Travnet
ANNONS
Artikelbild

Sabine Kagebrandt och Joviality. Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

"Jag har en jättebra känsla nu när hon är så bra"

Joviality hade trafikproblem i försöket till Elitloppet och tog sig inte till final. På söndag blir stjärnstoet en av favoriterna i miljonloppet Oslo Grand Prix.
– Hon hade så klart sparat på Solvalla och jag reser till Norge med en häst som känns väldigt fin, säger Sabine Kagebrandt som klurar på en intressant utrustningsförändring.

Solvallatränaren Sabine Kagebrandt hade inte marginalerna på sin sida i Elitloppet på Solvalla för två veckor sedan. Positionen andrapar utvändigt blev en liten fälla.

Joviality fick fritt först 100 meter från mål och även om spurten bet nådde hon inte riktigt ända fram. Önas Prince tog den sista finalplatsen och Stall Courants världsstjärna blev femma.

Utslagen ur Elitloppet. Men Sabine Kagebrandt kände sig bara nedslagen en stund.

– Erik fick backa sig ut med henne och spurtade till slut men hon hann inte fram riktigt. Det är bara att komma igen. Ska man lyckas i såna lopp behöver man racing luck och tyvärr hade vi inte det. Hon kändes jättefin i alla fall och det var det viktigaste, säger tränaren.

Onsdagen efter körde Kagebrandt ett träningsjobb med Joviality. Efter det tackade man ja till Norges största lopp Oslo Grand Prix

– Jag körde fort där och då kändes hon jättefin. När vi sett att allt var fortsatt bra med hästen tackade vi ja till inbjudan.

För stoet som spöade hingstarna i årgångsloppen i USA, flyttade till Sverige och slog ”killarna” i Svenskt Travderby och slutade trea i Prix d’Amerique i vintras passar söndagens medeldistans förstås alldeles utmärkt.

Erik Adielsson lottades till fjärdespår bakom bilen med det startsnabba stoet.

Med ett sådant läge borde man vara intresserade av ledningen.

– Jag brukar överlåta all taktik till Erik. Men den här gången kan tänka mig att han nog vill ha henne där. I ledningen alltså. Det tror jag, säger hon.

l loppet fick Adrian Kolgjini ett sjundespår med Barack Face som vann Copenhagen Cup i maj i bländande stil.

Oslo Grand Prix är stjärnfyllt för övrigt också. En öppen upplaga som håller mycket hög klass.

– Vi får se men troligtvis blir det en övernattning, men det klarar hon. Det är några väldigt bra hästar med i loppet som man inte skojar bort! Det är så klart att jag har en jättebra känsla nu när hon är så bra. Jag kommer med en häst som känns väldigt fin och som jag hoppas och tror ska vara väldigt bra i ordning, säger Sabine Kagebrandt.

I Elitloppet gick Joviality endast barfota fram och tanken var skoryck i en final sedan. Söndag blir det barfota runt om igen. Racerbalansen.

– Sedan blir det urryckare igen. En sak jag ska klura lite på är huvudlaget. Hon går med ett open eye, ett helstängt med hål för ögonen. Men vi kanske sätter på lapparna på sidorna så att det blir ett riktigt helstängt på söndag, Egentligen har hon haft det så hela sitt liv utom några starter då vi tyckt att hon blev lite pigg och tagit bort dem, säger tränare Kagebrandt.

Du låter uppåt?

– Det är vi. Men det är levande djur, alla vet hur det är. Det ska bli trevligt att åka till Oslo.

ANNONS
Nästa artikel