Travnet
ANNONS

Italienska stjärnan borta - kidnappad i stallet

Skribent

Publicerad kl 11.27, 07 mars 2017

av Daniel Olsson

Den italienska stjärntravaren och Derby-vinnaren Unicka har försvunnit från sitt stall. Nu misstänker man att det rör sig om en kidnappning.

Fyraåriga Love You-stoet Unicka gjorde rent hus i treåringsloppen i Italien i fjol och segrade bland annat i Derbyt och Orsi Mangelli. Hästen räknas som landets nästa stora stjärna och har hittills tjänat över 4,5 miljoner kronor.

Men nu är hästen försvunnen. Flera italienska medier, bland annat sajten vendopuledri.it, rapporterar om att Unicka blivit bortförd från sitt stall utan för Pisa. Dessutom har lovande treåringen Vampire Dany försvunnit på samma sätt.

[caption id="attachment_66856" align="alignright" width="175" caption="Erik Bondo. Foto: ALN"][/caption]

Hästen tränas av danske Erik Bondo, som gjorde den chockerande upptäckten på tisdagen då han kom till stallet.

– Då jag som vanligt skulle utfodra här på morgonen så upptäckte jag att båda hästarna var borta. Det är inga tecken på inbrott och vi har larmsystem men det verkar inte ha fungerat. Det känns mycket märkligt att få uppleva detta, säger han till danska travservice.dk.

Unicka och Vampire Dany ägs båda av Scuderia Wave. Försvinnandet är anmält till polisen som ännu inte har några spår var hästarna tagit vägen, men man misstänker att det handlar om en kidnappning.

Försvinnanden och kidnappningar av travhästar har drabbat Italien tidigare. Bland annat försvann stjärnan Dauget Rapide i en uppmärksammad händelse 2009. Hästen återfanns långt senare i livet på en strand och kunde återbördas till stallet.

UnickaVampire Dany
ANNONS
Nästa artikel