Åke Lindblom beger sig mot Åby med en häst på lördag. Det är i och för sig inte vilken häst som helst. Sauveur är favoriten i Lyon Grand Prix.

Tvåa i Olympiatravet. Tvåa i Harper Hanovers. Tvåa i Norrbottens Stora Pris. Och seger i Ulf Thoresens Minne. Det är den imponerade resultatraden för Sauveur i hästens senaste starter.

Sauveur har växt in i eliten på allvar. Foto: ALN

På sex starter i år har den urstarke sexåringen tjänat närmare två miljoner kronor. Men betydligt mer finns inom räckhåll för Echo-sonen från Örebro. Närmast väntar Lyon Grand Prix under Åby Stora Pris-dagen.

– Allt ser bra ut, det finns inga moln på himlen. Han har tränat på som vanligt sedan senast. Hästen har varit fantastiskt bra i år och tjänat mycket pengar, säger tränaren Åke Lindblom till travnet.se.

Det har gått en månad sedan senaste starten, och det är det upplägg som du brukar använda dig av?

– Ja, det har funkat bra för honom att göra så. Det är väl bara att titta på resultatraden, så ser man…

I de två senaste starterna har Sauveur gått på medeldistans med den äran, men det är ändå de långa distanserna som hästen är mest beryktad över.

Åke Lindblom jagar nytt guld med Sauveur. Foto: ALN

– Han är ju enormt stark, hästen har ju gått 12-tider på 3140 meter och kan ändå leverera speeder till slut i sådana lopp. Han är grym, säger Åke och tillägger:

– Lång distans är fortfarande hans bästa gren, men det är en topphäst det här och jag tror nog han kan utvecklas att tävla även på kort distans framöver.

Fanns det någon tanke att Sauveur skulle vara med i Åby Stora Pris i stället?

– Nej, det har aldrig varit aktuellt.

Sauveur var tredjehands-favorit i Derbyt för två år sen. Men galopperade. Foto: ALN

Det är alltså Lyons Grand Prix med en halv miljon kronor till segraren som är lördagens uppgift. Ett lopp för stayereliten som avrundar V75-spelet. Sauveur drog återigen en nitlott när spåren skulle fördelas.

– Det är ett tufft lopp men också ett motstånd som man kan förvänta sig. Det är landets bästa stayers som är med. Åttondespår är aldrig kul, men det är ju de lägena han brukar få. Det är inget att göra något åt och det är bara att hoppas vi kommer ned i en bra position.

Köra framåt direkt eller kliva ned och hoppas på tempo – har man någon taktisk tanke på förhand?

– Det är något man får se när bilen släpper. Det är ju ganska oberäkneligt med travlopp. Men Sauveur gör alltid fina lopp oavsett var han hamnar och visst ska det vara en bra chans.

Nu undrar man såklart hur tankarna går kring framtiden för Sauveur?

Sauveur (Frälsaren, på franska) har planer för vintern. Foto: ALN

– Vi har väl några lopp kvar i Sverige i år, men annars finns det ju fina lopp i Frankrike för honom framöver.

Hur fina lopp tänker du då?

– Det beror lite på hur han går framöver också. Han har ju för lite pengar på sig för att kunna gå ut i Prix d’Amérique, men det finns ju ”B-loppen” som man kan vara med i och så är det ju många bra lopp efteråt i Frankrike också.

Men det finns alltså en tanke på att matcha mot de största loppen i Frankrike i vinter?

– Ja, det gör det, avslutar Åke Lindblom.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
BBS Sugarlight tvingas avstå Åby Stora Pris

BBS Sugarlight tvingas avstå Åby Stora Pris

Lördagens Åby Stora Pris blir en häst fattigare. B.B.S. Sugarlight är inte helt kurant och kan inte delta.

En trist strykning har drabbat lördagens stora begivenhet Åby Stora Pris. Det är det norska hoppet B.B.S. Sugarlight som tvingas stanna hemma. Hästen ströks på fredagen på grund av en infektion.

– Det är inget allvarligt men jag vill inte starta med en häst som inte är hundra procent i ordning. Han hade lite slem i halsen i dag (fredag) och är satt på en antibiotika-kur så han kommer inte till start på ett par tre veckor, säger tränaren Fredrik Solberg till rikstoto.no.

Därmed kommer Åby Stora Pris båda heat att köra med bara sju hästar bakom bilen.

Läs även: Heaten är lottade: Så här avgörs Åby Stora Pris

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt som en plätt i Örebro för Uncle Lasse
Nästa nyhet
Lätt som en plätt i Örebro för Uncle Lasse

Lätt som en plätt i Örebro för Uncle Lasse

Uncle Lasse noterades för sin tredje raka seger och behövde inte direkt ta ut sig när han vann i Örebro på torsdagsaftonen.

Telebolagets Grand Prix var kvällens clou på Örebrotravet, ett race för fyraåringarna som lockat ett fint gäng till start. Loppet var dock över på några få hundra meter.

Kihlström. Foto: ALN

Sprintermästaren Uncle Lasse var 11 för 10-favorit och svårare än så var det inte. Örjan Kihl-ström körde ”farbrorn” till täten ur den första kurvan, nådde 500-meterspålen efter 12,3 och satte sig sedan till rätta.

Sprintermästaren-tvåan Breidabliks Nubbe kom fram i dödens, men kunde denna kväll aldrig utmana. Uncle Lasse tuffade undan med lätthet över upploppet, vann med 1,5 längd och fastställde segertiden till 1.12,6a över 2100.

Vinnaren belönades med 125 000 kronor, tog sin tredje raka och sin femte seger på nio starter i regi Stefan ”Tarzan” Melander. Nappa Scar tvåa från vinnarhålet, före Breidabliks Nubbe.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Bollnäs
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Bollnäs

Fredag: V64-tips till Bollnäs

Omgången
Det är både jackpot samt dam-tema idag när Bollnäs bjuder på V64:a med Prinsessan Madeleines Pokal för kallblod, Jennifer Tillmans utmaning och såklart stjärnstoet Delicious U.S. återkomst till tävlingsbanan. Daniel Redéns donna gör dessutom comeback i samma lopp som hon slog världsrekord i för ett år sedan och det är uppdukat för en fin afton mitt i Hälsingland.

Spelmässigt ser det enklare ut och jag tänker inte gå emot Delicious U.S. trots det stora favoritskapet. De flesta övriga lopp i omgången domineras tre-fyra hästar som höjer sig över mängden och jag kompletterar spiken med ett lås i inledningen.

Spiken
5 Delicious U.S. (V64-4)

Låset
2 Lesja Titan & 8 Mjölner Fokus (V64-1)

Skrällarna
8 Caballero  (V64-2)
4 Aalto (V64-6)

V64-systemet (x 3 – spel för sex rätt)
V64-1: 2,8 (res 12-10)
V64-2: 1,2,4,8,11,12,13 (res 7-3)
V64-3: 2,4,8 (res 1-6)
V64-4: 5 Delicious U.S. (res 3-6)
V64-5: 1,3,5,9 (res 7-6)
V64-6: 3,4,5,12 (res 2-6)

2x7x3x1x4x4 = 672 kr

2016 kronor

DD-systemet
1,3,5,9 – 4 x 250

1000 kronor

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1

RANKING A: 8-2. B: 12-10-4-3-1. C: 5-9-11.

Spetsanalys:
Absolut inga startraketer i det främre ledet vilket kan öppna för 2 Lesja Titan som åtminstone är skapligt kvick första biten. Jag tror dock att Mjölneröd ser sin chans att vinna loppet genom att ladda vad som går tillsammans med 8 Mjölner Fokus som också gynnas av de invändiga strykningarna. Tippar den sistnämnda, som dock är ojämnt snabb ut, men öppnar han som på Årjäng för drygt ett år sedan finns chansen.

Loppanalys:
Ett av två kallblodslopp på kupongen inleder omgången och hygglig klass på detta. Dessutom lång distans och autostart och högst upp i strecktabellen återfinns 2 Lesja Titan som var utan chans i Kallblodsderbyt senast. Vidar Tjomsland smög med invändigt men när tempot skruvades upp där framme kunde ekipaget inte haka på. Nu kör Ulf Ohlsson för första gången och det är dessutom hästen testas med någon annan kusk. Utgångsläget är perfekt och fyraåringen duger normalt i ett sådant här typ av lopp men ändå tycker jag favoritskapet går att diskutera.

8 Mjölner Fokus vann i lätt stil senast på Bjerke efter en snabb attack på sista bortre långsidan och sista 500 travades på 1.27. Det såg nästan likadant ut i starten innan det och Jan Roar Mjölneröds travare var inte långt ifrån en seger senaste gången man besökte Sverige. På Arvika för tre starter sedan fick man luckan för sent från rygg ledaren och ett par meter efter linjen var man förbi vinnande Teo. Hingsten är både kvick och stark och kanske kan sno åt sig ledningen nu när han kommit ner två hack i banan.

12 Drivin hade inte vidare utgångsläge på Åmål senast heller men Stian Eilefsen lotsade ekipaget till täten med 1100 meter kvar och sen var det inga större problem att hålla undan. Krävs något extra även denna gång för att man ska hinna fram från bricka tolv och jag låser på min A-duo.

V64-2

RANKING A: 12-9-8. B: 2-13-4-1-7-3-14. C: 10-6-15-5.

Spetsanalys:
2 Twigs Ceasar vill gärna till front men kanske kan får svårt att ta sig förbi 1 Masterchef och dessutom är 3 Mario Memphis kvick i voltstart. Oskar J Andersson till täten med liten marginal är mitt tips.

Loppanalys:
2640 meter igen men denna gång varmblodiga djur och öppet så det förslår. 9 Albäck Amy blir hårt betrodd på ett par ettor i raden samt att hon stött på tufft motstånd de senaste månader. Stoet är bra de gånger hon fungerar men hennes nivå känns väldigt ojämn. Topparna är ändå så pass höga att hon är ett måste på kupongen men jag tycker det finns roligare bud.

12 Lexus Bac hittade rätt väg från tredje inner senast och kunde ta andra segern i Fredrik Pedersens regi. På åtta starter sedan tränarbytet har femåringen plockat pengar varje gång och hästen kommer allt mer. Får tipset i ett öppet lopp på sin jämnhet och styrka.

8 Caballero tycker jag är intressant. Galopperade efter ett halvvarv på Solvalla senast men ställde sig och återkom starkt. Hade dessutom haft en tävlingspaus innan det och intrycket dessförinnan på Gävle var riktigt fint efter att han blivit dragen sist i fältet. Pass upp!

2 Twigs Ceasar har visat form ett längre tag nu och såg bra ut när galoppen kom senast. Båda av karriären segrar har tagits från spets och som förutsättningarna ser ut denna gång är det ingen hemlighet var Tomas Pettersson siktar. Inte säkert vägen dit blir helt lätt dock.

13 Racer Rose var riktigt bra vid segern för tre starter sedan men har inte alls fått till det sedan dess. Riskerar att bli aningen bortglömd och ska streckas i ett öppet lopp.

4 Veyron Brodde får en het Örjan Kihlström i jollen vilket kan behövas om det ska bli seger. Muscle Hill-sonen gjorde comeback efter kortare vila senast och kom aldrig in i matchen. Svårbedömd men inte helt avsågad.

1 Masterchef har fint läge och kan vara loppets ledare. Hästen gick förbättrat senast som tvåa och får sista markeringen på systemet.

V64-3

RANKING A: 4-8-2. B: 1-6-7-10. C: 9-5-3.

Spetsanalys:
I första läget tror jag 4 Love Dancer tar sig förbi 1 Mellby Brunello men den största frågan är vad Ulf Eriksson tänker när sedan Tomas Pettersson ställer frågan bakom 8 Ajlexes Cubano. Jag både tror och hoppas han kör i spets.

Loppanalys:
2140 meter med bilstart och rätt ojämn klass på detta. 8 Ajlexes Cubano får bära favoritskapet trots spår åtta bakom vingen. Super Light-avkomman vann på ett övertygande sätt senast och höll starkt efter dödensresa på V75 i starten efter det. Valacken tål tuffa upplägg och det lär det bli med tanke på utgångsläget samt ett det troligen är upptaget i spets. Kan gå men det känns givet att gardera sexåringen.

4 Love Dancer är ett hot gentemot favoriten och kan dessutom vara den som snor åt sig takpinnen när startbilen accelererar. Fredrik B Larssons travare har inte startat på ett tag men brukar kunna gå bra efter vila och har nu som sagt spetsläge. Väljer Ulf Eriksson att köra i täten kan det mycket väl bära hela vägen om hästen kan hålla stilen sista biten vilket har varit lite av en akilleshäl.

2 Hankypanky Pagan har inte haft marginalerna på sin sida på ett tag men hästens form är det inga som helst fel på. Stoet har perfekt läge och i det lilla fältet borde chanserna för ”stolpe in” öka och Örjan Kihlström brukar kunna vara tungan på vågen.

6 Västerbo Carrera hade en fint fjolår men har inte riktigt kunnat leverera på samma sätt denna säsong utan att han för den skull varit dålig. Har inte tävlat på ett tag nu och jag står fast vid min högst rankade trio.

V64-4

RANKING A: 5. B: 3-4. C: 2-1.

Spetsanalys:
Rätt många startsnabba hästar i detta lilla fält men ryggen på favoriten är åtråvärd där den första striden står mellan 2 Poochai, 3 Reven d’Amour och 4 Alvena Pele. När tre två avgjort sin lilla interna strid kör sig Örjan Kihlström till ledningen med 5 Delicious U.S.

Loppanalys:
John Deeres Pokal med 75 000 kronor till vinnaren har lockat fem hästar och sen superstoet 5 Delicious U.S. De flesta kan historien om Daniel Redéns stjärna som bland annat vann Årjängs Stora Sprinterlopp samt Sundsvall Open Trot i fjol men som i våras skadades mitt under uppladdning inför Elitloppet. Nu är Cantab Hall-dottern redo för comeback och chansen är stor att hon försvarar titeln från ifjol. Sjuåringen vann nämligen detta lopp förra året på 1.08,6a/1640 meter och, även om vi inte får se någon sådan tid denna gång, tror jag hon städar av det här gänget med råge. Spikas trots att hon har dragit åt sig nästan 90% av strecken!

V64-5

RANKING A: 1-9. B: 5-3-7-6-10. C: 4-2-8.

Spetsanalys:
1 Tangen Loke hade nog hållit ut 5 Mjölner Herkules utan galoppen senast och har nu dessutom innerspår. Klar fördel Ulf Ohlsson i spetsstriden!

Loppanalys:
Prinsessan Madeleines Pokal för kallblod, med 150 000 kronor till vinnaren, får man utnämna till kvällens höjdpunkt. Gräddan av Nordens fyraåriga nordisar är på plats och det norska laget ser starkt ut. Detta är en repris av Kallblodskriteriet för ett par veckor sedan som gick till 5 Mjölner Herkules. Segerreceptet den gången var spets och slut för Jan Roar Mjölneröd och samtidigt felade också ett par av loppets mest betrodda konkurrenter. Däribland Kriteriefavoriten 9 Galileo som nu har laddat om batterierna och detta är nog loppets bästa häst i grunden. Järvsöfaks-sonen gör nu sitt första framträdande över korta häcken, något som tränare Geir Flåten inte ser som någon nackdel, men däremot är läget aningen chansartat.

1 Tangen Loke var tvåa bakom Galileo i Kriteriekvalet men slängde sig i galopp direkt i finalen. Hingsten trivs med förutsättningarna och håller troligen ut de värsta konkurrenterna från start. Därmed känns halva loppet vunnet men det är många ekipage som säkerligen vill syna Öystein Tjomslands travare. Läggs högst upp i rankingen på spets. Stallets andrahäst, 3 Ängsrappen, var trea i Kriteriet och är under ständig utveckling. Tidigt streck från ett bra utgångsläge.

V64-6

RANKING A: 4-3-12-5. B: 2-6-7-9-8. C: 11-10-1.

Spetsanalys:
5 Lisa Scarlet är nog snabbast ur startblocken men brukar kunna söka ryggar och det är inte omöjligt att Jenny A Björk släpper. 3 Lalle Young är nog hetaste kandidaten att överta.

Loppanalys:
V64-epilogen är ett jämnt lopp över 2140 meter med idel kvinnliga körsvenner i Jennifer Tillmans Utmaning. Huvudpersonen själv kan absolut vinna loppet med 12 Brothers In Am som verkligen tjänat ihop till en viktoria. Fuxen har stått för fina prestationer i hårda sällskap en längre tid och hade säkerligen varit ett spikförslag med bättre spår. Nu är man utlämnade till vad som händer på vägen men helt borta är man inte.

4 Aalto utmanade Narold Vox senast men kunde inte slå klorna i denne. Valacken har visat form i flertalet starter nu och kommer vinna är som helst. Sexåringen brukar ha sin bästa bit till sist och skulle det bli tempo på loppet kan det bli Jenni H Åsberg som tar hem detta. Får förtroendet som tipsetta samt spik på DD.

3 Lalle Young har avgjort snyggt och prydligt två gånger om tillsammans med Rauno Pöllänen. Hästen har alltid omgetts av ett gott rykte och kanske har polletten trillat hela vägen ner. Sexåringen är mer stark än speedig och kommer sitta bra med direkt från bricka tre.

Formkortet Jenny A Björk sitter upp bakom 5 Lisa Scarlet och ekipaget vann senast på Rättvik efter en spårsnål resa. Stoet ska köras på väntan för att kunna utnyttja sina fartresurser och med rätt resa är man i segerdiskussionen.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Åby
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Åby

Fredag: V65-tips till Åby

V65 Åby 12 augusti

Omgången: Mycket danskt ser det ut att kunna bli då Åby värmer upp inför Åby Stora Pris med V65-tävlingar och givetvis är spiken just dansk!

Spiken:
2 Listas Manboy
(V65-2) riktigt bra senast utan att få vinna, men nu är det dags igen och jag spikar!

Utgångshästarna:
4 Protector (V65-1) tror jag kan köras till ledningen, då borde han vinna!
6 Nancy America (V65-6) är megafavorit och bör vinna, men jag nöjer mig med utgång då hon är gigantisk favorit.

V65-förslaget är på 2080 kronor.

4/ 1-2-3-5-6 (4-1)
2 Listas Manboy (3-8)
6-5-1-11-4 (12-7)
2-3-8-10 (4-1)
7-6-3-4-9-8-2-1 (12-5)
6/ 2-1-5-9-7-10 (12-4)

1x1x5x4x8x7 = 1120 kr
6x1x5x4x8x1 = 960 kr

LD-förslag på 900 kronor:

2-3,6,7 x 300

V65-1:

Ranking: A: 4 B: 1-2-3-5-6 C: –

Spetsanalys: Dragster är ruskigt startsnabb och han missar aldrig ledningen, men släpper kanske över 2640 meter till Protector?

Loppanalys: Jämnt lopp över 2640 meter med endast sex startande. 1 Chosen One var positivt vid segern mot tuffa stayerhästar då han skallade ut Reckless efter att ha kommit loss snävt efter maxlopp. Han kördes i ledningen i Malmö Stads Pris senast men det höll inte. Nu enklare hästar, men han tar ingen ledning och körs säkert till slut och alla lär få chansen med sex hästar till start. Chans, men inte given.

4 Protector känns hetast trots vilan då han är härdad på V75 där han startat sex raka lopp, varav två V75-finaler. Han har 1/2 på distansen och kanske kan han överta av snabbe 3 Dragster efter en bit? Oväntat hårt spelad nu på förmiddagen, men han har bäst chans i loppet tycker jag och spelar utgång på Peters häst.

Just Dragster galopperade uppgivet efter kamikaze-taktik i försöket av Sprintermästaren då han öppnade 09,6 första varvet i spets. Han slog sig sedan loss på stallbacken efter loppet och kom lös, och det var ingen bra dag för honom. Tröttnade efter tufft lopp senast där Reckless vann, men enklare hästar nu och spets eller ledarryggen blir det. Han har varit oplacerad alla tre över distansen.

V65-2:

Ranking: A: 2 B: 3-8-10-1-6-12 C: 5-7-4-9-11

Spetsanalys: Wonderful Ice har varit snabb i Danmark och drog till spets från spår 6 näst senast och axlade fint efter 50-100 meter. Nu är de snabbare innanför och från spår 8 kommer det kosta. Pax öppnar snabbt liksom Unit brodde och kanske främst Proud of My Face som brukar vara klar snabb, nu redan anmäld barfota runt om dessutom. Vild körning tror vi på!

Loppanalys: 2 Listas Manboy har verkligen hittat formen de senaste loppen och han vann på fina 12,0 i Jarlsberg då han snabbt klev fram utvändigt i slutsvängen och avgjorde på starkt vis med gott om luft ner till trean. Senast kopplade han grepp och såg ut att gå mot segern, men kanske blev han för ensam för han stumnade och Tiger Woodland kunde speeda förbi. Nu perfekt uppgift med många snabba över 1600 meter och det kommer bita bra då Knud sänder från kanske tredje ytter. Jag tror han avgör detta och spikar!

Det borde kosta mycket för 8 Wonderful Ice att nå ledningen från spår 8, där hon nog växer en klass. Näst senast imponerade hon från spets då hon var pressad men bara stegade ifrån sista 100. Hade ännu inte avgjort senast då ledaren galopperade och det stod och vägde, och känslan var att hon hellre svarar än kliver förbi, och det är en märr ändå.

Vill man gardera så är det ganska jämnt bakom min spik mellan 6-7 hästar, och då känns rätt att spika då loppet blir dyrt annars. Nämner att 3 Duchesse Mac var klart positiv senast då hon enkelt plockade ner Titan Neo utvändigt, men nu har hon inte startat på en tid.

V65-3:

Ranking: A: 6-5-1 B: 11-4-12-7-10-9 C: 3-8

Spetsanalys: Youlo kan öppna ganska snabbt, men var oväntat osnabb på Åby med spår 2. Alvena Villhadi har spetsat sex senaste med bil och är riktigt rapp men visst släpper man nu med open och efter paus? Foxy Brown var snabb för Steffe till spets i 09-öppning och Trevi Dilli klart snabb senast. Släpper alla till Youlo som knappast tar spets av egen kraft i alla fall.

Loppanalys: Klar favorit fina 5 Youlo som spurtade till sig finalplats i StoChampionatet näst senast bakom överlägsna Pasithea Face. Hon räckte inte i finalen då hon mattades rejält, och kan bättre. Kanske blev uttorkad i värmen menar man. Hon har varit ojämn, och efter fina insatsen i drottningkvalet då hon flög fram på open var hon usel på Åby och slagen 500 kvar från spets, på ett väldigt löst innerspår ska tilläggas. Kanske blir släppt till spets och vinner normalt, men det är lite gissning på en favorit.

Jag tippar 6 Trevi Dilli som jag gillade upploppet på senast, och sättet hon bet i på då hon kom loss och bara skulle förbi Cabades. Visst det var stängt lopp vid 50 lax och tuffare nu, men mycket snabb från start var hon och borde duga här med om inte favoriten är för bra.

1 Alvena Villhadi borde få fint lopp i ledarryggen/tredje inner och är vrålsnabb på speed. Klockren Open-pålle med spår 1 och Åby och hade jag vetat att formen är som i våras så hade hon varit stekhet. Ändå kul att ranka upp på läget.

11 Beachmountain G. sköt till rappt vid för sent fritt senast och vinner det med lucka 100 meter tidigare. Hon är helt glömd och även om det krävs klaff så är hon snabb nog på formen.

4 Foxy Brown får sitt lopp där framme, och även om tränarkörd är sådär så gick hon bra igen senast och kan öppna dessutom.

V65-4:

Ranking: A: 2-3-8-10 B: 4-1-9-5 C: 7-6

Spetsanalys: Sandsjöns Revenue har varit snabb de senaste gångerna med bra spår bakom bilen och borde köra till ledningen. Replay Kronos är rapp, men släpper om han kommer förbi.

Loppanalys: Fyra klart bra hästar för klassen täcker in detta finallopp för Lärlingarna. 2 Sandsjöns Revenue får tipset på att han ska kunna köras till ledningen. Han pressade stenhårt första 650 metrarna senast innan han kunde överta, för att släppa i sin tur och han fastnade sedan med till synes en hel del sparat och tussarna kvar i öronen där Västerbo Arthur vann knappt. Jag spikar på LD då det är bäst värde i honom!

3 Remember Y. har hittat knallformen och efter fina spurten näst senast var han helt ensam på banan senast från ledningen och vann med 50 meter. Adrian upp är inget minus.

8 Dens Bea bara bombade förbi dem från bakspår näst senast och var bara överlägsen, och ser jättefin ut för dagen. Senast pressade hon i dödens och höll tappert på 12-tid och är bättre än någonsin.

Streck även för spurtstarka 10 Höwings Sydsturm som sköt till rappt senast och närmade sig vinnande favoriten Triumf Kåsgård.

V65-5:

Ranking: A: 7-6-3 B: 4-9-8-2-1-12-5-10 C: 11 

Spetsanalys: Salsomaggiore tar ledningen om han travar, men han har många galopper och ville inte alls vara med senast bakom bilen. Hoppar han bör det vara Canappealformore till spets i kamp med Alfa Tesoro.

Loppanalys: Öppet lopp! 3 Salsomaggiore är en av två mer betrodda, och uppgiften är helt okej. Dock är han väldigt knepig och senaste tre gångerna Adrian kört med bilstart har han galopperat innan man kommit ur första kurvan. Senast ville han inte alls och hoppade när bilen släppte, som 4-oddsare på V75 så kapacitet och förtroende hos spelarna har hästen. Sköter han sig kan han spetsa hem det, men han är för strulig.

Knapp favorit är 6 Canappealformore som gick undan för drivning i försöksloppet men inte orkade i finalen samma dag. Han kan släppas till ledningen om Kolgjinis hoppar och där blir han svårslagen även om han är väl seg av sig. Två lopp samma dag för skör häst kanske inte heller för honom framåt.

Jag tror mest på 7 Ille Faciet, en häst som det finns mer att plocka ur och han svarade för två bra lopp i samma lopp som favoriten. Tvåa bakom denne i försöket och tvåa i finalen då han kopplade grepp men snöplig blev avslagen av snabbare häst som kom loss i Vinder. Favoriterna bör duellera från start och jag hoppas och tror att Johan sitter bakom starkaste hästen.

4 Alfa Tesoro vann utan att övertyga från ledningen och tog max senast. Bra spår och gör favoriten bort sig bör det bli ledningen, och kanske släpp till stallkompisen. 9 Che Guevara kan mycket och skötte sig och spurtade till seger näst senast. Nu bil igen och han ska trava, och kan vinna detta.

V65-6:

Ranking: A: 6 B: 2-1-5-9-7-10 C: 12-4-11-8

Spetsanalys: Snabba märrar, men Hope Bo är troliga ledaren i kamp med Olivia Trot. Sänder Jensen direkt med favoriten Nancy America som får överta?

Loppanalys: Megafavorit i avslutningen är 6 Nancy America, spelad till nästan 75% och hon lär vara 95%-are på kvarvarande inför loppet och en sådan kan jag inte jobba med rakt av. Hon är jättebra och nu har hon kommit tillbaka till vad hon lovade som fyraåring. Senast spurtade hon förbi Some Summit och före det var hon mycket fin vid seger från dödens. Hon släpps säkert till ledningen om Jensen testar för det och borde vinna. Men jag nöjer mig med utgång för det är snabba märrar runt henne till slut med alla open-spår och det rensar grymt bakom!

2 Hope Bo är bra och snabb ut och troliga ledaren. Släppte spets på V75 senast men fastnade med sparat i kall rygg. Utmanar från spets eller bakom favoriten.

1 Olivia Trot fastnade med rubbet sparat senast och är verkligen formstark för dagen och läget kunde inte bli bättre. Hon har varit med och kört tufft i 08-öppning och har viss chans att hålla ut Hope Bo, men vill säkert ha rygglopp.

5 Twin’s Zindy är ofta lirad och Björn Goop upp för första gången smakar mumma på en märr med bra fart i benen.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Volstead utmanar Nuncio i Jubileumspokalen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson