Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Ett franskt inslag är klart för Finlandia-Ajo. Det är Sébastien Guaratos kulltopp Eridan som styr kosan mot Helsingfors.

Readly Express kommer stöta på en motståndare från Prix d’Amérique när han startar i Finlandia-Ajo den 4 maj. Vermo-banan kan presentera den fjärde hästen att bli inbjuden till sitt storlopp – franske Eridan. Den av Sébastien Guarato tränade femåringen med cirka sex miljoner kronor på kontot, tog sin karriärs hittills största seger när han vann Critérium Continental i vintras. Det här blir hästens första start utanför Frankrike.

– Eridan kanske inte är i toppform än, för vi är mitt uppe i avelssäsongen, men det är en häst som definitivt kan lyckas även utomlands. Readly Express är Europas bästa häst och det blir svårt att slå honom, men Eridan har chansen att ta någon av platserna bakom, säger Sébastien Guarato till Vermos sajt.

Klara för Finlandia-Ajo är:

Eridan
Pastore Bob
Readly Express
Top of the World

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 08:11, 29 februari

Christoffer till 1000

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:44, 28 februari

Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:42, 28 februari

Skoglund har tagit täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:34, 28 februari

Boden: Rally Funny i ensamt majestät

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 17:25, 27 februari

Urstark Unique Juni

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 27 februari

Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 00:14, 27 februari

Bélina slutar på topp

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tips Örebro: ”Motståndarna får se Örjans rygg!”

Tips Örebro: ”Motståndarna får se Örjans rygg!”

Tips och analyser Örebro

Örebro. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 7 Perfect Spirit lär tidigt vara i spets. Ingen lär bråka. 4 Gareth Boko annars.

Loppanalysen: 7 Perfect Spirit är en riktig topphäst som nu gör årsdebut. I fjol blev det åtta segrar på elva försök och ingen sämre placering än tvåa. Sprintermästarsegern och Kungapokalen var två av meriterna för den tidigare Hambletionianvinnaren. Perfect Spirit har en mycket spännande säsong framför sig och visst blir det kul att se honom ikväll. Oslo Grand Prix är ett av de större målen i år. Spelmässigt är det dock värre här och så är det i flertalet av loppen i kväll. Breeders-uttagningar med topphäst som får mycket gratis. En del av dessa gör årsdebut och detta till väldigt låga odds. Inte skoj spelmässigt. Perfect Spirit bör tidigt sitta i tät och defilera hem loppet men det är inget att spela på till väldigt låga oddset 1.40. Alla hästar kan förlora. Det finns också goda konkurrenter bakom även om de inte är lika bra. Jag tror för övrigt att konkurrenterna får nöja sig med att se Örjans rätt så berömda rygg i flertalet lopp i kväll.

Bakom är det öppet.  6 Monark Newmen gör också årsdebut. Besegrade Harry Haythrow och Twister Bi vid sin seger i fjol och då han fungerar fullt ut är han riktigt bra.

4 Gareth Boko gynnas av att ha årsdebuten avklarad. Avslutade bra senast och lär vara vassare nu. Lugauers har häftig snurr på hästarna och de sopade rent på lunchen idag. Gareth Boko är mycket tidig. Platsoddset är dock väl lågt.

8 Snowstorm Hanover har oerhört svårt att få till det men det finns mycket fart i hästen.

Spelförslaget: Hittar inget jag vill spela på här. Varken vinnare, plats eller h2h. Står över.

Örebro. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: 5 Mascate Match har aldrig haft framspår bakom bilen och är orutinerad. Det skulle dock förvåna om hon inte är stabil och dessutom riktigt snabb och det luktar tidig spets lång väg. 1 Definitif öppnar snabbt och spetsar nog initialt.

Loppanalysen: Breeders för treåriga ston och favorit är Korpis obesegrade 5 Mascate Match. Hon var riktigt fin vid två segrar i Finland och inte direkt sämre senast på Solvalla. Hon travade då i 12-fart sista varvet och med en rykande avslutning så avgjorde hon i god tid. Klockorna visade runt 1.10 sista 600 ute i spåren och hon plockade ner fina Alvena Jet. Detta är vad som brukar sägas en riktig flygmaskin och till och med Korpi som alltid håller en låg profil hyllar henne rejält. Hon har en mycket passande uppgift här och vid sunda vätskor ska hon leda detta runt om. Oddset är 1.40 och inget att hålla på med så klart.

3 Sheeza Trixie avslutade positiv bakom Mascate Match näst senast och höll full bra från spets senast. Bör greja en fin placering. 2 Mingait Tooma var positiv näst senast och 1 Defintif är startsnabb. Gör favoriten bort sig kan hon leda runt om.

9 Global Allegiance är ofta med och hugger i främre träffen.

Spelförslaget: Platsoddset på 3 Sheeza Trixie är 1.75 och det får duga. Jag spelar plats.

Örebro. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden: Lite mer öppen spetsstrid och här finnns ingen storfavorit att släppa till då denne har bakspår. 1 Custom Colt spetsade från spår två i Norge senast men är inte jättesnabb. 4 Zola Key och 5 Secret Avenue kan nog vara snabbast. Zola Key är nog favorit på tidig spets.

Loppanalysen: Nytt BC-lopp och bäst är Båths 9 Bythebook. Denne avslutade fjolåret med att greja delad seger med Belker i Uppfödningsloppet. Bythebook gjorde årsdebut nyligen och var riktigt bra direkt. Besegrade då Belker och gjorde det väldigt lätt genom att avsluta strålande. Båth var helnöjd. Lär inte vara sämre nu med loppet i sig och inte ens bakspåret ska behöva fälla Båths fina häst. Mycket bra chans.

1 Custom Colt vann direkt i årsdebuten senast och gjorde det från spets. Springer och vinlgar och håller på och är inte så bra i stilen ännu. Fart finns det i alla fall och nu är det lopp i kroppen.

2 Criterion avslutade bra bakom Belker näst senast och trea i mål var 6 Libertin. Criterion har utsökt utgångsläge och är nog värst emot favoriten. 4 Zola Key kan nå spets och streta emot ett bra tag. Vann från spets senast.

Spelförslaget: 2 Criterion ger 2.10 i head to head mot 1 Custom Colt och det är bra. Jag spelar.

Örebro. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 7 Wake Up America är riktigt snabb men står placerad långt ut och frågan är hur mycket som ska laddas då det är full väg. 3 Thought Hanover öppnar bra och kan nog ta sig förbi 2 Khalid.

Loppanalysen: Ett vanligt lopp (inget BC-lopp alltså) och genast mer öppet. 2 Khalid avslutade klart bra som tvåa bakom Mellby Fantom senast. Satt då långt bak och trummade på i 11-tempo sista 700 m. Har ett bra läge här och bör kunna sitta betydligt bättre till inför spurten. Det finns även chans på spets.

3 Thought Hanover kan spetsa och detta är en fin häst som räknas direkt i årsdebuten. Besegrade bland annat Alone och Mellby Glader på svenskt rekord i fjol. Har aldrig travat i spets tidigare och det är något förvånande. Kanske morskar upp sig rejält i den positionen.

8 Dictionary gör spännande debut för Djuse. Hästen kan en hel del men läget är trist. Ny regi spännande som sagt på den här.

5 Tzatziki avslutade vasst senast. Kan bli farlig här med rätt resa. Röcklingers duo 6 Ginotonic och 1 Västerbo Highscore kan båda avsluta bra. 12 Hijack´em räknas också.

Spelförslaget: Det är svårt att tro helhjärtat på 8 Dictionary från sitt dåliga läge men oddset 27.00 som vinnare är ändå lurigt högt. Jag provar en slant.

Örebro lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:  5 Conrads Rödluva mot spets. Ingen lär bråka.

Loppanalysen: BC-lopp för fyraåriga ston och en ny storfavorit i årsdebut. Jag tänker givetvis på 5 Conrads Rödluva. Hon visade härligt gott gry i fjol som treråring och var bäst i kullen. Hon vann bland annat Oaks på bra sätt. Nu ska hon köra igång fyraårsäsongen och det lär hon göra med att vinna detta uttagsningslopp från ledningen. Örjan styr dit och ingen lär vara i vägen. Årsdebut är alltid lurigt och oddset är mycket lågt men visst borde hon vinna.

9 Activated avslutade fjolåret med en mycket fin spurtseger och besegrade då 8 Ajabaja (hetsig i spets). Ajabaja gör nu debut för Goop och detta från trist spår. Ajabaja är lite speciell av sig. Activated är nog första utmanare bakom Rödluvan men det är årsdebut även här. Och bakspår.

10 Ilydia Boko gick bra efter galopp senast och 1 Digital Track blir allt bättre.

Spelförslaget: 9 Activated ger 3.65 på plats och det spelas. Bra odds.

Örebro lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:  1 Night Brodde försöker spetsa men från innerspåret blir det nog tufft. 2 Jaguar Dream är snabb och mycket snabb är även 4 Global Withdrawl.

Loppanalysen: 6 Evaluate var riktigt fin vid segern senast och det var ett pampigt intryck vi fick se. Lär inte vara sämre nu och här har Melander en mycket spännande häst denna säsong. Här har Örjan en ny mycket god segerchans.

4 Global Withdrawl har högt kunnande men inget lopp i kroppen och Svante ligger lågt inför möjligheterna att besegra favoriten. Lär behöva lopp i sig för att vara riktigt vässad.

1 Night Brodde är ett av Lugauers formkort i stallet och från spets skulle det kunna bli spännande. Hästen kan öppna bra men från innern tror jag det ändå blir svårt att hålla upp ledningen. Får en fin resa hur som helst.

Startsnabb är 2 Jaguar Dream och läget går inte att klaga på. Inte borta om favoriten sviker.

Spelförslag: Vinnare på 6 Evaluate till 2.10 får duga. Jag spelar.

Summering spelförslag:
Örebro lopp 5 – Plats 3 Sheeza Trixie till  1.75
Örebro lopp 6 – H2h 2 Criterion mot 1 Custom Colt till 2.10
Örebro lopp 7 – Vinnare 8 Dictionary till 27.00
Örebro lopp 8 – Plats 9 Activated till 3.65
Örebro lopp 9 – Vinnare 6 Evaluate till 2.10

Avstå spel på:
Örebro lopp 6 – 1 Custom Colt
Örebro lopp 7 – 6 Ginotonic
Örebro lopp 9 – 4 Global Withdrawl

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Norges Cokstile inbjuden till Olympiatravet
Nästa nyhet
Norges Cokstile inbjuden till Olympiatravet

Norges Cokstile inbjuden till Olympiatravet

Norrmännen får en häst i Olympiatravet. Det är form-starke Cokstile som fått en inbjudan till Åbys storlopp om drygt två veckor.

Sex hästar är i nuläget klara för Olympiatravet. Det sedan norske Cokstile erhållit ett wild card till finalen på Åby den 27 april. Den av Jan Kristian Waaler tränade sexåringen blev norsk Derbyvinnare för två år sedan, fanns med i Elitloppet förra året och kommer från färsk seger i Steinlagers Äres-lopp på nytt banrekord.

– Cokstile har inlett 2019 starkt och visade redan under fjolåret att det är en häst av yttersta världsklass. Han har i en stark norsk årgång tillhört kulltoppen och det är en häst jag haft ögonen på under en längre tid. Han kan öppna bra från start och det är extra roligt att det blir ett helt norskt ekipage då hästen kommer att köras av den skicklige Lars Anvar Kolle, säger Jon Walter Peder-sen, Åbys sportchef i ett pressmeddelande.

Två uttagningar kvarstår till Olympiatravet; Guldbjörken på Umåker i helgen samt ”sista chansen” på Romme under påskdagen. Övriga platser tillsätts via inbjudningar.

Klara för Olympiatravet är:

Bahia Quesnot (wild card)
Cokstile (wild card)
Cyber Lane (wild card)
Day or Night In (inkvalad)
Milligan’s School (inkvalad)
Propulsion (wild card)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Foderhärvan: Krafft påskyndar provsvaren
Nästa nyhet
Foderhärvan: Krafft påskyndar provsvaren

Foderhärvan: Krafft påskyndar provsvaren

Efter det att det upptäckts spår av det dopningsklassade cannabidiol i hästfoder har producenten Krafft nu startat en utredning. Provsvaren väntas senast efter påsk.

Flera hästar i Frankrike har testats positivt för cannabidiol (CBD). Gemensamt för hästarna är att de alla ätit foder från tillverkaren Krafft. Dessa har nu startat en utredning och sänt ett stort antal prover på foder och råvaror till ett franskt laboratorium.

I ett pressmeddelande skriver Krafft att resultaten från proverna kommer vara klara först den 25 april och att man därför tagit kontakt med andra laboratorium för att försöka få ett svar tidigare. En dialog förs även med SVA, Statens Veterinärmedicinska Anstalt, om att utföra tester på svenskt foder och råvaror.

– Vi agerar nu utifrån hypotesen att det finns CBD i vårt foder, men utesluter inte andra orsaker till provresultaten i Frankrike, som till exempel strö. Ingen annan svensk foder-producent testar för CBD i dagsläget, men förmodligen kommer alla foderproducenter att behöva se över sina rutiner, säger Sandra Hodik, vd vid Krafft.

Läs även: Foder orsaken till flera dopningsfall i Frankrike?

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Wild Honey dräktig - väntar föl efter Propulsion
Nästa nyhet
Wild Honey dräktig – väntar föl efter Propulsion

Wild Honey dräktig – väntar föl efter Propulsion

Ett föl med blåblodig stam ser förhoppningsvis dagens ljus nästa vår. Wild Honey är nu konstaterad dräktig – pappa är Propulsion.

USA-födda Wild Honey tillhörde den absoluta kulltoppen i hemlandet och segrade bland annat i Hambletonian Oaks och Breeders Crown. Som fyraåring kom hon till Sverige och Daniel Redén i vars regi hon vid två tillfällen deltog i Prix d’Amérique. Karriären avslutades efter Prix de France förra året.

Till nästa år ska Wild Honey bli mamma. Det är Zet Stallions som på sin hemsida berättar att den trettonfaldiga miljonärskan nu konstaterats dräktig. Framåt nästa vårkant väntas förhoppningsvis superstoets första föl – Propulsion är pappan.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Världsrekordhästen mamma för första gången

Travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson