Tomas Malmqvist fick full pott när uttagningarna till de danska Derbyna kördes på Lunden. Samtliga tre hästar avancerade till final.

Söndagen på Lunden vigdes åt uttagningar till det danska Derbyt och Stoderbyt. Flera svensktränade gick vidare till finalerna.

Aron the Baron vann sin uttagning. Foto: ALN

Bäst eftermiddag hade Tomas Malmqvist som kom till Köpenhamn med tre hästar i bagaget – alla gick till final.

Aron the Baron kördes till seger av Birger Jörgensen före stallkamraten Alex Tröjborg i ett av kvalen till Derbyt.

Till final i Stoderbyt fick Malmqvist även Awesome Annie som vann för Christoffer Eriksson. Även Peter Untersteiner fick en Derby-finalist i form av And Here I Am och Bo Falsig en Stoderby-finalist med Angie Simoni, båda tvåa i sina lopp.

Uttagningarna till danska Derbyt kom annars att bli en ren favoritparad. Den på förhand stora favoriten Axel, körd av Rene Kjär och tränad av Karsten Holm vann säkert. Liksom Apapmand (Anders F Jensen) och Amazing Dynamite (Ken Ecce).

Finalerna körs på Lunden den 27, respektive 28 augusti. Startlistorna blir klara först nästa måndag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Treåringarna i fokus – korta E3 avgörs i Örebro

Treåringarna i fokus – korta E3 avgörs i Örebro

Det blir treåringarna som fokus riktas mot vid lördagens V75 på Örebrotravet. De korta E3-finalerna delar ut miljoner till vinnarna.

E3-dags igen. Det är de korta finalerna som är höjdpunkterna när V75 avgörs i Örebro på lördag. En miljon kronor lämnar vinnarna loppen med.

Makethemark. Foto: ALN

I hingstarna och valackernas klass ska Petri Salmelas jättetalang Makethemark försöka ta titeln, i den långa E3-finalen noterades han ju för sin enda förlust hittills i år då han slutade trea.

Uncertain Age, tränad av Tomas Malmqvist, vann den långa E3-finalen och finns med även i den korta i förhoppning om en E3-dubbel.

Royal Fighter. Foto: ALN

Gulddivisionen i omgången är Express Gaxes lopp där bland andra Royal Fighter ska tampas med Harry Haythrow, Knows Nothing, en guld-debuterande Coldtown och danske Stelton med två raka.

Här är startlistorna:

E3 hingstar och valacker, 1609 auto

1 McSpirit – Christoffer Eriksson
2 Marciano – Lutfi Kolgjini
3 Donatello Sisu – Stefan Söderkvist
4 Makethemark – Ulf Ohlsson
5 Fernandinho B.R. – Peter Untersteiner
6 Pastore Bob – Torbjörn Jansson
7 Rocket Face – Adrian Kolgjini
8 Social Network – Kevin Oscarsson
9 Electric Light – Per Lennartsson
10 Jaanus Tooma – Paw Mahony
11 Forever Peace – Erlend Rennesvik
12 Deimos Racing – Erik Adielsson

E3 ston, 1609 auto

1 Flo Jo Keeper – Björn Goop
2 Zahara Goj – Torbjörn Jansson
3 Unique Juni – Örjan Kihlström
4 Fantasy River – Stefan Söderkvist
5 Greece Boko – Jorma Kontio
6 M.T. Lindsey – Daniel Olsson
7 Unstirred Drink – Erik Adielsson
8 Unica Gio – Ulf Ohlsson
9 Uncertain Age – Christoffer Eriksson
10 Unter Uns – Joakim Lövgren
11 Inga In Heaven – Ulf Eriksson
12 Flicka River – Magnus Jakobsson

Express Gaxes lopp, 2100 auto

1 Stelton – Jeppe Juel
2 Kash’s Cantab – Joakim Lövgren
3 Knows Nothing – Ulf Ohlsson
4 Coldtown – Jorma Kontio
5 Radieux – Adrian Kolgjini
6 Harry Haythrow – Christoffer Eriksson
7 Royal Fighter – Jennifer Tillman
8 Naglo’ del Nord – Veijo Heiskanen
9 Nato Dream – Per Lennartsson
10 Standout – Örjan Kihlström
11 Dreams Take Time – Peter Untersteiner

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

V64 Färjestad 15 augusti

Omgången: Färjestad inleder veckans V64-vecka med några tveksamma storfavoriter som jag försöker välta, men favoritspiken tror jag däremot bara vinner! 

Spiken: 5 First Love Boko (V64-2) imponerade senast och möter hästar hon är bättre än och det är toppchans!

V64-förslaget är på 2100 kronor (V6).

1-11-10-2 (6-7)
5 First Love Boko (1-9)
4/ 6-2-7-8-3-1-9 (4-6)
5-14-3-10-2-1-6 (4-13)
12/ 1-2-10-8-4-5 (11-7)
9-4-5-2-6 (1-3)

4x1x1x7x7x5 = 980 kr
4x1x8x7x1x5 = 1120 kr

LD-förslag på 700 kronor:

12-9 x 500
12-5 x 200 

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 1-11-10-2 B: 6-7-5 C: 8-3-12-9-4

Spetsanalys: Jägermeister Akema höll spets från innern i januari i 15-öppning, och haft spår långt ut efter det. De är inte jättesnabba emot nu, Beatinathedevil F. är okej men vill ha rygg och kanske går ner bakom? Jag tror på Claes i spets.

Loppanalys: Smålurigt lopp över 2640 meter där 10 Mellby Duke är storfavorit, och han spurtade förbi bra hästar senast där Sahara One var storis. Dock har han varit ifrån efter det, har bakspår och formen är troligen lite dunkel så han garderas.

Mest tror jag på 1 Jägermeister Akema som kördes upp i vagn senast och annars är han tvåa där. Han öppnar bra och bland dessa tror jag på spets och Claes verkar vilja köra där. Formen är bättre än raden och från ledningen har hästen vunnit 2/5.

2 Beatinathedevil F. hängde med till max bakom V75-hästen Well Done La Marc även om det var stumt upplopp från ledarryggen. Varit ifrån någon månad och kanske behöver loppet, men det blir fint lopp där framme i draget och då kan hon spurta. Ledarryggen?

11 Ponce de Leon trodde jag skulle vinna senast, och det såg bra ut då JW tog dödens och satte upp farten varvet kvar, men i slutsvängen var det färdigkört. Vid segern var han klart stark och han duger i klassen.

V64-2:

Ranking: A: 5 B: 1-9-2-3-10-6 C: 11-12-4-8-7

Spetsanalys: Estreet Zon är klart snabb, men nu bör man vara mer än nöjda med rygg på First Love Boko. Om man nu kan svara denna.

Loppanalys: Allt talar för favoritseger här tycker jag i ungdomsloppet. Oskar J Andersson är klart bästa kusken och han kör bästa hästen i 5 First Love Boko. Jag tror att ekipaget kör sig till ledningen och har toppchans, för det var urstarkt intryck senast. Då tog man frivilligt dödens 1100 kvar och sedan var det fullt i linorna hela vägen in i mål. Även från dödens känns det som mycket bra chans då hon är tuff denna märr.

Den som skulle kunna häxa är snabba 1 Estreet Zon om kördes i spets senast och höll bra som tvåa även om Aifur var starkare. Sverre kanske kör i spets om han kan svara favoriten, men det är ingen tuffing i slutstriderna.

V64-3:

Ranking: A: 4 B: 6-2-7-8-3-1-9 C: 5

Spetsanalys: Star di Poggio bör vara den tidiga ledaren med endast två på start, och Codebreaker brukar köras i ryggar.

Loppanalys: Jag tror att det är dags för 4 Hillustrious nu, han har hittat formen efter blek inledning på året och senast spurtade han riktigt bra från kön där Volstead vann från ledningen. Voltstart för lite hetsig kille är givetvis en chansning, men jag tror man grejar det och fixar årets första seger! Utgång!

7 Västerbo Loveboat är favorit, men han är bara en av flera då han inte är som förr i slutstriderna. Han av gjorde näst senast, men det sade inte mycket, men distansen passar nu.

6 Psycho har tre lopp i kroppen efter långa uppehållet efter att han vann BC-finalen. Han ser allt bättre ut och senaste gick han bra i skymundan i Volstead-loppet och visade 11 sista 700.

2 Star di Poggio tar jag också med på andra lappen, det borde vara bra chans till ledningen och där ska hon bita ifrån sig bra då hon är en tuffing.

V64-4:

Ranking: A: 5-14-3-10 B: 2-1-6-4-13-12-7-8-9 C: 11

Spetsanalys: Orutinerade hästar men med vasse startkusken Jepson i vagnen från innerspår i volt så måste det vara bra spetschans!

Loppanalys: Här spelar jag för skräll med treåringar på uppgång och det känns öppet. Favorit är 5 VästerboChecklight som var riktigt fin i debuten senast då han enkelt klev runt dem i spåren med dryga 12 sista 800 metrarna. Det var riktigt fint kliv och sköter han sig bör han ha bra chans, men snävt spår för ganska stor pålle är inget plus.

Westholm har en duo och är hårt betrodd med 3 Sete som är en fin typ som gick undan med sparade krafter från ledningen i debuten och han måste räknas. Det lät dock på ”Jögga” i intervju på ”liven” som att han höll enprocentaren 10 Luksom i princip lika högt, och då ska den med som ospelad.

14 Pacific W.F. kördes till ledningen och vann enkelt på Solvalla näst senast och han ses med chans trots tillägget. Senast testade man E3-kval men hästen blev rullig kort efter start och galopperade där Makethemark vann. Mer hårdhet än de andra har han och det kan avgöra.

Hårt betrodd är 2 Speedy Patricia till 17%, och hon tog fatt bra till slut senast och kan vara vinnaren.

V64-5:

Ranking: A: 12 B: 1-2-10-8-4-5 C: 11-7-9-6

Spetsanalys: Feeka S.E. har varit klart rask och spetsade från tredjespår enda med framspår i volt, men varit snabb med bakspår och bakom bilen och tar ledningen.

Loppanalys: 12 Ask For You står billigt till i detta lopp och jag spelar utgång med henne. Det är lång distans vilket är bra, och loppet är inte ens fullt så de på dubbla tillägg står bättre på det än vad kan tyckas. Hon sprang riktigt snabbt i början av sommaren och övertygade vid segern då hon bara bombade på framme i ledningen och vann på 10,5! Kördes tufft till dödens 1400 kvar på V75 i Boden senast men var märkt tidigt och inte samma tryck i henne. Nu har hon pausat, och Björn Goop upp är ju inget minus i alla fall och jag spelar utgång och spikar på DD.

Jag gillar 1 Feeka S.E. som har lätt för sig, men hon verkar otroligt skör och tappade travet på upploppet senast och galopperade. Varit ifrån och är åtgärdad, men läget talar för henne då hon är startsnabb. Dock borde det bli tufft att hålla undan över 2640 meter mot de tuffa där bak, släpper man till bra rygg till och med.

2 Joy de Castella räckte inte i kval till StoChampionatet senast och har varit borta en månad. Hon var bra vid segern och räknas bakom favoriten.

10 I Am Unique var hårt betrodd senast men blev mosad från ledningen av mycket bra Alvena Take It och 10,8 första varvet blev för tufft i comebacken. Oväntat lite spelad nu, men alla hennes segrar är tagna med tätkänning.

V64-6:

Ranking: A: 9-5-4 B: 2-6-1-3 C: 7-8-12-10

Spetsanalys: Flera ganska snabba hästar, och spets är lurigt att räkna på. Valeur öppnar hyggligt, och kanske släpper de andra till honom då han är storfavorit? Drive Launcher och främst True Blue For You öppnar snabbt.

Loppanalys: Jättefavorit i Sola I Kallsta är 4 Valeur som var mycket bra då han gick genom klasserna på V75 i vintras sedan han flyttades till Peter G Norman. Dock tappade han sedan formen helt och även om han nu fått två lopp i kroppen och han avgjorde senast så var det inte samma häst. Han ser lite less ut sista 100 och blir tung, och jag tror att han behöver fler lopp, kanske har de tuffa loppen tidigare satt sig lite på skallen? Jag hoppas på svar om ledningen ifall kusken testar för det, och som 60%-are måste jag spela matte!

9 Donna Lyjam måste duga bra, även om jag hellre hade sett spetsläge då det var från spets hon vann i våras via 12,5 sista varvet. Mötte Moni to Spare senast som fyra utan att vara som bäst och har varit borta två månader. Elin kör vårdat och det är bra startryggar.

5 Going Ville sköt till positivt på V75 och jag skrällspelar på DD. 2 Drive Launcher har viss spetschans och snabba 6 True Blue For You kommer också med på lapparna.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Suivikas stod för superskräll i NM för kallblod
Nästa nyhet
Suivikas stod för superskräll i NM för kallblod

Suivikas stod för superskräll i NM för kallblod

Nordiskt Mästerskap för kallblod slutade i en jätteskräll när finske Suivikas spurtade hem guldet på banan i Mariehamn.

NM för kallblod avgjordes på Åland under söndagen och såg Månprinsen A.M. som favorit, men den svenske stjärnan fick ett blytungt lopp.

Vitter anförde fältet med Tekno Jerken hela vägen i dödens. Månprinsen A.M. kom tidigt fram i tredjespår, kunde krypa ned i andra utvändigt en kort bit, men vreds på i tredjespår igen med varvet kvar.

Månprinsen fick ett riktigt tufft lopp. Foto: ALN

Där skulle Månprinsen bli kvar resten av loppet och genom den sista kurvan tröt krafterna förklarligt för svensken som slutade femma.

Bakom Månprinsen hade dock 80-oddsaren Suivikas bidat sin tid för sin tränare Terho Rautianen och ur sista sväng öste finländaren på via fjärdespår.

Precis före linjen fick han greppet före en urtapper Tekno Jerken som tagit ned ledande Vitter.

1.23,6a över 2140 var vinnartiden för Suivikas som belönades med 16 150 euro. Tekno Jerken tog andraplatsen, medan Vitter höll till bronset.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Piraten" tvåa bakom Amiral Sacha i Belgien
Nästa nyhet
”Piraten” tvåa bakom Amiral Sacha i Belgien

”Piraten” tvåa bakom Amiral Sacha i Belgien

On Track Piraten avslutade bra som tvåa bakom en strålande fin Amiral Sacha i belgiska storloppet Grand Prix de Wallonie.

On Track Piraten dök på söndagen upp i Grand Prix de Wallonie på banan i Mons. Ett lopp som samlat ett fint startfält i kamp om 72 000 euro.

Jos körde "Piraten". Foto: ALN

Det skulle bli en silverplats för svensken, körd av Jos Verbeeck. On Track Piraten höll upp ledningen men fick överlämna till Univers de Pan efter en snabb öppning.

Robert Bi kom sedan fram och pressade på för att i sin tur överta med 1200 meter kvar.

Amiral Sacha, som var spelad till favorit, hamnade nu som första häst utvändigt. Men över sista bortre lade Gabriele Gelormini rejäl press bakom Amiral Sacha som tryckte sig till täten – och lämnade fältet.

On Track Piraten letade sig ut från tredje inner, levererade en riktigt fin avslutning, men kunde aldrig gå i närkamp med Amiral Sacha som vann lätt i väldigt fin stil.

Gelormini körde Amiral Sacha. Foto: ALN

Den Florent Lamare-tränade sexåringen kom i mål på grymma 1.10,4a över 2300 meter, vilket var en tangering av det löpningsrekord som Ready Cash travade för fyra år sedan.

”Piraten” således tvåa, tre tiondelar senare. Bra spurt även av Zorro Photo som slutade trea, före en tröttnande Robert Bi. Univers de Pan mattades rejält till slut och blev oplacerad. Galopp blev det för Winston Sisa som här gjorde comeback.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åby Stora: Un Mec d'Héripré vann duellen mot Propulsion

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson