Nej, det blir ingen start för Yarrah Boko i Copenhagen Cup. Hästen måste behandlas och nu blir det i stället full fokus på Oslo Grand Prix.

Tidigare i veckan visade sig att Yarrah Boko inte var helt kurant efter starten i Olympiatravet. Efter onsdagens grundligare veterinärundersökning konstateras det också att norrmannen får ställa in sina närmast planerade starter.

Det är dock inga problem med hästens gamla gaffelbandsskada, utan enbart ömhet i ett framknä och några kotor.

– Hästen blev grundligt kollad av veterinären Lars Moen på Bjerke djursjukhus under onsdag morgon. Då upptäckte man ömhet i kota och knä, men lyckligtvis ser vi ingen förändring i gaffelbandet. Så vi kan pusta ut, säger tränaren Trond Anderssen till tgn.no.

Men någon start i Copenhagen Cup nästa söndag, dit hästen var inbjuden, blir det av förklarliga skäl inte. Den tilltänka starten i Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen är också avskriven.

Nu lägger man allt fokus på att få Yarrah Boko i topp till hemlandets största uppgörelse för året: Oslo Grand Prix som i år körs den 8 juni.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Flera svenskar utmanar i Lotterian

Flera svenskar utmanar i Lotterian

De största nordiska storloppen står för dörren men först ska den italienska klassikern Gran Premio della Lotteria avgöras. Flera svenskar är med i loppet då det körs i Neapel på söndag.

Efter några down-år för italiensk travsport och landets främsta löpning Gran Premio della Lotteria, eller Lotterian, har man till i år fått ihop ett riktigt starkt startfält, dessutom med flera svenska intressenter bland deltagarna.

Lotterian avgörs traditionsenligt via tre försöksheat där de tre främst placerade i varje senare under kvällens gör upp i en final.

I det första lär redan Elitloppsklare Pascia’ Lest säkert få axla favoritmanteln. Från ett perfekt andraspår bakom bilen möter han bland andra Monster Drive.

I heat två är det de två senaste upplagornas vinnare Mack Grace Sm som hamnar i blickfånget. Den italienska storloppskungen inleder även han från bricka två. Svenskar i heatet är Wiss Rambo och Lord Capar.

Det sista försöket ser troligen Napoleon Bar som favorit. Från Sverige kommer Mr Vida och Bagley.

Finalen har en samlad prissumma på 400 400 euro.

Heat 1, 1600 auto

1 Nonant le Pin – Alessandro Gocciadoro
2 Pascia’ Lest – Enrico Bellei
3 Monster Drive – Jorma Kontio
4 Papandreu – Roberto Vecchione
5 Newyork Newyork – Lorenzo Baldi
6 I Am Grif – Maurizio Cheli
7 Oncle Photo Vl – Federico Esposito
8 Owen Cr – Pietro Gubellini

Heat 2, 1600 auto

1 Mineiro As – Andrea Guzzinati
2 Mack Grace Sm – Roberto Andreghetti
3 Oneghin del Ronco – Enrico Bellei
4 Orsia – Roberto Vecchione
5 Wiss Rambo – Peter Ingves
6 Lord Capar – Thomas Dalborg
7 Neander Jet – Romeo Gallucci
8 Linda di Casei – Alessandro Gocciadoro

Heat 3, 1600 auto

1 No Man’s Land – Pietro Gubellini
2 Mr Vida – Peter Ingves
3 Bagley – Conrad Lugauer
4 Napoleon Bar – Enrico Bellei
5 Moses Rob – Andrea Guzzinati
6 Probo Op – Eduardo Moni
7 Rotary Ok – Marco Smorgon
8 Olona Ok – Gaetano di Nardo

Senaste vinnarna:

2013: Mack Grace Sm – Roberto Andreghetti 1.11,3
2012: Mack Grace Sm – Roberto Andreghetti 1.11,8
2011: Libeccio Grif – Marco Smorgon 1.12,8
2010: Italiano – Gaetano di Nardo 1.11,3
2009: Island Effe – Pietro Gubellini 1.12,9

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Harry och Mosaique Face till Copenhagen Cup
Nästa nyhet
Harry och Mosaique Face till Copenhagen Cup

Harry och Mosaique Face till Copenhagen Cup

Harry Haythrow och Mosaique Face. Det är nästa två namn att bli klara för Copenhagen Cup. Det ser ut att bli ett riktigt trevligt lopp i Köpenhamn nästa helg.

Åtta av de tio hästarna är nu klara till Copenhagen Cup den 11 maj och vars startlista definitivt ska spikas på söndag.

Under onsdagen har Harry Haythrow tagit plats i det danska storloppet. Den svenske publikfavoriten var senast ute i Olympiatravet där han slutade femma. Det blir som vanligt Peter Untersteiner som ska köra Harry, som här gör sin första utlandsstart, även i Copenhagen Cup.

Enligt både Sydsvenskan och Travronden är också Mosaique Face klar för Lundens superlopp.

Lutfi Kolgjinis femåring, som i fjol vann både det svenska och Europaderbyt, var senast tvåa i Klosterskogen Grand Prix och gör här sin första riktigt stora kraftmätning mot den äldre eliten.

Klara för loppet i nuläget är:

Caballion
Harry Haythrow
Magic Tonight
Mr Picolit
Mosaique Face
Orali
Quinoa du Gers
Uncle Peter

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vara eller inte vara för Nahar i Elitloppet
Nästa nyhet
Vara eller inte vara för Nahar i Elitloppet

Vara eller inte vara för Nahar i Elitloppet

Ska titelförsvararen vara med i Elitloppet? Det börjar dra ihop sig för Nahar som inte var till sin fördel i årsdebuten.

Vinnare av Elitloppet i fjol och utsedd till Årets Häst. Men upptakten på 2014 har lämnat frågetecken för Robert Bergh-kanonen Nahar.

Den av hockeybröderna Sedin ägda nioåringen gjorde årsdebut på Bergsåker i mitten av april men galopperade då på frammarsch och diskades. Inför den tilltänkta starten i ett uttagningslopp till Olympiatravet på Romme i påskas ströks hästen.

På söndag är det bara två veckor till årets startfält i Elitloppet är klart. Kommer fjolårssegraren få en plats?

– Nahar ser bättre ut nu och börjar få på sig sommarpälsen. Han var inte riktigt i form senast och vi behandlade honom lite alltjämt. Han körs bara lugnt ännu och man ser att allmäntillståndet blir bättre och bättre nu när han även har släppt vinterpälsen. Det känns som att det ska bli Elitloppet men det är lite svängigt vecka för vecka, säger Robert Bergh till Kanal 75.

I fjol tog Nahar en av de sista platserna i just Elitloppet genom sin 1.09,7-seger i Guldfinalen på Gävletravet veckan innan. I år direktkvalificerar samma lopp till Solvalla – men Bergh kommer inte starta där.

– Nej, det blir inget Gävle för det blir för stressigt. Han får gå i ett vanligt snabblopp om några veckor istället så får vi se hur det känns där. Jag offrar inte hästen om det är så att Solvalla kräver att han ska springa en snabb tid för att komma med. Om det är så att det behövs en snabb tid så kommer han inte med.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Statistikanalys: V86 Xpress
Nästa nyhet
Statistikanalys: V86 Xpress

Statistikanalys: V86 Xpress

Jens Sjödén, författare till Statistikbibeln V75, bjuder här på en genomgång av ondagens V86-omgång på Solvalla och Jägersro.

”Mest sannolikt är det här omgångens skrällopp nr 1” skrev jag om sista loppet förra veckan. Favoriten vann där, och inget hände i de föregående loppen heller. Ändå blev det 35 tusen på åtta rätt och utdelning i alla tre vinstgrupper! V86 är ett makalöst spel.

Då ska man komma ihåg, att ett av historiens starkaste favoritskap återfanns i den vinnande raden. Panne de Moteur hade 87% av insatspengarna på sig och fanns på 97.4% av systemen. Galet överspelad med andra ord – chanser på den nivån existerar inte i travverkligheten. Nu vann han ändå – från ledningen, med en halv längd före Up Date Hoss som travat utvändigt. Inte en elitloppsprestation precis men Hultman lovade att ha hästen i bättre form till dess.

Den enda lilla stötestenen för Spelarna var den femterankade Bartender In som segrade i V86-3, spelad till endast 8%. Men det var loppets spetshäst och han skulle gå barfota – denna info fanns på förhand, så de som var de minsta pålästa missade inte denna.

Dessutom vann spetsspiken Trottningen och så den gigantiskt överspelade jättefavoriten. Ändå 35 000 kr – utan jackpot, på ett spel där raderna kostar 25 öre. Ogripbart bra! Inför sista satt jag med ALLA 15 hästarna, såklart vinner favoriten då. Men jag hade missat på att spika Harvey Tornado några lopp tidigare. Där vann tredjehandaren, vilket var stötestenen för mig…

Man kan notera att fem lopp vanns från ledningen och tre från dödens. Det är viktigt att kunna läsa loppen rätt, eller ”köra dem i badkaret” som det ofta uttrycks. Gör man det rätt behöver man inte många rader på sitt system.

Omsättningen blev som väntat den sämsta någonsin (för Express), när man plötsligt inte längre sände tävlingarna i TV. Man gjorde det bästa av situationen och bjöd på gratis ATG Live, men det är trots allt inte samma sak att se loppen på datorn/mobilen. Jag som travnörd ser tävlingarna oavsett vad, men för många är det en social aktivitet. Man spelar gärna tillsammans, och även om man inte gör det följer man gärna loppen tillsammans med andra travintresserade.

Omsättningen var ändå 16% högre än omgången två månader tidigare, den sista utan Express, som trots allt mottagits väl av Spelarna.

Vanligtvis blir det en skräll på V86. Listar man ut i vilket lopp denna kommer är man hemma – ofta blir det då miljonutdelning. I övriga lopp kan man spika ett par favoriter och i resten stanna på tre, fyra hästar.

Dagens bästa spik tycker jag 9 Ruhuna Tea i V86-2 är. Efter förra loppet talades det om att han är Sveriges bästa fyraåring, och det skriver jag under på – just nu i alla fall. Vid de senaste imponerande segrarna har han mött äldre, nu är han tillbaka mot bara jämnåriga. Då avskräcker inte ens det chanshämmande startspåret.

Även de övriga två storfavoriterna ser ut att ha spikchanser. 2 Pigtail (V86-4) ser ut att bli spelad ungefär i förhållande till chans medan 5 Archangel AM (V86-7) verkar bli rejält överspelad.

Den senare är en snackhäst, som trots två missar i Klass II på V75 får ca 8/10 av spelet på sig här. Propositionen här är tuffare, ungefär motsvarande Klass I. Men det är ingen slump att just Lutfi Kolgjini toppar listan över favoritinfriare. Han snackar upp sina hästar på förhand, och kan sedan (delvis därför) köra offensivt till ledningen. Det är precis så som favoritskap infrias! Chansen till vinst är strax över 50/50.

Vinner alla tre favoriterna verkar förutsättningarna för god utdelning dåliga, men V86 har överraskat positivt många gånger förr. Hittar man ”bara” skrälloppet kan det lätt bli nån miljon. Femsiffrigt blir det även utan skrällar, se bara på förra veckan. Lycka till!

/Jens Sjödén
Mail: 
mailajens@yahoo.se
Jens Sjödén
 ger ut Statistikbibeln V75, samt även Solvallabibeln V86.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Titelförsvararen klar för Copenhagen Cup

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson