Omgången: Välkommen till årets största fartfest bland Sveriges Travovaler och vilken helg vi står inför! 38 lopp att förlora sig själv uti och en hel massa skratt, underbara möten och framför allt dramatik står på schemat. Redan på fredagen är landets största namn överrepresenterade i startlistorna och tävlingarna domineras av tre- och fyraåringarna. Det är både V4 och V64 idag och Travnet bjuder på tips till båda.

V4:an ser svårlöst ut och jag garderar på hyfsat i de tre första för att sedan avsluta med ett prisvärt singelstreck. Det gör att dubbelspelet ser riktigt lurigt ut och jag skjuter rejält från höften för att bygga upp en buffert inför helgen!

Spiken: 9 Pay Attention (V4-4)

Skrällen: 3 O.F.V Continue (V4-1)

Dubbeldraget: 2 Simoni’s Geisha (LD-2)

 

V4-förslaget:
V4-1: 1,3,4,5,7,8,9,10,11,12 (res 2-6)
V4-2: 1,2,4,5,7,10 (res 6-8 )
V4-3: 2,3,4,6,9,10 (res 12-1)
V4-4: 9 Pay Attention (res 2-7)

10x6x6x1 = 360 rader

720 kronor

Dubbelförslaget
1,2,7 – 2 x 300

900 kr

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

 

 V4-1
Härmed kickar vi igång årets största travfest!

A: 4-10 B: 5-7-3-1-9-8-12 C: 11-2-6

Spetsanalys: 1 L.K. har bästa spåret och är tillräckligt snabb i benen för att hålla ut de övriga. Frågan är dock vad den gode Witasp gör när Fredde, Johan eller framför Åke eller kommer farande. Kan vara så att 5 Codebreaker sitter i fronten efter ett par hundra meter.

Loppanalys: Loppet som öppnar helgens begivenheter är för fyraåringarna och här finns ett par guldkorn.

Favoriten 5 Codebreaker galopperade i spetskörningen senast men stod för ett bra lopp i övrigt och ska ses som ett givet streck på kupongen. Donato Hanover-avkomman står perfekt inne i loppet och kommer mer och mer för varje start. Jag köper inte favoritskapet det minsta och garderar med ett par intressanta motbud.

Min etta blir 4 Mercury Broline som visade fortsatt storform senast efter en riktig vass avslutning från kön. Gången innan det blev det seger och Roger Walmanns travare verkar vara av det rätta virket. Hästen har bästa läget av de mest betrodda och ska ses med bra segerchans.

10 It’s Amazing felade senast innan bilen ens släppte fältet men var minst sagt mästerlig gången innan vid seger i årsdebuten. Fuxen är kapabel för klassen och med minsta klaff från bakspåret bör han kunna komma in i matchen.

7 Quarantine gjorde första starten på svenska mark senast och gjorde faktiskt en övertygande insats från utvändigt om ledaren men fick se sig nerspeedad av Caddie Girl. Varenne-dotterns intryck blev dock bestående och det är just det som gör henne till ett garderingsstreck trots ett spår långt ute på vingen mot grabbarna.

3 O.F.V. Continue spårade runt om senast och gav ett positivt intryck. Det var hingstens första start för året och har han bara tagit det loppet på rätt sätt kan han utmana. Pass upp!

1 L.K. låter Leif Witasp klart uppåt på och från det här smaskiga läget ska hästen räknas.

Streckar också resten av B-gruppen och hoppas på en smäll!

 

V4-2
Treåringarnas tur att visa upp sig!

A: 1-2-7 B: 5-4-10-6-8 C: 11-3-9

Spetsanalys: Ett par orutinerade treåringar som aldrig testat bilen förut gör detta svårt att sia om men 1 D’One har öppnat bra i voltstart. Utmanas främst av 4 Augusta.

Loppanalys: Ett öppet treåringslopp där det nog krävs ett par streck för att överleva.

1 D’One vet inte hur det känns att förlora efter två starter i karriären. Både dessa har tagits från ledningen och stoet har då fått bestämma tempot. Det här loppet känns dock tuffare då hon stöter på hingstar och valacker men utgångsläget är bra och även om jag är tveksam till att hon kan hålla ut de övriga på framspår ska hon ses med chans.

2 Geisha Sund har två segrar på tre starter och har blivit allt bättre för varje start. Trots att det bara räckte till ett fjärdepris senast stod hästen för en bra insats efter ett lopp mestadels utvändigt om ledaren. Stoet sitter perfekt till i andraspår från start och utmanar.

7 Rekatochklart avslutade i debuten 13/400 vilket följdes upp med seger på Kalmar i senaste starten. Segerreceptet var ett lopp i ryggar och avancemang fram utvändig om ledaren halvvarvet från mål. Första starten bakom bilen nu och det dåliga startspåret är såklart ingen fördel.

5 Rockabilly stod för en mycket bra debut i tävlingssammanhang men sedan dess har det mest strulat för Gonig Kronos-sonen. Det har blivit galopper två gånger om men felfri har han självfallet en given plats på systemet.

4 Augusta tog ledningen bakom bilen vid segern på Gävle och spårade sedan runt om på en fin tid för klassen. Inte helt borta.

10 Just Flying By har visat fartresurser och ska med på lappen om man garderar loppet ordentligt.

 

V4-3
Stylish Hanover kommer allt närmare en förlust!

A: 3-10 B: 2-4-9-6-12-1-7 C: 5-11-8

Spetsanalys: 2 Simoni’s Geisha kan öppna första biten men det kan också 3 Cartier Boko. Tror att Tommy Karlstedt ser sin chans i att vinna loppet genom att köra i täten och tror han svarar.

Loppanalys: Stolopp för de fyraåriga tjejerna och ytterligare en vidöppen historia att skriva hem om.

Favoriten 10 Stylish Hanover hade förmodligen varit etta eller tvåa på rankingen med ett bättre utgångsläge men hon ska ända streckas tidigt. Yankee Glide-dottern har faktiskt varit smällfin vid tre raka triumfer och med minsta klaff på vägen blir hon att räkna med när det drar ihop sig. Den här uppgiften ser sammantaget ut som hennes svåraste hittills och jag garderar.

3 Cartier Boko vann turligt näst senast men visade å andra sidan helt rätt takter gången efter då hon vann med eftertryck. Då snodde stoet åt sig ledningen och via 12/700 kunde hon hålla undan relativt enkelt. Spetsläge nu igen och Kadabra-dottern är i allra högsta grad med i segerdiskussionerna.

2 Simon’s Geisha har faktiskt sju segrar på kontot varav fyra tagits på svenska mark. Stoet återkommer nu efter en kortare paus men tränare Håkan Karlsson rapporterar allt väl och från ett perfekt utgångsläge kan hon utmana. Prisvärd på dubbelspelet.

4 Raven Lavec kommer med fina insatser i bagaget och får nu chefen i sulkyn igen. Från ett bra utgångsläge ska stoet passas.

Streck även för 9 Feedup som var duktig senast samt för 6 Bettan Sting som visat att hon kan gå en rejäl kortspeed.

 

V4-4
Örjan ”uppmärksammar” chansen och tar hemma detta!

A: 9 B: 2-1-7-10-12-3-11-4-5 C: 8-6

Spetsanalys: 1 Aroma Grim har bästa utgångsläget men jag är inte helt säker på att hon kan svara ut de övriga där många vill till täten. Bland annat 3 Check In Blågul, 4 Jitanes och 5 Kimono Pearl kan öppna men ingen av dem körs nog i ledningen. 8 Evita Brodda??

Loppanalys: Ett intressant stolopp för äldre och lite tuffare märrar än vi sett tidigare under dagen. Här tycker jag att ett par hästar sticker ut över mängden och i synnerhet 9 Pay Attention som var över till Norge senast och stångades mot några av de allra bästa från Europa. Hon hamnade lite snett på det från allra första steget och men såg fin ut i skymundan. Fyra segrar på sex försök är årets facit och hon ställs här inför en passande uppgift. Viking Kronos-dottern står hyggligt inne i loppet och motståndet ser överkomligt ut. Bricka nio är inte optimalt men då Örjan lär ta rygg på Cobol Queen som inte är särskilt startsnabb men med minsta klaff blir Roger Walmanns-travare svår att stå emot.

1 Aroma Grim är favorit på strecken vilket jag inte alls köper. Stoet har kommit i klasserna under de inledande månaderna och har 350 000 kronor på årets bankbok. Visst är spåret bra och det här är såklart ett dugligt sto men i jämförelse med Pay Attention står hon sig slätt enligt mig.

Då känns 2 Cobol Queen lite intressantare med tanke på hennes senaste insats. Hon fick ingenting gratis i loppet men lyckades fälla samtliga med sin rappa avslutning. Sluttiden blev imponerande och det smaskiga utgångsläget gör henne till förste utmanare.

7 Ginala kommer från ett stall i medvind och hästen är i bra slag för dagen. Förvisso blev det galopp senast men sjuåringen är annars säker på benen. Läget är ett minus och hon får nog svårt att hålla mitt singelstreck bakom sig.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: Intervjuer till V4 och V64 Solvalla

Fredag: Intervjuer till V4 och V64 Solvalla

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon är bra och hon känns fortsatt fin i träningen. Jag kan inte bedöma vad innerspåret betyder för henne. Skulle hon spetsa så får de andra vara bra för att nå henne. Hon tävlar med skor runt om, säger Johan Untersteiner. (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 L.K. – Han gör årsdebut men har tränat bra och hästen är väl förberedd. Läget är jag jättenöjd med. Jag kan inte säga att vi bara ska åka till Solvalla och vinna men jag tror nog att hästen kan sluta långt framme. Barfota bak, säger Leif Witasp.

2 Serrez Flirt – Han känns bra i träningen men möter väl några som är lite för bra för honom och vi hoppas på en hygglig slant med honom. Skor runt om och öppet huvudlag, säger Björn Röcklinger.

3 O.F.V. Continue – Han var duktig senast vid seger, han var kanske lite ringrostig men han vann lätt och förhoppningsvis är han bättre idag. Han kan duga en bit även i det här loppet, och det blir troligen barfota runt om, norskt huvudlag, samt jänkarvagn för första gången, säger Henrik Larsson.

4 Mercury Broline – Han var visat mycket bra form och avslutade strålande senast. Allt verkar bra och han måste räknas tidigt. Han var minst lika bra senast som vid segern. Det blir barfota runt om, säger Johan Untersteiner.

7 Quarantine – Hon svarade för ett bra debutlopp för oss och bör svara för en ny vettig insats. Det är sedan svårbedömt hur långt det ska kunna räcka från detta läge. Skor runt om, säger Johan Untersteiner.

8 Reina la Caballo – Han var duktig senast och har verkligen fin form för dagen. Jag har kört ett jobb med honom på 18/1600 efter det och så testade vi dessutom startbilen vilket inte var några prolem. Allt verkar prima inför detta men vi drog ett dåligt startspår och härifrån behöver vi tur. Det här är dock en häst som han flytta på sig och som jag dessutom tror mycket på. Möjligtvis barfota bak, säger Lars-Åke Söderholm.

9 Quantillus – Han vann visserligen ett billigt lopp senast, men han gjorde det bra. Han har dock haft en del problem efter det loppet och det har därför inte blivit någon kontinuitet i tävlandet och jag tror han kommer vara i behov av lopp. Klaffar det för honom under vägen kan han vara med och slåss om en plats, men större förhoppningar än så har vi inte den här gången. Inga ändringar vad jag känner till, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

10 It’s Amazing – Han fick inte riktigt till det senast och det strulade för honom, hästen såg dock fin ut efter galoppen och formen är det inga fel på. Utgångsläget blev väl ingen höjdare, men hästen är bra och jag tycker trots bakspår att det ska vara vettig segerchans. Det är nog stallets bästa möjlighet på fredag. Inga ändringar, säger Ville Karhulahti i Stig H Johanssons stall.

11 Ponziopilato Stra – Han gör debut för oss i det här loppet och det ska bli kul att se honom, han har varit här i ett par månader och kom med ett rykte om sig att ha bra styrka. Nu har han fått träna på en period och han sköter sina jobb på bra sett, men han är naturligtvis lite svårbedömd såhär i debuten. Med tanke på att han gör debut för oss och att utgångsläget inte blev något vidare, får vi se det här som ett litet prov och jag tror inte att hästen är segermogen redan nu. Gör han ett bra lopp är vi nöjda, och han får som sagt svårt att vinna. Balansen bestämmer Stefan efter värmningen, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

12 Vision Fromentro – Han har gått otroligt bra på slutet och vi har varit jättenöjda med honom, senast vann han på ett bra sätt faktiskt med lite krafter kvar trots att han fick press i omgångar. Utgångsläget den här gången blev givetvis inte optimalt, men vi håller honom högt och han är en av dom som ska räknas. Det blev ett tufft lopp och det behövs lite klaff härifrån, men med någorlunda tempo på loppet är han absolut en av dom som kan vinna. Skor runt om, fast bomull och vanlig sulky som vanligt, säger Patrik Fernlund i Jörgen Westholms stall.

Lopp 2, V4-2

1 D’One – Hon är bra och hon känns fortsatt fin i träningen. Jag kan inte bedöma vad innerspåret betyder för henne. Skulle hon spetsa så får de andra vara bra för att nå henne. Hon tävlar med skor runt om, säger Johan Untersteiner.

2 Geisha Sund – Hon har gjort allting rätt hittills och det handlar om en fin häst. Hon har fått ett litet uppehåll inför den här starten och kommer inte vara i toppform, men hon känns fin i jobb och det handlar som sagt om en fin häst. Inga ändringar, säger Nicklas Westerholm.

5 Rockabilly – Han har god kapacitet i sig den här hästen, men han är lite speciell i sitt temprament och senast galopperade han när Örjan skulle ta i honom och gången före det ville han springa ett varv till i volten. Autostart den här gången känns som ett plus för honom och det är en häst med god grundkapacitet, som kommer bli bra med tiden. Han är dock inte riktigt färdig ännu, och får i första hand ses som en outsider. Jag tror han får svårt att slå d´One. Inga ändringar, vad jag känner till, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

6 Dakota Chip – Han var duktig i årsdebuten senast och vann lätt. Han ska säkert vara ännu bättre nu men motståndet ser också tuffare ut denna gång. Det är en fin häst men läget var inte det allra bästa. Skor runt om, säger Mattias Djuse i stallet.

10 Just Flying By – Senaste starten är bara att glömma och hästen är bra i ordning. Formen är bra på henne och sedan får vi se hur långt det räcker. Det är svårt att bedöma. Skor runt om, säger Johan Untersteiner.

Lopp 3, V4-3

2 Simoni’s Geisha – Han är en fin häst som nu fått tagit igen sig ett litet tag men känns fin på alla sätt. Jag tror väl egentligen att jag har en av de bättre hästarna i fältet och jag tror han kan en 14-tid. Vi får ladda vad som går från början och jag tycker han ska ses med chans. Det blir förmodligen jänkarbike men i övrigt kör vi med samma balans, säger Håkan Karlsson.

3 Cartier Boko – Hon har gjort två starter efter lång vila och har varit riktigt bra, senast vann hon med gott om krafter kvar. Allting är fortsatt väl med henne efter senast och den här gången blir det barfota runt om, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

9 Feedup – Hon var klart över förväntan senast vid seger och hon var jättefin. Den här gången handlar det dock om medeldistans och jag tror hon får svårt att vinna igen. Inga ändringar, och det är ett platsbud i första hand, säger Markus M Melander.

10 Stylish Hanover – Hon gjorde det bra senast vid seger och allting känns fortsatt väl med henne efter det loppet, jag tror också att hon ska gå framåt med den genomköraren. Jag vet inte hur hon är bakifrån, hon har aldrig gått bakifrån tidigare. Hon har en gång tidigare haft bakspår, men då rann hon igenom direkt. Känslan säger dock att hon inte ska ha några problem med att gå i ryggar och jag tycker hon är förstahästen i loppet. Samma balans och utrustning som senast, säger Lars Friberg.

12 Bubbly – Hon galopperade senast men kändes fin i övrigt efter att ha smugits rejält. Det här är en häst jag har ganska höga tankar om men både utgångsläge och motståndet gör att det här ser svårt ut att vinna. Barfota bak, säger Lars-Åke Söderholm.

Lopp 4, V4-4, V64-1

2 Cobol Queen – Hon har haft fin form en längre tid och fick äntligen till det senast, hon var jättebra. Det finns efter segerloppet senast ingenting att anmärka på och jag tycker hon ska räknas tidigt igen, från fint utgångsläge. Inga ändringar, säger Ville Karhulahti i Stig H Johanssons stall.

3 Check In Blågul – Hon gör årsdebut här och får givetvis svårt att vinna, hon känns pigg och fin i träningen men behöver lopp i kroppen innan hon är på topp. Det här är också den typ av häst som behöver sitt lopp. Barfota runt om, säger Nicklas Westerholm i Robert Berghs stall.

4 Jitanes – Det är en fin häst som varit borta något och det är troligt att hon behöver en genomkörare i kroppen innan formen är riktigt vass. Hon möter också bra hästar och vi smyger med. Barfota bak, säger Peter Untersteiner.

5 Kimono Pearl – Hon var inte som bäst senast, vi har kollat upp henne efter det loppet men inte hittat några fel på henne och jag både hoppas och tror att hon ska vara bättre den här gången. Allting är väl med henne i träningen och löper hon på topp är hon inte sämre än Cobol Queen. Inga ändringar, säger Ville Karhulahti i Stig H Johanssons stall.

6 Nova Race – Här är vi ute på djupt vatten och det är bara att ligga lågt. Får vi en någorlunda vettig siffra med oss hem i programraden så får vi vara nöjda och det blir barfota fram, säger Leif Witasp.

7 Ginala – Hon blev påkörd senast och hade lite sparat. Hon känns fin och formen sitter nog där. Vi kör barfota fram samt med öppet huvudlag och frågan är vad jag ska hitta på från start? Vi får se hur jag lägger upp taktiken, säger Henrik Svensson.

8 Evita Brodda – Hon gjorde ett bra lopp senast men fick vara med i en pissöppning. Jag är nöjd med samtliga starter hon gjort hos mig och tror väl egentligen inte att hon är så mycket sämre än någon annan i fältet. Dock fick vi ett dåligt utgångsläge och härifrån behöver vi tur med både positioner och tempo. Barfota fram, säger Håkan Karlsson.

9 Pay Attention – Hon fick aldrig riktigt chansen senast och den här uppgiften ser vettig ut för hennes vidkommande. Hon bör räknas rätt tidigt och det är inga ändringar planerade på henne, säger Johan Untersteiner.

10 Kiss Me Kemp – Hon har fått två lopp i kroppen efter uppehåll och ska vara uppåt i form, till skillnad från Check In Blågul har hon kommit igång och jag tycker också hon är den bättre av dom två. Jag tycker hon har visat att hon kan vara med i lite större sammanhang och bland dom tre främsta tycker jag hon ska räknas. Inga ändringar, säger Nicklas Westerholm i Robert Berghs stall.

11 Captivating Ås – Hon har inte startat på ett tag inför det här loppet och lär säkert vara i behov av lopp, vi ligger lågt och jag tror inte att hon är aktuell redan idag. Inga ändringar, säger Markus M Melander.

12 Uranium – Hon är bra men hon känns lite bortlottad här. Blir det bra fart på loppet så ska hon ändå räknas då formen är så pass bra. Hon bör fungera fint med kusken och det blir barfota fram, säger Mattias Djuse i stallet.

Lopp 5, V64-2

2 Digital Pointer – Hon gjorde det bra senast som femma i debuten och det handlar om en jättefin häst. Hon har dock bara startat en gång och kanske är hon i behov av fler lopp. Men, det är som sagt en fin häst som kommer bli bra. Inga ändringar, säger Markus M Melander.

3 Artemis – Hon gjorde debut för oss senast, Kontio valde att dra på hårt i ledningen och hon blev lite stum till slut. Med senaste loppet i kroppen ska hon gå framåt till den här starten och jag tycker hon är en av dom som ska räknas. Det blir barfota runt om den här gången, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

4 Mellby Briolett – Hon har svarat för två godkända lopp och blir allt bättre i form. Hon bör kunna duga rätt så bra här och det blir skor runt om, säger Johan Untersteiner.

5 Garbo Sund – Hon gick bra senast som tvåa i debuten och det handlar om en fin häst, sköter hon sig är hon säkert långt fram även den här gången. Spår fem i volt för en orutinerad häst är aldrig optimalt, men felfri ska hon slåss bland dom tre. Inga ändringar, säger Henrik Larsson.

7 Rolling Hips – Hon hade otur senast och blev tillbakadragen. Hon var sedan bra till slut och känslan är att hon kan öppna rätt bra. Loppet är jämnt men vår häst är nog inte helt borta. Skor runt om, säger Leif Witasp.

10 Symmetric – Hon kommer bli bättre och bättre ju mer hon får starta på och det är samma här gällande Digital Pointer, det handlar om en fin häst. Hon var duktig senast och har gjort det bra såhär långt, så det är klart hon måste räknas igen. Inga ändringar, säger Markus M Melander.

12 Almondi Am – Hon galopperade senast utan att jag vet någon anledning. Hon har löpt bra före det och det är en klart vettig häst. Allt är väl i jobben efter senaste insatsen och det blir skor runt om, säger Johan Untersteiner.

Lopp 6, V64-3

3 Fantom Sund – Han blev alldeles för ivrig senast, men hästen är väldigt kapabel och håller han sig lugn har han kapacitet för att sluta långt fram i ett sådant här lopp. Inga ändringar, säger Henrik Larsson.

5 Black Smith Ragnar – Han gjorde det fullt godkänt efter vila senast och har tagit det loppet på ett bra sätt. Han borde vara vassare nu men jag tyckte att loppet såg tufft ut och jag tror inte han har med segerstriden att göra. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

7 Digital Audio – Han gör det bra varje gång den här hästen och får han rätt lopp är han långt fram. Han känns jättefin i jobb faktiskt, men är kanske lite väl beroende av att få sitt lopp. Inga ändringar, säger Henrik Larsson.

10 Scargi – Han gick faktiskt bra senast som trea från utvändigt ledaren, han var positiv den gången. Han har en del galopper i raden, men jag tycker hela tiden det har funnits orsaker till galopperna och det är en häst som är mer stark och rejäl än vad det ser ut. Det här är dock den typ av häst som är bäst då han är med i den främre träffen direkt, han är inte tillräckligt snabbt ännu för att vinna från köposition och han får det tufft här. Inga ändringar, säger Nicklas Westerholm i Robert Berghs stall.

11 Paparazzi M. – Han har behövt de senaste loppen i kroppen och han går framåt hela tiden. Han ser allt bättre ut och jag tror han kommer göra ett bra lopp den här gången. Han kommer sluta långt fram. Barfota runt om den här gången, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

Lopp 7, V64-4

1 T. Dorsey – Han hakade på godkänt som tvåa senast i ett galloppfyllt lopp och jag tycker han blir bättre undan för undan. Spåret är bra men vi stötte på några som ser riktigt bra ut på pappret och få vara nöjda med en slant, säger Hans-Owe Sundberg.

2 Sir Ratzeputz – Han debuterade senast på ett mycket bra vis och han ser fortsatt fin ut i träningen efter det loppet. Den här hästen håller vi högt och han kommer vara med och slåss i årgångsloppen i år. Det är en riktigt fin häst som måste ses med goda möjligheter. Samma balans och utrustning som senast, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

3 Gigant Sjöhammar – Han var duktig senast vid seger i debuten och vi var nöjda med honom, allting är också fortsatt väl med honom efter det loppet. Vi både tror och hoppas att han ska vara lika bra den här gången, kanske till och med ännu bättre. Det var tufft emot, men platschans ska han i varje fall ses med. Inga ändringar, säger Ville Karhulahti i Stig H Johanssons stall.

9 Exceed’Em – Han gick bra efter galopp senast och det handlar om en fin häst som kommer bli bra med tiden. Idag var det dock tufft emot och att vinna loppet blir svårt. Inga ändringar, säger Henrik Larsson.

11 Ruhuna Tea – Han var väldigt bra i kvalloppet och i debuten, men sedan har han haft lite halsproblem och annat och inte riktigt kunnat löpa på topp. Det är en häst under utveckling, men han kommer behöva mer tid på sig innan han är färdig. Den här gången ställs han mot bra hästar, och jag tycker inte att han är något hett segerbud. Han kommer bli riktigt bra med tiden den här, men lyckas han slåss om en plats idag har han gjort det bra. Inga ändringar vad jag känner till, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

Lopp 8, V64-5

2 Västerbo Europe – Han har utvecklats bra och gör det bra varje gång, den här gången fick han bra utgångsläge och jag tycker han ska passas. Det kan bli barfota bak för första gången idag och jag tycker det ser lovande ut, säger Henrik Larsson.

3 Digital Beautiful – Hon har lottats till bra utgångsläge och har rätt förutsättningar den här gången, men hon är fruktansvärt ojämn och det gör att hon alltid är lite svårbedömd. Har hon en bra dag kan hon absolut vinna det här loppet, men hon är ojämn i prestationerna och därför inget att lita på. Inga ändringar, säger Markus M Melander.

4 Handler – Han svarade för ett mycket bra lopp senast som tvåa från utvändigt ledaren och han har visat form en längre tid. Det finns ingenting att anmärka på inför den här starten och han står på tur för seger. Samma balans och utrustning som på slutet, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

8 Zic Zac Life – Vi siktar på helstängt huvudlag och barfota runt om på honom men läget var jobbigt och det var även bra hästar emot. Vi ligger lågt, säger Leif Witasp.

8 Pave The Way – Han gör det bra varje gång den här hästen och får han rätt lopp är han långt fram. Han känns jättefin i jobb faktiskt, men är kanske lite väl beroende av att få sitt lopp. Inga ändringar, säger Henrik Larsson.

9 Digital Media – Hon blev lite för rullig senast och galopperade, men allt verkar bra med henne nu och hon känns i varje fall bra i träningen. Med rätt resa plockar hon säker en del till slut, och vid gardering av loppet ska hon inte nonchaleras. Inga ändringar och utgångsläget behöver inte vara helt fel, säger Markus M Melander.

11 Lotus Eld – Han gjorde ett strongt lopp senast som tvåa och håller väldigt bra form för dagen. Jag tror dock inte att bakspår och kort distans är några fördelar för honom och vi behöver tur. Ett hygglig peng känns realitisk och vi kör skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

12 Technology – Hon håller fin form för dagen men känns tyvärr bortlottad, härifrån känns hon inte het och jag ligger lågt. Inga ändringar, säger Markus M Melander.

Lopp 9, V64-6

2 Silent Opal – Hon blandar och ger en del i prestationerna, men gick bra senast och känns pigg och fin i jobb efter det loppet. Formen är god, men hon är lite fransk i gången och inte helt stabil. Hon behöver tufft tempo hela vägen för att komma till sin rätt, då hon är mer stark än snabb. Fungerar hon som hon ska, är hon långt fram. Inga ändringar, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

6 Ukino du Vivier – Han har gjort det bra i två raka segrar och vi har varit nöjda med honom, den här gången är det dock tufft emot och Jörgen får sikta på sargen och sedan är vi nöjda om han grejar en slant. Skulle han lyckas ta en plats har han gjort det jättebra. Inga ändringar, säger Patrik Fernlund i Jörgen Westholms stall.

10 Pop Life – Han är riktigt stark den här hästen, och den aktuella distansen är därför en fördel för honom. Däremot gäller det att han kommer till, och kommer in i matchen. Går det fort hela vägen och han sitter i kön är han chanslös, men kommer han till är han kapabel nog för en framskjuten placering. Inga ändringar, säger Nicklas Westerholm i Robert Berghs stall.

11 Nelle Pride – Han håller bra form och han har tävlat fint. Han får smyga med och försöka greja en hyggligt bra placering. Inga ändringar är planerade på honom, säger Mattias Djuse i stallet.

13 Utello du Chambe – Han har gjort det bra i två raka segrar och är i bra ordning för dagen, han är säkert med i den främre träffen och slåss även den här gången. Den aktuella distansen är ett plus för honom då han är stark och Pop Life bör han vara ikapp redan i starten, då han öppnar snabbt. Inga ändringar, säger Nicklas Westerholm i Robert Berghs stall.

14 Sem Jafet – Det är en bra stayer och en bra häst och formen är det inga fel. Det är dock många att runda och det finns tuffa konkurrenter i loppet. Skor runt om, säger Peter Untersteiner.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
De jagar världsrekord i Tingsryd
Nästa nyhet
De jagar världsrekord i Tingsryd

De jagar världsrekord i Tingsryd

Från och med onsdag lämnar V86 Solvalla under några veckor. Första anhalt blir Tingsrydstravet. Och ett potentiellt förstapris på en miljon kronor finns i potten.

V86 gästar småländska milebanan Tingsryd på onsdag. Och huvudlöpningen är det så kallade Världsrekordsförsöket där vinnaren erhåller en miljon kronor, förutsatt att denna slår det gällande absolut världsrekordet.

Om det inte sker är förstapriset ändå 100 000 kronor. Pengar som bland annat på V75 segerstaplande Obi Wan vill lägga vantarna på. Det i konkurrens av bland andra Prince Tagg, Chimall T.T. och italienska gästen Linda di Casei.

Så här ser startlistan ut:

1609 auto

1 La Bellouet – Håkan K Persson
2 Bold And Fresh – Anders Svanstedt
3 Obi Wan – Jörgen Sjunnesson
4 Capello Bob – Kennet Haugstad
5 O.K. America – Christoffer Eriksson
6 Linda di Casei – Alessandro Gocciadoro
7 Photo Sea – Peter Untersteiner
8 Nick Nock – Johnny Takter
9 Lord Capar – Mats Karlsson
10 Prince Tagg – Ralf Karlstedt
11 Laurel America – Kim Eriksson
12 Chimall T.T. – Fredrik Persson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Flerfaldige miljonären lämnar Stig H Johansson
Nästa nyhet
Flerfaldige miljonären lämnar Stig H Johansson

Flerfaldige miljonären lämnar Stig H Johansson

Stig H Johansson mister en ny reklamhäst. Den sexfaldige miljonären I Won’t Dance har gått i träning hos ägaren.

Tidigare i år flyttades som bekant Formula One från Stig H:s träning till Reijo Liljendahls nystartade rörelse. En häst som på söndag räknas som en av favoriterna i Elitloppet.

Nu har Solvallatränaren också tappat sin rikaste häst på träningslistan. Det är den sjuårige valacken I Won’t Dance som övergått till ägaren, Åbyamatören Jens Nilssons regi.

Nilsson köpte Angus Hall-sonen från den tidigare ägaren, italienska stall Biasuzzi, i höstas.

Till Stig H Johansson kom I Won’t Dance tidigt 2010 och hästen gjorde direkt succé då han vann Fyraåringseliten både på Bjerke och Solvalla under Elitloppshelgen. Därefter har det blivit flera segrar, bland annat i Gulddivisionen.

Totalt har hästen travat in lite mer än 6,1 miljoner kronor och vunnit 20 av sina 60 lopp. I år har han vunnit vid ett tillfälle, det i Gulddivisionen på Bergsåker i januari.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Så blir vädret under Elitloppshelgen
Nästa nyhet
Så blir vädret under Elitloppshelgen

Så blir vädret under Elitloppshelgen

Det är bara en dag kvar nu till Elitloppshelgen tar sin början. En helg där vädret alltid är lika viktigt. Och att medta ett paraply till Solvalla kan bli välplacerad investering.

Publikfest och härlig stämning är ett signum för Elitloppet. Något som emellertid påverkas en hel del av hur vädret blir.

Ska man se till hur väderleksprognoserna lyder för Solvalla under helgen är risken att det blir blötare än vad de flesta hoppas. Särskilt på söndag.

Enligt SMHI ser prognosen ut så här:

Fredag: Mulet till halvklart och 12-17 grader.

Lördag: Växlande molnighet till halvklart och 14-18 grader.

Söndag: Regn och 12-13 grader.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Lindesberg

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson