Omgången:
Lite i skymundan av Elitloppshelgen, kör Skellefteå en V65-omgång under fredagskvällen. Jättefavoriten 4 Brisco Boko (V65-5) har en skräddarsydd uppgift framför sig, och då jag även spikar betrodda 2 Dusty Wind (V65-3) känns det rätt att enbart gå för 6 rätt. Förutsättningarna i Skellefteå går inte att klaga på, 20 grader varmt och sol innebär perfekta förhållanden.

Bästa spiken:
4 Brisco Boko (V65-5)

Kompletterande spiken:
2 Dusty Wind (V65-3)

V65-förslag:
V65-1: 2,8,9 (10-1)
V65-2: 1,2,3,4,5,9,10,12 (7-6)
V65-3: 2 Dusty Wind (6-10)
V65-4: 1,2,3,4,8,9,10,13 (14-5)
V65-5: 4 Brisco Boko (3-6)
V65-6: 2,3,4,5,9,11,12,14 (13-1)
3x8x1x8x1x8 = 1536 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag:
DD-1: 4 Brisco Boko
DD-2: 4 Emily Freeman, 14 Miamarie Ennoble
2 rader x 400 kronor.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman

V65-1:

RANKING: A: 9 B: 2-8-10-1-6 C: 3-4-7

Spetsanalysen:
1,2,3 och 7 om ledningen, där jag håller 3 Buy the Law som knapp spetsfavorit. Oavsett är jag dock helt inne på att Ove A Lindqvist tidigt får överta ledningen med 2 Global Olympic.

Loppanalysen:
9 Global Octopus är utan tvekan bästa hästen i sällskapet och trots att han står 20 meter tillägg tycker jag det ska vara vettig segerchans, han är van tuffare motstånd än detta och stämmer det någorlunda för honom under vägen blir han svår att stå emot. Given tipsetta.

Global Octopus är given tipsetta, men tillägg kan ställa till problem och jag streckar därför två till i loppet. 2 Global Olympic läser jag tidig ledning på och får han bestämma tempot någorlunda mitt i loppet, kan han bli svår att plocka ned. Han har inte riktigt fått till det i de två senaste starterna, men återkommer nu efter en kortare paus och han står intressant till den här gången. Kan bättre än visat på slutet och duger långt. Streck också för 8 Jethro Tull som med två lopp i kroppen efter uppehåll bör närma sig formen och i grund och botten är han kapabel.

Tre streck räcker långt i V65-inledningen, där jag känner mycket för 9 Global Octopus.

V65-2:

RANKING: A: 3-1-12-9 B: 10-2-4-5 C: 7-6-8-11 

Spetsanalysen:
5 Victory Va Bene kan öppna snabbt vid laddning, men är inte kontrollerbar alla gånger och lär knappast köras i tät över full väg. Favoriten 3 Sky Rocket är inte så tokig den första biten, och ses med goda möjligheter till att tidigt få överta tät.

Loppanalysen:
Favoriten 3 Sky Rocket är inte så tokig från start och ska ses med goda möjligheter att ta över ledningen från 5 Victory Va Bene, väl i den positionen ska han väl ses med vettig segerchans då han visat form i de senaste starterna. Det är dock ingen hjälte på något vis och strular det någorlunda för honom under vägen, känns han sårbar. Han får tipset, men inget jag litar på.

Jag vill gärna lyfta fram 1 Pompano som en kul skrällidé i loppet, valacken är betydligt bättre än vad resultatraden visar och kan mycket väl vinna det här loppet, då motståndet knappast skrämmer. Tränare Lundberg låter nöjd och löser det sig under vägen, då han blir över från start, finns kunnandet.

Sky Rocket och Pompano, bildar tillsammans med 12 Huuko Boss och 9 Frans Sjöhammar A-grupp. Huuko Boss kan bättre än vad han visat på svensk mark såhär långt, och visade form senast i Finland. Frans Sjöhammar behöver utgångsläget inte alls vara fel för, och han höll bra via 13,5 sista rundan ute i spåren senast.

Loppet känns dock både öppet och lurigt, och jag väljer därför att gardera vidare. 2 Jullex Gandalf, 4 Victor Caprese, 5 Victory Va Bene och 10 Diego Band platsar också på kupongen.

V65-3:

RANKING: A: 2 B: 6-10-5-8-3 C: 4-7-11-1-12

Spetsanalysen:
2 Dusty Wind kan lägga iväg bra från start, och ska från fint utgångsläge tidigt hitta ledningen.

Loppanalysen:
2 Dusty Wind har jag alltid gillat, men frågan är om han inte såg bättre ut än någon gång tidigare vid seger senast och med tanke på intrycket den gången har jag svårt att se honom förlora det här loppet. Robert Bergh har visserligen en kapabel utmanare i form av 6 Unio Mystica, men då denne har klara problem att hålla ihop hela vägen har jag svårt att se denne plocka ned min vinnare Dusty Wind från tätposition. Jag spikar, och känner mig mycket trygg med det.

V65-4:

RANKING: A: 10 B: 8-9-3-4-1-2-13 C: 14-5-6-11-7-15-12

Spetsanalysen:
1 Bodbäcksbill kan öppna snabbt och bör försvara sitt innerspår, till en början. Han lär dock knappast vara intresserad av att gå i tät, och jag är inne på att 4 Forssaga tidigt får överta som känns intressant med Ohlsson upp.

Loppanalysen:
Favorit i loppet blir 10 Järbo Harry och det tycker jag är motiverat, det här är ett gediget kallblod som alltid gör sitt och jag tycker det ser bra ut för hans del den här gången. Han har fått två lopp i kroppen, ställs mot lämpligt motstånd, och blir svår att stå emot då han alltid går hela vägen hem. Dock, det är ingen som direkt vinner ihjäl sig och jag vågar därför inte lita på honom.

Bakom Järbo Harry tycker jag loppet känns öppet, 8 Ulvsås Brasse är hårt betrodd men honom känner jag inte speciellt mycket för den här gången och han känns som en av flera. 9 Gräft Berra är minst lika tidig, han är inte helt enkel men fartfylld och duger gott om han sköter sig. På startvolten vill jag varna för min spetsfavorit 4 Forssaga som känns intressant med Ohlsson upp i jollen, samt för 3 Frode Viking som har väldigt bra fart och styrka för klassen. Även 1 Bodbäcksbill som är garanterad en bra resa härifrån, samt 2 Nordmin och 13 Libäcksjö streckas i loppet.

Fördel Järbo Harry, men öppet bakom honom där 3 Frode Viking och 4 Forssaga inte får nonchaleras.

V65-5:

RANKING: A: 4 B: 3-6-5-7 C: 10-1-8-2-12-11

Spetsstriden:
3 So Gå Diego kan öppna snabbt från start, och över kort distans är det inte omöjligt att offensive Ove A Lindqvist provar honom i tät.

Loppanalysen:
3 So Gå Diego är startsnabb och över kort distans är det inte omöjligt att offensive Ove A Lindqvist provar honom i ledningen, men jag tror ändå att favoriten 4 Brisco Boko reder ut det. Jag gillar Brisco Boko skarpt, och är övertygad om att han är bra nog att greja det även från utvändigt ledaren. Ohlsson lär testa rejält den första biten, visar det sig att Ove A Lindqvist inser att det inte går att svara tät med So Go Diego så är loppet över. Väljer Ove A Lindqvist att köra honom i tät, vilket min känsla säger, lär Ohlsson se till att tempot hålls uppe med Brisco Boko och jag tror favoriten vinner oavsett upplägg.

Petri Salmela har alltid pratat sig varm om Brisco Boko, och jag är inte sen att förstå honom.

V65-6:

RANKING: A: 4-14 B: 2-5-3-9-11-12 C: 13-1-10-15-8-7-6

Spetsanalysen:
1 Euro Coin kan öppna hyggligt, och ses med god chans till att försvara sitt innerspår. Stoet lär dock knappast köras i tät över medeldistans, och den som är först fram i trion 2 Michelle Ruda, 2 Digital Creation och 4 Emily Freeman lär få överta. Min känsla, den sistnämnde.

Loppanalysen:
Ett rätt intressant lopp avslutar V65-omgången, där jag tycker att Robert Berghs duo 9 My Love Star och 11 Västerbo Collect bara är en av flera och dom rankar jag ned. Den här duon ska jobbas bort. Betydligt mer känner jag för 4 Emily Freeman som jag tycker står bra inne i det här loppet, och stämmer min spetsanalys om tidig ledning på henne får konkurrenterna det svettigt. Hon går dock från alla positioner, och är oavsett ett tidigt bud. Tidigt bud är också bortglömda 14 Miamarie Ennoble som jag tycker är konstigt lite streckad, den här gången blir det barfota runt om och stämmer det någorlunda för henne under vägen lär hon flyga lågt till slut.

Jag tycker det är bra värde på 4 Emily Freeman och 14 Miamarie Ennoble och spelar med dom på Dubbeltipset, då jag spelar med en favorit i den första DD-avdelningen. På V65-spelet streckar jag dock vidare, och jag tycker hästarna på start har en fördel i det här loppet. 2 Michelle Ruda, 3 Digital Creation och 5 Nova Töll ska alla tre räknas tidigt.

Sistastrecket i loppet får 12 Carlos Lady, även om det känns långsökt att hon ska vinna härifrån. Hon har dock knallform, och kan överraska med rätt smyglopp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Rikshäst avlivas efter benbrott

Rikshäst avlivas efter benbrott

En riktigt tråkig händelse har drabbat Rikstravet. Stall Västernorrlands Jeppas Nero tvingades att avlivas efter ett benbrott.

Årets säsong av Rikstravet har pågått sedan den 1 april. Men för Stall Västernorrland har det hela tagit slut redan nu. Den tråkiga nyheten meddelar tränaren Patrick Wickman via stallbloggen på rikstravet.se.

Hästen Jeppas Nero startade så sent som i måndags och slutade trea på på Dannero. Efter det loppet gick något snett. Hästen drabbades av en allvarlig fraktur på kotsenbenet i höger framben. Något annat beslut än att låta avliva hästen gick inte att ta.

– Min veterinär, som röntgade och konstaterade frakturen, har nu tillsammans med Svensk Travsports chefsveterinär Göran Åkerström bedömt skadans omfattning, skadans prognos och Jeppas Neros möjligheter att läka och leva ett bra liv. De är mycket pessimistiska och därför har tävlingsledningen i samråd med mig beslutat att följa veterinärernas råd och låta Jeppas Nero beta på de evigt gröna ängarna, skriver Wickman.

Jeppas Nero är försäkrad men någon ersättningshäst för Stall Västernorrland tillåter inte Rikstravets regler.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Solvalla
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Solvalla

Fredag: V64-tips till Solvalla

Omgången:  Välkommen till årets största fartfest bland Sveriges Travovaler och vilken helg vi står inför! 38 lopp att förlora sig själv uti och en hel massa skratt, underbara möten och framför allt dramatik står på schemat. Redan på fredagen är landets största namn överrepresenterade i startlistorna och tävlingarna domineras av tre- och fyraåringarna.

Där V4:an avslutas tar nu en V64-omgång vid och vi börjar som vi slutade med ett singelstreck direkt. Sen har jag hittat ytterligare en prisvärd spik och med dessa två som grund för mitt system kan det bli fina pengar.

Spikarna: 9 Pay Attention (V64-1) & 7 Rico Follo (V64-5)

Skrällen: Sem Jafet (V64-6)

V64-systemet (spel för sex rätt)
V64-1: 9 Pay Attention (res 2-1)
V64-2: 1,3,4,5,7,10 (res 2-11)
V64-3: 2,4,5,6,7,8,10,11,12,13 (res 5-9)
V64-4: 2,3,11 (res 10-1)
V64-5: 7 Rico Follo (res 4-2)
V64-6: 1,3,9,12,13,14 (res 15-6)

1x6x10x3x1x6 = 1080 rader

 

V64-1
Spikar direkt!

A: 9 B: 2-1-7-10-12-3-11-4-5 C: 8-6

Spetsanalys: 1 Aroma Grim har bästa utgångsläget men jag är inte helt säker på att hon kan svara ut de övriga där många vill till täten. Bland annat 3 Check In Blågul och 4 Jitanes kan öppna men ingen av dem körs nog i ledningen. 8 Evita Brodda??

Loppanalys: Ett intressant stolopp för äldre och lite tuffare märrar än vi sett tidigare under dagen. Här tycker jag att ett par hästar sticker ut över mängden och i synnerhet 9 Pay Attention som var över till Norge senast och stångades mot några av de allra bästa från Europa. Hon hamnade lite snett på det från allra första steget och men såg fin ut i skymundan. Fyra segrar på sex försök är årets facit och hon ställs här inför en passande uppgift. Viking Kronos-dottern står hyggligt inne i loppet och motståndet ser överkomligt ut. Bricka nio är inte optimalt men då Örjan lär ta rygg på Cobol Queen som inte är särskilt startsnabb men med minsta klaff blir Roger Walmanns travare svår att stå emot.

1 Aroma Grim är värsta motbudet på förhand vilket jag inte alls köper. Stoet har kommit i klasserna under de inledande månaderna och har 350 000 kronor på årets bankbok. Visst är spåret bra och det här är såklart ett dugligt sto men i jämförelse med Pay Attention står hon sig slätt enligt mig.

Då känns 2 Cobol Queen lite intressantare med tanke på hennes senaste insats. Hon fick ingenting gratis i loppet men lyckades fälla samtliga med sin rappa avslutning. Sluttiden blev imponerande och det smaskiga utgångsläget gör henne till förste utmanare.

7 Ginala kommer från ett stall i medvind och hästen är i bra slag för dagen. Förvisso blev det galopp senast men sjuåringen är annars säker på benen. Läget är ett minus och hon får nog svårt att hålla mitt singelstreck bakom sig.

 

V6-2
Melander kan ha valt fel!

A: 10-3-1 B: 5-7-4-2-11 C: 12-6-8-9

Spetsanalys: Tror det står mellan 1 Valetta Strix, 3 Artemis elelr springspåret 7 Rolling Hipps. Fördel Dalaekipaget från innerspåret.

Loppanalys: Klurigt lopp för treåriga ston utan egentliga toppar då de tolv startande tillsammans skrapat ihop till en seger.

Tipset ändå till 10 Symmetric som var nära att slå klorna i Gigant Sjöhammar senast men fick sig slagen med liten marginal. Nu ställs hon mot bara ston och med en liknande insats som senast borde hon duga långt. Bortvald av tränare Stefan Melander men tippas ändå!

Timo Nurmos adept 3 Artemis som var fullt godkänd i årsdebuten och borde ha gått framåt med det loppet i kroppen. Utgångsläget kan man inte klaga på och i ett öppet lopp kan hon vara en av lösningarna.

1 Valetta Strix felade senast men var riktigt bra som trea på Jägersro 30/4. Utgångsläget är klockrent och med Erik Adielssons känsla för voltstart kan det bli ledningen om stoet bara håller sig någorlunda lugn.

5 Garbo Sund debuterade senast, och fick göra grovjobbet själv ute i spåren på slutrundan, men höll farten starkt via 13,6/700. Det räckte till en andraplats och hästen kan mycket väl avlägga maiden den här gången istället.

7 Rolling Hips hade ingen tur med löpningen senast men kanske kan komma till spets här vilket gör henne intressant.

4 Mellby Briolett har väl gjort hyggliga insatser i karriärens två inledande starter och får ses som ett tänkbart garderingsstreck.

 

V64-3
Kan skrälla – måla på!

A: 10-11-3 B: 2-7-6-12-4-8-13 C: 5-9-15-14

Spetsanalys: 6 Långbo Allwin kan öppna bra från springspår men det kan också en felfri 7 Digital Audio. Mitt tips är att Björn Goops placerar sin häst i fronten tidigt.

Loppanalys: Svårt lopp där det finns ett par segeraktuella på båda startvolterna. Där bak står trion 10 Scargi, 11 Paparazzi M och 12 Like A Circle Ås som alla får ses som utmanare om segern. Den förstanämnda känns klart på gång efter tredjeplatsen senast men de båda andra kan bättre än vad de visat på sistone.

Där framme vill jag nämna 2 Like Lightning som tog första segern i karriären senast och har ett fint utgångsläge. 3 Fantom Sund som förra året visade att han inte alls är så tokig och nu har fått lopp i kroppen efter vila. 6 Långbo Allwin som alltjämt är segerlös men som kan överraska samt 7 Digital Audio som kan leda länge.

Det här betecknar jag dock som ett svårt lopp och på mitt system har jag råd att strecka både A- och B-gruppen.

 

V64-4
Tre hästar bör räcka!

A: 2-3-11 B: 10-1-7-8-9-4

Spetsanalys: Med spetsbudet 6 Tapon Westwood borta ur matchen kvarstår ändå spörsmålet om vem av förhandfavoriterna, 2 Sir Ratzeputz och 3 Gigant Sjöhammar, som är först framme och övertar. Magkänslan säger Erik Adielsson!

Loppanalys: Treåringarnas tur igen men med ett par-tre  hästar som visat lovande takter.

2 Sir Ratzeputz avlade maiden direkt i första starten och gjorde det övertygande. Från tredje utvändigt sattes slutstöten in 700 meter från mål och redan i slutsvängen var segergreppet kopplat via 13,7/700. Det här verkar vara ett riktigt löfte som måste ses med god vinstchans igen med tanke på insatsen senast. Det finns dock ytterligare en häst i fältet som imponerade minst lika mycket i sitt första loppet.

Även 3 Gigant Sjöhammar fick segerdefilera efter sin debut och hingsten kunde sätta nosen först efter en vass slutstöt från tredje ytter. Tiden var mycket bra och Stig H Johanssons travare ska bli intressant att följa framöver. Från ett fint utgångsläge kanske Erik Adielsson kan lotsa treåringen till front och därifrån blir han svårslagen.

Skulle någon av dessa två göra bort sig känns 11 Ruhuna Tea som ett tidigt motbud. Viking Kronos-avkomma har uppträtt aningen knepigt emellanåt men har också visat fartresurser.

10 Noel Face var tvåa med galopp senast och kan vara en utmanare felfri.

 

V64-5
Nu kan det vara dags – fräck spik!

A: 7 B: 4-2-10-6-3-9-11-10-12-5 C: 8-1

Spetsanalys: 4 Handler vill till ledningen och kan mycket väl hitta dit men jag är inte lika säker att det kommer gå smärtfritt. 3 Digital Beautiful har äntligen brutit spårförbannelsen och kan öppna bra. Mitt spetsbud blir hon men kanske släpper Melander till Kontio.

Loppanalys: Dagens enda kortlopp på streckspelen (V4/V64) och här kan det gå undan från start vilket jag tror gynnar 7 Rico Follo som står på tur för seger. Åke Svanstedts travare har suttit fast två gånger på raken nu men har sett taggad ut och med minsta klaff på grejerna tror jag han blir livsfarlig den här gången. Jag har skön feeling Gentle Star-sonen idag och väljer att singla!

4 Handler höll starkt från utvändigt om ledaren senast på Solvalla och känns som ett givet motbud sett till förutsättningarna. Hästen har fin form, bra utgångsläge och är van att möta tuffa hästar.

2 Västerbo Europe galopperade senast men har annars haft ett förträffligt halvår men bland annat en andraplats på rikstoton vilket följdes upp med en seger på Solvalla. Hingsten har perfekt utgångsläge den här gången och har tidigare visat att han tål de flesta upplägg.

6 Micciano Lung avgjorde snyggt över upploppet senast från vinnarhålet på nytt rekord. Valacken ska ha smygresa och med klaff på loppet är han absolut med i matchen.

Pass upp för 3 Digital Beautiful som i de sju senaste starterna haft spåren 11-10-9-12-11-9-8. Nu har stoet bricka tre bakom bilen och hennes båda segrar har tagits från spets.

9 Digital Media fick ett för tufft lopp senast och galopperade med halvvarvet kvar till mål. Annars har stoet visat positiva tendenser på sista tiden och helt avsågad behöver hon inte vara.

 

V64-6
Många om budet!

A: 13-12 B: 14-1-3-9-15-6-11-2 C: 5-7-4-10-8

Spetsanalys: 1 Rooibos är ingen blixt från start men Goop Jr kanske kan vända bort de andra i volten. Utmanas av 3 Redrock Hood.

Loppanalys: Ett långlopp avslutar programenligt Elitloppshelgens första dag men det här känns aningen ihåligt om ni frågar mig. Jag tycker att hästarna som står på dubbla tillägg känns aningen hetare än övriga men sex hästar får palts på mitt system.

13 Utello De Chambe stoltserar med två raka segrar och har varit toppfin vid båda tillfällena. Den här uppgiften ser aningen enklare ut på pappret och på sin fina styrka ska fransmannen ser som en tidig utmanare om segern.

Jänkaren 12 Kyril Hanover radade upp segrar när han kom till Stig H Johanssons men blev sedan skadad och flyttades till Troels Andersen. Där hade han svårt att övertyga men inför denna säsong tog Åke Svanstedt över tränarsysslan och vid segern på Åby 7/3 visade hästen lite av vad han kan. Ett måstestreck på varje system!

14 Sem Jafet kanske kan ställa till med ett hallelujah-moment i avslutningen då jag tycker att hästen är något felstreckad. Han visade full form senast och kan vara en rolig kantboll.

På start står 1 Rooibos och 3 Redrock Hood som båda ska ses som tidiga utmanare om segern.

Sista markering går till 9 King Express som kan överraska.

En 15 King Tilly i full form hade såklart varit given  men hästen återkommer nu inför en ny tävlingssäsong. Den starka valacken kan såklart vara ringrostig och jag väljer att stå över.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V4-tips till Solvalla
Nästa nyhet
Fredag: V4-tips till Solvalla

Fredag: V4-tips till Solvalla

Omgången: Välkommen till årets största fartfest bland Sveriges Travovaler och vilken helg vi står inför! 38 lopp att förlora sig själv uti och en hel massa skratt, underbara möten och framför allt dramatik står på schemat. Redan på fredagen är landets största namn överrepresenterade i startlistorna och tävlingarna domineras av tre- och fyraåringarna. Det är både V4 och V64 idag och Travnet bjuder på tips till båda.

V4:an ser svårlöst ut och jag garderar på hyfsat i de tre första för att sedan avsluta med ett prisvärt singelstreck. Det gör att dubbelspelet ser riktigt lurigt ut och jag skjuter rejält från höften för att bygga upp en buffert inför helgen!

Spiken: 9 Pay Attention (V4-4)

Skrällen: 3 O.F.V Continue (V4-1)

Dubbeldraget: 2 Simoni’s Geisha (LD-2)

 

V4-förslaget:
V4-1: 1,3,4,5,7,8,9,10,11,12 (res 2-6)
V4-2: 1,2,4,5,7,10 (res 6-8 )
V4-3: 2,3,4,6,9,10 (res 12-1)
V4-4: 9 Pay Attention (res 2-7)

10x6x6x1 = 360 rader

720 kronor

Dubbelförslaget
1,2,7 – 2 x 300

900 kr

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

 

 V4-1
Härmed kickar vi igång årets största travfest!

A: 4-10 B: 5-7-3-1-9-8-12 C: 11-2-6

Spetsanalys: 1 L.K. har bästa spåret och är tillräckligt snabb i benen för att hålla ut de övriga. Frågan är dock vad den gode Witasp gör när Fredde, Johan eller framför Åke eller kommer farande. Kan vara så att 5 Codebreaker sitter i fronten efter ett par hundra meter.

Loppanalys: Loppet som öppnar helgens begivenheter är för fyraåringarna och här finns ett par guldkorn.

Favoriten 5 Codebreaker galopperade i spetskörningen senast men stod för ett bra lopp i övrigt och ska ses som ett givet streck på kupongen. Donato Hanover-avkomman står perfekt inne i loppet och kommer mer och mer för varje start. Jag köper inte favoritskapet det minsta och garderar med ett par intressanta motbud.

Min etta blir 4 Mercury Broline som visade fortsatt storform senast efter en riktig vass avslutning från kön. Gången innan det blev det seger och Roger Walmanns travare verkar vara av det rätta virket. Hästen har bästa läget av de mest betrodda och ska ses med bra segerchans.

10 It’s Amazing felade senast innan bilen ens släppte fältet men var minst sagt mästerlig gången innan vid seger i årsdebuten. Fuxen är kapabel för klassen och med minsta klaff från bakspåret bör han kunna komma in i matchen.

7 Quarantine gjorde första starten på svenska mark senast och gjorde faktiskt en övertygande insats från utvändigt om ledaren men fick se sig nerspeedad av Caddie Girl. Varenne-dotterns intryck blev dock bestående och det är just det som gör henne till ett garderingsstreck trots ett spår långt ute på vingen mot grabbarna.

3 O.F.V. Continue spårade runt om senast och gav ett positivt intryck. Det var hingstens första start för året och har han bara tagit det loppet på rätt sätt kan han utmana. Pass upp!

1 L.K. låter Leif Witasp klart uppåt på och från det här smaskiga läget ska hästen räknas.

Streckar också resten av B-gruppen och hoppas på en smäll!

 

V4-2
Treåringarnas tur att visa upp sig!

A: 1-2-7 B: 5-4-10-6-8 C: 11-3-9

Spetsanalys: Ett par orutinerade treåringar som aldrig testat bilen förut gör detta svårt att sia om men 1 D’One har öppnat bra i voltstart. Utmanas främst av 4 Augusta.

Loppanalys: Ett öppet treåringslopp där det nog krävs ett par streck för att överleva.

1 D’One vet inte hur det känns att förlora efter två starter i karriären. Både dessa har tagits från ledningen och stoet har då fått bestämma tempot. Det här loppet känns dock tuffare då hon stöter på hingstar och valacker men utgångsläget är bra och även om jag är tveksam till att hon kan hålla ut de övriga på framspår ska hon ses med chans.

2 Geisha Sund har två segrar på tre starter och har blivit allt bättre för varje start. Trots att det bara räckte till ett fjärdepris senast stod hästen för en bra insats efter ett lopp mestadels utvändigt om ledaren. Stoet sitter perfekt till i andraspår från start och utmanar.

7 Rekatochklart avslutade i debuten 13/400 vilket följdes upp med seger på Kalmar i senaste starten. Segerreceptet var ett lopp i ryggar och avancemang fram utvändig om ledaren halvvarvet från mål. Första starten bakom bilen nu och det dåliga startspåret är såklart ingen fördel.

5 Rockabilly stod för en mycket bra debut i tävlingssammanhang men sedan dess har det mest strulat för Gonig Kronos-sonen. Det har blivit galopper två gånger om men felfri har han självfallet en given plats på systemet.

4 Augusta tog ledningen bakom bilen vid segern på Gävle och spårade sedan runt om på en fin tid för klassen. Inte helt borta.

10 Just Flying By har visat fartresurser och ska med på lappen om man garderar loppet ordentligt.

 

V4-3
Stylish Hanover kommer allt närmare en förlust!

A: 3-10 B: 2-4-9-6-12-1-7 C: 5-11-8

Spetsanalys: 2 Simoni’s Geisha kan öppna första biten men det kan också 3 Cartier Boko. Tror att Tommy Karlstedt ser sin chans i att vinna loppet genom att köra i täten och tror han svarar.

Loppanalys: Stolopp för de fyraåriga tjejerna och ytterligare en vidöppen historia att skriva hem om.

Favoriten 10 Stylish Hanover hade förmodligen varit etta eller tvåa på rankingen med ett bättre utgångsläge men hon ska ända streckas tidigt. Yankee Glide-dottern har faktiskt varit smällfin vid tre raka triumfer och med minsta klaff på vägen blir hon att räkna med när det drar ihop sig. Den här uppgiften ser sammantaget ut som hennes svåraste hittills och jag garderar.

3 Cartier Boko vann turligt näst senast men visade å andra sidan helt rätt takter gången efter då hon vann med eftertryck. Då snodde stoet åt sig ledningen och via 12/700 kunde hon hålla undan relativt enkelt. Spetsläge nu igen och Kadabra-dottern är i allra högsta grad med i segerdiskussionerna.

2 Simon’s Geisha har faktiskt sju segrar på kontot varav fyra tagits på svenska mark. Stoet återkommer nu efter en kortare paus men tränare Håkan Karlsson rapporterar allt väl och från ett perfekt utgångsläge kan hon utmana. Prisvärd på dubbelspelet.

4 Raven Lavec kommer med fina insatser i bagaget och får nu chefen i sulkyn igen. Från ett bra utgångsläge ska stoet passas.

Streck även för 9 Feedup som var duktig senast samt för 6 Bettan Sting som visat att hon kan gå en rejäl kortspeed.

 

V4-4
Örjan ”uppmärksammar” chansen och tar hemma detta!

A: 9 B: 2-1-7-10-12-3-11-4-5 C: 8-6

Spetsanalys: 1 Aroma Grim har bästa utgångsläget men jag är inte helt säker på att hon kan svara ut de övriga där många vill till täten. Bland annat 3 Check In Blågul, 4 Jitanes och 5 Kimono Pearl kan öppna men ingen av dem körs nog i ledningen. 8 Evita Brodda??

Loppanalys: Ett intressant stolopp för äldre och lite tuffare märrar än vi sett tidigare under dagen. Här tycker jag att ett par hästar sticker ut över mängden och i synnerhet 9 Pay Attention som var över till Norge senast och stångades mot några av de allra bästa från Europa. Hon hamnade lite snett på det från allra första steget och men såg fin ut i skymundan. Fyra segrar på sex försök är årets facit och hon ställs här inför en passande uppgift. Viking Kronos-dottern står hyggligt inne i loppet och motståndet ser överkomligt ut. Bricka nio är inte optimalt men då Örjan lär ta rygg på Cobol Queen som inte är särskilt startsnabb men med minsta klaff blir Roger Walmanns-travare svår att stå emot.

1 Aroma Grim är favorit på strecken vilket jag inte alls köper. Stoet har kommit i klasserna under de inledande månaderna och har 350 000 kronor på årets bankbok. Visst är spåret bra och det här är såklart ett dugligt sto men i jämförelse med Pay Attention står hon sig slätt enligt mig.

Då känns 2 Cobol Queen lite intressantare med tanke på hennes senaste insats. Hon fick ingenting gratis i loppet men lyckades fälla samtliga med sin rappa avslutning. Sluttiden blev imponerande och det smaskiga utgångsläget gör henne till förste utmanare.

7 Ginala kommer från ett stall i medvind och hästen är i bra slag för dagen. Förvisso blev det galopp senast men sjuåringen är annars säker på benen. Läget är ett minus och hon får nog svårt att hålla mitt singelstreck bakom sig.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: Intervjuer till V4 och V64 Solvalla
Nästa nyhet
Fredag: Intervjuer till V4 och V64 Solvalla

Fredag: Intervjuer till V4 och V64 Solvalla

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon är bra och hon känns fortsatt fin i träningen. Jag kan inte bedöma vad innerspåret betyder för henne. Skulle hon spetsa så får de andra vara bra för att nå henne. Hon tävlar med skor runt om, säger Johan Untersteiner. (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 L.K. – Han gör årsdebut men har tränat bra och hästen är väl förberedd. Läget är jag jättenöjd med. Jag kan inte säga att vi bara ska åka till Solvalla och vinna men jag tror nog att hästen kan sluta långt framme. Barfota bak, säger Leif Witasp.

2 Serrez Flirt – Han känns bra i träningen men möter väl några som är lite för bra för honom och vi hoppas på en hygglig slant med honom. Skor runt om och öppet huvudlag, säger Björn Röcklinger.

3 O.F.V. Continue – Han var duktig senast vid seger, han var kanske lite ringrostig men han vann lätt och förhoppningsvis är han bättre idag. Han kan duga en bit även i det här loppet, och det blir troligen barfota runt om, norskt huvudlag, samt jänkarvagn för första gången, säger Henrik Larsson.

4 Mercury Broline – Han var visat mycket bra form och avslutade strålande senast. Allt verkar bra och han måste räknas tidigt. Han var minst lika bra senast som vid segern. Det blir barfota runt om, säger Johan Untersteiner.

7 Quarantine – Hon svarade för ett bra debutlopp för oss och bör svara för en ny vettig insats. Det är sedan svårbedömt hur långt det ska kunna räcka från detta läge. Skor runt om, säger Johan Untersteiner.

8 Reina la Caballo – Han var duktig senast och har verkligen fin form för dagen. Jag har kört ett jobb med honom på 18/1600 efter det och så testade vi dessutom startbilen vilket inte var några prolem. Allt verkar prima inför detta men vi drog ett dåligt startspår och härifrån behöver vi tur. Det här är dock en häst som han flytta på sig och som jag dessutom tror mycket på. Möjligtvis barfota bak, säger Lars-Åke Söderholm.

9 Quantillus – Han vann visserligen ett billigt lopp senast, men han gjorde det bra. Han har dock haft en del problem efter det loppet och det har därför inte blivit någon kontinuitet i tävlandet och jag tror han kommer vara i behov av lopp. Klaffar det för honom under vägen kan han vara med och slåss om en plats, men större förhoppningar än så har vi inte den här gången. Inga ändringar vad jag känner till, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

10 It’s Amazing – Han fick inte riktigt till det senast och det strulade för honom, hästen såg dock fin ut efter galoppen och formen är det inga fel på. Utgångsläget blev väl ingen höjdare, men hästen är bra och jag tycker trots bakspår att det ska vara vettig segerchans. Det är nog stallets bästa möjlighet på fredag. Inga ändringar, säger Ville Karhulahti i Stig H Johanssons stall.

11 Ponziopilato Stra – Han gör debut för oss i det här loppet och det ska bli kul att se honom, han har varit här i ett par månader och kom med ett rykte om sig att ha bra styrka. Nu har han fått träna på en period och han sköter sina jobb på bra sett, men han är naturligtvis lite svårbedömd såhär i debuten. Med tanke på att han gör debut för oss och att utgångsläget inte blev något vidare, får vi se det här som ett litet prov och jag tror inte att hästen är segermogen redan nu. Gör han ett bra lopp är vi nöjda, och han får som sagt svårt att vinna. Balansen bestämmer Stefan efter värmningen, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

12 Vision Fromentro – Han har gått otroligt bra på slutet och vi har varit jättenöjda med honom, senast vann han på ett bra sätt faktiskt med lite krafter kvar trots att han fick press i omgångar. Utgångsläget den här gången blev givetvis inte optimalt, men vi håller honom högt och han är en av dom som ska räknas. Det blev ett tufft lopp och det behövs lite klaff härifrån, men med någorlunda tempo på loppet är han absolut en av dom som kan vinna. Skor runt om, fast bomull och vanlig sulky som vanligt, säger Patrik Fernlund i Jörgen Westholms stall.

Lopp 2, V4-2

1 D’One – Hon är bra och hon känns fortsatt fin i träningen. Jag kan inte bedöma vad innerspåret betyder för henne. Skulle hon spetsa så får de andra vara bra för att nå henne. Hon tävlar med skor runt om, säger Johan Untersteiner.

2 Geisha Sund – Hon har gjort allting rätt hittills och det handlar om en fin häst. Hon har fått ett litet uppehåll inför den här starten och kommer inte vara i toppform, men hon känns fin i jobb och det handlar som sagt om en fin häst. Inga ändringar, säger Nicklas Westerholm.

5 Rockabilly – Han har god kapacitet i sig den här hästen, men han är lite speciell i sitt temprament och senast galopperade han när Örjan skulle ta i honom och gången före det ville han springa ett varv till i volten. Autostart den här gången känns som ett plus för honom och det är en häst med god grundkapacitet, som kommer bli bra med tiden. Han är dock inte riktigt färdig ännu, och får i första hand ses som en outsider. Jag tror han får svårt att slå d´One. Inga ändringar, vad jag känner till, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

6 Dakota Chip – Han var duktig i årsdebuten senast och vann lätt. Han ska säkert vara ännu bättre nu men motståndet ser också tuffare ut denna gång. Det är en fin häst men läget var inte det allra bästa. Skor runt om, säger Mattias Djuse i stallet.

10 Just Flying By – Senaste starten är bara att glömma och hästen är bra i ordning. Formen är bra på henne och sedan får vi se hur långt det räcker. Det är svårt att bedöma. Skor runt om, säger Johan Untersteiner.

Lopp 3, V4-3

2 Simoni’s Geisha – Han är en fin häst som nu fått tagit igen sig ett litet tag men känns fin på alla sätt. Jag tror väl egentligen att jag har en av de bättre hästarna i fältet och jag tror han kan en 14-tid. Vi får ladda vad som går från början och jag tycker han ska ses med chans. Det blir förmodligen jänkarbike men i övrigt kör vi med samma balans, säger Håkan Karlsson.

3 Cartier Boko – Hon har gjort två starter efter lång vila och har varit riktigt bra, senast vann hon med gott om krafter kvar. Allting är fortsatt väl med henne efter senast och den här gången blir det barfota runt om, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

9 Feedup – Hon var klart över förväntan senast vid seger och hon var jättefin. Den här gången handlar det dock om medeldistans och jag tror hon får svårt att vinna igen. Inga ändringar, och det är ett platsbud i första hand, säger Markus M Melander.

10 Stylish Hanover – Hon gjorde det bra senast vid seger och allting känns fortsatt väl med henne efter det loppet, jag tror också att hon ska gå framåt med den genomköraren. Jag vet inte hur hon är bakifrån, hon har aldrig gått bakifrån tidigare. Hon har en gång tidigare haft bakspår, men då rann hon igenom direkt. Känslan säger dock att hon inte ska ha några problem med att gå i ryggar och jag tycker hon är förstahästen i loppet. Samma balans och utrustning som senast, säger Lars Friberg.

12 Bubbly – Hon galopperade senast men kändes fin i övrigt efter att ha smugits rejält. Det här är en häst jag har ganska höga tankar om men både utgångsläge och motståndet gör att det här ser svårt ut att vinna. Barfota bak, säger Lars-Åke Söderholm.

Lopp 4, V4-4, V64-1

2 Cobol Queen – Hon har haft fin form en längre tid och fick äntligen till det senast, hon var jättebra. Det finns efter segerloppet senast ingenting att anmärka på och jag tycker hon ska räknas tidigt igen, från fint utgångsläge. Inga ändringar, säger Ville Karhulahti i Stig H Johanssons stall.

3 Check In Blågul – Hon gör årsdebut här och får givetvis svårt att vinna, hon känns pigg och fin i träningen men behöver lopp i kroppen innan hon är på topp. Det här är också den typ av häst som behöver sitt lopp. Barfota runt om, säger Nicklas Westerholm i Robert Berghs stall.

4 Jitanes – Det är en fin häst som varit borta något och det är troligt att hon behöver en genomkörare i kroppen innan formen är riktigt vass. Hon möter också bra hästar och vi smyger med. Barfota bak, säger Peter Untersteiner.

5 Kimono Pearl – Hon var inte som bäst senast, vi har kollat upp henne efter det loppet men inte hittat några fel på henne och jag både hoppas och tror att hon ska vara bättre den här gången. Allting är väl med henne i träningen och löper hon på topp är hon inte sämre än Cobol Queen. Inga ändringar, säger Ville Karhulahti i Stig H Johanssons stall.

6 Nova Race – Här är vi ute på djupt vatten och det är bara att ligga lågt. Får vi en någorlunda vettig siffra med oss hem i programraden så får vi vara nöjda och det blir barfota fram, säger Leif Witasp.

7 Ginala – Hon blev påkörd senast och hade lite sparat. Hon känns fin och formen sitter nog där. Vi kör barfota fram samt med öppet huvudlag och frågan är vad jag ska hitta på från start? Vi får se hur jag lägger upp taktiken, säger Henrik Svensson.

8 Evita Brodda – Hon gjorde ett bra lopp senast men fick vara med i en pissöppning. Jag är nöjd med samtliga starter hon gjort hos mig och tror väl egentligen inte att hon är så mycket sämre än någon annan i fältet. Dock fick vi ett dåligt utgångsläge och härifrån behöver vi tur med både positioner och tempo. Barfota fram, säger Håkan Karlsson.

9 Pay Attention – Hon fick aldrig riktigt chansen senast och den här uppgiften ser vettig ut för hennes vidkommande. Hon bör räknas rätt tidigt och det är inga ändringar planerade på henne, säger Johan Untersteiner.

10 Kiss Me Kemp – Hon har fått två lopp i kroppen efter uppehåll och ska vara uppåt i form, till skillnad från Check In Blågul har hon kommit igång och jag tycker också hon är den bättre av dom två. Jag tycker hon har visat att hon kan vara med i lite större sammanhang och bland dom tre främsta tycker jag hon ska räknas. Inga ändringar, säger Nicklas Westerholm i Robert Berghs stall.

11 Captivating Ås – Hon har inte startat på ett tag inför det här loppet och lär säkert vara i behov av lopp, vi ligger lågt och jag tror inte att hon är aktuell redan idag. Inga ändringar, säger Markus M Melander.

12 Uranium – Hon är bra men hon känns lite bortlottad här. Blir det bra fart på loppet så ska hon ändå räknas då formen är så pass bra. Hon bör fungera fint med kusken och det blir barfota fram, säger Mattias Djuse i stallet.

Lopp 5, V64-2

2 Digital Pointer – Hon gjorde det bra senast som femma i debuten och det handlar om en jättefin häst. Hon har dock bara startat en gång och kanske är hon i behov av fler lopp. Men, det är som sagt en fin häst som kommer bli bra. Inga ändringar, säger Markus M Melander.

3 Artemis – Hon gjorde debut för oss senast, Kontio valde att dra på hårt i ledningen och hon blev lite stum till slut. Med senaste loppet i kroppen ska hon gå framåt till den här starten och jag tycker hon är en av dom som ska räknas. Det blir barfota runt om den här gången, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

4 Mellby Briolett – Hon har svarat för två godkända lopp och blir allt bättre i form. Hon bör kunna duga rätt så bra här och det blir skor runt om, säger Johan Untersteiner.

5 Garbo Sund – Hon gick bra senast som tvåa i debuten och det handlar om en fin häst, sköter hon sig är hon säkert långt fram även den här gången. Spår fem i volt för en orutinerad häst är aldrig optimalt, men felfri ska hon slåss bland dom tre. Inga ändringar, säger Henrik Larsson.

7 Rolling Hips – Hon hade otur senast och blev tillbakadragen. Hon var sedan bra till slut och känslan är att hon kan öppna rätt bra. Loppet är jämnt men vår häst är nog inte helt borta. Skor runt om, säger Leif Witasp.

10 Symmetric – Hon kommer bli bättre och bättre ju mer hon får starta på och det är samma här gällande Digital Pointer, det handlar om en fin häst. Hon var duktig senast och har gjort det bra såhär långt, så det är klart hon måste räknas igen. Inga ändringar, säger Markus M Melander.

12 Almondi Am – Hon galopperade senast utan att jag vet någon anledning. Hon har löpt bra före det och det är en klart vettig häst. Allt är väl i jobben efter senaste insatsen och det blir skor runt om, säger Johan Untersteiner.

Lopp 6, V64-3

3 Fantom Sund – Han blev alldeles för ivrig senast, men hästen är väldigt kapabel och håller han sig lugn har han kapacitet för att sluta långt fram i ett sådant här lopp. Inga ändringar, säger Henrik Larsson.

5 Black Smith Ragnar – Han gjorde det fullt godkänt efter vila senast och har tagit det loppet på ett bra sätt. Han borde vara vassare nu men jag tyckte att loppet såg tufft ut och jag tror inte han har med segerstriden att göra. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

7 Digital Audio – Han gör det bra varje gång den här hästen och får han rätt lopp är han långt fram. Han känns jättefin i jobb faktiskt, men är kanske lite väl beroende av att få sitt lopp. Inga ändringar, säger Henrik Larsson.

10 Scargi – Han gick faktiskt bra senast som trea från utvändigt ledaren, han var positiv den gången. Han har en del galopper i raden, men jag tycker hela tiden det har funnits orsaker till galopperna och det är en häst som är mer stark och rejäl än vad det ser ut. Det här är dock den typ av häst som är bäst då han är med i den främre träffen direkt, han är inte tillräckligt snabbt ännu för att vinna från köposition och han får det tufft här. Inga ändringar, säger Nicklas Westerholm i Robert Berghs stall.

11 Paparazzi M. – Han har behövt de senaste loppen i kroppen och han går framåt hela tiden. Han ser allt bättre ut och jag tror han kommer göra ett bra lopp den här gången. Han kommer sluta långt fram. Barfota runt om den här gången, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

Lopp 7, V64-4

1 T. Dorsey – Han hakade på godkänt som tvåa senast i ett galloppfyllt lopp och jag tycker han blir bättre undan för undan. Spåret är bra men vi stötte på några som ser riktigt bra ut på pappret och få vara nöjda med en slant, säger Hans-Owe Sundberg.

2 Sir Ratzeputz – Han debuterade senast på ett mycket bra vis och han ser fortsatt fin ut i träningen efter det loppet. Den här hästen håller vi högt och han kommer vara med och slåss i årgångsloppen i år. Det är en riktigt fin häst som måste ses med goda möjligheter. Samma balans och utrustning som senast, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

3 Gigant Sjöhammar – Han var duktig senast vid seger i debuten och vi var nöjda med honom, allting är också fortsatt väl med honom efter det loppet. Vi både tror och hoppas att han ska vara lika bra den här gången, kanske till och med ännu bättre. Det var tufft emot, men platschans ska han i varje fall ses med. Inga ändringar, säger Ville Karhulahti i Stig H Johanssons stall.

9 Exceed’Em – Han gick bra efter galopp senast och det handlar om en fin häst som kommer bli bra med tiden. Idag var det dock tufft emot och att vinna loppet blir svårt. Inga ändringar, säger Henrik Larsson.

11 Ruhuna Tea – Han var väldigt bra i kvalloppet och i debuten, men sedan har han haft lite halsproblem och annat och inte riktigt kunnat löpa på topp. Det är en häst under utveckling, men han kommer behöva mer tid på sig innan han är färdig. Den här gången ställs han mot bra hästar, och jag tycker inte att han är något hett segerbud. Han kommer bli riktigt bra med tiden den här, men lyckas han slåss om en plats idag har han gjort det bra. Inga ändringar vad jag känner till, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

Lopp 8, V64-5

2 Västerbo Europe – Han har utvecklats bra och gör det bra varje gång, den här gången fick han bra utgångsläge och jag tycker han ska passas. Det kan bli barfota bak för första gången idag och jag tycker det ser lovande ut, säger Henrik Larsson.

3 Digital Beautiful – Hon har lottats till bra utgångsläge och har rätt förutsättningar den här gången, men hon är fruktansvärt ojämn och det gör att hon alltid är lite svårbedömd. Har hon en bra dag kan hon absolut vinna det här loppet, men hon är ojämn i prestationerna och därför inget att lita på. Inga ändringar, säger Markus M Melander.

4 Handler – Han svarade för ett mycket bra lopp senast som tvåa från utvändigt ledaren och han har visat form en längre tid. Det finns ingenting att anmärka på inför den här starten och han står på tur för seger. Samma balans och utrustning som på slutet, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

8 Zic Zac Life – Vi siktar på helstängt huvudlag och barfota runt om på honom men läget var jobbigt och det var även bra hästar emot. Vi ligger lågt, säger Leif Witasp.

8 Pave The Way – Han gör det bra varje gång den här hästen och får han rätt lopp är han långt fram. Han känns jättefin i jobb faktiskt, men är kanske lite väl beroende av att få sitt lopp. Inga ändringar, säger Henrik Larsson.

9 Digital Media – Hon blev lite för rullig senast och galopperade, men allt verkar bra med henne nu och hon känns i varje fall bra i träningen. Med rätt resa plockar hon säker en del till slut, och vid gardering av loppet ska hon inte nonchaleras. Inga ändringar och utgångsläget behöver inte vara helt fel, säger Markus M Melander.

11 Lotus Eld – Han gjorde ett strongt lopp senast som tvåa och håller väldigt bra form för dagen. Jag tror dock inte att bakspår och kort distans är några fördelar för honom och vi behöver tur. Ett hygglig peng känns realitisk och vi kör skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

12 Technology – Hon håller fin form för dagen men känns tyvärr bortlottad, härifrån känns hon inte het och jag ligger lågt. Inga ändringar, säger Markus M Melander.

Lopp 9, V64-6

2 Silent Opal – Hon blandar och ger en del i prestationerna, men gick bra senast och känns pigg och fin i jobb efter det loppet. Formen är god, men hon är lite fransk i gången och inte helt stabil. Hon behöver tufft tempo hela vägen för att komma till sin rätt, då hon är mer stark än snabb. Fungerar hon som hon ska, är hon långt fram. Inga ändringar, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

6 Ukino du Vivier – Han har gjort det bra i två raka segrar och vi har varit nöjda med honom, den här gången är det dock tufft emot och Jörgen får sikta på sargen och sedan är vi nöjda om han grejar en slant. Skulle han lyckas ta en plats har han gjort det jättebra. Inga ändringar, säger Patrik Fernlund i Jörgen Westholms stall.

10 Pop Life – Han är riktigt stark den här hästen, och den aktuella distansen är därför en fördel för honom. Däremot gäller det att han kommer till, och kommer in i matchen. Går det fort hela vägen och han sitter i kön är han chanslös, men kommer han till är han kapabel nog för en framskjuten placering. Inga ändringar, säger Nicklas Westerholm i Robert Berghs stall.

11 Nelle Pride – Han håller bra form och han har tävlat fint. Han får smyga med och försöka greja en hyggligt bra placering. Inga ändringar är planerade på honom, säger Mattias Djuse i stallet.

13 Utello du Chambe – Han har gjort det bra i två raka segrar och är i bra ordning för dagen, han är säkert med i den främre träffen och slåss även den här gången. Den aktuella distansen är ett plus för honom då han är stark och Pop Life bör han vara ikapp redan i starten, då han öppnar snabbt. Inga ändringar, säger Nicklas Westerholm i Robert Berghs stall.

14 Sem Jafet – Det är en bra stayer och en bra häst och formen är det inga fel. Det är dock många att runda och det finns tuffa konkurrenter i loppet. Skor runt om, säger Peter Untersteiner.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
De jagar världsrekord i Tingsryd

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson