Travnet
ANNONS
Artikelbild

Galoppexperten: Två riktigt bra favoriter på Gärdet

Skribent

Publicerad kl 20.53, 05 juni 2024

av Redaktionen Travnet

Tittar man på V4:an till Nationaldagsgaloppen, så slås man omedelbart av två saker. Omgången har faktiskt två riktigt bra favoriter - i den första och den sista avdelningen, skriver galoppexperten Robert Okpu. Här kan du vara med och tippa på loppen!

V4-1

5 Double UX i V4-1 vann på Gärdet i fjol - det är viktigt att tänka på sådant när man analyserar Nationaldagsgaloppen.
Att försöka väga in vad man vet, om hästens förmåga att hantera banan. Double UX, som tränas av Tobias Hellgren och som rids av hans sambo Anna Piltroth, vann dessutom årsdebuten hemma i Göteborg plättlätt nyligen.
Nästan allt talar för radarparet Hellgren/Pilroth och Double UX här. Att spika är nog rätt.
Gör man inte det, så kan man beakta att fuxstoet 4 Started It All har toppform med två segrar på de tre senaste. Skulle hon trivas på Gärdet, kan Double UX få kämpa. Det är dock hennes första start på Gärdet eller i högervarv.

V4-2

Vi skulle nog rekommendera chansspik på 7 Mali i V4 avdelning 2. Mali har nämligen vunnit med högervarv tidigare - på Klampenborg. Viktig faktor! Och har snudd på knallform. Förlorade med hals senast i Göteborg. Går förvisso upp lite i klass, men bra viktläge ändå - och toppjockeyn Elione Chaves ombord. Visst - Mali är trolig spelfavorit, men det är inte så många som kommer att spika här.
Spikar man inte så kan man fundera på 2 Gazelle som har riktigt fin form nu - och Sveriges championjockey Gråberg.

V4-3 Öppet så det förslår. Men med lite samma tänk som med Mali, så vet vi att 8 Columbia trivs med Klampenborgs högervarv och ojämna bana och kan mycket väl trivas på Gärdet också.
Vann tre lopp förra året och har bra grundkapacitet för denna typ av motstånd, vrkar dessutom trivas förträffligt med ryttaren.
1 Thunderboy, 3 I Am A Fighter och 7 Bedazzling är alla streckvärda på visad form.

V4-4
Favoriten i sista, 7. Wasmy Al Khalediah blir svår att fälla tror vi. Slog duktige 4. Ayman med nio längder vid senaste Sverige-besöket. Hade Per-Anders Gråberg i sadeln då också. Då gick det arabiska fullblodet som tränas i Polen med fyra kilo m-e-r än Ayman, som borde vara främsta motbudet igen. Samma vikt nu… det blir svårt för någon att rå på den polske gästen Wasmy El Khalediah i det här loppet.

Här finns system att vara med och tippa på loppen!

Att tänka på för den rutinerade spelaren: Det är svårt att ta betalt på en V4, med spik på två “lampor” och helgarderat i de öppna avdelningarna V4-2 och V4-3.
Utdelningen kan bli klen. Och avdelning 3 på V4:an? Som Beach Boys sjöng, “God Only Knows”... detta är verkligen vidöppet!
Men med tre spikar, så är grundraden bara på 8 kronor, vilket ger en hyfsat slagkraftig flerbong.

ANNONS
Nästa artikel