Just nu:
10.40 Kallblod för hela slanten på Hagmyren
10.06 Trebol – nu uppe i 47 raka segrar
09.02 Gimpanzee lekte hem elfte raka segern
08.27 45 000 kronor i böter för Haapakangas
15.50 Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret
10.47 Semester – sedan Trotting Masters för Looking Superb
10.27 Storpublik lockades till Oviken
09.52 Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola
09.23 Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9
08.44 VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire

Hambletonian: Nu har Perfect Spirit fått pengarna

Det tog nästan två år innan det definitivt var avgjort – men nu är äntligen sista ordet sagt. Perfect Spirit vann Hambletonian 2017.

Hambletonians upplaga 2017 går till historien. För första gången i världens största treåringslopp blev målettan diskad och utan prispengar. What the Hill passerade mållinjen som vinnare, men domarna bedömde att han stört en medtävlare på vägen och fråndömde ekipaget segern. Därmed var det tvåan i mål Perfect Spirit, då tränad och körd av Åke Svan-stedt, som korades till vinnare.

Loppet var dock inte avgjort då. Efter protester från What the Hills ägare, åtskilliga turer och slutligen ett civilrättsligt mål har det dröjt nitton månader före den slutliga domen fallit. Och New Jersey Racing Commissions beslut står fast – Perfect Spirit vann Hambletonian den 5 augusti 2017. Hästens ägare, SRF Stable, har nu också fått återstoden av prispengarna. Det skriver Hambletonian Society i ett pressmeddelande.

Se Hambletonian 2017 här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
tisdag 09:52, 25 juni

Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:23, 25 juni

Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:44, 25 juni

VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:21, 25 juni

Det skrällde i uttagningarna till Stosprintern

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:42, 24 juni

Jarlsberg nästa för Makethemark

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:17, 24 juni

Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:22, 24 juni

Nahar får sitt eget lopp på Bergsåker

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ringostarr Treb redo för comeback under påsk

Ringostarr Treb redo för comeback under påsk

Efter ett uppehåll på ett halvår är Ringostarr Treb snart tillbaka. Comebacken planeras till påskhelgen. Och uteslutet är det inte att det blir titelförsvar i Elitloppet.

Inte sedan VM-loppet i oktober har Ringostarr Treb beträtt tävlingsbanan, men snart lär vi får se den vindsnabbe italienaren igen. Sedan en tid är nioåringen med tretton miljoner kronor på banken åter hos Jerry Riordan och tränaren var till freds med stjärnan i ett banjobb nyligen, skriver Travronden.

Något titelförsvar i Olympia-travet blir det inte för Ringostarr Treb, det är deklarerat sedan tidigare, men det ser ut att bli start på hemmabanan Halmstad i samma vecka. På annandag påsk körs Yngve Larssons Memorial med 100 000 kronor till vinnaren – där sker sannolikt årsdebuten för Ringostarr Treb. Om det blir laddning mot Elitloppet för den regerande mästaren avgörs senare.

– Ägarna har sagt till mig att jag får bestämma fullt ut och det känns skönt. De säger att om jag tycker att vi ska avstå och sikta på andra större lopp i år så har jag deras fulla förtroende och det står bakom mig. Det känns skönt såklart, säger Jerry Riordan till Travronden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svensk Travsport ändras - gjort klart med ny vd
Nästa nyhet
Svensk Travsport ändras – gjort klart med ny vd

Svensk Travsport ändras – gjort klart med ny vd

Svensk Travsport ändrar om sin organisation. Maria Croon har rekryterats som ny verkställande direktör. Samtidigt kommer tjänsten som generalsekreterare att avvecklas.

Efter en rekryteringsprocess har Svensk Travsport funnit en ny vd. Det skriver förbundet i ett pressmeddelande. Maria Croon, 50, tillträder posten som Svensk Travsports vd vid månadsskiftet augusti, september. Hon har en lång bakgrund inom media och kommunikation och kommer närmast från vd-uppdraget hos Lokaltidningen Mitt i Stockholm. Maria Croon har också ett stort intresse för hästsport och familjen har fött upp travhästar, skriver man i pressmeddelandet.

– Jag är oerhört glad över förtroendet och jag ser mycket fram emot att få vara med och utveckla en sport som är så etablerad och omtyckt som travsporten. Att leda mot den svenska travsportens vision ”att uppnå världens bästa travsport som är attraktiv för alla” förpliktigar, säger den tillträdande vd:n.

Svensk Travsport står inför en omorganisation sedan det numera fungerar som ett aktiebolag. Den tillförordnade vd:n Ulf Hörnberg fortsätter på sin post till det nya tillträdet och kommer efter det att inneha rollen som vice vd, med ett operativt ansvar för sportkontoret. Tjänsten som general-sekreterare, vilken i dag innehas av Johan Lindberg, kommer att avvecklas.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Säkert för Perfect Spirit och Conrads Rödluva
Nästa nyhet
Säkert för Perfect Spirit och Conrads Rödluva

Säkert för Perfect Spirit och Conrads Rödluva

Daniel Redén luftade två av stallets kronjuveler när det på Örebrotravet avverkade tävlingar av toppklass på torsdagen. Något som slutade i säkra segrar för såväl Perfect Spirit som Conrads Rödluva.

På lördag får vi återse Propulsion på Umåker, men redan under torsdags-kvällen kunde publiken njuta av några av landets bästa djur på Örebrotravet. För Perfect Spirit var det i ett snabblopp med 50 000 kronor till vinnaren dags för första starten som femåring – en uppgift som amerikanen fixade lätt.

Örjan Kihlström sände fram den tidigare Hambo-vinnaren för att överta ledningen från en också årsdebuterande Monark Newmen efter 600 meter och var efter den manövern omöjlig att stoppa för kvällen. Efter 1.10 sista halvvarvet lättade Perfect Spirit undan över upploppet för att passera mål på 1.12,6a/2100 meter.

Ingen lurar Conrads Rödluva

Kihlström var förstås också pilot bakom Conrads Rödluva som i Breeders Crown för fyraåriga ston gjorde årets första start. Redéns Oaks-dominant var på hugget direkt. Efter att ha inlett loppet i andra par utvändigt skickades hon på för att ta över täten efter 1500 meter. Första varvet gick efter moderata 1.17 och då skulle det förstås bli svårt att snuva kulldrottningen. S.G. Maleficent gjorde dock ett rejält försök; kom snabbt fram utvändigt i sista sväng och såg ett ögon-blick ut att ikläda sig rollen som vargen, men det var en syn-villa. Conrads Rödluva kontrade tillbaka för att till slut vinna säkert på 1.15,1a/2100 med sista 500 i underkant 1.10.

Evalute fortsätter övertyga

En annan som ser fram mot pokalkvalen med tillförsikt är Stefan Melander-tränade jänkaren Evaluate. Efter att vunnit sin Sverige-debut visade han framtassarna på nytt i Breeders Crown för fyraåriga hingstar och valacker. Även här Örjan Kihlström vid tömmarna, som efter en resa som trea i andraspår gick till hastig attack efter ett varv travat och övertog taktpinnen. Därefter hade Evaluate allt under kontroll – för att sticka ifrån till seger på 1.14,1a/2100 före Global Withdrawl.

Treårig talang från Korpi

I BC för treåriga ston presenterade Pekka Korpi en läcker merca. Muscle Mass-dottern Mascate Match är alltjämt obesegrad i fyra starter efter att ha haft uppvisning i loppet. Mascate Match gled till spets ur den första kurvan och gjorde sedan loppet i ensamt majestät i ledningen. Klockorna visade på 1.15,5a/2100 med gott om krafter kvar för framtiden.

Custom Colt höll undan

Norskt blev det i BC för de treåriga killarna. Henry Rorgermoen är det som tränar Custom Colt som understödd av Eirik Höitomt såg till att leda från start till mål. Offshore Dream-hingsten höll upp tät från innern och fick 800 meter kvar favoriten Bythebook utvändigt om sig. Den senare bjöd en rejäl match men förbi ledaren gick det inte att komma. Custom Colt höll starkt undan med minsta marginal på 1.14,1a full distans.

(Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Karriären i fara för Call Me Keeper - ny skada
Nästa nyhet
Karriären i fara för Call Me Keeper – ny skada

Karriären i fara för Call Me Keeper – ny skada

Det blir ingen comeback under torsdagen för Call Me Keeper. I stället kan tävlingskarriären vara till ända sedan hästen slagit upp en tidigare skada.

Sjufaldige miljonären Call Me Keeper skulle under torsdagen på Örebrotravet ha gjort sin första start på nio månader, men har blivit struken. Anledningen är att den av Daniel Redén tränade nioåringen slagit upp en gammal skada. Call Me Keeper har tidigare varit borta på grund av en gaffelbands-skada.

– Tyvärr fick vi stryka Call Me Keeper till kvällens start, det är hans tidigare skada som slagits upp igen och han kan ha gjort sin sista start, meddelar tränaren på Twitter.

Call Me Keeper har i sin karriär vunnit 24 av 57 starter och tjänat drygt sju miljoner kronor. Bland meriterna märks segrar i Jämtlands Stora Pris och Seinäjoki-Race samt stora framgångar i Frankrike. Hästen har också deltagit i både Prix d’Amérique och Elitloppet. Call Me Keeper är avelsgodkänd med betyget högt skattat avelsvärde.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åbys vill locka fler - mer pengar till matlapparna

Travtips

Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret

Travtips
tisdag 15.50, 25 juni
Solvalla heter kvällens bana och jag friskar på med ett gäng vinnarspel. The Bald Eagle heter en av hästarna som får min röst och denne kommer från en övertygande seger senast. Alla mina spel har för övrigt visat fin form och det är ofta en värdefull detal...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.43, 24 juni

Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.11, 22 juni

Tips Kalmar 23 juni: Pastore Bob leder runt om

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.04, 22 juni

Tips Rättvik 22 juni: Läge för Forfantone Am

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 16.02, 20 juni

Tips Dannero 20 juni: Midsommarförfest med Oskar J och Klack Nova

Spelredaktör Ulf Nilsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15.03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 20 juni 2019

En alldeles fantastisk tävlingskväll

STRÄNGNÄS: Vilken makalös fin tävlingskväll det var på Solvalla i går kväll. Inte ofta jag besöker Solvalla en tävlingsdag numera. Dock blev det ett undantag igår. Det ångrar jag inte. Vilka tävlingsdjur. Främst måste man framhålla hästarna. Vilka djur som...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson