Travnet
ANNONS
Artikelbild

Gocciadoro optimistisk inför kvällen - tror på flera vinstchanser

Skribent

Publicerad kl 11.39, 19 juni 2024

av Kanal 75

Alessandro Gocciadoro sitter på leken inför onsdagens högklassiga tävlingar på Solvalla. Han har fem hästar till start på V86 och bland dessa finns segerstaplande Killiam Fromentro i kvällens huvudnummer Prix Readly Express. Han känns fin och är i bra form, säger den italienske topptränaren.

Alessandro Gocciadoro har en rent sagolik form på stallet. Svensk Travsport redovisar att den Solvallalicensierade stortränaren hittills i år har vunnit 43 av 115 lopp och kört in 12,5 miljoner kronor, vilket placerar honom som tvåa på listan över Sveriges vinstrikaste tränare (Daniel Wäjersten toppar med 13,6 miljoner kronor inkört). På onsdagen kan han köra in över en miljon kronor ytterligare. Kvällens största segercheck delas ut i fyraåringsloppet Prix Readly Express och Alessandro Gocciadoros Killiam Fromento är en av favoriterna till att ta hem de 600 000 kronorna. Hingsten kommer med trea raka ettor i resultatraden.

  • Han har inte tävlat på en och en halv månad, men det har varit planen hela tiden att invänta detta lopp. Han har tränat på normalt, känns fin och är i bra form, säger Alessandro Gocciadoro till sulkysport.se.

  • Jag vet inte om han är snabb nog att hålla ledningen från spår ett, men jag kommer göra allt jag kan för att försöka och jag vill köra i ledningen. Jag tror att han är i fortsatt bra form. Det blir troligtvis barfota fram, öppet huvudlag och jänkarvagn.

”Har verkligen vuxit till sig”

Den i Alessandro Gocciadoros kvintett som spelarna bedömer har allra bäst segerchans är Esperia Font (V86-6) i ett lopp ingående i diamantstoet.

  • Hon har gjort två väldigt bra lopp i följd. Efter det tog vi en liten paus, hade en normal träningsperiod och jag tror att hon kan prestera på samma höga nivå som hon gjort i de två senaste loppen. Jag tror att hon kommer få en riktigt bra säsong för hon har verkligen vuxit till sig på alla områden sedan fjolåret. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro, som även tror mycket på Danger Bi (V86-7) i Icelands lopp för femåringar.

  • Honom var jag väldigt nöjd med i comebacken. Han fick maxutdelning utan att behöva vara ute i spåren och gå sig trött. Han har tränat på bra efteråt och jag tror att han kommer vara i mycket bättre form med det loppet i kroppen. Jag är mycket optimistisk och gör inga ändringar.

Övriga hästar kommenterar Alessandro Gocciadoro enligt följande:

  • Eli Jet (V86-1) gjorde ett väldigt bra comebackhopp med Magnus A Djuse som tvåa. Vi var därför väldigt optimistiska inför senaste starten, men då presterade hon inte som vi hade hoppats och efter det upptäckte vi att hon hade lite problem med halsen. Hon fick en kort vila, har tränat på bra och även om hon inte kommer vara i full form nu så kan hon nog prestera på samma nivå som i näst senaste starten. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn.

  • Cronos Degli Dei (V86-2) är en svår häst att förstå sig på. I träningen ser han väldigt fin ut, men många gånger i loppen byter han karaktär och gör mig besviken. Så var fallet senast då jag trodde på en mycket bättre insats även om han inte var dålig. Hästen tränar som sagt bra så han bör prestera, men det är som sagt en speciell häst. Troligtvis blir det skor runt om nu, öppet huvudlag och jänkarvagn.

V86GocciadoroATG
ANNONS
Nästa artikel