Just nu:
17.53 Succé för Blé du Gers
15.33 Lätt för Elian Web
15.18 Överlägsen Drôle de Jet
14.53 Atlanta vann duellen i Cutler
14.21 Toppinsats av Cleangame
19.04 Generaal-skräll
18.33 Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka
16.30 Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web
15.47 Fullträff i Arvika för Baron Gift
15.30 Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix

Färjestad 8 december: Widell bakom draget!

En söndag med tämligen så ordinära tävlingar från Färjestad står på schemat. Inledningsvis får vi se ett par favoriter som ska ha riktigt bra chanser att infria, men mot slutet av omgången är loppen betydligt mer öppna. Mitt bästa drag kommer i avslutningen – där tror jag Kaj Widell sitter bakom vinnaren.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Färjestad – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

5 Joe Martini kan öppna bra då han laddas, men får svårt att hålla en längd på 6 Budets Lasse som ska hållas som spetsfavorit.


Loppanalys:

6 Budets Lasse är lite av en vinterhäst och att toppformen verkar ha infunnit sig visade han senast då han spårade hem ett likande lopp på Färjestad, över aktuell lång distans. Budets Lasse la iväg riktigt kvickt från start då och visar han samma startkvaliteter den här gången lär motståndet få svårt att lura honom på täten. Från ledningen och med intrycket från senast på näthinnan, ska det här vara en mycket bra vinstchans.

5 Joe Martini bör vara svårast emot. Hästen uppträdde dock sämre senast och var tidigt slagen från dödens, men har i starten före det visat fin stil. Avslutade ettrigt näst senast på Solvalla och var då inte långt från segern. Om insatsen senast var en tillfällighet utmanar han tidigt här.

9 Gogo Hall är norsk Derby-finalist i år och gjorde ett fullt godkänt lopp senast från dödens, även om han inte kunde rå på just Budets Lasse. Läget nu är inte fy skam och hittar man rätt ryggar i det här lilla fältet kan han slå till.

3 Global Skipper gick en bra långspurt senast i ett stayerlopp och tog på vinnaren till slut. Trivs fint över lång distans och ska räknas som en outsider här, tillsammans med 1 Radjah d’Inverne som fått ett läge som det knappast går att klaga på.

Rank: 6-5-9-3


Spelförslag:

6 Budets Lasse såg formstark ut senast och bör ta spets här. Mycket bra chans i så fall. Vinnare till oddset 3.15 hos Unibet.

5 Färjestad – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

1 Copiko har spetsat från det här läget förut och har ett ypperligt läge för ledningen igen. Kan möjligen utmanas av 8 Wordfeud om den får en pangstart från tillägg.


Loppanalys:

11 Valetta står onekligen för klassen i det här gänget. Förvisso är hon ensam med fyrtio meters tillägg, men står samtidigt perfekt inne i propositionen och lär knappast skrämmas av dagens motstånd. Fyraåringen har tävla mot de allra bästa i kullen i år och var till exempel femma i Derbystoet för att senast inte orka ta sig till final i Breeders Crown efter att ha fått göra grovjobbet i spåren. Det ser avsevärt mycket enklare ut i dag, ett tidigt initiativ är att vänta och det måste vara en toppchans.

1 Copiko är i så fall den som möjligen ska kunna sätta käppar i hjulen. Hon har börjat sin karriär på bra sätt och har bara gjort stabila insatser på sistone. Från innerspåret med bara fem hästar på start ser det ut att bli ledningen här. Kan leda länge. 8 Wordfeud, Goops andra häst i loppet, är också en sådan som kan komma på tal om favoriten sviker. Har inte visat strålande form på sistone, men är klart bättre än så. Extra intressant om hon kan ta sig till tidig ledning.

Rank: 11-1-8-3


Spelförslag:

Det ska mycket till att inte 11 Valetta rundar fältet. 1.55 kanske är lite i underkant ändå. Jag står över.

6 Färjestad – Spelstopp 15.44

Spetsstriden:

2 Symphonic Lincoln och 3 Charming Soldier är båda mycket snabba bakom bilen, men det borde vara plus för den förstnämnda att spetsa. I vilket fall i ett initialt skede.


Loppanalys:

5 Marvellous Tooma är förvisso bara tre år och möter här äldre kamrater, men borde ändå ha en toppchans att plocka hem det här. Frode Hamre-hästen var i final av svenska Kriteriet för ett par starter sedan, efter att ha vunnit en uttagning. I finalen blev det dock tidig galopp. Senast i ett Klass 1-försök på Bjerke höll han godkänt efter att ha gått först i tredjespår sista 900. Dagens motstånd känns relativt överkomligt jämfört med vad han mött tidigare och det är nog inte alls otroligt att han släpps ned till ledningen efter en bit. Ska vara mycket svårslagen här.

Spetsstriden står mellan 2 Symphonic Lincoln och 3 Charming Soldier där den förstnämnde lär bli svår att ta en längd på. Symphonic Lincoln har gjort flera godkända insatser under hösten och från spets, eller alternativt rygg på favoriten borde han sluta långt framme. Charming Soldier gav sig från spets senast och visade inte direkt toppform då, men i grund och botten är det en häst som kan en hel del.

11 Into the Sun är en annan norsk gäst som borde kunna vara med på fotot. Har bara en seger i år men gör jämna och goda prestationer. Är en outsider vid favoritfall, liksom 4 Mood Indigo som visat form i lite enklare sammanhang.

Rank: 5-2-11-3


Spelförslag:

5 Marvellous Tooma känns huvudet högre än dagens motstånd och ska ha en mycket bra chans. 1.30 är dock inte spelvärt. Jag får passa.

7 Färjestad – Spelstopp 16.06

Spetsstriden:

1 Jokke Ålj är spetsfavorit i kraft av innerspåret, men lär inte komma till ledningen gratis av 2 Troll Diva och 3 Kul Stilling.


Loppanalys:

1 Jokke Ålj har kommit tillbaka strålande bra efter ett uppehåll och ståtar med tre raka segrar, alla är tagna i överlägsen stil efter att ha spetsat eller övertagit täten. Senast stack hästen bara undan med 600 meter kvar och vann med åtskilliga längder. Spetsstriden här står mellan de tre hästarna på startvolten och i kraft av innerspår gäller Jokke Ålj som favorit på ledningen. Så som han sett ut i sina senaste starter är det förstås en mycket bra chans igen.

De båda norrmännen på start är dock inte avskrivna på något sätt och då Jokke Ålj lär bli ganska rejäl favorit provar jag att fälla, då 3 Kul Stilling känns som ett betydligt roligare spel. Valacken, som har mer rutin än övriga, har också visat toppform på sistone och har tagit två säkra spetssegrar på sina tre senaste starter. Kul Stilling har tagit spets i sina senaste fyra starter och kan absolut snuva favoriten på den positionen igen. Det kan också bli vinnarhålet på den samma och det behöver inte vara sämre det. Ett chansspel.

2 Troll Diva räknas som sagt också, även om raden inte ser lika tilltalande ut. För två starter sedan då hon gästade Örebro såg hon ut att gå mot en klar seger när hon högg till i galopp strax före ingången av sista sväng, återkom duktigt för att bli trea efter det. En sådan prestation duger lång här.

Loppet ser på pappret ut att handla om trion på start, särskilt som de tuffaste motståndarna står fyrtio meter efter, vilket aldrig är någon enkel uppgift över kort distans. Men 10 Osen Expressa är nog den som ska räknas ändå. Har avgjort lätt i två raka och verkar besitta en ordentlig speed till slut. Blir farlig om utgångstempot hålls högt.

Rank: 1-3-2-10


Spelförslag:

3 Kul Stilling är inte direkt sämre än favoriten och jag provar fälla. Vinnare till fina oddset 11.00 hos Unibet.

8 Färjestad – Spelstopp 16.28

Spetsstriden:

4 Janssons Frestelse är den som visat mest startsnabbhet men har kanske inte riktigt läget för att ta täten nu. 3 She Follows Me är tänkbar att ta sig till ledningen, men springspåret bör passa 6 Ninepoints Lucky bra.


Loppanalys:

Ett treåringslopp för ston där de nio hästarna tillsammans vunnit 2 av 65 lopp. Det är ganska öppet med andra ord. Jag tror det här kan vara ett fint tillfälle för 6 Ninepoints Lucky att avlägga maiden. För två starter sedan gick hon i mål med krafter sparade och rekordsänkte rätt så rejält senast då hon gick en godkänd avslutning för att bli trea mot hyggligt motstånd på Solvalla. Hästen har sett ganska så snabb ut tidigare och från springspår tror jag det är bra chans att ta sig till front. Ska kunna ta hem det här därifrån.

3 She Follows Me har hunnit med två starter efter ett uppehåll och det har sett bra ut. Sköt till på fint sett näst senast efter att ha blivit störd vid upploppets början och höll riktigt bra senast, inte långt från segern. Absolut given i segerstriden nu.

8 Simb Rubinette gick en bra avslutning, 12,5-fart sista 800, senast i samma lopp som Ninepoints Lucky och hade dessutom varit ifrån före den starten. Stoet har farterna som räcker för att vinna det här och om det löser sig från spåret är hon en tänkbar kandidat.

1 Whispering Star var rejäl då hon vann för tre starter sedan efter att ha styrt fram mot dödens in i sista kurvan. Har ägnat sig åt galopper efter det och är lite svårbedömd, men kan hon göra något i stil med vid segern är hon med där framme igen. En outsider bland flera i loppet.

Rank: 6-3-8-1


Spelförslag:

Öppet och lågklassigt lopp där jag tror 6 Ninepoints Lucky kan ta sig till ledningen och stanna där. Vinnare till oddset 4.85 hos Unibet.

9 Färjestad – Spelstopp 16.48

Spetsstriden:

Alla de tre innersta spåren är snabb från start men 4 Othella Marke är mer explosiv och borde ha en mycket bra möjlighet att lägga beslag på taktpinnen här.


Loppanalys:

4 Othella Marke har varit ute i hårda gäng på sistone, gjort det bra och fanns till exempel med i en final av Diamanstoet näst senast. Där var hon inte frisk för dagen men återkom senast efter ett uppehåll på två månader och blev fastlåst över mål med mycket krafter kvar. Framåt till den här starten med det här loppet därmed. Othella Marke är väldigt kvick bakom bilen och spetsade från bricka sju för tre starter sedan; det ska vara fin chans för henne att komma till ledningen härifrån och över kort distans måste hon ha goda möjligheter att spåra runt om.

10 Father of Sun har gjort flera bra lopp på sistone och vinner när som helst igen. Senast kom han loss sent från vinnarhålet och avslutade vasst och det var nära på att han hann fram. Är kvick från början och därför missgynnad av läget, men med lite fart på det lär han dyka upp igen i striden.

På outsiderfronten kan nämnas 8 Armangac som visat fin form i sina två senaste starter och inte ska räknas bort, om det löser sig med det trista läget. 2 McClintock är också en formhäst; vann från rygg ledaren näst senast och är närmast garanterad en trevlig resa nu. 6 Makalo har ett fint facit, var inte till sin fördel senast, men gör knappast resan för nöjes skull.

Rank: 4-10-2-8


Spelförslag:

4 Othella Marke ska han en bra chans till spets och därmed segern. Vinnare till oddset 3.50 hos Unibet.

10 Färjestad – Spelstopp 17.08

Spetsstriden:

2 Cotton Club kan nog roffa åt sig ledningen initialt men vill nog släppa. Sedan Niklas M.J. strukits kan nog 7 Grand Illusion vara först framme för att överta. Om inte 1 Hugo Brew tråcklar sig loss direkt.


Loppanalys:

En riktigt öppen epilog där jag har hittat ett roligt bud. 9 Helios di Quattro är inte någon häst som vinner särskilt ofta men han har bevisligen riktigt god form för dagen. Insatsen senast var mycket bra; styrde då på i spåren redan varvet kvar för att ta sig fram i dödens och pressa. Fick sedan ge sig motvilligt i de sista stegen. Helios du Quattro är egentligen som mest effektiv med ryggresa och från det här läget i ett lopp som kan avverkas i högt tempo, ser det mycket intressant ut. Jag tror han sätter dem till slut.

8 Leonas Sami har ingen seger ännu i år, vilket är orättvist för sexåringen har gjort några riktigt rejäla insatser på sistone. Höll starkt ute i spåren för två starter sedan, krokade sedan ihop i förra starten och tappade mycket mark, men återkom på starkt sätt. Tråkläge nu, men kommer man ned i ett slagläge går nog ingen säker här.

7 Grand Illusion har två bra insatser bakom sig och har fart som räcker för att segerstrida här. Jepson på en Goop-häst är en bra kombo och som nedstruken ett spår ser läget mer intressant ut, en segerkandidat. 5 Alfredo di Stefano har också fått lopp i kroppen och gick en tung långspurt på Åby senast, det såg formstarkt ut. 1 Hugo Brew är också värd en varning, nu med Emilia i vagnen. Har bara gjort bra lopp i de senaste starterna och löser det sig från innerspåret kan han räcka långt.

Rank: 9-8-7-5


Spelförslag:

Öppet lopp där 9 Helios di Quattro har spännande förutsättningar. Mitt tips här – jag spelar vinnare till mycket lockande oddset 8.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!

Travtips
fredag 14.53, 03 juli
Det började bra i onsdags med fin vinnare i Åke Lindbloms Karat Band som stack till ledningen och sedan bara var överlägsen. Favoriten Iggy B.R. har fortsatta problem med travet och som jag skrev i tipsen var han illa ute på Fornaboda. Jag borde sedan ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.48, 3 juli

Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 3 juli

Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.05, 2 juli

Halmstad 2 juli: Mearas och sedan mera Mearas

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.19, 2 juli

Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.15, 1 juli

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 15:09, 04 juli 2020

Fullt ös på Tylösand

STRÄNGNÄS: Regnet har stundtals vräkt ner här hemma under lördagen. Den värme som fanns för några dagar sedan är nu enbart ett minne blott. Bettans Bar Det verkar gått hett till på Bettans Bar vid Tylösand i natt. En konsult på Kanal 75 och tillika profess...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson