Ett tragiskt dödsfall inträffade vid måndagens lunchtävlingar på Östersund när fyraårige kallblodet Bandit dog.

I V4-inledningen kom Bandit och Jan-Olov Persson in på upploppet i ledning när hästen började stanna till och tappa all fart. Det var nära bli en rejäl krock när det blir stopp men kuskarna lyckas klara sig från det. Persson är sedan mycket snabbt ur sulkyn för att leda sin häst då han upptäckt att något är allvarligt fel.

Jan-Olov leder fyraåringen gåendes en liten bit men efter mållinjen faller hästen ner till marken och man konstaterar att den dött. Innan idag hade Bork Odin-sonen gjort sex starter och vunnit två lopp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Åby Stora-dagen: Mister J.P. i årsdebut & högklassigt långlopp

Åby Stora-dagen: Mister J.P. i årsdebut & högklassigt långlopp

Det är inte bara toppsport i Åby Stora Pris i Göteborg på lördag. Det är också V75-finaler som sig bör och dessutom körs ett mycket högklassigt lopp (V75-7) över 3140 meter auto med en halv miljon kronor till segraren. Långloppet innehåller en mycket intressant mix av etablerade guldhästar mot stayerspecialister som Mellby Viking och Alfas da Vinci.

Björn Goop låter dessutom Mister J.P. årsdebutera i ett treåringslopp utanför V75-spelet. Goops jättelöfte gick ju genom tvååssäsongen som obesegrad i sex starter där kronan på verket var utklassningssegern i Svensk Uppfödningslöpning.

Lyon Grand Prix Summer Meeting Stayer, V75-7:
1. EL MAGO PELLINI – Adrian Kolgjini
2. ALFAS DA VINCI – Joakim Lövgren
3. MELLBY VIKING – Jorma Kontio
4. GIGANT SLUGGER – Jeppe Juel
5. ON TRACK PIRATEN – Torbjörn Jansson
6. FALCON HÅLERYD – Johan Untersteiner
7. FOR PLEASURE AS – Conrad Lugauer
8. QUID PRO QUO – Erik Adielsson
9. SPRING EROM – Örjan Kihlström
10. CANDOR HALL – Björn Goop
11. ED YOU – Robert Bergh
12. TRAVELING MAN – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Eskilstuna
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Eskilstuna

Måndag: V64-tips till Eskilstuna

Omgången: E3-uttagningar över kort distans och det är en av de roligare travdagarna för året att få se lovande treåringar över 1640 meter. Bästa spiken är jättefavorit men han har också jättechans att vinna. Jag tycker flera andra storfavoriter är sårbara och spelar ingen flerkupong, det tar grymt om dessa bränner.

Spiken: 3 Heavy Sound (V64-6) har utvecklats på härligt vis, och jag trodde på honom i förra E3-finalen men då rådde han inte på Poet Broline. Han såg jättefin ut senast och är en sprinter. Spets och dunderslut!

V6-förslaget är på 2.240 kronor (enbart V6).

3-1 (11-4)
2-8-11-5-10-9-7-1 (3-4)
10-2/ 7-5-3-6-11-8 (9-4)
4-2-8-1-11-6-9 (10-5)
5/ 7-9-2-4-11 (1-3)
3 Heavy Sound (7-12)

2x8x2x7x6x1 = 1344 kr

2x8x8x7x1x1 = 896 kr 


DD-förslag på 1000 kronor:

5-3 x 1000


V64-1:

Ranking: A: 3-1 B: 11-4 C: 6-2-8-5-10-9-7 

Spetsanalys: Tunika öppnar snabbt och höll upp innerspår enda gången hon haft det i förra sommaren som tvååring alltså. Hon kommer bli hårt tufft utmanad och Fatima Boko var riktigt rask senast och kanske kan köra förbi favoriten? Även Pimpinette face är snabb och har kört till ledningen 5/9 med liknande uppgift.

Loppanalys:

1 Tunika är jättefavorit, och det ska hon vara i ett uttagningslopp då hon är en av två som aspirerar på titeln som kullens drottning, den andra är Timbal. Denne blev för svår i förra E3-finalen och sprang världsrekord från ledningen men Tunika var tapper värre på utsidan. Hon vann en joggingtur senast från ledningen då hon mest skulle hålla sig vaken för att vinna… Håller hon spets vinner hon, men det är lurigt med innerspår och blir hon över vädrar jag skräll och garderar som megafavorit. Det kan vara så att hon slinker loss framför 2 Fabulous Boko och övertar, men jag hoppas på annat.

3 Fatima Boko är intressant då hon såg tankad ut som fastlåst bakom rätt bra hästar senast i BC-lopp efter att ha släppt ledningen. 1600 meter känns helt rätt och hon är väldigt snabb från start. Första Takter på en snabb märr är riktigt spännande och hon kan slinka undan från ledningen! Jag dubblar med henne!

11 Ninepoints Gaagaa har utvecklats rejält och suttit fast med sparat två gånger i rad, och fått chansen för sent och trots jobbigt bakspår viss chans.

4 Pimpinette Face är bättre än raden och fick inte chansen bakom hästar senast men såg fin ut i loppet. Startsnabb är hon dessutom och distansen bör passa. Bäst på kortspeed är hon.


V64-2:

Ranking: A: 2 B: 8-11-5-10-9-7-1 C: 3-4-12-6

Spetsanalys: Bad Story är kvick och han var riktigt bra med från bakspår senast och jag tror han körs i ledningen och svarar favoriten Poet Broline.

Loppanalys: Ny storfavorit i 8 Poet Broline som var grymt bra då han bara sprang undan i förra E3-finalen och vann på topptid. Han är väldigt effektiv från ledningen där han bara sträcker på sig trots att han kan se seg ut genom slutsvängen. Han har inte startat sedan finalen och det är inget plus, och spår 8 på 1640 meter är tufft. Han är en spetshäst och släpps han till front slår de honom säkert inte, men jag hoppas på tävling och utan toppform borde han kunna vara sårbar.

2 Bad Story känns intressant med spetsläge över 1640 meter. Han fick materialfel i uttagningen till långa E3 då hjulet lossnade och Ohlsson tog upp kort efter start, och var chanslös från dödens senast i revanschen. Han kan bättre än så och är en häst för kulltoppen och det borde vara bra chans då jag ser honom som spetsfavorit!

5 Incognito Tooma har hittat flera växlar och var bra i finalloppet som Trading vann och inte långt efter Timbal. 3% kan inte vara rätt!

10 Xceed G.T. är ingen sprinter men kör de för fort där framme tar han många på styrkan, formen borde vara bättre nu än senast.

11 Mellby Demon vann E3-kval i långa E3 men hoppade i finalen. Han gick bra som fyra senast och är en av flera med chans här där det verkligen är läge för skräll!


V64-3:

Ranking: A: 10-2 B: 7-5-3-6-11-8 C: 9-4-1

Spetsanalys: Lumiere d’Inverne lär inte bli mindre startsnabb med Björn Goop i vagnen och är klar spetsfavorit.

Loppanalys: Öppet kval för stona där favoriten känns bäst och det är 10 Tough Cookie som var riktigt bra efter galopp i förra E3-kvalet och gick bra utan chans bakom två kanonerna i finalen. Hon är obesegrad över 1600 meter och kan städa av dem. I förra kvalet hade jag 10 sista 800 metrarna och rätt favorit är det, jag använder henne som utgång.

Som jag dubblar utgången med spetsfavoriten 2 Lumiere d’Inverne som kommer springa undan länge från ledningen. Hon orkade inte stå emot tuffe Tied Together från ledningen näst senast, och kanske var lite besvikelse ändå. Senast hängde hon med enkelt bakom hästar och såg jättefin ut. Första med Björn och spets på 1600, behöver inte säga mer egentligen.

7 Fire Hooves var klart förbättrad utan skor senast då steget blev bättre och hon sköt till bra mot Robin Roof sista biten då hon kom loss.

5 Fury Heart är snabb men vek och dödens senast är inte hennes grej. Kort distans bör däremot vara det och lilltjejen kan hinna dit.


V64-4:

Ranking: A: 4-2 B: 8-1-11-6-9 C: 10-5-7-12

Spetsanalys: Gijon spetsade hem förra E3-försöket och var bra med i finalen och har spetschans, men jag är inne på att Iller Tooma kommer öppna ännu bättre nu och köras till ledningen.

Loppanalys: 2 Gijon är en rätt frän liten sak som spetsvann förra E3-försöket enkelt och hängde med fullgott till max i finalen som fyra. Han kunde inte springa fortare för dagen efter maxlopp helt enkelt. Enklare hästar med nu, och kommer han till spets är han hästen att slå. Dock har han blivit favorit, och han är nog inte direkt bättre än några andra och jag garderar.

Feeling har jag för att 4 Iller Tooma kommer göra ett fint lopp och jag hoppas att Tillman kör till ledningen och stannar där som 4%-are! Det här är inte alls någon tokig häst och han var bra tvåa bakom Sucre i förra E3-kvalet. Han var bortlottad i finalen och hängde väl mest med senast där fine Pacific Broline vann. Nu lär det vara laddat och 1600 meter och spets tror jag är rätt och stormvarnar!

Bakom finns flera kapabla med struliga, 1 Face Ribb gick starkt efter galopp näst senast, 8 Globalsatisfaction värmde finfint senast och var bra i våras är två av dem.


V64-5:

Ranking: A: 5 B: 7-9-2-4-11 C: 1-3-6-8 

Spetsanalys: Viktig spetsstrid där jag tror att Nappa Scar går att köra mer på efter en bit än Sucre och ska forceras till ledningen.

Loppanalys: 4 Sucre har inte varit till sin fördel aktionsmässigt, men ändå tävlat bra. Han vann förra E3-kvalet i tveksam stil, och gick starkt över upploppet i finalen. Han travade illa senast igen och hade halsproblem, och då jag tror på spetsbom är han sårbar.

5 Nappa Scar borde vinna detta då jag ser honom som spetsfavorit, han har tagit ledningen 3/4 med framspår bakom bilen och just med spår en bit ut axlar han riktigt bra efter några steg. Han värmde tveksamt senats, men skärps sig till loppet och var tapper från dödens, och före det enkel spetsvinst. Bra chans till spets och slut och jag spikar på DD och spelar utgång på V6!

7 Sir Corneliani var det fränt intryck på senast bakom hästar och han gick verkligen i mål med sparade krafter då han flög fram efter sen lucka! Han öppnar bra och har viss spetschans.

9 I’m Just a Sund kan få sitt smyglopp och slippa göra så mycket själv med detta läge, och två bakspår borta så färra hästar att kriga emot. 2 Andover Streamline har chans på ledarryggen och på kortspeed är han vass.


V64-6:

Ranking: A: 3 B: 7-12-11-9-5 C: 4-6-2-1-8-10

Spetsanalys: Heavy Sound är riktigt startsnabb och solklar spetsfavorit.

Loppanalys: Bästa spiken är tyvärr jättefavorit, men har jag fått bort lamporna i början så kan det bli okej ändå med lite skrälldrag in och jag spikar 3 Heavy Sound. Jag trodde på honom i förra E3-finalen och detta är hans rätta uppgift då han är väldigt snabb men inte så tuff. han lekte hem det från ledningen senast och såg lysande ut då Haugstad lättade på tömmarna och hästen stack undan. Han tar ledningen och då formen är dunkel på bästa hästen ska det vara jättechans till spets och slut.

7 Tobin Kronos är bästa hästen, han kommer gå riktigt långt men nu har det varit lite strul och han var struken för halsinfektion och är knappast på topp. Han kommer bli en riktigt bra sprinter med tiden, men slår knappast spiken nu med dessa förutsättningar.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åby Stora: Revanschläge för Royal Fighter direkt
Nästa nyhet
Åby Stora: Revanschläge för Royal Fighter direkt

Åby Stora: Revanschläge för Royal Fighter direkt

Bägge lördagens Åby Stora Pris-heat är placerade inom V75-spelet, där heat 1 körs som V75-inledning. I det första heatet har Royal Fighter från bricka 2 ett fint läge att ta revansch för galoppmisslyckandet i Hugo Åbergs senast. Heat 2 med omvänd startordning ligger som V75-5 medan det eventuella skiljeheatet kommer avgöras som Åbys lopp 12. Som vanligt är det bilstart och över 1640 meter.

Åby Stora Pris, heat 1, V75-1:

1. VÄSTERBO HIGHFLYER – Daniel Redén
2. ROYAL FIGHTER – Jennifer Tillmann
3. MOSAIQUE FACE – Lufti Kolgjini
4. B.B.S.SUGARLIGHT – Peter Untersteiner
5. REPAY MERCI – Knud Mönster
6. SUPPORT JUSTICE – Geir Vegard Gundersen
7. RUE DU BAC – Örjan Kihlström
8. NAHAR – Robert Bergh

Åby Stora Pris, heat 2, V75-5:
1. NAHAR – Robert Bergh
2. RUE DU BAC – Örjan Kihlström
3. SUPPORT JUSTICE – Geir Vegard Gundersen
4. REPAY MERCI – Knud Mönster
5. B.B.S.SUGARLIGHT – Peter Untersteiner
6. MOSAIQUE FACE – Lufti Kolgjini
7. ROYAL FIGHTER – Jennifer Tillmann
8. VÄSTERBO HIGHFLYER – Daniel Redén

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-intervjuer till Östersund
Nästa nyhet
Måndag: V4-intervjuer till Östersund

Måndag: V4-intervjuer till Östersund

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon har gjort bra lopp varje gång och håller fin form för dagen. Dessutom har hon mött rätt så bra motstånd och detta ser lämpligare ut. Med lite klaff är hon säkert långt framme och vi kör barfota runt om, säger Preben Sövik i stallet om Adrians Girl i V4-2.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Östersund. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1 Nr 6 SOT TÖSA
– Hon fick aldrig chansen som tvåa på Hoting men visade gryende form vilket sedan gav utdelning i starten efter. Hon vann på ett bra sätt och jag tycker hon kommer mer och mer för varje start. Det är några dugliga hästar emot nu men fortsätter hon på den inslagna vägen tror jag inte hon behöver vara borta. Skor runt om, säger Mikael Halvarsson. 

Lopp 1 Nr 7 BANDIT
– Han har ett bra läge för felfri avgång nu men det går inte att ladda tufft med honom första biten och man får vara lite försiktig. Formen verkar bra och det ser vettigt ut här. Inga ändringar, säger Janne Persson. 

Lopp 1 Nr 9 MIA MELIS
– Hon var en talang i fjol och vann lätt vid segrarna. Senast fungerade hon inte och det blev något strul i ryggen. Hon har varit ifrån men har nu tränat bra de senaste månaderna och jag var klart nöjd med senaste jobbet. Hon kan nog runt 1.30 och jag blir inte förvånad om hon vinner direkt. Viktigast är dock att hon fungerar. Hon tävlar med skor runt om och körspö är ingen jättefördel på henne. Hon reser bra men på grund av tullen så kommer vi sent fram till banan. Strax före elva kanske men jag tror inte det ska hämma henne, säger Roar Walsöe. 

Lopp 2 Nr 7 ROBIS TOVA
– Tycker jag har varit bra hela tiden i år och var åtgärdad inför senast. Då tyckte jag att hon gick bra och går säkert framåt med loppet. Jag lättade henne lite fram senast men det funkade inte riktigt så jag går tillbaka till den gamla balansen. Härifrån måste jag försöka ladda lite och hon kan öppna skapligt. Hittar vi bara en fin position avslutar hon oftast bra och motståndet såg väl lämpligt ut, säger Jan-Olof Johansson. 

Lopp 2 Nr 12 ADRIANS GIRL
– Hon har gjort bra lopp varje gång och håller fin form för dagen. Dessutom har hon mött rätt så bra motstånd och detta ser lämpligare ut. Med lite klaff är hon säkert långt framme och vi kör barfota runt om, säger Preben Sövik i stallet. 

Lopp 2 Nr 14 DAMU CHERRY
– Hon fick äntligen lite utdelning senast för hon har haft fin form en lägre tid men det har häxat i loppen. För tre starter sedan var det volt, vilket hon inte klarar, och näst sist kan vi bara glömma. Hon gör stabila insatser för det mesta, och kommer inte göra bort sig nu heller, men jag tror hon får svårt att runda alla denna gång. Skor runt om, säger Martin Djuse. 

Lopp 2 Nr 15 LILLA TRIBUT
– Har inget vidare läge här då hon har ganska svårt att springa om så många hästar. Jag får ligga lågt. Inga ändringar, säger Henrik Svensson. 

Lopp 3 Nr 1 DANS EMIL
– Han var en trevlig bekantskap sist när jag körde honom till seger men vi hade också marginalerna på vår sida. Nu möter vi mycket tuffare hästar men jag tror distansen är ett plus. Läget är också bra eftersom vi kommer köra på chans och sen får man se hur det löser sig, säger kusken Martin Djuse. 

Lopp 3 Nr 3 MOESES
– Han har löpt på bra på sista tiden och jag tycker han tagit ett litet kliv i utvecklingen. Han har gjort fina tider och senast var det inte så mycket att göra åt Lannem Silje. Förutsättningarna ser fina ut på förhand och givetvis måste jag tro på honom. Inga ändringar, säger Olle Carlsson. 

Lopp 3 Nr 5 LYKKJE SVARTEN*
– Han fick problem med en bakkota och har inte startat på ett bra tag. Han har tränats hela tiden men inte i några snabbare farter och han kan behöva lopp i kroppen. Han är stark och gynnas av distansen. Det blir skor runt om och öppet huvudlag igen och körspö är ett plus. Han är rätt ovan bilen och det är svårt att veta hur snabbt han öppnar, säger Hilde Solbakken. 

Lopp 4 Nr 4 POIROT RICK
– Han har inte visat något extra på slutet men kämpar ändå på för det mesta. Jag har dock svårt att se honom vinna det här och jag ligger lågt, säger kusken Martin Djuse. 

Lopp 4 Nr 5 MR JONSAMI
– Är den bättre chansen av mina två och han har inte haft någon tur på slutet. Jag hoppas att det kan lösa sig lite bättre för honom nu och jag ser hellre att han får dödens än att han måste ut och kämpa sista varvet i spåren. Det blir förmodligen skor runt om vilket är ett litet minus, säger Åke Eriksson. 

Lopp 4 Nr 10 AVE MARIA
– Hade jag trott på toppchans med från ett bättre läge men nu kan det bli trafikproblem. Hon har varit väldigt fin på slutet och suttit fast. Nu blir det skor runt om vilket är ett litet minus, säger Henrik Svensson. 

Lopp 4 Nr 11 BACKES GIGANTEN
– Är beroende av ett smyglopp men kan verkligen flytta på sig när han får chansen. Han är helt enkelt tvungen att smyga med och hoppas att det löser sig. Minst barfota fram, säger Åke Eriksson. 

Lopp 4 Nr 12 VICTOR RUDA
– Verkar vara bra för dagen men fick ju ett jobbigt läge. Han har haft så mycket problem i karriären men har ju kunnat starta på lite nu i alla fall. Jag tror att han går framåt med senaste loppet i kroppen och det blir barfota bak igen, säger Håkan Skoglund. 

Lopp 4 Nr 13 VÄSTERBO ARTHUR
– Han kom tillbaka till oss för ett par veckor sedan och har väl inte gjort så mycket ännu. Han känns i alla fall fortsatt fin för han kom i bra skick och var ju väldigt bra i sitt senaste lopp. Det var bara synd att han inte fick vinna men han kommer göra en fin prestation nu. Det krävs lite tur på vägen men jag tycker han ska räknas. Skor runt om, säger Preben Sövik i stallet. 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Östersund

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson