Just nu:
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz
00.14 Bélina slutar på topp

Sebastian K:s absoluta världsrekord är slaget. I en fart-fylld upplaga av Allerage Farms Open på The Red Mile spurtade Homicide Hunter till seger på 1.07,6 under lördagen.

I drygt fyra år höll Sebastian K:s absoluta världsrekord. Vid lördagens tävlingar på The Red Mile i Lexington blev Homicide Hunter den snabbaste travaren genom tiderna när han vann Allerage Farms Open (145 000$). Den sex-årige valacken efter Mr Cantab tränas av Chris Oaks och kördes till segern av Brian Sears.

Förutsättningarna blev perfekta för Homicide Hunter i värmen. Loppet kördes i stenhårt tempo, men vinnaren behövde inte delta i spetskörningen utan kunde avvakta en bit ned i kön. Det till utgången av sista sväng när Brian Sears styrde på och Homicide Hunter avgjorde enkelt via fjärdespår över upploppet. Mållinjen passerades på det nya världsrekordet 1:48,4 eller översatt i kilometertid 1.07,6.

Homicide Hunter förbättrade därmed Sebastian K:s notering från 2014 med en tiondel. Sebastian K:s tid, som sattes på Pocono Downs, gäller dock fortsatt som världsrekord över tusenmetersbana.

Anette Lorentzon-tränade Guardian Angel Ås slutade tvåa på 1.08, medan Jimmy Takters Pinkman kom in som trea på samma tid. VM-hästen Will Take Charge tröttnade från spets och slutade femma.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 09:44, 28 februari

Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:42, 28 februari

Skoglund har tagit täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:34, 28 februari

Boden: Rally Funny i ensamt majestät

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 17:25, 27 februari

Urstark Unique Juni

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 27 februari

Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 00:14, 27 februari

Bélina slutar på topp

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:41, 26 februari

Face Time Bourbon i fokus

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: ”Piraten” vann styrkeprovet – tog historisk V75-seger

V75: ”Piraten” vann styrkeprovet – tog historisk V75-seger

Han är fantastisk, den gamle On Track Piraten. Det såg långt ut fram ett tag men tioåringen kunde ändå avgöra och vinna väldigt lätt i Stig Lindmarks Styrkeprov. Den här segern gjorde också honom till det segerrikaste varmblodet på rikstoton i historien.

135 starter, 41 segrar och 27 av dem på V75. On Track Piraten är en av svensk travsports främsta reklampelare. På Skellefteåtravet under söndagen slog han till ännu en gång, och rundade fältet till en enkel seger i Stig Lindmarks Styrkeprov. En seger värd 200 000 kronor.

– Det är fantastiskt, det finns inga ord för honom längre, helt otroligt. Det såg struligt ut ett tag men sedan fick vi en helt perfekt rygg, han är otrolig, sa tränaren Hans R Strömberg i ATG Live.

”Piraten” som stod med fyrtio meters tillägg såg ut att ha väldigt långt fram när ledande Sir Henry P. Hill friskt drog undan i ledningen och lämnade fältet med många längder in på sista varvet. Men Erik Adielsson kunde finna en fin rygg i Digital Ink som ledde anfallet i jakten på den undflyende ledaren. Genom sista sväng sinade krafterna för ledaren, Digital Ink fick greppet – men var utan chans att stå emot On Track Piraten som till slut avgjorde väldigt lätt på 1.13,9/3180. Adielsson unnade sig till och med en segergest.

– Det var faktiskt en tanke till Stig Lindmark. Han var en otrolig hästkarl. Vi kom varandra ganska nära mot slutet och jag är otroligt glad att jag fått vinna det här loppet, sa Erik efter sin tredje V75-seger under dagen.

*****

*Dagens största favorit var Lome Brage och det av Jan-Olov Persson tränade kallblodet visade sig vara helt ensam på banan i Steggbest Minne. Erik Adielsson körde program-enligt Lome Brage till spets och när Ingbest felade i dödens före sista sväng, försvann den sista möjliga motståndaren. Lome Brage bara stack och tog hem förstaprisets 150 000 kronor med åtskilliga längder. 1.20,4a/1640 meter var en fin vinnartid.

– Han är så underbar den här hästen, elva år och har den här löpglädjen och spänsten. Jag var nästan som ett stort leende hela jag, han är otroligt kvick alltså, sa Erik Adielsson i ATG Live.

*Att Very Kronos har en enorm kapacitet råder det ingen tvekan om. När han också är på rätt humör och visar det, brukar han också vinna. Svante Båth visade upp fyraåringen i Silverdivisionen och det var ingen match för toppämnet. Erik Adielsson tog sig lugnt fram i dödens och så fort man drog in på sista bortre långsidan gav man ledande Cab Hornline massiv press, för att över-tagit in i sista sväng. Efter det var loppet över. 1.12,2a/2140 var vinnartiden – ett banrekord.

*Sexårige Corroded har hittat stilen i regi Robert Bergh, nu kom en välförtjänt V75-seger i Klass 1. Och det var ingen bluffseger direkt; med Per Lennartsson i sulkyn fick valacken jobba hela loppet i dödens på laddade ledaren Antonio America. När stegen blev allt kortare för spetshästen ur sista sväng, tog Corroded över kommandot för att lätta gå undan till seger på 1.13,5a/2140.

*Dags för Timo Nurmos i stoloppet. Ulf Ohlsson fick iväg Roheryn bra från start och kunde trots ett tillägg kliva fram och överta ledningen efter 600 meter körda. Den maffiga finländskan skulle sedan inte bli lätt att tas med, omöjlig rättare sagt. Trots att Fame Boko höll tempot uppe i dödens och Ile Saint Louis kom med en truddelutt till slut, var ledarinnan ohotad på 1.13,9 över 2160 meter.

*Ulf Ohlsson igen i Klass 2-försöket. Segervapnet nu var Major Vici, tränad av Bergsåkers Per-Erik Ulander, som nu fick full utdelning på rikstoton. Fyraåringen var rask ut och spetsade direkt och kunde efter att ha fått dämpa tempot en bit mycket enkelt sticka undan över upploppet. Vinnaren kom i mål på 1.14,4a över 2140.

*En grymt fin vinnare fick vi se i Bronsdivisionen. Fredrik B Larsson avvaktade i kön till 900 meter kvar då han sände Milliondollarrhyme först till attack i tredjespår. Ledande favoriten Doctor Doxey Zenz stod utan chans när fyraåringen rusade fram utvändigt och fick greppet i sista sväng. Ready Cash-sonen smällde bara undan till överlägsen seger på 1.13,5a/2140. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Korvenoja igen - Lewis Ale vann finska Kriteriet
Nästa nyhet
Korvenoja igen – Lewis Ale vann finska Kriteriet

Korvenoja igen – Lewis Ale vann finska Kriteriet

Timo Nurmos var favorit att vinna Finskt Trav-Kriterium men Marrakesh fick för första gången erkänna sig besegrad. Tuomas Korvenojas Lewis Ale var för bra.

Timo Nurmos hade goda chanser att följa upp den svenska Kriterie-segern med en dito även Finland, Marrakesh kom till lördagens final i Tammerfors som obesegrad i fem starter men den här gången mötte han sin överman.

Tuomas Korvenoja noterades för sin sjätte seger i finska Kriteriet när han körde Lewis Ale till vinsten. Andover Hall-sonen kom att leda loppet från start till mål och säkert passera mållinjen på 1.14,3a över 2600 meter. Kriterie-segern var värd 112 500 euro. Marrakesh fick trava i dödens för Jorma Kontio, mattades till slut och fick nöja sig med fjärdepriset sedan även Bosses Lady och Mr Big Star passerat. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Årjäng
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Årjäng

Söndag: Grand Slam 75-tips till Årjäng

GS75 Årjäng 7 oktober

Omgången: Årjäng är det som gäller och omgången är svår så det ser ut att kunna ge bra betalt om man hittar alla sju vinnare. Jag spikar en favorit och ett mycket intressant spetsdrag!

Spikarna: 5 Mellby Frodo (GS-4) har övertygat och borde ha toppchans att ta ny seger! 1 Dancelli (GS-6) har spännande uppgift då jag tror på spets och han är mycket spelvärd chansspik!

GS-förslaget är på 2100 kronor.

4-3 (1-5)
11-5-6-2-7 (12-4)
6-11-2-3-8 (12-9)
5 Mellby Frodo (1-7)
6-9-4-10-1-12-3 (2-5)
1 Dancelli (8-3)
10-5-2-12-11-9 (13-7)

2x5x5x1x7x1x6 = 2100 kr

DD-förslaget på 900 kronor:

1 – 10 x 500 kr
1 – 2,5 x 200 kr

GS-1

A: 4-3 B: 1-5-7-11-6 C: 12-8-10-2-9 

Spetsstrid: Red Bar är väldigt startsnabb och jag tror inte att han missar ledningen. Han tog ledningen i 09-öppning under Elitloppshelgen.

Loppanalys: 4 Red Bar har en bra uppgift och är han i normalform tror jag att han blir svårslagen från ledningen. Senast måste man säga att kusken körde bort honom för det var våldsam speed han la då han blåste till ledningen och drog undan i sista kurvan. Krafterna tröt och han åkte dit, och han har inte sin bästa bit till slut. Det verkar som om hästen blev sliten efter det loppet, och kanske är formen inte lika bra nu då han fått ta det lite lugnare, men han var klart bättre än 1 Revenue Lavec  den gången och brukar slå den.

Lyckas denne hålla rygg på Red Bar så kan han slå av den på speed. Han gick inte tom senast då han inte kunde vara med från start och fick sent fritt, men jag står över som hårt spelad.

Dubblar istället med 3 Unheard Of som är nyttig, och nu verkar det vara laddat för detta lopp och tränaren verkar mycket nöjd med hästen. Senast hade vi 13 sista 700 och gången före var det tapper insats i dödens i hårt tempo. Öppnar snabbt och har chans att hitta ner bakom favoriten och det kan bli segergivande. Jag tror man lyckas komma förbi 1 och ner bakom Red Bar och det här känns som småkul lås.

GS-2

A: 11-5-6 B: 2-7-12-4 C: 9-10-3-1

Spetsstrid: Carbureightr har spetsat två av tre med bra läge men vill nog ha rygg. Pippi Pagadi kan öppna, tar sig förbi och släpper till Grose Photo? Denne testar säkert Jepson att överta ledningen tidigt med.

Loppanalys: 5 Grose Photo är spelad till dryga 50% av insatserna då han nu gör debut i ny regi för Ulf Stenströmer. Hästen har jobbat 20 full väg och ska vara trög som tidigare, det är sådan han är. Nu blir intressanta ändringar med jänkarvagn och troligen stängt huvudlag och kommer han till ledningen kan det nog bli seger direkt i nya regin. Dock har det inte varit någon stjärna tidigare, och lite mycket spelad är han ändå.

11 Lightningexclusive var bra vid segern i just Årjäng och hästen hade tagit ny seger senast om fyraåringen inte galopperat 350 meter från mål utvändigt ledaren. Körspö är plus då han blir mer fokuserad av det och han har chans.

Betrodd bakom favoriten är 2 Pippi Pagadi som senast fick fin resa i ledarryggen och kunde ganska enkelt avgöra loppet.

6 Amigo Cortina gjorde första starten i Norge senast och orkade inte från ledningen. Det var 30/7 och han har fått tid på sig nu för att hitta stilen bättre och måste ses med chans här i ljummet gäng.

GS-3
A: 6-11-2 B: 3-8 C: 12-9-14-4-1-10-7-5-13-15

Spetsstrid: Ramstad Balder var snabb senast och har varit så tidigare med, och är den naturliga ledaren.

Loppanalys: 2 Ramstad Balder är jättefavorit, tre gånger mer spelad än andrahandaren. Han är bra, men startar sporadiskt och nu har det gått två månader sedan förra starten. Han var då mycket fin barfota runt om och efter att ha körts till ledningen stegade han undan enkelt. Jepson får chansen igen och det är klart bra och han blir svårtuggad om han är lika bra nu Ramstad Balder. Nu är det inte givet efter lite paus, han blev behandlad efter segern och det är klart minus med full väg då han är sprintertyp.

Motståndet är bättre och jag streckar fyra hästar ytterligare. Tipset till 6 Idfaxen som det är bra rapporter på och han står perfekt inne i loppet, vilket gör att jag tror man siktat mot denna start. Han gick bra senast han var i Sverige som fyra där kapabla Tekno Teddy vann.

11 Tangen Braute hade jag nedåt 22,5 sista varvet på senast och han fullföljde mycket bra. Magnus igen är plus, och håller han formen trots litet uppehåll så är han bra för loppet.

3 Solkongen är kapabel, men osäker och galopperade bort en andraplats senast.

GS-4

A: 5 B: 1-7-3-4-2 C: 6

Spetsstrid: Mr Babalo tror jag tar sig till plankan, och även Rocket Man öppnar bra – men att favoriten Mellby Frodo får överta.

Loppanalys: 5 Mellby Frodo är omgångens största favorit, och jag tror han har toppchans och jag spikar. Han har övertygat, och även om han visserligen fick loppet helt ”kört i halsen” så avgjorde han joggande med alla krafter i behåll. Jag tror att han har bra chans att köras till ledningen, och det blir optimalt igen med bike och barfota och han har som sagt toppchans! Jag kan nämna att han har segrat båda sina starter i Sverige.

Det finns en fidus som man kanske borde dubbla med, inte minst på högt värde och det är 1 Humble Hill som gör debut för Frode Hamre. Han var med mot bra hästar som treåring och med i exempelvis Breeder’s Course där han inte räckte som sexa. Kanske är han vässad för stordåd i ny regi, men normalt sett håller han inte upp innerspåret.

GS-5

A: 6-9-4 B: 10-1-12-3 C: 2-5-11-8-7

Spetsstrid: Sweet Näs är snabb och det finns på kartan avd Jeanette kör från ledningen, favoriten Niklas M.J. utmanar och vill säkert komma till spets.

Loppanalys: 6 Niklas M.J. är favorit och han har bra uppgift. Han visade form senast då han mot bättre hästar sprang 14,0 full väg och detta med tredjespår utan rygg sista varvet. Testas säkert att få överta ledningen, men det är inte givet och från dödens är det ingen given vinnare. Notera att kusken inte vunnit något lopp ännu under 2018 och detta känns rätt så lurigt.

1 Sweet Näs tror jag kan köras från ledningen då jag ser den som spetsfavorit. Senast kördes hon på chans och fastnade med sparade krafter och kusken låter rätt så påställd nu.

10 The Noble One är mycket spelad, och så ska han vara i detta sällskap. Han var bra i vintras, men nu lite mer svårbedömd. Han höll undan på stumma ben vid senaste segern i somras, men efter senaste loppet blev han struken för hosta. Bäst fungerar han nog från ledningen, och det är en del frågetecken kring honom nu.

Grundkapabla 9 Skip Beau tillhör de bästa hästarna i loppet, och senast höll han farten fullt okej där Youngblood Pellini vann.

GS-6:

 A: 1 B: 8-3 C: 2-6-5-4-7

Spetsstrid: Tipset bygger på att Dancelli håller upp ledningen och körs där. Främst är Mack Dragan mycket snabb och utmanar.

Loppanalys: 8 Mack Dragan är jättefavorit och han är som de flesta vet riktigt bra. Han var storfavorit på V75 senast och även om det gick 12,5 på varvet så var han klen och slagen för enkelt, för han brukar inte vika sig om han är på topp. Det har blivit långt mellan starterna nu och han kanske inte håller någon toppform. Dessutom blir det mindre maxat med utrustningen, vanlig vagn och bakskor – och då kanske han inte ens laddas för fullt?

Jag tror att 1 Dancelli har bra chans att vinna loppet med perfekt läge, och då jag tror på spets! Han gick i dödens på Giveitgasandgo senast och ledsnade lika mycket som han tröttande tror jag. Gången före var han riktigt bra trea bakom två mycket bra hästar. Han har varit ute tre gånger mot högsta klassen i Norge och detta känns högintressant till runt 10% av spelet och jag spikar!

GS-7:

 A: 10-5-2 B: 12-11-9-13-7 C: 15-8-3-4-6-1

Spetsstrid: Jatzy Jazz tror jag tidigt sitter från ledningen, men detta är ganska oviss spetskamp.

Loppanalys: 12 Darling Harbour är favorit i öppet stolopp där jag bara fick råd med sex streck – hade gärna haft ännu fler, men hon har ingen enkel uppgift, och har varit lite ojämn. Efter två fina segrar från ledningen så borde hon ändå ha vunnit från ledningen näst senast. Det blev galopp senast och det har varit mycket ofräscha ben tidigare på denna och kanske är hon lite sliten? Spår 12 i spårtrappa är iskallt och hon spelar jag inget DD med.

Mest tror jag på 10 Scarlet o’Cara som var jättefin i comebacken senast då Oskar vaket körde tidigt till ledningen och sedan spatserade hästen undan till enkel seger. Det är värre uppgift nu då det loppet var ganska billigt, men hon borde vara i än bättre form.

5 Nacrous är kapabel, och blir lite spännande med täta starter nu för första gången. Hon var inte bra senast, men fullföljde bra före det och fart finns det massor av om Troels har ordning på formen.

2 Jatzy Jazz är knapp spetsfavorit efter en bit och hon är ganska bra och speedade förbi dem senast på positivt vis.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Balfour trivs i Frankrike - tog fjärde raka segern
Nästa nyhet
Balfour trivs i Frankrike – tog fjärde raka segern

Balfour trivs i Frankrike – tog fjärde raka segern

Robert Bergh-tränade Balfour trivs prima i födelselandet Frankrike. Vid fredagens tävlingar på Vincennes kom den fjärde raka segern.

Sjuårige Balfour täljer guld i Frankrike för dagen. Den av Robert Bergh tränade valacken ordnade på fredagskvällen sin fjärde raka fullträff när han för Gabriele Gelormini hemförde quinté-loppet. Segern var värd 29 500 euro.

Balfour kom tidigt fram för att överta ledningen och skulle sedan inte släppa ifrån sig den positionen. Motståndet anföll i flera spår över upploppet, särskilt danske Tripolini V.P. avslutade sylvasst, men Balfour höll starkt undan på segertiden 1.14,3/2850 meter på lilla banan. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Takter med trippla chanser i Kentucky Futurity

Travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson