old, 1640 auto:

1 Chipper Kronos – Stefan Persson
2 Chopin Gar – Christoffer Eriksson
3 Gigi Barosso – Robin Bakker
4 Good Vibes – Per Nordström
5 Arizona Face – Adrian Kolgjini
6 Faith Trot – Jaap van Rijn
7 Mellby Jinx – Erik Adielsson
8 Ciel Wibb – Thomas Uhrberg
9 Icelander – Ken Ecce

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svanstedts sto snabbast i världen

Travtips

Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro

Travtips
fredag 15.34, 30 oktober
Örebro heter fredagens kvällsbana och som väl snudd på alla känner till så har vi ett mycket kort upplopp där. Spets gillas och de flesta av mina spelförslag idag ska förhoppningsvis vinna från just spets. Åke Lindblom och Örebro passar bra ihop och den gl...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 15.07, 30 oktober

Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.25, 30 oktober

Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 29 oktober

Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.02, 29 oktober

Lunch-draget Visby: När två träter…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 28 oktober

Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:45, 28 oktober 2020

Kommer ST lägga allt ansvar på Redén?

 STRÄNGNÄS: Regn varje dag. Inte alls roligt men inte överraskande. Låt oss hoppas och tro att det i alla fall kan bli några dagar utan regn framöver. ”Proppen-gate” Ja, imorgon torsdag är det då dags för ST att presentera sin egna utredning kring Propulsi...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson