Just nu:
15.34 Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro
15.07 Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!
14.57 Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen
14.30 Miljoner på spel i Orsi Mangelli
11.25 Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta
09.51 Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike
08.14 Sänkte svenska rekordet – med två sekunder
08.12 Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström
15.53 Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert
15.36 Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Gävle 17 oktober: Jansson på kallblod - bästa spelet!

Två bra vinnare avslutade onsdagen och det gjorde det hela till en vettig speldag. Balotelli Crown fick "sitt" lopp och kunde speeda ner klara favoriten och det blev utdelning på toppformen för Susanne Osterling.

Avslutande loppet avgjorde läckra Hemisphere för Örjan knappt men ganska säkert och jag tror att han kan ännu bättre då han är på topp. Blir spännande att följa honom för som modell finns det mycket att plocka ur den här och jag är säker på att Magdalena och Fredrik lyckas med detta.

Synd att Ohlsson inte vågade kliva ut med runt 700 meter till mål med Global Wizard där han fått smyglopp i tredje inner. Det hade i varje fall varit kul att få se om han kunnat plocka ner segstarka Digital Science. Nu var betydligt enklare hästar nära denne i mål...

Vi tar sikte mot Gävle och loppen är ovanligt öppna men jag har bra feeling för flera av mina spel!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Gävle – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

Svårt detta med 2640 meter och inte startsnabba hästar i voltstart. 4 Dream Creation blev av med ryggen i voltningen och det kan vara sämre. 3 Jareth Boko är knepig med volt, men någon av dessa bör trampa rätt och köras mot ledningen i ett andraskede.


Loppanalys:

Mycket öppet lopp där minst 10/12 är tänkbara vinnare, och Unibet har upp till 18 ggr på dessa tio. Jag tror mest på knappa favoriten 11 Gardner Shaw som jag spelar. Jag har inget bättre att komma med helt enkelt! Hästen har varit kanonbra varje gång, han flög fram innan galoppen i derbykvalet inne mot upploppet. Näst senast blåste han ner bra hästar på Solvalla och närmast sörjande var Dwayne Zet som håller bra nivå. Senast var det enklare lopp, men intrycket från ledningen var klart tilltalande och han bara studsade undan. 2640 meter nu och läget gör inte lika mycket och jag tror att han fäller alla.

Det är mycket av en smaksak hur man rankar loppet, men 12 Speedy Tilly har visat knallform och läpt upp till vad han visat i träningen hela tiden hos Bergh. Senaste två starterna har varit riktigt bra, först flög han fram som knappt slagen tvåa och senast bara sprintade han undan i spets. Han klarar säkert distansen och räknas.

3 Jareth Boko var även han grym senast, bara mosade på i dödens och klev undan på låg 12-fart full väg. Värre uppgift nu, och med volt är han inte helt stabil. Kanske kan Lövdahl köra till ledningen efter en bit, det vore klart gynnsamt.

4 Dream Creation har varit klart bra vid två raka segrar och visar fin utveckling hos Svante Ericsson. Nu är det värre gäng och spåret svårt och jag har ingen riktig feeling för honom.

Det finns ju gott om skrällbud, 10 Dominic Wibb har jag varit väldigt besviken på, men blir det barfota med Erik upp är det lite småhett.

Rank: 11-12-3-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Gardner Shaw till oddset 4.25 hos Unibet.

6 Gävle – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

Den av 5 Fixi Mearas och 6 Klara Zonett som kommer först kan överta från tillägg. 3 Stiernhööks Siri är säkert den som är mest intresserad på start.


Loppanalys:

Ganska ojämnt stolopp där jag spelar 14 Mily, och här kan jag verkligen rekommendera att kolla senaste starten i lopparkivet, för jisses vad hon sprang! Det var ett p21-lopp, men ett ovanligt bra sådant (även för att vara Åby…) och då kusken ställde på 650 kvar bara forsade hon till ledningen och det var våldsam speed. Hon landade på 08,5 sista 600 metrarna i överlägsen stil och det var en ruggig svepning! Nu är det dubbla tillägg och hon är inte lika bra varje dag Mily, men det verkar bli rycktussar nu (var inga sådana senast) och kanske helstängt (halvstängt senast) och jag tror att hon blåser till dessa på en långsida. Visst, jag hade klart hellre sett chefen i vagnen – då hade jag ställt in keramiken men Nicklas har vunnit ett par lopp i veckan och är nog på g.

5 Fixi Mearas är faktiskt också värd att kolla i lopparkivet senast för hon var också ruskigt bra. Det var Adielsson i vagnen och bike på och hon utklassade bland annant Cactus som ju var grym i lördags. Skulle man lyckas komma först ut från tillägg och köra till ledningen blir det inte enkelt att plocka ner henne. Ävewn om jag hade velat se 1600 meter hellre för hennes del. Det verkar bli bike med bra spår i volt, det är nog rätt viktigt.

6 Klara Zonett är bra varje gång, men vinner sällan. Gick rejält till slut senast, och kommer två nämnda bort är det chans att få segern.

15 Millie Millionaire har svårt att hitta toppformen, likt hela stall Wallin som sprang på sig massor med pengar 2019. Jag vill se hans hästar börja vinna lopp innan jag hetsar på dem.

Rank: 14-5-15-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 14 Mily till oddset 3.75 hos Unibet.

7 Gävle – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

3 Nairajah kördes till spets från bricka 8 näst senast, och jag tror att det är ledaren igen.


Loppanalys:

3 Nairajah har varit mycket bra vid två raka segrar för Johan (på tre starter), båda segrarna från ledningen. Det är bra snack från Johan och det ser ut att vara bra spetschans, men ändå är det lite upp till bevis nu mot V75-hästar. Jag är inte helt övertygad om att hon fortsätter rada segrar, men klart hon räknas i spets.

8 Leave Your Sox On är ändå mitt spel för den har jag blivit imponerad av. Var väldigt bra näst senast då det var tuff resa i dödens på bra ledare men han bara satte kniven i den och gick undan med tussarna kvar. Gången före rycktes dessa, och det var svar det! Senast fick han knalla mhycket tufft och det var dödens sista 1400 metrarna och han höll starkt. One Kind of Art vann det före Prime Lini och det var två tuffa Nurmos-hästar som blivit hårt spelade här. Nu är det väldigt intressant med första barfota runt om och första jänkarvagn och hittar Ohlsson ner banan tror jag han är hårdast.

10 Don’t Be Weak gick rejält senast i spåren sista halvvarvet. Jag har varit lite besviken på hästen som jag höll högt, och som på V75 för tre starter sedan var han sådär. Är han på topp finns mycket i honom.

4 Global Above All är orutinerad fyraåring (likt mitt spel…) som Anders nu tränar själv. Han lär vara påställd då han precis blivit egen tränare och senaste insatsen var klart rejäl.

Rank: 8-3-10-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Leave Your Sox On till oddset 5.15 hos Unibet.

8 Gävle – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

5 T.B.’s Tröllgutt tar inte ledningen av egen kraft, men jag tror de andra släpper till Jansson upp mot 500 meter.


Loppanalys:

15 Spikfaks kommer med fyra raka segrar och han har varit jäkla stark och bra. Han har slagit dessa enkelt, men då med helt andra förutsättningar och han hade innerspår på tillägg i senaste starten mot dåliga spår på de värsta och nu står han 20 meter bakom. Inte givet han har samma form heller då det gått en dryg månad och han kommer få ett tungt slutvarv och känns överspelad.

5 T.B.’s Tröllgutt är min vinnare för den här tror jag mycket på. Det gjorde  jag även senasr och han kördes resolut till ledningen efter 600-700 meter och såg ”klar” ut men rumplade till på upploppet och åkte dit. Det var snöpligt, men han har en tendens att tappa stilen till slut men nu verkar det varit något med utrustningen på upploppet. Som jag läser loppet vill de snabbaste från start gärna ha rygg att gå på och Jansson har nu känt på hästen och vet vad som gäller. Han borde kunna forcera till ledningen efter ska vi säga 500 meter och då tror jag inte de hittar honom på Gävles spetsbana.

10 S.T.C.C.Faksen plockade ner min vinnare senast, men det kändes lite konstigt för han var aldrig med chans! Nu satte han dit skallen och visade att han är bra då han travar. I voltstart är han snabb och kan sitta bra på det en bit före Spikfaks och snacka om ombytta roller med spåren nu mot 12/9 då de möttes. Jag tror inte att han plockar ner Tröllgutt igen, men visst kan jag ha fel.

Rank: 5-15-10-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 T.B.’s Tröllgutt till oddset 4.25 hos Unibet.

  • 5 T.B.’s Tröllgutt, vinnare

9 Gävle – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

1 Milligan’s School försöker, men kan knappast svara 2 From the Mine. Denne körs sedan i spets. 5 Ural kan säkert laddas och då är han snabb.


Loppanalys:

1 Milligan’s School var jättebra då han vann Sundsvall Open Trot  från ledningen och han är en av de bättre i landet. Då höll han spets från spår 1, men det var på Bergsåker och inte alls lika startsnabba hästar utanför. Innerspår i Gävle är svårare och jag tror han blir över. Skulle det lösa sig kan han givetvis vinna, men det vore nästan tjänstefel att jobba på det…

2 From the Mine utvecklas allt mer och att han kunde plocka ner Disco Volante senast var starkt gjort! Jag måste hylla Magnus A Djuse som lät het Volante dra undan och han körde till första sista 300 och det räckte för att hinna fram. Han är spetsfavorit och kan rinna undan. Han borde vara favorit.

6 Hachiko de Veluwe är är riktig häst, man springer inte in 3.3 millar på 13 starter annars! Han var borta mer än ett år innan comebacken senast, men Jorma hade tyckt han kändes så bra så han ”sööörde” och då var hästen bäst. Nu är det guldhästar redan i andra starten och det är tufft att begära att han ska vara tuffast. Men han kan vara det, för det är något extra. Ändå är det gissning och även hur det ska gå till, ska han vinna från dödens på From the Mine? Svårbedömd är han oddsmässigt tycker jag, men jag var ändå nära att spels.

11 Heavy Sound valde jag till sist men enbart plats. Hästen har inte varit på topp i några starter och det kan vara så att han inte kommer tillbaka en gång till, men det kan även vara så att han varit lugnt tagen till dessa starter då han är skör. Och helt enkelt startar mot formen. Nu låter det bra och som att han piggnat till, för stinglöst har det varit. Han har faktiskt vunnit 3/3 i Gävle och en bra Heavy Sound duger gott och till 2.55 spelar jag plats-.

Rank: 2-1-6-11


Spelförslag:

Jag spelar plats på 11 Heavy Sound till oddset 2.55 hos Unibet.

10 Gävle – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 Born Unicorn öppnar rätt bra och med ovanligt långsamma hästar på utsidan kan han spetsa. De snabbaste är på spår 7-8 och kanske blåser de förbi, i så fall 7 Lucky Base.


Loppanalys:

1 Born Unicorn är en av två favoriter och honom tror jag på. Han visade hög kapacitet hos Tarzan som treåring där han slog Lucifer Lane regelrätt. Togs till Frankrike, men det blev ingen framgångssaga och mest diskningar i monté. Visade dock fin fart vid någon av dessa då han blev diskad som bra måltvåa efter mycket rejäl insats. Senast var det första starten hos Redén och hästen kördes till ledningen i första sväng klev undan trots att travet inte flöt och sprang 13.0 full väg volt. Nu blir det barfota, det tror jag kommer passa perfekt för han var för tungt balanserad fram. Jag tror han kan spetsa, men cska oavsett hitta loss med långsamma hästar utanför och då han är perfekt inmatchad räknar jag med bra segerchans!

3 Indra’s Secret visade i lördags är hon är hård som få ston och bara klev runt dem i tredjespår. Hon hade svacka en period mot sommaren men nu är hon tillbaka och täta starter är bara bra vecka-vecka. Hon kommer inte till ledningen av egen kraft med bilstart och jag tror inte man släpper till henne heller. Kuskplus är det inte, men hon har chansen om hon inte galopperar. Ändå ungefär det odds det ska vara på henne.

Jag valde på att spela Born Unicorn och 6 Global Winner som är den av de med högre odds som är kul. Han kan massor och har nu ganska täta starter då han inte startar ofta. Gick fullt okej i spåren senast och här ser det ganska bra ut för honom med motstånd och distansen passar bra. En Global Winner på topp räds ingen i klassen, och näst senast vinner han nog på V75 utan galopp i sista sväng.

Loppet är öppet bakom dessa och det låter bra på skrällen 4 Hands Down D.E. som gick starkt på V75 senast och tränaren vill se hästen i dödens inför slutvarvet.

7 Lucky Base är jag tveksam på formen med då han var struken till V75-finalen och har inte startat på sex veckor.

Jag nämner att 5 Euskara är otroligt knepig med bilstart, och kommer hamna sist om det inte blir galopp.

Rank: 1-6-3-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Born Unicorn till oddset 3.00 hos Unibet.

11 Gävle – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

1 Dom Perignon tar ledningen och kanske kör Jansson där. Jag tror att 3 Kick off Classic kan öppna bättre nu med Erik och kanske kan överta.


Loppanalys:

5 Vagabond Bi är storfavorit i ett tufft silverlopp. Han har varit grymt bra, och senast visade han åter att han är hård över tre varv då han matade ner Danilo Brick. Nu är det ”bara” 2140 meter och jag tror inte att han vinner loppet med tredjespår till dödens, så mycket bättre än de andra är han inte och har jag fel i det – ja då är det bara att lyfta på hatten. Som jag ser det måste han ha lite glid med löpningen och då är han ändå sårbar till under 3 ggr.

Drag är det på 1 Dom Perignon som jag tyckte var kul 10-oddsare, men till nedåt 6 ggr vet jag inte riktigt om han är så het. han har bara ett lopp i sig och var inget extra då och han kan nog behöva ett till innan formen är där. Visst kan Jansson testa i spets och det håller, men jag är lite skeptisk mot hårda hästar i silver. Väl medveten om att han vann V75-final i spets i våras då man ”glömde” bort honom.

3 Kick off Classic spurtade förbi guldhästar senast och han vet verkligen vart mållinjen är då han har grym skalle! Han får Adielsson i vagnen vilket gillas och skulle han kunna körs till sig ledningen blir han svår att slå men jag tror kanske mindre på det scenario nu mot i början av veckan…

9 Coogan har jag tjatat på med och han gör det bra hela tiden utan att visa det lilla extra jag tror han har i sig. Jag ursäktar honom lite varje gång, det är ingen bra grej att hålla på med men ändå… Senast var det final och det gick väldigt snabbt sista 400 och dessutom tappade han en järnsko i sista kurvan och det var då bra gjort att fullfölja som tvåa. Före det borde han nog ha bitit i mer sista biten då han kom loss, men han höll kanske mest farten. Nu står han bra till då han slipper öppna snabbt och jag tror han kan komma bra sista 700 i spåren och spelar plats på honom i ett vidöppet lopp där man kan hamna på nästan vem som helst.

Bra tror jag att att 4 My Dream Art kommer vara för han har gått bra med hemska spår på V75. Nu åär läget närmast perfekt och nUurmos hästar har form och han har absolut segerchans och är ett skrällbud.

Rank: 5-3-9-4


Spelförslag:

Jag spelar plats på 9 Coogan till oddset 3.65 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro

Travtips
fredag 15.34, 30 oktober
Örebro heter fredagens kvällsbana och som väl snudd på alla känner till så har vi ett mycket kort upplopp där. Spets gillas och de flesta av mina spelförslag idag ska förhoppningsvis vinna från just spets. Åke Lindblom och Örebro passar bra ihop och den gl...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 15.07, 30 oktober

Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.25, 30 oktober

Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 29 oktober

Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.02, 29 oktober

Lunch-draget Visby: När två träter…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 28 oktober

Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:45, 28 oktober 2020

Kommer ST lägga allt ansvar på Redén?

 STRÄNGNÄS: Regn varje dag. Inte alls roligt men inte överraskande. Låt oss hoppas och tro att det i alla fall kan bli några dagar utan regn framöver. ”Proppen-gate” Ja, imorgon torsdag är det då dags för ST att presentera sin egna utredning kring Propulsi...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson