Just nu:
22.10 Lugnt för Hail Mary
17.07 Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!
17.03 Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras
12.18 Lunch-draget Kalmar: Intressant idé
09.51 Storlopp för Dear Friend
08.30 Vassa årsdebutanter i Breeders Crown
17.11 Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet
10.47 Fyra miljoner till cancersjuka barn – från Mascate Match
10.39 Kravet inför Monté-SM: Måste ha godkänd montéprestation
10.15 Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Goop petas bakom Face Time Bourbon

Frågan om huruvida Björn Goop ska petas som kusk bakom världens bästa häst Face Time Bourbon har varit det stora samtalsämnet sedan favoritfallet i Prix de France i söndags. Huvudägaren Antonio Somma bekräftar nu att man i fortsättningen kommer använda sig av en annan kusk.

Face Time Bourbon var stor favorit i söndagens Prix de France, men fick i segerstriden ge sig mot Délia du Pommereux. Sedan dess har frågan hängt i luften om Björn Goop ska få fortsatt förtroende bakom hästen som av de flesta räknas som världens bästa. Det sedan Face Time Bourbons huvudägare Antonio Somma via sociala medier menat att den svenske kusken kanske skulle bytas ut.

Avslutar med Goop som kusk

I en direktsändning på den franska travkanalen Equidia bekräftade Antonio Somma på torsdagen sitt beslut. Björn Goop kommer inte att köra Face Time Bourbon i fortsättningen. Somma tackade i sändningen Goop men menade också att ”äventyret slutade” efter Prix de France.

För franska Paris-Turf har Eric Raffin tidigare i veckan bekräftat att han fått frågan att köra Face Time Bourbon i dennes nästa start, men Antonio Somma ville i sändningen inte ge ett direkt svar på vem som skulle köra hästen. Han menade att Eric Raffin, tillsammans med bland andra Matthieu Abrivard, Gabriele Gelormini och Franck Nivard var tänkbara. Beslutet är upp till Sébastien Guarato.

Eric Raffin kör i nästa start

Tränaren Sébastien Guarato kunde emellertid i samma sändning ge ett svar på vem som ska köra hästen i den kommande starten, i Prix de Sélection den 6 mars. Det blir Eric Raffin som tar över tömmarna. Den franske toppdrivern har kört Face Time Bourbon vid två tidigare tillfällen, båda har slutat i segrar.

Face Time Bourbon har hittills i sin karriär vunnit 29 av sina 35 starter och tjänat cirka 28 miljoner kronor. Björn Goop har funnits som kusk bakom hästen vid 29 av starterna, däribland hästens båda segrar i Prix d’Amérique.


Läs även: Överväger ny kusk på Face Time Bourbon
Läs även: Face Time Bourbon-ägaren missnöjd

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 22:10, 09 april

Lugnt för Hail Mary

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:51, 09 april

Storlopp för Dear Friend

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:30, 09 april

Vassa årsdebutanter i Breeders Crown

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 10:47, 08 april

Fyra miljoner till cancersjuka barn – från Mascate Match

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 10:39, 08 april

Kravet inför Monté-SM: Måste ha godkänd montéprestation

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:47, 08 april

Manchego gör comeback – med i kvallopp på lördag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:04, 08 april

Efter hemska Romme-scenerna: Ljusare för Pleasure For Cash

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Vitruvio gör comeback – väljs bort av Gocciadoro

Vitruvio gör comeback – väljs bort av Gocciadoro

Vitruvio är tillbaka i Italien efter Prix d’Amérique-debaclet och startar i helgen i Gran Premio Mario Locatelli. Men det är inte med tränaren Alessandro Gocciadoro i sulkyn.

Italienske topptravaren Vitruvio laddades mot start i Prix d’Amérique i regi Jean-Michel Bazire, men kom aldrig till start. Anledningen var att man missat de nödvändiga vaccinationerna för att få starta i Frankrike. Hästen skickades därmed tillbaka till sin tidigare tränare Alessandro Gocciadoro. Den här söndagen gör Vitruvio comeback, i Gran Premio Mario Locatelli i Milano gör han första starten sedan början av november.

Gocciadoro väljer bort

Alessandro Gocciadoro har fem hästar med i loppet som betalar cirka 40 000 euro till sin vinnare, men väljer bort Vitruvio som i stället får Federico Espositio i jollen. Gocciadoro rattar själv Zaccaria Bar. I loppet återfinns också etablerade namn som Vanesia Ek, som vann loppet i fjol, Tamure Roc samt den svenskfödde Deimos Racing.

Gran Premio Locatelli, 1650 auto:

1 Zef – Santo Mollo
2 Talisker Horse – Arnaldo Pollini
3 Showmar – Andrea Guzzinati
4 Taurus del Ronco – Gaetano di Nardo
5 Ua Huka – Andrea Farolfi
6 Deimos Racing – Roberto Andreghetti
7 Vincero’ Gar – Pietro Gubellini
8 Zaccaria Bar – Alessandro Gocciadoro
9 Aura – Antonio Simolli
10 Virginia Grif – Massimo Castaldo
11 Zefiro Gual – Antonio Greppi
12 Tamure Roc – Filippo Rocca
13 Vitruvio – Federico Esposito
14 Vanesia Ek – René Legati

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Katja Melkko öppnar filial i Frankrike
Nästa nyhet
Katja Melkko öppnar filial i Frankrike

Katja Melkko öppnar filial i Frankrike

Katja Melkko har haft fina framgångar i Sverige som tränare med bas på Solvalla. Nu söker hon sig också mot Frankrike och öppnar filial på klassisk mark i Normandie.

Efter att ha etablerat sig som framgångsrik tränare i Sverige, blickar Katja Melkko nu också mot Frankrike. Det är finska MT Ravinetti som berättar att tränaren tillsammans med Janne Soronen öppnar filial hos Gaëtan Marcque på Utah Beach i Normandie.

Elian Web kan bli en av hästarna

Inflytt i den franska finalen är planerad från april, men exakt vilka eller hur många hästar som ska med ned till Frankrike är i dagsläget inte klart. Välkända namn som Exaudio Vici, Estelle Nordique och B.W.T. Echo finns bland aspiranterna, men också stallets stjärna Elian Web. Den senare föll igenom i en start i Eskilstuna i slutet av januari och har fortfarande ett par tester att genomföra före man kan friskförklara den niofaldige miljonären.

– Vi har länge tänkt att satsa på Frankrike och nu har vi hittat det rätta upplägget. Utah Beach har de perfekta förhållandena. Många berömda namn har tränat där och det är flera banor nära till hands; den stora banan i Caen där man tävlar i högervarv, kan kanske bli intressant för Elian Web, säger Katja Melkko till MT Ravinetti.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sweden Cup ställs in
Nästa nyhet
Sweden Cup ställs in

Sweden Cup ställs in

Harper Hanovers lopp får en miljon i förstapris men däremot kommer det inte att köras Sweden Cup under Elitlopps-helgen i år. Underlaget räcker inte till för att få ihop en kvalitativ upplaga av loppet.

Solvalla meddelar att Harper Hanovers upphöjs till Grupp 1-lopp med en miljon kronor till vinnaren, men också att Sweden Cup inte kommer att genomföras under Elitlopps-helgen i år. Liksom förra året ställs ”lilla Elitloppet” in under Elitlopps-lördagen.

Ersätts av ett snabblopp

– Med de förutsättningar som finns för dagen är det svårt att hitta 21 kvalitativa hästar till Sweden Cup, därför anser vi att detta alternativ är bättre, berättar sportchefen Anders Malmrot på Solvallas sajt.

I stället för Sweden Cup körs ett snabblopp över sprinterdistans med 300 000 kronor till vinnaren, som riktar till skiktet av hästar som befinner sig precis under Elitloppet.

Det är dessutom klart att det blir två Speedrace, ett för varmblod och ett för kallblod, och att de har 100 000 kronor i förstapriser. Kval till Speedrace ska köras på Gävletravet den 29 april.

Läs även: En miljon i Harpers

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
En miljon i Harpers
Nästa nyhet
En miljon i Harpers

En miljon i Harpers

Förra året kördes Harper Hanovers lopp med en halv miljon till vinnaren, på grund av pandemiläget. Till i år fördubblas förstapriset. Vinnaren av Elitlopps-helgens klassiska kraftmätning blir miljonär.

Harper Hanovers lopp har blivit till Elitlopps-lördagens stora begivenhet. Prissumman i stayerloppet höjdes till 2018 års upplaga då vinnaren belönades med 900 000 kronor, men i fjol plockade Moni Viking bara hem en halv miljon kronor som vinnare på grund av det då rådande pandemiläget med tävlingar utan publik.

Vi vill stärka kvaliteten

Årets upplaga av Harper Hanovers lopp, som körs den 29 maj, får dock en rejäl skjuts i rätt riktning. Vinnaren belönas med en miljon kronor, det högsta förstapriset i loppets historia. Dessutom får Harper Hanovers status som ett Grupp 1-lopp. Den nyheten förmedlas i Solvallas podcast.

– Det är ett lopp som många med oss efter Elitloppet tycker är helgens stora grej och vi vill stärka upp Harper Hanovers och få någon mer krydda; med en läcker fransman eller något sådant. Vi vill stärka kvaliteten och med en miljon i förstapris tror jag vi kan göra det, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i podden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tim Tetrick till 12 000 segrar

Travtips

Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!

Travtips
fredag 17.07, 09 april
Ecurie D. gjorde sin plikt i onsdags och fick biljett till Elitloppet så nu kan surret börja på allvar med sju veckor kvar till Elitloppet 2021! Han är sjukt läcker Ecurie D. och lätt att falla för hans utstrålning. Men vi vet ännu inte om han är lika bra ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.03, 9 april

Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 12.18, 9 april

Lunch-draget Kalmar: Intressant idé

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 17.11, 8 april

Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.15, 8 april

Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 17.39, 7 april

Solvalla/Åby 7 april: Jag jobbar in money med Bergh!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 12:51, 05 april 2021

Trist med empatilösa domare på Romme

STRÄNGNÄS: Riktigt hemskt annandag påsk-väder idag. Snålblåst. Snö och blött. Förskräckligt helt enkelt. Pleasure For Cash Hemska scener igår kväll på Romme när Oscar Berglunds springare Pleasure For Cash i den näst sista avdelningen på V75 råkade ut för e...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson