Just nu:
15.41 Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback
11.38 Eld Rask redo för norska Derby-kvalen
11.02 Gimpanzee en av sju till Yonkers Trot
10.01 Fortsatta problem – Steen Juul står över Derbyn
09.27 Uhrberg och Untersteiner i danska Derbyt
08.31 Six Pack till Frankrike – och Prix d’Amérique?
15.53 Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.
15.38 Diamanten i comeback – möter Antonio Tabac
14.26 Dubbelmiljonären går till Paw Mahony
14.06 Avstängd fyra veckor för den fula drivningen

Den italienska stjärntravaren och Derby-vinnaren Unicka har försvunnit från sitt stall. Nu misstänker man att det rör sig om en kidnappning.

Fyraåriga Love You-stoet Unicka gjorde rent hus i treåringsloppen i Italien i fjol och segrade bland annat i Derbyt och Orsi Mangelli. Hästen räknas som landets nästa stora stjärna och har hittills tjänat över 4,5 miljoner kronor.

Men nu är hästen försvunnen. Flera italienska medier, bland annat sajten vendopuledri.it, rapporterar om att Unicka blivit bortförd från sitt stall utan för Pisa. Dessutom har lovande treåringen Vampire Dany försvunnit på samma sätt.

Erik Bondo. Foto: ALN

Hästen tränas av danske Erik Bondo, som gjorde den chockerande upptäckten på tisdagen då han kom till stallet.

– Då jag som vanligt skulle utfodra här på morgonen så upptäckte jag att båda hästarna var borta. Det är inga tecken på inbrott och vi har larmsystem men det verkar inte ha fungerat. Det känns mycket märkligt att få uppleva detta, säger han till danska travservice.dk.

Unicka och Vampire Dany ägs båda av Scuderia Wave. Försvinnandet är anmält till polisen som ännu inte har några spår var hästarna tagit vägen, men man misstänker att det handlar om en kidnappning.

Försvinnanden och kidnappningar av travhästar har drabbat Italien tidigare. Bland annat försvann stjärnan Dauget Rapide i en uppmärksammad händelse 2009. Hästen återfanns långt senare i livet på en strand och kunde återbördas till stallet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
måndag 14:26, 19 augusti

Dubbelmiljonären går till Paw Mahony

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 14:06, 19 augusti

Avstängd fyra veckor för den fula drivningen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:40, 19 augusti

Championat-kollen: Untersteiner i Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:12, 19 augusti

Segersviten förlängdes – 51 raka för Trebol

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:24, 19 augusti

⏱️Twitter-svepet

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
måndag 09:24, 19 augusti

Svanstedts Plunge Blue Chip – på 1.09,0

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:57, 19 augusti

Mästarmötet i Sundsvall Open Trot

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Nilsson om Legolas-striden: ”Det är tramsigt”

Nilsson om Legolas-striden: ”Det är tramsigt”

I förra månaden blossade en namnstrid upp mellan ATG och det nya spelbolaget namngivet efter Legolas. Nu ger sig även hästens tränare Thomas Nilsson in i debatten.

I februari vållade en tvist om vem som äger rätten till namnet Legolas stor uppmärksamhet i trav-medier.

Det nya, Malta-stationerade, spelbolag med Rune Andersson i spetsen som ska starta upp under 2017 har getts namnet Legolas.bet. Något som ATG inte gillar varför man lät skydda Legolas som varumärke. Namnstriden har mynnat ut i en juridisk tvist.

Rune Andersson, mannen bakom Legolas.bet. Foto: ALN

I en intervju med sajten trottosport.se uttalar sig nu Thomas Nilsson, mannen som tränade Legolas under hästens karriär och tillsammans med ägaren Marko Anic är den person som sammanknippats mest med hästen.

– Det är ett märkligt förfarande från ATG, måste jag säga. När man säger att man har satsat miljoner på Legolas så har man ju i själva verket tjänat miljoner, säger Nilsson till trottosport.se.

Tränarlegendaren menar att Åbytravet hade hört sig för hos ATG att få mer pengar till instiftandet av loppet Legolas Minne, som kördes första gången 2015, men att man inte visade något intresse.

Thomas Nilsson tränade Legolas. Foto: ALN

– Då fanns det inget intresse från ATG alls, det blev blankt nej därifrån, säger han och fortsätter:

– Att sedan komma och säga att Legolas ligger dem varmt om hjärtat är en efterkonstruktion så det skriker om det. Det är bara för att jävlas med Rune Andersson.

Enligt Thomas Nilsson har Legolas.bet i höstas tagit kontakt med honom för att få hans åsikt om de kunde använda Legolas namn för sitt spelbolag.

– De frågade mig om jag eller Marko Anic hade något emot att de använde namnet. Jag ringde då Marko och vi var överens om att vi inte har något emot det. Vi tycker inte att vi äger namnet, det är ju Tolkien som i så fall gör det, säger Thomas Nilsson till trottosport.se och avslutar:

– Jag måste säga att jag är förvånad över att ATG håller på med det här tjafset nu. Det är lite tramsigt måste jag säga. Kanske skulle jag själv registrerat olika domäner med Legolas, men jag har aldrig försökt slå mynt av hästen som betydde så mycket för mig.

Läs även: Tvist: Namnstrid mellan ATG och Legolas.bet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Anna Mix vann i Belgien - snart mot Sverige
Nästa nyhet
Anna Mix vann i Belgien – snart mot Sverige

Anna Mix vann i Belgien – snart mot Sverige

Anna Mix dök upp i Belgien för att slipa på formen inför Critérium de Vitesse på söndag. Sedan bär det troligen av mot Sverige igen.

Vid söndagens tävlingar på Kuurne i Belgien gästades banan av en riktig stjärna – Anna Mix luftades i snabbloppet och tog en väntad seger.

Det var Jules van den Putte Jr som körde Franck Leblanc-stoet till en enkel seger på 1.17,5a över 2800 meter i ett lopp med en samlad prissumma på blygsamma 1560 euro.

Tävlar i de nordiska storloppen? Foto: ALN

Anna Mix gjorde här sin första start sedan sjundepriset i Prix de France och är anmäld till söndagens storlopp Grand Critérium de Vitesse i Cagnes-sur-Mer.

Anna Mix är efter att ha fått lämna Prix d’Amérique efter startvägran, tills vidare avstängd från att starta i voltstarts-lopp i Frankrike. Efter söndagens lopp bär det därmed av mot Sverige och regi Sofia Aronsson igen, skriver travronden.se.

Olympiatravet är sannolikt det första stora målet för fransyskan i Norden. I fjol slutade hon trea i finalen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Delicious inte anmäld till Critérium de Vitesse
Nästa nyhet
Delicious inte anmäld till Critérium de Vitesse

Delicious inte anmäld till Critérium de Vitesse

På söndag är det storloppsdags i Frankrike igen då Grand Critérium de Vitesse ska avgöras. Men någon Delicious finns inte med i anmälningslistan.

Vintermeetinget på Vincennes är avslutat, men redan på söndag avgörs en av vårens höjdpunkter i Frankrike – Grand Critérium de Vitesse på Rivieran-banan i Cagnes-sur-Mer.

Comeback dröjer för Delicious. Foto: ALN

Ett sprinterlopp med 90 000 euro till vinnaren som ofta brukar kunna presentera ett tidigt namn inför Elitloppet.

Tränaren Daniel Redén har tidigare menat att loppet hade kunna komma ifråga för en comeback för Delicious, men när anmälningarna gick ut under måndagen finns superstoet inte med.

Det gör dock två andra Redén-träningar: Lionel och Call Me Keeper. Andra svenskhästar som finns med bland de 25 preliminärt anmälda är Oasis Bi (tvåa i fjol) Treasure Kronos, Rocky Winner, Rod Stewart, Super Ariel och Galactica.

Oasis Bi var tvåa i fjol. Foto: ALN

De två senaste åren (samt 2013) har Timoko vunnit Critérium de Vitesse, som blivit lite av hästens favorit-race och han aviserar såklart även en start i år.

Andra namnkunniga hästar som finns anmälda och kan se fram mot en plats om man så önskar, är Un Mec d’Héripré, Up And Quick, Voltigeur de Myrt och Timone Ek. Startlistan blir definitiv på torsdag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Guarato, Nivard och Bazire bäst i vintermeetinget
Nästa nyhet
Guarato, Nivard och Bazire bäst i vintermeetinget

Guarato, Nivard och Bazire bäst i vintermeetinget

Jean-Michel Bazire blev mest vinnande kusk och Sébastien Guarato den framgångsrikaste tränaren vid Vincennes vintermeeting. Även Björn Goop fick en topp tio-placering.

Vintermeetinget på Vincennes, som påbörjades den 2 november, avslutades i och med lördagens tävlingar och kan nu summeras i siffror.

Vinterns mest framgångsrika tränare i Paris blev Sébastien Guarato som ju som bekant har Bold Eagle innanför stall-dörrarna.

Guarato tog en överlägsen ”seger” i tränarligan med mer än 3,1 miljoner euro. Vilket betyder att även om man räknar bort Bold Eagles intjänade pengar, hade han ändå varit före tvåan Jean-Michel Bazire vars stall travade in 1,95 miljoner euro.

Bazire vann flest lopp - i sulky. Foto: ALN

Bazire å andra sidan blev den mest vinnande kusken under vinter-meetinget. 68 segrar på 355 starter var resultatet.

Franck Nivard blev tvåa i kuskligan, men sett under vintermeetinget som helhet vann han flest lopp – det då han även hade 13 segrar i sadeln.

Björn Goop 9:a i kuskligan. Foto: ALN

Sett till pengar blev Nivard även främst – 4,36 miljoner euro blev det om man addera både sulky- och sadellopp.

Björn Goop hade stora framgångar i Paris. Som kusk vann han 15 segrar och som tränare blev det 389 850 euro intravat (9 segrar). Det placerar honom på 9:e plats i kuskligan och 18:e plats i tränarligan. Daniel Redén toppade svenskligan med 564 350 euro till stallet.

Bold Eagle - kung såklart. Foto: ALN

Vintermeetingets vinstrikaste häst blev, inte helt oväntat, Bold Eagle som travade in 948 000 euro och då inkluderas inte de 300 000 euro som man fick som bonus genom ”triple couronne”-segern.

Bold Eagles far Ready Cash bärgade hingst-titeln i överlägsen stil. Över 3,1 miljoner euro fixade hans avkommor, vilket var med god marginal ned till tvåan Love You med drygt 1,5 miljoner.

Källor: sulkysport.se och travservice.dk

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dopningsdomen: Souloy får mer tid på sig

Travtips

Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback

Travtips
tisdag 15.41, 20 augusti
Solvalla tävlar vidare med tisdagstrav och i kväll får vi se flera fina hästar komma till start. Spelmässigt var det kämpigt at hitta vettiga objekt till lite roligare odds men vi gör ett försök med fyra spel. Tre vinnarlir samt ett platslir. Mest spänd är...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.53, 19 augusti

Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 18 augusti

Tips Tingsryd 18 augusti: Det blir åka av för Dragster

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.55, 16 augusti

Tips Örebro 17 augusti: En riktigt het vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.54, 16 augusti

Tips Örebro 16 augusti: Smokey Herman spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 15 augusti

Tips Bergsåker 15 augusti: Laxfaks i comeback!

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 13:07, 16 augusti 2019

Publiken har övergivit våra storbanor

VÄDERSTAD: Det blev en tur till Väderstad på fredagsmorgonen. Snart på väg hem igen. Publiksiffror Storbanorna har allvarliga problem med att locka publik till sina större travarrangemang. Åby kom upp till 4 000 personer under sitt ”Åby Stora Pris”. Den sä...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson