”Känns helt perfekt”

Face Time Bourbon går ut i Prix du Bourbonnais på söndag och lär få finna sig i rollen som tung favorit. Tränaren Sébastien Guarato verkar mycket nöjd med sin stora stjärna och har planen för titelförsvaret i Prix d’Amérique utstakad.

Blott 5 gånger på sina 31 starter har Face Time Bourbon förlorat. Senaste tillfället var vid utflykten till Italien och Gran Premio della Lotteria. Vid återkomsten till Vincennes senast hade den franske toppen ny show i Prix Marcel Laurent, ett lopp som ”extrainsattes” i hästens matchning, och nu har tränaren Sébastien Guarato sin kronjuvel i bästa form.

Hästen känns helt perfekt

Den här söndagen ska Face Time Bourbon luftas igen på kolstybben. Han dyker upp i det andra kvalet till Prix d’Amérique, Prix du Bourbonnais. Den regerande Prix d’Amérique-mästaren lär ha sin plats i loppet den 31 januari garanterad oavsett söndagens resultat, men Guarato förväntar sig en strålande Face Time Bourbon på Vincennes i helgen.

– Hästen känns verkligen perfekt. Han har fortsatt träna regelbundet sedan Prix Marcel Laurent och kommer därför vara riktigt laddad på söndag. Hästen var superfin i lördagens jobb och de problem han hade innan är helt borta. Allt är i ordning och vi kan nog förvänta oss att han tävlar på sin topp på söndag, säger tränaren till Paris-Turf.

Efter helgens Prix du Bourbonnais fortsätter matchningen för Face Time Bourbon helt enligt den plan som man från början satt upp. Ytterligare en start väntar före titelförsvaret; Prix Ténor de Baune som körs den 27 december. Loppet som är öppet för femåringar, blir alltså genrepet.

– Han ser helt perfekt ut och vi ändrar inget mer gällande planerna för hästen i vinter, säger Sébastien Guarato.

Läs även: Anmält till PdA-kvalet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Bazires treåringsstjärna död – föll ihop under träning

Bazires treåringsstjärna död – föll ihop under träning

Jean-Michel Bazires treåringsstjärna Havana d’Aurcy är död. Stoet som räknades som en av kullens bästa i Frankrike segnade plötsligt ihop vid måndagens träning.

Från franska medier rapporteras de tragiska nyheterna att Havana d’Aurcy (e. Royal Dream) är död. Stoet, som tränades av Jean-Michel Bazire, föll ihop under måndagens pågående träningsjobb och konstaterades död. Enligt Equidia har talangtravaren troligen drabbats av brustet blodkärl.

Vann tidiga Kriteriet i vintras

Havana d’Aurcy hölls som en av Frankrikes främsta treåringar. Förra vintern radade hon upp segrar och vann Prix Gelinotte och Prix Roquepine före hon tog karriärens största seger i Critérium des Jeunes; det tidiga franska Kriteriet. Hon hade hunnit med två starter den här vintern och slutade som trea i Prix Annick Dreux i förra helgen. Under sin alltför korta karriär tog hon sju segrar på femton starter och tjänade lite över tre miljoner kronor.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Billie de Montfort slog till
Nästa nyhet
Billie de Montfort slog till

Billie de Montfort slog till

Zacon Gio gav sig helt från ledningen och Örjan Kihlströms styrning Alrajah One galopperade. Då klev franska hjältinnan Billie de Montfort fram – och vann Gran Premio delle Nazioni för sin jublande kusk Gabriele Gelormini.

Sébastien Guarato hade skickat hedersstoet Billie de Montfort (e. Jasmin de Flore) till Milano för måndagens klassiska uppgörelse Gran Premio delle Nazioni. Det blev ett riktigt lyckat äventyr för fransyskan. För sin driver Gabriele Gelormini kunde hon till slut avgöra säkert och därmed ta sin första seger sedan Prix de Bourgogne för snart ett år sedan.

Zacon Gio gav sig från spets

Loppets favorit var Zacon Gio som senast slog Face Time Bourbon i Gran Premio della Lotteria. Men den här gången var den italienske stjärnan långt ifrån i samma klass. Roberto Vecchione hittade till spets med Zacon Gio, men var ett slaget byte redan på den sista bortre långsidan då en pressande Vivid Wise As tog över. Men också denne var chanslös att stå emot när den bakomvarande Billie de Montfort sändes till full attack.

Det franska stoet kopplade snabbt greppet och gick säkert undan över upploppet till segern före en vasst avslutande Chief Orlando. Segrarinnan klockades till 1.12,1a/2250 meter och tjänade cirka en miljon kronor. Jean-Michel Bazires norskfödde Valokaja Hindö ordnade bronsplatsen, före den svenskfödde Deimos Racing. Örjan Kihlström fanns på plats i Milano och körde Alrajah One som tränas av Alessandro Gocciadoro. Men fyra-åringen, som gick i rygg på vinnaren, felade på frammarsch vid ingången av den sista kurvan.

Här kan du se loppet @Equidia:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stefan Hultman köpte dyrast på helgens nätauktion
Nästa nyhet
Stefan Hultman köpte dyrast på helgens nätauktion

Stefan Hultman köpte dyrast på helgens nätauktion

Stefan Hultman var i köptagen vid Kriterieauktionen tidigare i höstas och i helgen som gick blev det en ny investering. Den tidigare travtränaren lade högsta budet på treårige Mary Am.

Stefan Hultman har på grund av sjukdom fått dra sig tillbaka som travtränare och är i stället numera ett populärt ansikte i trav-tv. Högst delaktig i sporten är han fortfarande med andra ord. Tidigare i höst ropade han in Kriterieauktionens dyraste objekt då köpte ettårige Perkins (e. Nuncio) för 775 000 kronor. När det i helgen som gick var auktions-dags, var Hultman framme igen.

Samarbete med Peter G Norman

Vid lördagens nätauktion på Travera stod han återigen för den dyraste investeringen. 340 000 kronor blev prislappen för treårige Mary Am (e. Muscle Hill). Hästen, som är segerlös på elva starter men har fyra andrapriser, har tidigare tränats av Robert Bergh.

– Jag har ett samarbete med Peter G Norman och är ute hos honom två dagar i veckan. Förutom Nimbus C.D. äger jag två tvååringar och fem ettåringar som alla tränas och matas efter mitt schema. Peter är otroligt bra på det sättet att han är helt prestigelös och ser till att hästarna tränas precis på det sätt som jag önskar. Jag skulle inte klara av att driva en egen verksamhet igen, den kraften finns inte, men med det här upplägget kan jag vara delaktig ändå, berättar Stefan för Kanal 75.

Läs även: Kriterieauktionen: Hultman köpte dyrast

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Anmält till PdA-kvalet
Nästa nyhet
Anmält till PdA-kvalet

Anmält till PdA-kvalet

Nya platser till Prix d’Amérique ska fördelas på söndag. Anmälningarna är gjorda till det andra B-loppet Prix du Bourbonnais. Den franske mastodonten Face Time Bourbon aviserar start på sin väg mot titelförsvaret sista söndagen i januari.

Det är uttagningsdags till Prix d’Amérique igen den här söndagen. Prix du Bourbonnais är det andra av de fyra B-loppen och när anmälningarna till loppet gick ut under måndag morgon kvarstod 24 hästar i ett lopp som maximalt kan innehålla 18.

Face Time Bourbon luftas

Precis som tränaren Sébastien Guarato meddelat tidigare dyker Face Time Bourbon upp i loppet. Den regerande PdA-mästaren kommer från imponerande vinst i Prix Marcel Laurent och tar söndagens race som ett led i matchningen; en start i Prix Ténor de Baune är även i planerna före Prix d’Amérique väntar.

I anmälningslistan hittar vi en uppsjö av starka franska namn. Délia du Pommereux har faktiskt vunnit Prix du Bourbonnais de två senaste åren och hoppas säkra sin PdA-plats i loppet för tredje året. Redan klar för det stora slaget är Bahia Quesnot, som också är anmäld till på söndag. Sticker ut gör även Davidson du Pont. Jean-Michel Bazires stor-stjärna var ju tvåa i Prix d’Amérique förra vintern och börjar nu närma sig toppformen igen.

Moni Viking kan ta revansch

Norske Moni Viking, som tidigare i år vunnit både Harper Hanovers och Åby Stora Pris, misslyckades i Prix de Bretagne senast men ser ut att få en chans till kvick revansch. Svenska hopp som är anmälda och ”inne” i loppet redan om man väljer att starta är Fredrik Wallins Activated och Tomas Malmqvist-tränade Calle Crown. Anders Lindqvists Hudson River står för närvarande på reservlistan.

Prix du Bourbonnais körs över 2850 meter med fransk voltstart. Det är de tre främst placerade som får säkra Prix d’Amérique-platser. Loppets definitiva startlista blir klar på torsdag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
From the Mine tillbaka

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson