Just nu:
11.48 Takter öppnar Elitlopps-dörren med Manchego
11.41 Lunch-draget Färjestad: Veckans första spets-spel
11.18 Critérium de Vitesse för Étonnant – men inte Harper Hanovers
11.00 Face Time Bourbon tillbaka till sommaren
10.28 Vernissage Grif övertygade stort i årsdebuten
08.24 Spännande årsdebuter
14.07 Umåker 7 mars: Wäjersten visar vägen!
18.51 Fartfylld Floris Baldwin
17.48 Face Time Bourbon överlägsen
17.12 Åby 6 mars: Jag har räknat på det…

”IbraKadabra”

STRÄNGNÄS: Det blev en sväng ner till Köpenhamn de första arbetsdagarna efter semestern. Nu på hemmaplan igen.

Hambletonian/Forbidden Trade

I lördags avgjordes som bekant Hambletonian Stakes. De svenskägda hästarna var ordentligt uppskrivna av svensk travmedia innan. De ”svenska” hästarna skötte sig bra. Dock räckte det inte hela vägen fram.

Möjligtvis glömde de svenska travjournalisterna bort den kanadensiske Kadabra-hingsten Forbidden Trade.

Tränaren Luc Blais hade smugit med honom i inledningen av säsongen uppe i Kanada.

I lördags var han bäst av de nordamerikanska treåringarna. Av alla deltagare i de två försöksloppen avslutade Forbidden Trade och körsvennen Bob McClure bäst av alla till en tredjeplats. Att han sedan vann finalen kanske inte var en jätteöverraskning trots allt?

”Att han vann finalen var kanske ingen jätteöverraskning trots allt?”

En sak till med Forbidden Trade, ingen direkt önskevinnare för dem som uppskattar ”modernt” travblod. Han saknar helt Valley Victory och Garland Lobell-blod i ådrorna.


Green Manalishi

Vet inte exakt vad Tim Tetrick hade för taktik i finalen med den svenskfödda försöksvinnaren Green Manalishi. Att lägga en sådan tuff speed långt före mål var kanske inte det smartaste valet Tim Tetrick har gjort under sin karriär. Att det sedan ”bara” räckte till en femteplats i finalen kan vi nog inte lasta hästen för.

Hoppas nu att Green Manalishi kommer ur Hambletonian på ett hyggligt sätt och tar första bästa flyg mot Europa och Enköping för en fortsatt karriär i Sverige och då mot första delmålet, Svenskt Travkriterium i september på Solvalla.


Greenshoe

Travmedias nya gunstling Greenshoe verkar vara en knepig typ, främst från start. Upp med huvudet samtidigt som han ”stegar” iväg.

Avslutningarna i försöket och finalen var inget att säga om, men hans teknik från start lämnar en del övrigt att önska.


Kungstravet

Nordens största (publikmässigt) travarrangemang är numera Kungstravet. Över 55 000 personer gästade Jokimaa travbana i Lahti under den gångna helgen.

Många lovord har jag hört kring Kungstravet från svenskar som besökt det. Kanske dags att fundera på att sig till Finland och kolla in denna storslagna travfest. Seinäjoki i Österbotten står värd för arrangemanget nästa år.


Åby Stora Pris

Det verkar inte varit lätt för Åbys sportchef Jon Walter Pedersen att hitta internationella ekipage till sitt stora lopp i Mölndal nu på lördag. Två (!) hästar med utländsk tränare av totalt 12 startande. Carat Williams och Cash Okay kommer från Frankrike respektive Norge.

”Hur man inte får köra i loppen skrämmer många”

Trist naturligtvis att inte 2 miljoner kr till vinnaren kan locka fler utländska gästar. De är givetvis svårflörtade med tanke på den hårda konkurrens som finns i Sverige. Vårt tuffa reglemente, främst hur man inte får köra i loppen skrämmer många aktiva från att komma hit vill jag nog tro.


Galileo Am

Björn Röcklingers Muscle Hill-som Galileo Am verkar vara något alldeles extra. Muscle Hill kryddat med Lady Ann Reed-mödernet gör Galileo Am ytterst intressant att följa framöver. Segern i tisdags på Solvalla lovar mer för Röcklingers treåring.


Belker

Jag trodde i princip att Sten O Janssons Scarlet Knight-son Belker var uträknad efter två sagt mindre bra lopp på slutet. I söndags i E3-uttagningarna på Bergsåker hade han rest sig likt fågeln Fenix.

Håller tummarna att den nyvunna formen kvarstår över hösten stora treåringslopp.


Robert Bergh

Ni som gillar trav och hästar gå in på atg.se och öppna upp Matteus Lillieborgs podd med Robert Bergh. Riktigt bra vill jag tycka. Nytt avsnitt med Matteus och ”Bergharn” nästa vecka. Det ser jag fram emot.

Ha det gott!

Björn

Här kan ni läsa Björns tankar om travsporten.
bjorn.hammarstrom@travnet.se

Senaste krönikorna

Krönika
Björn Hammarström
måndag 09:53, 01 mars

Hur liten och steril är den svenska travsporten?

Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Björn Hammarström
tisdag 09:33, 23 februari

Fixar Romme tävlingarna på lördag?

Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Björn Hammarström
onsdag 10:16, 17 februari

Se upp – tjällossning på gång

Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:06, 10 februari

Nya tacklingar på söndag?

Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Björn Hammarström
söndag 10:19, 31 januari

Prix d’Amérique-söndag

Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Björn Hammarström
fredag 17:43, 22 januari

Full fart framåt med unghästarna det som gäller

Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:02, 13 januari

Var har alla fina unghästar tagit vägen?

Spelredaktör Björn Hammarström

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa krönika
”Hysch-hysch” kring Gocciadoro

”Hysch-hysch” kring Gocciadoro

STRÄNGNÄS: Hambletonian-lördag. Kl.23.14 ikväll avgörs återigen världens största treåringslopp, ”The Hambletonian Stakes” Nya avelsdjur skall plockas fram. Med åren har mitt intresse för amerikansk sulkysport falnat en aning. Unghästcirkusen där borta är verkligen ”big business” för ”players”.

Har också svårt för den oerhört liberala inställningen till att använda läkemedel för att nå framgång i Nordamerika. Det måste vara betydligt lättare att vara tränare i Nordamerika jämförelsevis med Sverige.

Dock måste medges att avelsdjuren från Nordamerika alltid har höjt nivån på travsporten worldwide.

Stora favoriten i år är givetvis svenskägda Greenshoe. Blir spännande att följa honom ikväll i förhoppningsvis två heats.

Tror också att det är sista året med försök och final samma dag. Nästa år kommer försöksloppen gå veckan innan finalen.


Mantorp/Breeders Crown

Det blev en tur till Mantorp i onsdags. Bra med folk runt arenan gjorde kvällen extra trevlig. Tyvärr var nog banan en aning stum.

Bra racing var det i alla fall under hela kvällen. Upset Face, Schweppes, Staro Miami och Cab Lane hette vinnarna i Breeders Crown-loppen.


Knepiga omstarter

En avdelning av Diamantstoet kördes också på Mantorp i onsdags. I mitt tycke var det en alldeles extraordinär omstart (autostart) inför det loppet. Björn Goop och Timotejs Godis galopperade bort sig (såg inte ut att vara helt i balans) under uppkörningen. Ekipaget hann sedan inte fram till rätt position 100 meter före start och huvudstartern valde att blåsa omstart. Björn Goop blev först belastad för omstarten av funktionärerna med ”att ej varit ansluten till vid startögonblicket”. Den bestraffningen togs sedan bort under kvällen.

Med andra ord fick både Björn Goop och Timotejs Godis en extra chans att revanschera sig. Superproffset Björn Goop beordrade blixtsnabbt sina medarbetare att lägga på boots fram på Timotejs Godis. Då gick det bättre och stoet gick felfritt från start.

”Extra chans att revanschera sig”

Dock känns det oerhört märkligt att ekipage som galopperat under uppkörning till bilen får en andra chans och det på de andra hästarnas bekostnad. Som vanligt var det ett flertal ekipage som hetsade upp sig efter omstarten tyvärr.

Regerar även på de hästar som får startbilsvingen i huvudet (oftast från innerspår och längst ut) då vingen gungar fram och tillbaka.

Då väljer inte huvudstartern att blåsa omstart. Ett av de senare exemplen på det är Djokovics startgalopp på Lindesberg den 26 juli från just innerspår. Djokovic får chans till revansch på Solvalla kommande tisdag.

Tror nog att några banor behöver titta till sina startbilar en aning.


Gocciadoro

Är det inte dags att Svensk Travsport tar bladet från munnen och berättar för övriga aktiva vad för utredning den italienske travtränaren Alessandro Gocciadoro är aktuell för?

I torsdags meddelade Åbys sportchef Jon Walter Pedersen att just Gocciadoro är under utredning. Därav bjuds inte tränarens stjärna Vitruvio in till Åby Stora Pris nästa lördag.

Gocciadoro kan däremot fortsätta anmäla sina hästar till svenska travlopp. Borde inte en tränare som är under utredning ha anmälningsförbud kan tyckas?

Allt för trovärdighetens skull att svensk travsport är ren.

Nu verkar det vara en del dimridåer utlagda från de styrande i svensk travsport. Dels från Åby sida samt att Svensk Travsport fortsätter att tiga om allt som eventuellt kan vara problem gällande just trovärdigheten att sporten är fair för alla.

”Dimridåer utlagda från de styrande”

Nu kan det bli så tragikomiskt att Vitruvio anmäls ut till Solvalla Jubileumspokal ett par dagar senare än Åby Stora Pris. Och det samtidigt som Vitruvios tränare är under utredning av Svensk Travsport.

Inte alls bra tycker jag. Här skulle Svensk Travsport ha mycket att tjäna på att vara transparenta.

Nu blir det bara en massa spekulationer. Det är inte bra.


Jensen

Vilken hästkarl han är den danske travtränaren Flemming Jensen. Att vinna montélopp som 58-åring är minst sagt unikt. Och på vilket sätt han gjorde det på i torsdagskväll på Åbytravet. Slutspurten sattes in sent mitt på upploppet. Segertiden blev flotta 1.11,3a/1640m tillsammans med Dream Vacation-sonen Come On Hugo.


Ringostarr Treb

Oj, vad bra han var Classic Photo-sonen Ringostarr Treb när han vann årets upplaga av Hugo Åbergs Memorial i tisdags på Jägersro. Klart värdig segrare vill jag tycka. Och vilken slutspurt krigaren Propulsion kom till slut med efter att ha sladdat i kön i samma lopp.


Pastore Bob

Alla nordiska sportchefers räddningsplanka inför deras storlopp är Johan Untersteiners Pastore Bob. När det råder lite kris med att hitta någon lämplig kandidat till respektive lopp är det bara att slå Untersteiner en signal. Pastore Bob är också i riktigt god form denna sommar. Slipper han bara att öppna stenhårt för ledningen så hänger han alltid med bra till slut. Åby Stora nästa lördag för From Above-sonen.

Ha det gott!

Björn

Här kan ni läsa Björns tankar om travsporten.
bjorn.hammarstrom@travnet.se
Nästa krönika
Enformigt med alla autostarter och sprinterlopp
Nästa krönika
Enformigt med alla autostarter och sprinterlopp

Enformigt med alla autostarter och sprinterlopp

STRÄNGNÄS: Värmebölja i Europa samt även i Sverige gör att nattsömnen rubbas. Tidiga mornar och sena kvällar i stallet. Allt för att djuren skall få det så drägligt som möjligt.

På tisdag vänder det dock. Mer normala temperaturer utlovas från och med början av nästa vecka. Skönt tycker jag som har djur hemma.


Åbergs

Hade en plan att ta mig ner till Åbergs-kvällen på tisdag. Efter att startlistan utkommit samt besök på Solvalla i tisdags väljer jag att stanna hemma.

Dels för att jag hoppats på några fler utländska gäster i huvudloppet samt att det blir en smula enformigt med alla auto-lopp över sprinterdistans med relativt få deltagare.


Solvalla

Som sagt Solvalla i tisdags. Fantastiskt fina hästar givetvis. Dock oerhört enformiga lopp. ”Alla” lopp med autostart och lite för kort distans för min smak gjorde trots allt kvällen lite trist.

”Oerhört enformiga lopp”

Att sedan högtalarvolymen (i alla fall på E-läktaren väldigt hög) driver en till vansinne gör inte heller det allt för trivsamt på Solvalla numera.


Mantorp

Däremot kommer det bli ett besök på Mantorp nu på onsdag. Trevliga Breeders Crown-lopp över medeldistans. Ett nollopp över 2640 meter gör det lite spännande på förhand vill jag tycka.

Med andra ord en resa till Östergötland på onsdag. Trevligt.


Axevalla

Västergötlands Travsällskap gjorde säkerligen ett strongt jobb gällande sin Stochampionats-helg förra helgen. Bra publiksiffror rakt av. Visst det saknas lite grann för att komma upp i exempelvis siffrorna från 2014.

Nu ligger ju inte allt ansvar på Axevalla, detta med tanke på de ”moderna” starttider vi numera dras med från centralt håll.


Travtränarna

De svenska professionella travtränarna har haft sin omröstning gällande starttiden på V75 från 1 januari 2020.

Föga överraskande så är majoriteten för att tidigarelägga V75-starten på lördagarna skyhög (79%).

”Majoriteten att tidigarelägga V75 är skyhög”

Om jag förstått rätt skall nu även hästägarna och B-tränarna säga sitt framöver.

Undrar vad ATG/ST säger om detta?


Belker

Unghäststjärnan Belker såg tyvärr loj ut i tisdags på Solvalla efter sin genomklappning i finalen av E3 i slutet av juni.

Hoppas att han orkar komma tillbaka framöver. Kanske är det en längre vila han behöver för att kunna ladda om sina batterier?


USA

Fullt ös i USA med alla unghästlopp för stunden. Den gångna natten kördes kval till de stora tvååringsloppen Peter Haughton Memorial och Jim Doherty Memorial samt kval till Hambletonian Oaks i dag lördag.

Måste medge att hästarna där borta kommer och går i princip lika fort som det kommer reklam i TV4.

Med andra ord är det svårt att hänga med i svängarna.

Jag väljer att följa med tvååriga Ready Cash-avkommorna Ready For Moni (mormor Moni Maker!) som debutvann på snygga 1.11,3a/1609m inatt och Back To The Neck som såg fin ut som trea i sitt försök till Peter Haughton.

Ha det gott!

Björn

Här kan ni läsa Björns tankar om travsporten.
bjorn.hammarstrom@travnet.se
Nästa krönika
Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
Nästa krönika
Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag.

Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg.

Vi ser numera i ett svenskt trav att inte ens stordagarna klarar sig i jämförelse med publiksiffrorna för något år sedan.

Vad har då Västergötlands Travsällskap/Axevalla att förhålla sig till vid jämförelse mot tidigare.

Jag jämför givetvis med år 2014, de sista året som Axevalla körde med ”normal” V75-start på lördagen.

Då såg siffrorna ut som nedan.

Fredag: 6 355 personer

Lördag: 14 058 personer

Söndag:  8 910 personer

Ifjol, alltså år 2018, nådde Axevalla upp till nedanstående publiksiffror

Fredag:  4 919 personer

Lördag:  10 192 personer

Söndag:  8 268 personer

Den stora differensen är att lätt att hitta. Nämligen lördagen. Den är helt klar för alla, förutom för ATG/ST. Säkerligen är den även införstådd hos dem också, men de väljer att blunda och sticka huvudet i sanden istället för att agera. Detta trots minskad spelomsättning ( – 10% i år jmf med 2018) och minskat antal aktiva.


Travtränarna vill något annat

Då är det härligt att se initiativkraften hos de professionella tränarna i Sverige. Deras förbund (TR) har ju nämligen gått ut med en enkät för att fråga sina medlemmar om just starttiden för V75 per den 1 januari 2020.

”Härligt att se initiativkraften hos tränarna”

Behålla den gamla, eller köra igång med V75 kl.15.00 istället.

Jag tror svaret är givet. En kraftig majoritet kommer önska kl.15.00.

Då blir det intressant att se hur ATG/ST ställer sig till det.

Tror nämligen att det är oerhört svårt för ATG/ST att fortsätta blunda för de aktivas önskemål.

Kan det bli så att Lord Skarplöth börjar skramla med mer prispengar på V75 gentemot de aktiva för att få behålla den sena starttiden?


Positivt i svensk travsport

Det positiva i svensk travsport för dagen är givetvis den höga klass som den svenskfödda hästen håller för dagen.

Jisses vilka djur det finns.

Treåringsloppet på Bergsåker var en riktig höjdare mellan Global Adventure (S.J’s Caviar – Platinum Shine) och Power (Googoo Gaagaa – La Vici).

Vilken duell dessa hästar bjöd publiken på i går kväll. Till slut vann ledande Global Adventure med en säker hals före Power som traskade i döden i princip hela loppet. Segertiden strålande 1.12,3a/2140m

Hoppas att dessa kämpar står upp idag. De lovar så oerhört mycket så jag håller verkligen tummarna för bägge dessa framöver. Också bra att Global Adventure fortsätter med skor runt om. Power går nästan alltid barfota bak.


Eskilstuna

Det blev en sväng till Sundbyholm i onsdags när deras stora publikdag avhölls med klassiska Fyraåringstestet på agendan.

Pinto Bob har säkerligen varit en besvärlig putte för sin tränare Robert Bergh. Nu verkar nerverna vara under kontroll för Maharajah-sonen och då kommer framgångarna direkt.

Andraplatsen i Sprintermästarens final följdes upp med en säker seger i Fyraåringstestet på fina tiden 1.13,4a/2640m tillsammans med födelsedagsbarnet Torbjörn Jansson.


Inti Boko

Fjolårets Kriterievinnare Inti Boko gjorde comeback i samma lopp. Tyvärr höll inte hans nerver riktigt i årsdebuten. Gångarterna innan loppet var många och det blev en omedelbar galopp för Inti Boko. Tyckte dock att han såg fin ut efter galoppen trots allt.

Även Sörmlands Travsällskap/Sundbyholm fick känna av en minskad publik jämfört med tidigare trots perfekt travväder. I år kom det cirka 5 500 personer till Sundbyholms största publika evenemang.

Ha det gott!

Björn

Här kan ni läsa Björns tankar om travsporten.
bjorn.hammarstrom@travnet.se
Nästa krönika
Lord Skarplöth – Ytterst skicklig hypnotisör
Nästa krönika
Lord Skarplöth – Ytterst skicklig hypnotisör

Lord Skarplöth – Ytterst skicklig hypnotisör

STOCKHOLM: Det nalkas semester. Förvisso kanske vädret kunde vara en smula varmare. Dock verkar hästarna där hemma mycket nöjda med temperaturen för dagen. Inga bitska bromsar så långt ögat når. Mycket skönt det tycker både jag och hästarna.

Efterdyningar från förra veckan

Lite efterdyningar har det varit efter det att ST meddelade att de fortsätter rygga Skarplöth &Co på ATG gällande allt inför säsongen 2020.

Trots att att Skarplöth &Co visar upp dryga -10% i omsättningstapp jämfört med ifjol samt att ST:s egna arbete med att säkersställa fler aktiva inför framtiden totalt gått i baklås så väljer ST att ligga i rygg på Lord Skarplöth.


Lord Skarplöth – Hypnotisör?

En mycket märklig strategi av ST och dess styrelse måste medges. Egentligen är det ingen strategi alls. Bara en förunderlig passivitet. Eller är ST:s styrelse satta under hypnos av Hasse Lord Skarplöth?

ST:s ägare, det vill säga de svenska travbanorna verkar också de ha fullkomligt fallit i sömn/hypnos.

ST ”skyllde” sin passivitet på att sändningstiden i TV4 på lördagarna mellan kl.18.00-19.00 är så oerhört viktig för travsportens välbefinnande. Därför valde de att fortsätta gå i Lord Skarplöths fotspår. Knepigt att gå i samma fotspår på en person som varken kan sport eller spel.

”Ingen ska tro att denna satsning är gratis”

Lord Skarplöths strategi de senaste åren har varit att köpa så mycket TV4-tid som möjligt. Ingen skall tro att denna satsning är gratis. TV4 tar bra betalt för detta. Notan per år för travsporten gentemot TV4-gruppen ligger säkerligen upp mot 150 miljoner kronor.


Travsportens viktigaste timme?

Hur ser då denna ”viktiga” timme ut i verkligheten?

Valde i lördags att stilstudera sändningen som denna gång gick TV12 (på grund av fotboll i fetfyran).

På plats på Halmstads stallbacke för Kanal75:s räkning befann sig Per Skoglund samt travtränare Sofia Aronsson + ytterligare stallbacksreportrar.

Kl.18.00-18.24, Välkommen + genomgång av avd. 1-5, därefter V75-6

Kl.18.25-18.32, Reklam

Kl.18.33-18.33, Trailing V75 Jarlsberg i cirka 50 sek.

Kl.18.34-18.37, Eftersnack Stosprintern

Kl.18.37-18.41, Reklam

Kl.18.42-18.55, Inför V75-7 + V75-7+ Tack och Hej Då!

Kl.18.56-19.00, Reklam

En helt okay sändning absolut, men att detta skall vara travsportens viktigaste timme under veckan? Nej, herregud inte. Bättre än så kan vi.

Dock gillar jag att Per Skoglund lämnat ”superstudion” i Värtan för att i stället vara ute på plats. Mycket bättre sändningar tycker jag att det blir då.

Per är fortsatt en bra intervjuare.


De aktiva måste agera

Nu är det upp till de aktiva att väcka ST:s styrelse samt de svenska travbanornas styrelser från den hypnos/sömn som den skicklige hypnotisören Hasse Lord Skarplöth satt dem i sen flera år.

”Travsportens största gåta genom tiderna”

Lord Skarplöths argument för att behålla sen starttid på V75 samt att köra publikfientliga V86Xpress är direkt löjeväckande.

Att vuxna och utbildade människor kan gå på dessa argument är för mig travsportens största gåta genom tiderna.


Pegasus/Publiksiffror

Intressant att ta del av travbanornas målbild gällande hur mycket publik de hade som mål att nå fram till och med juni. Då tänker jag på travbanornas stordagar.

I ett nyligen släppt Pegasus-dokument på travsport.se ser vi nu hur fel bild de svenska travbanorna har för stunden att uppskatta hur mycket publik de kommer nå på sina stordagar.

Endast Norrbottens travsällskap och deras V75 i juni får godkänt.

De andra banorna är helt fel ute på att förstå hur mycket publik de kommer nå.

Läge att vakna upp återigen?

Mer Pegasus

Jisses vad lite hästar det startar på Jägersro, Halmstad och Åby.

Ha det gott!

Björn

Här kan ni läsa Björns tankar om travsporten.
bjorn.hammarstrom@travnet.se
Nästa krönika
Travsporten lider av permanent självskadebeteende

Travtips

Lunch-draget Färjestad: Veckans första spets-spel

Travtips
måndag 11.41, 08 mars
Måndag Färjestad Lopp: 4 5 My Sea var mycket fin vid segern från ledningen för tre starter sedan och nu tror jag det blir ledningen igen. Det bör vara loppavgörande och vi har veckans första men säkert inte sista spets-och-slut-spel. Fick en jobbig resa nä...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 14.07, 7 mars

Umåker 7 mars: Wäjersten visar vägen!

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 17.12, 5 mars

Åby 6 mars: Jag har räknat på det…

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.11, 5 mars

Bollnäs 5 mars: Spela smart – spela Art

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 12.11, 5 mars

Lunch-draget Solvalla: Smyga i draget och sedan…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 16.21, 4 mars

Östersund 4 mars: Troll Prinsen – det roliga draget till 12.50

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 09:53, 01 mars 2021

Hur liten och steril är den svenska travsporten?

STRÄNGNÄS: Våren är redan här i Mälardalen. Vilka dagar vi haft senaste veckan. Låt oss hoppas på inte alltför många bakslag framöver vädermässigt. Bara mars ännu. Romme/STL Helt fel ute var jag när jag trodde att Romme skulle få problem med banan i lördag...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson