Prix de l’Atlantique på lördag, sedan blir det fem veckor av finputs inför det som är Bold Eagles stora mål – Elitloppet. Tränaren Sébastien är mycket nöjd med stallets gigant.

Mycket står på spel för Bold Eagle när han styr mot Paris nordvästra utkanter på lördag. Det är inte bara 90 000 euro i förstapris i Enghiens storlopp Prix de l’Atlantique – utan också det sista testet inför Elitloppet.

Bold Eagle gör nu sin första start sedan han på mäktiga 1.08,9 segrade i Grand Critérium de Vitesse. Sedan dess har det gått sex veckor.

– Hästen har tagit det loppet väldigt bra. Efteråt fick han ta det lugnt i tio dagar, men sedan har hästen tränat på som normalt. Han vann Prix de l’Atlantique lätt i fjol och han kommer att var i minst samma goda fysiska kondition i år, säger tränaren Sébastien Guarato till Paris-Turf.

Bold Eagle kommer följa exakt samma upplägg inför Elitloppet i år som förra året. Efter lördagens uppgift blir det inga flera starter för den franske stjärnan innan man hoppas kunna ta revansch på Solvalla den 27 maj.

– Vi hade kunnat gå till Prix des Ducs de Normandie (körs i Caen 16 maj), men jag vill inte tävla honom två veckor före Elitloppet som är det stora målet den här våren. Så vi kommer följa samma schema som förra året, med förhoppningen att göra bättre från oss på Solvalla i år.

Och hur det gick i fjol vet vi nog; Bold Eagle vann sitt försök i utklassningsstil på 1.08,4 men fick i finalen nöja sig med fjärdepriset bakom vinnaren Timoko. Bold Eagle är en av fem till Elitloppet redan inbjudna hästar. (Foton: ALN).

Läs även: Sex hästar möter Bold Eagle i Prix de l’Atlantique

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Klar för nästa storlopp – Lionel till Oslo Grand Prix

Klar för nästa storlopp – Lionel till Oslo Grand Prix

Olympiatravet, nästa. Elitloppet, högt upp på listan. Oslo Grand Prix – inbjuden. Lionel är nu klar för hemlandets kommande superlopp.

Lionel gjorde alltså comeback på Solvalla i tisdags och stod då för en stark insats då han delade segern i Dartster F:s lopp med Charrua Forlan.

Det var ett bra besked inför Olympiatravet, vilket blir den norske fuxens nästa lopp. Men nu har han också blivit klar för ett annat storlopp. Bjerke har bjudit in Lionel till Oslo Grand Prix – och Göran Antonsen och Daniel Redén har tackat ja.

Det kommer därmed bli den tredje raka starten i Oslo Grand Prix för Lionel, i fjol slutade han tvåa bakom Twister Bi. Loppet körs den 10 juni och på vinnaren väntar 1,5 miljoner norska kronor.

Lionel blir den andra hästen att bjudas in till OGP, sedan tidigare har franske Bird Parker också fått en plats. Bjerke hoppas förstås också på hemmafenomenet Ferrari B.R. vars besked om en eventuell start väntas lämnas efter Copenhagen Cup, uppger Equus. (Foto: ALN).

Läs även: Antonsen drömmer om rosa biljett för Lionel
Läs även: Lionel och Charrua Forlan – gick inte att skilja åt

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Peter Untersteiner jubilerade - tog sin seger 3000
Nästa nyhet
Peter Untersteiner jubilerade – tog sin seger 3000

Peter Untersteiner jubilerade – tog sin seger 3000

I kvällens sista lopp på Åbytravet slog han till. Peter Untersteiner tog sin 3000:e seger i sulkyn och sällar sig nu till en exklusiv skara om 20 svenska kuskar.

Peter Untersteiner åkte till Åby under onsdagen för sju uppsittningar – men fick vänta till kvällens sista innan han kunde jubilera.

Efter att i kvällens nästa sista lopp vunnit med Tomas Malmqvist-tränade Ethien du Vivier kom den 57-årige kusk- och tränargiganten ut med egentränade Absolut Gehör i aftonens avrundande lopp.

Via ett kraftigt avancemang över sista bortre, kunde man avgöra säkert på upploppet. Den numera klassiska segergesten syntes i god tid före mål – Peter Untersteiner tog seger 3000 i sulkyn.

– Det känns förstås bara bra och 3000 segrar är ett kvitto på att jag lyckats. När jag en gång började med fem hästar och en egenägd häst i stallet var tanken att kunna försörja mig själv och min son Johan. Att det skulle gå så här bra fanns förstås inte i min vildaste fantasi, säger han i en intervju med Svensk Travsport.

Peter Untersteiner som varit proffs sedan1987 klev in i tusenklubben 2002. Nu blev han den 20:e i Sverige verksamma kusken att ha vunnit 3000 eller fler lopp. Snart är det förresten dags för ett nytt jubileum – Peter har inte långt kvar till att också nå 3000 segrar som tränare.

…något som gavs prov på även under Solvallas tävlingar på onsdagen. Halmstadstränaren hade två hästar till start även på huvudstadsovalen – och båda vann.

Sonen Johan lotsade in Get Ready Tour medan Ulf Ohlsson avslutade också Solvalla-kvällen genom att sätta dit Swish Lane efter en tung avslutning.

*Ulf Ohlsson var också kusken bakom kvällens kvickaste vinnare. Med Stefan Melanders USA-födde femåring Dice Man anförde han hela vägen i friskt tempo. Dice Man stegade undan på fint vis den sista biten och nådde mål på 1.11,6a över 1640 meter. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Snowstorm Hanover i Sverige-debut på Solvalla
Nästa nyhet
Snowstorm Hanover i Sverige-debut på Solvalla

Snowstorm Hanover i Sverige-debut på Solvalla

Stefan Melander plockar ut en ny jänkare av klass på tisdag. När The Onions lopp ska köras på Solvalla gör Kentucky Futurity-vinnaren Snowstorm Hanover sin Sverige-debut.

I tisdags fick vi se Hambo-vinnaren Perfect Spirit infria förväntningarna i sin första start i den svenska regin. Kommande tisdag beträder en annan välmeriterad USA-häst Solvallas tävlingsbana för första gången.

Det handlar om Snowstorm Hanover, som i regi Ron Burke, i höstas segrade i Kentucky Futurity. Fyraåringen efter Muscle Massive kom till ”Tarzans” träning och ägo i vintras och är nu alltså redo för årsdebut.

Han ställs mot kvalificerat motstånd på direkten i The Onions lopp. Han möter stallkamraterna Not Afraid och Volstead, samt Heavy Sound som gjorde en stark comeback och Canari Match.

Två treåringslopp av dignitet avverkas också under kvällen. Dock kommer bara fyra hästar till start i Vårfavoriten trots 200 000 kronor till vinnaren… Men de som möter upp håller högsta klass.

Uppfödningslöpningsvinnaren Global Welcome gör första starten för året och ställs mot Lutfi Kolgjinis kulltopp Smokin Joe samt talangfyllda duon Garrett Mix och Devil Sound. (Foton: ALN).

Här är startlistorna:

The Onions lopp, 1640 auto

1 Snowstorm Hanover – Stefan Melander
2 Canari Match – Örjan Kihlström
3 West Wing – Ulf Ohlsson
4 Indoor Voices – Erik Adielsson
5 Heavy Sound – Kenneth Haugstad
6 Nappa Scar – Per Lennartsson
7 Not Afraid – Jorma Kontio
8 Target Kronos – Lutfi Kolgjini
9 Star Advisor Joli – Kim Eriksson
10 Volstead – Johnny Takter

Vårfavoriten, 2140 auto

1 Global Welcome – Erik Adielsson
2 Devil Sound – Anders Zackrisson
3 Smokin Joe – Lutfi Kolgjini
4 Garrett Mix – Örjan Kihlström

Vårfavoriten, ston, 2140 auto

1 Happy Confess – Åke Lindblom
2 No Matter – Erik Adielsson
3 Global Wishmeluck – Mattias Djuse
4 Arctic Michelle – Hannu-Pekka Korpi
5 Quarcia – Claes Eskilsson
6 Mariah’s Baby K.V. – Tomi Haapio
7 Feather Sisu – Jorma Kontio
8 Call Me Brodda – Kim Eriksson
9 Felicity Sisu – Carl Johan Jepson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Romme
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Romme

Fredag: V65-tips till Romme

V65 Romme 20 april

Omgången: Flera ojämna lopp och starka favoriter gör att det luktar låg utdelning. Jag ger omgången ändå chansen och spikar ett drag som inte är favorit och målar igen mot en häst som är överlägsen – men har spår 12 och det kan ju bli strul då. 

Spikarna: 2 Carbure (V65-4) övertygade hos Bergh och det låter verkligen klart i debuten för Träff. 4 Mikado Amok (V65-5) är roliga draget i omgången – nu är det dags att delta, Lalle!

V65-förslaget är på 1320 kronor.

6-1-9-3-7 (8-5)
1-3 (5-6)
12-8-9-10-2-5-3-1-7-6-4-11 (12-8)
2 Carbure (9-5)
4 Mikado Amok (8-2)
5-2-7-3-1-6-9-8 (5-2)

5x2x12x1x1x8 = 960 kr
Fleris: 2x2x1x1x1x3 x 30 = 360 kr

LD-förslag på 1000 kronor:

4 – 2 x 500
4 – 5 x 350
4 – 7 x 150

V65-1:

Ranking: A: 6-1 B: 9-3-7-8-5 C:  2-4

Spetsanalys: Orutinerade treåringar där de tillsammans startat nio gånger bakom bilen, och ingen har laddats något. Karin Arriba står för fyra av dessa och kördes till tät i februari på Solvalla efter 500 meter som bäst. Global Well Bred har varit trög i både volt och bil men Jepson får fart på det mesta och det var spår 7 då han testade bilen och inget spetsläge. Mest totalt sett i voltstart har Fortune Pace och Princess Cristal visat, utan att vara jättesnabba. Aleppo Pine togs lugnt i debuten, och Kenneth brukar inte ha bråttom från start.

Loppanalys: 6 Aleppo Pine släpptes upp i över 8 gånger degen i debuten, och det var felbeslut av spelarna för där var det stenklart direkt. Haugstad körde till dödens på 13 för tio-favoriten Twyla Face 1200 kvar och sättet som hästen bara stack undan på sista 300 gav riktig mersmak. Det var åkande, och grepp var kopplat redan då ledaren försvarade sig med galopp 300 kvar. Toppchans om hon är lika bra nu! Det är ett sto mot hingstar, men hon verkar vara bättre än dem ändå.

1 Global Well Bred var usel senast, men visade bra inställning vid seger före det och Jepson från innerspår är alltid värt att ha respekt för. Risk att hästen blir över, men full väg bör inte vara minus då han inte är så snabb. Nu verkar det bli jänkarvagn för första gången och då man reser långt borde det vara påställt.

9 Turbulence Face sliter med sin aktion och senast kördes han för att lära sig som det kändes då Lennartsson aldrig deltog där nere i kön. Gick helt okej som tvåa före det utan chans på ledande Up to Me.

Båth ligger lågt med 7 Mooncake Wine som det varit strul med, även om hon nu verkar vara på rätt väg.

V65-2:

Ranking: A: 1-3 B: 5-6-7-8-9-2-4 C: –

Spetsanalys: Fancy Cougar var snabb från springspår senast, utan att det var bra prickat av kusken och hon blir svår att lugga på ledningen. Watchout’s Freija höll upp innerspår på Åland och har varit bra med i övrigt med och utmanar om ledningen. Leonora Christina har tagit ledningen tre gånger i rad med volt, mot sämre hästar dock och två av de från innerspår, men den ökar bra efter några steg. Valkyria K. har varit rätt okej från start, utan chans på ledningen. Bättre kusk nu och kanske kan forceras dit? Turn to Win har fått ledarryggen 4 av 6 med volt, borde öppna bra med spring och för Petter.

Loppanalys: Två hästar mer spelade. 3 Watchout’s Freija har varit bra varje gång och tog två raka segrar på Åland i början av 2017. Var borta länge, innan comebacken i februari då hon höll starkt i dödens på kapabla Qiao Q.L.. Nu har det varit ny paus, men det verkar som att hon är bra då hon kommer ut och hittar Thomas till ledningen är det bra chans. Nu är hon oöm och kan vinna lite oavsett löpning.

Kuskplus är det på 5 Valkyria K. som aldrig vunnit lopp. Gick bra repa senast och pressade på ledaren då dessa båda stack undan men högg i sten och blev tvåa. Westerholm får säkert iväg henne bättre från start och hon duger i detta klena lopp, men som favorit betalar jag ändå inte för henne utan låser på två.

Draget är 1 Fancy Cougar som hängde med godkänt senast på Solvalla och det var mot bättre hästar. Hon var snabb från springspår den gången och loppets spetsfavorit och där verkar Oskar vilja köra och hon är allvarligt segerbud. Hoppade bort trolig seger efter att ha svept till ledningen i sista kurvan i januari, och spurtade bra som tvåa bakom bra vinnare efter det. Nu vill Oskar köra mer offensivt och det kan mycket väl vara spets och slut, för ledningen ska man hålla upp.

6 Turn to Win är tung typ som höll upp knappt senast med bil och innerspår. Höll okej som tvåa, men blev trött och tung. Det är inte typen som växlar tempo så snabbt och riskerar bli uppfångad med springspår. 7 Bringitonlady galopperade på sista långsidan då attacken sattes in senast och är sämst (trolig) tvåa annars, men ställde och for på barfotabalans. Kom bra tillbaka och har form, och täta starter kan är bra.

V65-3:

Ranking: A: 12 B: 8-9-10-2-5-3-1-7 C: 6-4-11

Spetsanalys: Figaro Hornline tror jag tar ledningen, och han har körts där några gånger. Tror ändå på släpp om Westerholm skickar på No April Fool.

Loppanalys: 12 Roofparty är en skjutare som jag verkligen tagit till mig, han är riktigt bra helt enkelt och har tagit tre raka segrar på jättebra vis. Han har körts till ledningen då Jim velat det och sättet han svarade speedkörning till slut mot snabba Convivial Church var läckert via 12 sista 500! Senast var det spel mot ett mål från ledningen och han såg ruskigt maffig ut. Visst, det är spår tolv, men det verkar som Jim kan köra lite som han vill och kanske forcerar han tidigt till ledningen igen? Utan strul är hästen överlägsen! Jag spikar på flerisen, men som omgången ser ut måste nästan denna favorit förlora för att det ska bli något värde och jag målar igen på mattelappen. Det är ändå spår 12 och Jim.

8 No April Fool är bra för klassen, men inte alls samma kaliber som favoriten. Han har agerat konstigt och sprang av banan 600 kvar i ledningen och fick kvala. Skötte sig i kvalet, men senast blev galopp i ledningen med 350 meter kvar – och som han kom tillbaka med full sula över mål hade han haft segern i sin hand utan strulet. Jag tror att han kan köras till ledningen efter en bit, var bra med senast, men kanske vill 1 Figaro Hornline ta emot…

9 Campbell Seabrook duger om favoriten kommer bort och det är intressant comeback och Jepson upp i vagnen. Bra läge för lagom start och sedan kan han gå sista 700. 10 Ridgehead Mateo var bra vid spetssegern, och såg ut att vinna senast då han knäckt ledaren men fartfyllda Lightningsky hann ifatt i sista steget. Årsdebut och det kan ju fattas och att tränaren kör själv är inte så bra.

V65-4:

Ranking: A: 2 B: 9-5-7-1-8-10-11 C: 3-4-6

Spetsanalys: Carbure till ledningen, han har spetsat båda felfria med framspår – en galopp i övrigt.

Loppanalys: 2 Carbure är jättefavorit då han gör debut för duktiga bröderna Träff och det låter jättebra. Var hos Robert Bergh där den vann tre lopp på fem starter och båda gångerna den travat från ledningen blev det seger. Han hade liknande uppgift näst senast då han öppnade snabbt med endast två på start och sedan var hästen mer eller mindre ensam på banan. Plockade ner så bra häst som Global Undecided från dödens senaste starten då han sprang 15,9 i juni. Nu är det åter bara två på start och så bra som det låter ska det vara absolut toppchans då Träff aldrig slarvar med förberedelser efter vila. Given spik!

Han är förmodligen klart bättre än de som ska plocka 20 meter på honom. 5 Code är i form och har gjort det okej i skymundan på sistone. 9 Azarayah Ridge var helt överlägsen i klent lunchlopp vid senaste segern och gör favoriten bort sig kan den vinna detta då sexåringen fått ett lopp i kroppen.

V65-5:

Ranking: A: 4 B: 8-2-12-13-3-6-11-10-9 C: 7-5-1 

Spetsanalys: Impressive Zon och Scarlet Collection är båda snabba, men det är veka hästar som man brukar smyga med. Mikado Amok är snabb om han trycks av och nu är det väl ändå dags för det Lalle!

Loppanalys: 8 Flight Danseur verkar bli favorit, och det är en rejäl sort som vinner ofta, och han har segrat fyra gånger på Romme. Nu har han inte startat sedan januari och från spår 8 på snabbare banor som inte gynnar honom får han stå tillbaka i tipsen.

Jag tror det är dags för 4 Mikado Amok som jag trodde på senast, men då verkar det som att kusken blev bedövad av surret på favoriten för han tävlade inte någon gång. Kryssade sig fram sista 500 och sköt till bra som tvåa bakom en jättefin Mariluck. Nu kanske den var oslagbar som alla trodde, men det hade varit kul att se Mikado antingen från spets eller hålet men nu körde ”Lalle” inte en meter från start. Han kan öppna bättre och med två hästar där man ofta släpper och vill smyga så kan vägen mot ledningen ligga öppen och det blir mitt drag! Jag spikar på rubbet för att få till något kul i favoritbetonad omgång!

2 Impressive Zon släppte Peter med senast trots barfotabalans, och hängde med okej. Det är en medhängare detta och jag tror han gärna tar bra rygg igen på full väg.

12 Morris gör första starten för Kolgjini, och de flesta hästar hittar mer motivation då det lämnar Johansson numera.

V65-6:

Ranking: A: 5-2-7 B: 3-1-6-9-8 C: – 

Spetsanalys: Overtimeosåfin borde ha bra chans att sticka till ledningen. Jag tror inte att On Track Piraya kan hålla ut Brothers In Am och sedan släpper den till Söderberg – som jag jobbar med denna lunch. På full väg tror jag på släpp från Tillman, men man vet ju aldrig då hon är offensiv.

Loppanalys: 2 On Track Piraya var mycket i vintras och var tvåa på V75 dagen före julafton och vann 4 av 7 starter under vintern. Nu har han inte startat sedan januari men hästen ska mest vara fräsch och det bör han vara, och även om jag tror han får svårt att hitta till ledningen ska han ha bra segerchans. Han kan helt enkelt bara vara bäst, men är också väldigt stor favorit. Spelar ändå LD mot mitt drag.

5 Overtimeosåfin har inte segrat på sistone, men svarat för kanonlopp flera gånger, och senast höll han starkt i dödens på Etosha Boko som vann i ny regi. Nu tror jag på ledningen och då blir han inte helt lätt att slå.

7 Destiny Am var det hets på senast, men det är ingen bra häst att spela som favorit och han hoppade som slagen. Nu blir han mindre spelad, och formen tror jag fortsatt sitter där. Han är ojämn, men vid bra dag är han inte alls borta.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sex hästar möter Bold Eagle i Prix de l'Atlantique

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson