Just nu:
13.05 Eskilstuna 29 november: Berghs hästar de avslutande dragen
18.54 Femstjärnig Very Kronos
16.14 Vincennes: Hooker Berry hann fram i sista steget
15.21 Skattemyndigheten bör nog blidkas
21.29 Aetos Kronos på linjen
14.50 Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!
14.45 Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!
14.35 From the Mine på bättringsvägen
10.15 Spel på minderåriga förbjuds – skapar problem för travet
10.12 Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar

Ett förstapris på knappt fem miljoner kronor väntar i lördagens International Trot på Yonkers i USA. Sverige representeras i VM-loppet av Pastore Bob och Cruzado dela Noche.

Efter att ha legat i träda i tjugo år väcktes VM-loppet till liv igen 2015 och på lördag är det åter dags att kora årets vinnare på New York-banan Yonkers Raceway. Vinnaren berikas med en halv miljon dollar.

Vilken nation som hästarna representerar avgörs av ägarnas nationalitet. För svensk flagg tävlar Pastore Bob som ska köras av sin tränare Johan Untersteiner. Femåringen som varit ett flitigt bi i de storloppen i år har bland annat vunnit Finlandia Ajo och gör här sitt första USA-besök. På plats i USA sedan en tid har redan Sveriges andra häst Cruzado dela Noche varit. Hästen återfinns ”over there” numera i regi Marcus Melander.

Svensktränade är såväl Ringostarr Treb och Lionel men de tävlar för Italien respektive Norge. För Ringostarr Treb blir det här hästens andra start sedan den stora triumfen i Elitloppet i våras. För ägaren Göran Antonsen väntar ett nytt äventyr bakom Lionel – han kör den tuffe fuxen själv. Född i Sverige, men numera hemmahörande i Italien är Arazi Boko som ska köras av succétränaren Alessandro Gocciadoro.

Hemmafärgerna försvaras av superstoet Ariana G. – som ju tränas av Jimmy Takter. Kanada får två hästar med i fältet sedan tidigare klare Dreammoko fått dra sig ur på grund av sjukdom. Tim Tetrick kör Will Take Charge medan Scott Zeron som vanligt styr Marion Marauder. Den senare är dessutom den ende som har tidigare erfarenhet av VM-loppet – i fjol var han tvåa.

Tävlar för den franska trikoloren gör Up And Quick. Tioåringen som vann Prix d’Amérique 2015 och i år bland annat deltagit i Elitloppet hoppas få kröna sin karriär med en ny storloppsseger. Han får i sulkyn Yonkers ledande kusk Jason Bartlett. Fältet kompletteras med det danska bidraget Slide So Easy som ska köras av sin tränare Flemming Jensen.

International Trot körs över distansen en och en fjärdedels mile, eller 2011 meter, över Yonkers Raceways 800-meters-bana. Löpningsrekordet, tillika gällande världsrekordet, på 1.10,7a innehas av Twister Bi som vann loppet i fjol. VM-loppet beräknas att köras klockan 21.40, svensk tid. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

2011 auto

1 Marion Marauder – Scott Zeron (Kanada)
2 Up And Quick – Jason Bartlett (Frankrike)
3 Ariana G. – Yannick Gingras (USA)
4 Ringostarr Treb – Wilhelm Paal (Italien)
5 Pastore Bob – Johan Untersteiner (Sverige)
6 Cruzado dela Noche – Brian Sears (Sverige)
7 Will Take Charge – Tim Tetrick (Kanada)
8 Arazi Boko – Alessandro Gocciadoro (Italien)
9 Lionel – Göran Antonsen (Norge)
10 Slide So Easy – Flemming Jensen (Danmark)

Senaste vinnarna:

2017: Twister Bi – Christoffer Eriksson
2016: Resolve – Åke Svanstedt
2015: Papagayo E. – Ulf Ohlsson
1995: His Majesty – Stefan Melander
1993: Giant Force – John Patterson J:r

Läs även: Dreammoko ej i VM – Will Take Charge ersätter
Läs även: Kvalloppet fixat för Ringostarr Treb – nu mot USA
Läs även: Blogg: Ideal du Gazeau och de tre VM-segrarna

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 18:54, 28 november

Femstjärnig Very Kronos

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 16:14, 28 november

Vincennes: Hooker Berry hann fram i sista steget

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 21:29, 27 november

Aetos Kronos på linjen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:35, 27 november

From the Mine på bättringsvägen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 10:15, 27 november

Spel på minderåriga förbjuds – skapar problem för travet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:25, 27 november

Straffet för Lugauer står fast

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:40, 27 november

Lätt för Urlo dei Venti i comeback

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Solvalla: Perfect Spirit bara fortsätter att övertyga

Solvalla: Perfect Spirit bara fortsätter att övertyga

Perfect Spirit övertygar fortsatt i regi Daniel Redén. På Solvalla vann han på nytt duellen mot Zack’s Zoomer och tar nu sikte mot Breeders Crown.

En avdelning av Solvallaserien för fyraåringarna var en av flera godbitar vid huvudstadsbanans sport på tisdagskvällen. Återigen möttes de båda toppjänkarna Perfect Spirit och Zack’s Zoomer och det var den sistnämnde som vann den första ronden.

Zack’s Zoomer, körd av Per Lennartsson, fick överta täten efter 500 meter (på 09,6) från Snowstorm Hanover och kunde lugna ned farten till 13,7 vid kilometern. Örjan Kihlström hade placerat Perfect Spirit som andra häst i andraspår men när Spickleback Face i dödens galopperade 300 meter kvar, blev det raka spåret fram. I en snabb avslutning plockade Daniel Redén-hästen ned sin ledande trätobroder tämligen så säkert till slut.

– Han gör det alltid jäkligt bra, det blev ett snällt lopp i dag och jag tänkte att det kanske gått lite för sakta men han har en jäkla löpskalle. Det bara blixtrar till när man begär lite av honom, sa Daniel Redén i Vinnare V64.

Segertiden stannade vid 1.12,2a/2140 meter och förstapriset var 100 000 kronor. Perfect Spirit som vann Hambletonian i fjol, har i år lagt både Kungapokalen och Sprintermästaren till segersamlingen och sätter nu fokus mot uttagningarna till Breeders Crown.

*Ett Breeders Crown-lopp (175 000 kr) för tvååringarna kördes också under kvällen. Torbjörn Jansson satt här bakom en väldigt fin vinnare i Sten O Jansson-tränade Belker. Scarlet Knight-sonen tog hand om dödens, men pressade till spets i en rejäl tempoväxling 600 meter kvar och vann sedan i mycket fin stil på 1.15,8a full distans.

*Svante Båths vasse Global Welcome var stor favorit i Kriterium Consolation (100 000 kr) och för Erik Adielsson blev det också en mycket enkel viktoria. Treåringen kördes till och fick överta taktpinnen efter ett drygt halvvarv och när farten skärptes över sista bortre förmådde ingen hänga på. 1.14,2a på 2640 meter var vinnartiden.

*Mycket stor favorit i Solvallas Fyraåringsserie för ston (70 000 kr) var Run Chica Run som gjorde första starten sedan segern i Derbystoet, men hon försvann tyvärr i en galopp en bit efter start. Segern i stället till Frode Hamres läckra Normandie Royal som avslutade vasst i händerna på Ulf Ohlsson. Loppet kördes i tufft tempo och norskan kunde vänta till 300 kvar innan attacken sattes in – mycket lätt seger på 1.11,0a över 1640 blev resultatet.

*Ulf Ohlsson agerade även skrällkusk i Oaks Consolation (100 000 kr). Bakom Petri Salmelas Feather Sisu som spelad till 65 gånger pengarna här fick ta sin karriärs första seger. Stoet efter Even Better Odds inledde i femte invändigt men kunde lirka sig loss inför den sista kurvan och störtdyka i fjärde spår över upploppet. Seger blev till slut väldigt enkel på 1.13,0a/2140. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Onsdag: V86-tips till Solvalla/Jägersro
Nästa nyhet
Onsdag: V86-tips till Solvalla/Jägersro

Onsdag: V86-tips till Solvalla/Jägersro

V86 Solvalla/Jägersro 10 oktober

Omgången: Det finns en hel del spikförslag att välja bland, och visst är det troligt att någon av de stora favoriterna vinner – men jag har valt två (tänkta) spetsspikar som inte är favoriter och försöker verkligen ge omgången chansen!   

V86-1

A: 2 B: 7-5-1-6-8-3 C: 4

Spetsstrid: Othello Victory öppnade 07,5 första 500 metrarna till ledningen då han höll upp innerspåret enkelt till ledningen. Det blir helstängt huvudlag nu som den starten och jag tror på spets. De är blixtsnabba utanför, Mr Pellegrino, Olympic Kronos och Rajah Press i första hand men de ska ta hel längd vilket jag inte tror de lyckas med.

Loppanalys:

Ett supersprintlopp över 1140 och givetvis blir starten extra viktig. Jag tror att 2 Othello Victory har bra chans att ta sig till ledningen då Peter Untersteiner nu ska sätta på ett helstängt huvudlag. Det gick hästen med på Jägersro i somras och höll upp ledningen i snabb inledning, men gav upp lite enkelt kan man tycka. Det var bra hästar med den gången, och mot dessa samt över 1140 meter måste han bli väldigt svårfångad. Han skulle varit med i voltstart på Färjestad i V75, men blev utkörd och han fick gå kvallopp – men med bilstart är han inte svår. Det är ett ”äckligt” lopp och jag nöjde mig med att spela utgång.

7 Tycoon Conway Hall är en topphäst i ljusa stunder, men han har inte visat form på en tid och senast var han inget extra där Justice Ås vann. Han har fått träningsperiod efter det, men är svårbedömd för mig – och för Juul och då han är favorit till 27% av spelet när dessa rader skrivs ner så väljer jag att gå emot.

Konstigt mycket spel är det på blöta 8 Comanche Moon som aldrig springer till mål och han gav upp utan minsta strid senast med. Han ville verkligen inte gå förbi en stum Toddler från ledarryggen före det, och är överspelad från spår 8.

Bättre chans har då 5 Olympic Kronos som har viss spetschans om han trycks av för fullt.

V86-2

A: 9-3-1-5 B: 4-2-11 C: 8-6-7-10

Spetsstrid: Must Have höll upp till ledningen senast hon hade spår 1 och kusken gör allvarligt försök. De är inte så jättesnabbt på framspår, och jag ser henne som ganska klar spetsfavorit. Tro Lo Lo är ganska snabb, men det är Pastell Tilly som främst skulle kunna hota om hon skickas för fullt.

Loppanalys:
9 Stoneisle Ocean är mycket klar favorit spelad till dryga 50% av insatserna, och hon har varit mycket bra. Tog två raka segrar hemma i Finland, och visade att hon kan det mesta då hon vann från ledningen och sedan från dödens. Båda gångerna helt utan att vara hotad. Man spände bågen senast och hon mötte stoeliten och flöde med fint bakom Shadow Gar och In Toto Sund och knallade nedåt 10 sista 700 metrarna. Helt annat motstånd nu, men ändå bakspår och jag testar att gardera Haapio som det kan bli fel för. 

Två heta motbuden står med perfekta startspår och kanske låser dessa loppet där framme? 1 Must Have blir inte enkel att plocka ner om hon skulle lyckas hålla upp ledningen från sitt innerspår. Hon var mycket bra vid V86-segern från spår 11 då jag hade 11 sista 700 på henne i spåren. Nu har hon varit ifrån lite och stått över jobb, men det verkar ändå vettigt med henne och kusken försöker köra från ledningen.

3 Linda’s Girl är en tanks då hon har sina bästa dagar, och hon är bättre än raden. Senast klarade hon inte av voltstart, men med bilen brukar det gå bättre. Hon imponerade vid de tre raka segrarna i somras, och visade att hon tuggar ner de flesta även från dödens,. Hon gillar inte att springa i ryggar, så kusken lär syna dödens eller till och med försöka köra till ledningen i andravågen om Must Have blir över. Det har varit vanlig vagn två senaste loppen, men nu åter jänkarvagn vilket jag tycker är stort plus!

Jag betalar även för 5 Dealwithakiss som kan spurta ner dessa med lite klaff. Hon har mött bra hästar, och gick fullt okej senast där Swish Lane vann och minns hur urtapper hon var i tredjespår hela loppet för tre starter sedan på 11,9!

V86-3
A: 2-7-5-1 B: 4-9 C: 3-12-6-11-10-8

Spetsstriden. Powderfinger har bra chans att komma till ledningen för hästen är snabb, och med racergrejer lär han inte bli långsammare. Jag tror inte att favoriten Nolimitjimmit tar sig förbi.

Loppanalys: 5 Nolimitjimmit har imponerat i två raka segrar och fuxen har utvecklats markant senaste starterna för Lugauer. Först pinade han snabbt till ledningen på V75 och klev undan enkelt, och även om det var lågklassigt lopp för att vara V75 (extra omgång) så var intrycket att han är bra för klassen. Det kostade 11,7 första varvet senast då han kördes till tät 1000 kvar – men ändå bara stack han undan överlägset. Nu är det 2640 meter, risk för svar om han testar mot spets och han möter bättre hästar. Lugauer säger att hästen gått med rycktussar två senaste loppen, som han inte behövt använda. Garderas ändå som storfavorit.

Det är smått galna plus på 2 Powderfinger som jag inte direkt tagit till mig. Men det kliar i fingrarna då det blir första barfota och första jänkarvagn – lägg till lopp i kroppen efter lång vila och spets så förstår man draget det kommer bli! Hästen gick helt okej på open stretch senast där Kindy Cane vann i första starten sedan februari och detta är loppets drag.

Intressant känns även 7 Peakster som Ingves körde galopp med senast men hästen visade toppform vid vass upphämtning som fyra. Nu hoppar Björn Goop upp själv i vagnen och han tror distansen passar bra.

Jag kan nämna att 1 The Muffin Man kanske kommer få på sig jänkarvagn för första gången och smygläget passar då det kan bli ledarryggen, samt att 9 Rodick Broline är kapabel i grunden, men han har inte visat toppform.

V86-4

A: 3 B: 8-6-5-11-9-4-7 C: 12-10-2-1

Spetsstrid: One For You är ruskigt startsnabb, det är riktigt fränt driv första biten och att han ska missa ledningen ser jag inte som troligt.

Loppanalys: Här kommer mitt bästa speldrag i omgången och jag chansspikar 3 One For You! Han är ruskigt startsnabb och följde bilen näst senast till ledningen och stack undan enkelt. Han springer och ruskar en del på skallen, men jag tror att ledningen är klar fördel och dit ska han komma så snabb som han var. Senast kopplade han grepp men fick ge sig, och gick då med bakskor – nu blir det barfota som vid segern. Finnarna brukar vara mycket bättre än de visat i arkivet då de kommer över och jag tror det är bra laddat för detta lopp. Spåret är perfekt, och från ledningen kan han rinna undan. Loppet är jämnt och det kostar att känna sig trygg och då är det kul att chansspika draget!

8 Maximus M.M. är en bättre häst, men han har spår 8 aber 1640 meter och det är ingen vinstlott direkt. Det blir en det nyheter då man ska plocka av alla skorna – och det blir bike som inte var senast.

5 Macelleria har gjort två bra lopp hos Stig H och kan vara vinnaren. Gick i dödens på slutvarvet senast och gav aldrig up och verkar ganska oöm.

Betrodd är 11 Charlock Viking som kommer med fyra raka och obesegrad under 2018, och slog V75-vinnaren Waikiki Silvio senast men det var från ledningen. Värre uppgift nu.

V86-5

A: 2 B: 3-6-1-4-5-7 C: 9-10-8

Spetsstrid: Twin Peaks ska köras i ryggar och jag tror inte att Ecce vill offra hästen för någon ledning. Absolut Gehör var snabb i våras och nu verkar det påställt för spets. Foxy Brown är snabbast av de andra och kommer säkert utmana.

Loppanalys: I mina ögon är det märkligt att 3 Stonewashd Diamant blivit så klar favorit. Visst, hon var bra vid segern då hon via underkant 10 sista 700 kunde spurta till seger – men faktiskt blev det ganska billigt då det var Carisma Sisu som var närmast slagen och hon vinner inte gärna lopp. Hon hängde med okej i bra gäng i Berlin senast, men är långsam från start och kan till och med bli hängande här från spår 3.

Jag spikar stallkamraten 2 Absolut Gehör som är min klara spetsfavorit när det nu blivit dags fr att sätta på helstängt huvudlag. Hon var snabb ut i våras och ska pipa till ledningen och sedan tror jag inte Peter Ingves släpper någon över bron! Det blir första med helstängt i denna regi och hon har haft mängder med dåliga startspår under senaste månaderna. Vad sägs om spåren de senaste nio starterna i Sverige; 11,12,7,10,13,13, 4 på tillägg, 14 och 6 på tillägg! Spets och slut nu, tack och hon har segrat 2/2 från ledningen i Sverige!

6 Foxy Brown är största spetshotet och hon kan överraska om hon tar sig förbi, och 1 Twin Peaks kan få ledarryggen. Dessa ska med vid gardering.

V86-6:

 A: 11 B: 2-12-8-9 C: 7-4-1-3-5

Spetsstrid: Vincent Chase borde kunna glida till ledningen, var ganska snabb då han spetsade i volt med spår 3 i juni. Iller Tooma är snabb men bör inte bråka.

Loppanalys: Omgångens största favorit heter 11 Esprit Sisu och han har jättechans att bara vara bäst. Han ser ut att vara allt mer stabil hos Båth och har från att varit hopplöst osäker nu endast galopperat vid 2/13 senaste starterna. Han var överlägsen på V75 näst senast, och tredjeplatserna före och efter har varit mersmakande. Först var det ett kval till Derbyt, och senast gick han under 10 sista 600 i spåren i V75-final där topphästarna Laskari och Ural gjorde upp. Här kan Adielsson köra med större marginaler och ändå ha bra chans, men som dryg 70%-are med galoppfylld historik vill jag inte spika. Det rensar något oerhört bland lapparna om favoriten galopperar så jag nöjer mig med utgång och ger omgången rejäl chans!

2 Vincent Chase är lite intressant då det bör bli ledningen och han tog sin enda seger från just spets. Han tröttande efter tufft upplägg över 2640 meter i onsdags, men nu är uppgiften bättre.

12 Rigel Face är mycket kapabel då det mycket väl kan vara bästa hästen, men han har inte alls fått till det i år och nu inte startat sedan juni. Minns hur han drog musten i en så bra häst som Platon Face över lång distans fyra hösten så springa fort och länge kan han.

Streck för 8 So Gå Ikaros som vann två lopp förra hösten och trivs då det blir kallare i luften, samt för 9 Dennis de Castella som var bra vid segern, men har varit struken för hosta efter det.

V86-7:

 A: 14 B: 12-4-10-11-13 C: 7-6-5-8-2-9-3-1

Spetsstrid: Uncle di Poggio har travat alla fem försök med framspår i voltstart och varit bra ut. Ingen av dessa lär svara då Björn kommer farande.

Loppanalys: Kanske är 14 Bandit Brick bara för bra då det är en topphäst som vunnit 30 av 36 starter! Senast blev det galopp, men Juul tog på sig det då han överforcerade hästen för att komma före en konkurrent. Han är mycket stark och tuff, men Steen Juul från bakspår på tillägg är jobbigt att lita helt på, och det kan bli så att han måste göra allt jobb själv – och kan hamna på mellanhand. Normalt sett fixar han det, och jag spikar på DD, men testar att gardera på V86.

12 Toddler har utvecklats mycket och är en bra lördagshäst. Han kryes till ledningen då han vann försöket hemma på Jägersro, och han höll bra efter tuff inledning i finalen senast. Voltstart är lite ovisst, men trampar han rätt från springspår kan det bära av mot ledningen efter 500 meter kanske? Dock kan det också bli vingel…

4 Uncle di Poggio gick bra efter galoppen senast och han får Björn Goop i vagnen nu vilket är rätt. Han var mycket bra tvåa för honom näst senast bakom Mack Dragan och det kan mycket väl bli tidig ledning här.

V86-8:

 A: 12-2 B: 4-1-3-7-6-11 C: 9-10-8

Spetsstrid: Efter strykningen Thelma de Glatigne är det klar favorit på Auto Relight till ledningen.

Loppanalys: 1 Djorkaeff Sisu är favorit i avslutningen, men trots att han har toppform så är han illa ute. Han kan knappast hålla upp ledningen och är osäker vid sidledsförflyttningar. Det var sparat vid galoppen senast och han var överlägsen över upploppet före det, men nu anar jag strul.

2 Auto Relight kliver nog förbi på spelet, och han har bäst segerchans i loppet då jag är ganska säker på att han kan ta sig till ledningen. Tog sin enda vinst från ledningen för tre starter sedan, och har visat fortsatt form efter det.

Tipset ger jag till mer spelvärda 12 Leader Brodde som var smällfin vid spetssegern senast då han hade gott om luft under vingarna. Han har suttit fast mycket före det och det kanske var proppen ur senast?

Singelstrecken:

3One For You (V86-4) är mycket startsnabb finsk gäst som jag tror är laddad för detta lopp då man åker till Solvalla! Nu blir det barfota och det är en mycket spelintressant spetsspik i annars dyrt lopp!

2 Absolut Gehör
(V86-5) tycker jag borde vara favorit, men hon är bortvald av Peter Untersteiner. Det ska vara bra spetschans då det åker på helstängt huvudlag och jag spikar!

V86-förslaget är på 3744 kronor.
2/ 7-5-1-6-8-3-4 (2-7)
9-3-1-5 (4-2)
2-7-5-1-4-9 (3-12)
3 One For You (8-6)
2 Absolut Gehör (3-6)
11/ 2-12-8-9 (7-4)
14-12-4-10-11-13 (7-6)
12-2-4-1-3-7-6-11 (9-10)

1x4x6x1x1x5x6x8 = 1440 kr
8x4x6x1x1x1x6x8 = 2304 kr

DD-förslaget på 1000 kronor:

14 – 2,12 x 500 kr

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Flera svenskar i Grosser Preis von Deutschland
Nästa nyhet
Flera svenskar i Grosser Preis von Deutschland

Flera svenskar i Grosser Preis von Deutschland

De sju senaste åren har en svensktränade häst gått vin-nande ur striden i Grosser Preis von Deutschland. I år tar fem chansen när loppet på söndag körs i Hamburg.

75 000 euro är förstapriset i Grosser Preis von Deutschland för fyraåringarna. Det är den här söndagen som årets lopp körs på Bahrenfeld i Hamburg. Tävlingsdagen kryddas dess-utom med Grand Slam 75-tävlingar.

Loppet har varit sällsynt framgångsrikt för de svensktränade hästarna, som vunnit de sju senaste åren. I fjol med Diamanten som segrare. De svenska tränarna sänder i år fem bidrag, startlistan kan ses nedan. Favoritskapet ligger dock kanske hos Frode Hamres norskamerikan Giveitgasandgo – som dock får en svensk kusk i sulkyn. Kevin Oscarsson får förnyat förtroende.

Här är startlistan:

2200 auto

1 Classic Connection – Jean-Pierre Dubois
2 Tsunami Diamant – Robin Bakker
3 American Cheque – Wilhelm Paal
4 Hesiod – Ulf Ohlsson
5 Mac Smiley – Christian Lindhardt
6 Enterprise – Carl Johan Jepson
7 Baxter Hill – Josef Franzl
8 Prosperous – Marcus Lindgren
9 Vaduz Wise As – Rick Ebbinge
10 Giveitgasandgo – Kevin Oscarsson
11 Flying Fortuna – Christoffer Eriksson
12 Heart of Steel – Peter Untersteiner
13 Mc Arthur – Micael Nimczyk

Senaste vinnarna:

2017: Diamanten – Kim Eriksson
2016: Cruazdo dela Noche – Per Linderoth
2015: Exodus Hanover – Kenneth Haugstad
2014: Riff Kronos – Veijo Heiskanen
2013: Dreams Take Time – Johnny Takter

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Grand Prix de l'UET: Who's Who debuterar i Paris
Nästa nyhet
Grand Prix de l’UET: Who’s Who debuterar i Paris

Grand Prix de l’UET: Who’s Who debuterar i Paris

Who’s Who är fanbärare för det svenska laget när Grand Prix de l’UET avgörs på Vincennes den här fredagen. Kvällens innehåller också spännande race för tre- och femåringarna.

Pasi Aikios fyraårige kanon Who’s Who hade inga problem att följa upp segern i Svenskt Travderby med en ny seger också i uttagningen till Grand Prix de l’UET, eller Europa-derbyt. På fredag kväll körs finalen över Vincennes kolstybb. 200 000 euro tillfaller vinnaren, förutom Who’s Who är ytterligare fem hästar tränade i Sverige.

Björn Goop har en duo och kör själv Chianti, den andra försökvinnaren från Solvalla. Eric Raffin får förtroendet bakom Mellby Free. Debut på Vincennes gör Mikael J Andersson som kuskar Pär Hedberg-tränade Dream Night Palema. Jorma Kontio kör förstås Villiam, medan svensksextetten kompletteras med Short in Cash som får Christoffer Eriksson i sulkyn. Den stora utma-naren till Who’s Who, på förhand i alla fall, är högkapable fransmannen Earl Simon som tränas av Jarmo Niskanen.

Under kvällens ska avgöras även Europeiskt treårings-championat och dito lopp för femåringarna, båda har 45 000 euro i förstapriser. I treåringsloppet sitter Björn Goop åter upp bakom Sébastien Guaratos monstertalang Face Time Bourbon som ska tampas med bland andra Tomas Malmqvists Holy Water samt ettan och tvåan från det norska Kriteriet, Stoletheshow och Catherine’s Chevy.

Femåringschampionatet ser Björn Goops Super Nice i startlistan, Örjan Kihlström kör Moni Viking och mot sig får de bland andra österrikiske Elitlopps-hästen Orlando Jet och duktiga fransmännen Dijon och Django Riff (Foton: ALN).

Här är startlistorna:

Grand Prix de l’UET, 2100 auto

1 Dream Night Palema – Mikael J Andersson
2 Chianti – Björn Goop
3 Broadwell – Robin Bakker
4 Earl Simon – Franck Nivard
5 Who’s Who – Örjan Kihlström
6 Eridan – David Thomain
7 Esmondo – Jérôme Chavatte
8 Villiam – Jorma Kontio
9 Hooter Usa – Alexandre Abrivard
10 Mellby Free – Eric Raffin
11 Easy des Racques – Jean-Philippe Monclin
12 Short in Cash – Christoffer Eriksson

EM för treåringar, 2100 auto

1 Avalon Mists – Robin Bakker
2 Fly With Us – Eric Raffin
3 Mister F Daag – Alexandre Abrivard
4 Holy Water – Christoffer Eriksson
5 Follow You – Matthieu Abrivard
6 Catherine’s Chevy – Eirik Höitomt
7 Face Time Bourbon – Björn Goop
8 Zidane Grif – Franck Nivard
9 Stoletheshow – Erlend Rennesvik
10 Fric du Chêne – Gabriele Gelormini
11 Fabriz du Gite – Franck Ouvrie
12 Flocki d’Aurcy – Yoann Lebourgeois
13 Fortaleza – William Bigeon
14 Fifty Kalouma – Thierry Duvaldestin
15 Fighter Smart – Mathieu Mottier

EM för femåringar, 2100 auto

1 Orlando Jet – Rudolf Haller
2 Dijon – Romain Derieux
3 Moni Viking – Örjan Kihlström
4 Dragon des Racques – Alexandre Abrivard
5 Wotan Casei – Gerhard Mayr
6 Unicorno Slm – Jean-Philippe Monclin
7 Django Riff – Yoann Lebourgeois
8 Super Nice – Björn Goop
9 Doberman – Franck Nivard
10 Daska de l’Océan – Karl Champenois

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
ATG stoppar Multijackpoten: "Målet är redan nått"

Travtips

Eskilstuna 29 november: Berghs hästar de avslutande dragen

Travtips
söndag 13.05, 29 november
Första adventsljuset tänds tillsammans med söndagssport från Eskilstuna som serverar en blandad kompott, men med ett par relativt öppna lopp. Min bästa vinnare är Robert Berghs Lovely O.O. som såg strålande ut senast och ska ha en bra chans igen. Kvällens ...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 14.50, 27 november

Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.45, 27 november

Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 10.12, 27 november

Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 26 november

Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.11, 26 november

Lunch-draget Jägersro: Full fart med High Speed

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 15:21, 28 november 2020

Skattemyndigheten bör nog blidkas

STRÄNGNÄS: Ett litet lätt snöfall på morgonen har nått oss denna lördag. Vi avvaktar några dagar om hästarna skall vinterskos. Prognoserna talar om lite mildare väder till nästa vecka. Prispengar 2021 Skattemyndigheterna har börjat att dra åt tumskruvarna ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson