Solvallakvällens häftigaste duell kom i montéloppet. B.B.S. Sugarlight drog hårt i spets – men fick ge sig för Even’s First Boy i slutstriden.

Montéracet på Solvalla under onsdagen var extra hett då den åttafaldiga miljonären B.B.S. Sugarlight, med Kristine Kvasnes i sadeln, dök upp i en debut i disciplinen.

Norrmannen stack till spets och satte iväg i rejält tempo; första 500 gick efter 09,3. Sofia Adolfsson lurade som tredje häst med Even’s First Boy, tränad av Mikael Å Linderoth, och gick till attack med 400 meter kvar.

B.B.S. Sugarlight stretade emot hela vägen, men kort före mål fick Even’s First Boy greppet och skar mållinjen på vassa 1.11,7a över 1640 meter. För B.B.S. Sugarlight väntar nu troligen ett montélopp på Vincennes under PdA-helgen som nästa uppgift.

*Timo Nurmos USA-import Extra Fudge hade inte startat på fyra månader men var segermogen direkt i årsdebuten. Och det på rejält sätt. För Jorma Kontio arbetade han från dödens ned favoriten Judas Isacariot till seger, den sjätte i tionde försöket.

*Tioårige Surprise Power, med Peter Zadel i sulkyn, bjöd på en svettig insats i stayerloppet. 1200 kvar lämnade han fjärde utvändigt för tredjespår – och blev kvar där. Det hindrade dock inte valacken från att greja segern på 1.17a blankt över 3140. Joachime Gustafsson är det som tränar.

*På Åby återupptog Robert Berghs fine Tudor Kronos segerraden medan Helena Burman noterades för en dubbel; Tobias O Eriksson körde in både Höwings Venus och Staro Litchi till glada odds. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Avelsarbete i Italien väntar för Tobin Kronos

Avelsarbete i Italien väntar för Tobin Kronos

I stället för tävling väntar nu avelsarbete den närmaste tiden för den av Daniel Redén tränade trippelmiljonären Tobin Kronos.

Daniel Redén-tränade, numera sexårige, Tobin Kronos har gjort två starter i Frankrike under vintern och slutade senast oplacerad i Prix Ténor de Baune.

Muscle Hill-sonen visade sig ha en infektion i kroppen och nu har man ändrat planerna. Tobin Kronos kommer i stället att bege sig till Italien för att där verka som avelshingst innan han ska återvända till Sverige.

– Det tar tid för Tobin Kronos att helt återhämta sig efter den infektion som han hade i senaste starten och det är bättre att låta honom verka i aveln under vintern och våren, säger Daniel RedénStall Zets sajt.

Tobin Kronos har vunnit 12 av 35 lopp och tjänat precis under tre miljoner kronor. Hingsten bedömdes ha ett högt skattat avelsvärde vid avelsvärderingen förra året. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Propulsion avstår Belgique: "Nästa start blir PdA"
Nästa nyhet
Propulsion avstår Belgique: ”Nästa start blir PdA”

Propulsion avstår Belgique: ”Nästa start blir PdA”

Prix de Belgique blir på söndag det sista avgörandet innan Prix d’Amérique – men loppet kommer köras utan Propulsion.

De tre sista platserna till Prix d’Amérique delas ut i den här söndagens Prix de Belgique. Loppet fungerar också som en sista formslipning inför den stora bataljen två veckor senare.

Söndagens lopp kommer köras utan Propulsion. Men lugn – det är inget grus i maskineriet för det svenska PdA-hoppet.

– Det blir ingen start för Propulsion på söndag, men det är inga problem med honom. Jag känner att han redan är där jag vill ha honom, behöver inget mer formhöjande lopp. Nästa start blir alltså Prix d’Amérique, skriver Daniel RedénTwitter.

Propulsion segrade senast i Prix de Bourgogne och är alltså redan klar för PdA. Stall Daniel Redén ser ändå ut att få med en trio med i Prix de Belgique: Lionel, Wild Honey och Call Me Keeper. Startlistan blir definitiv under torsdagen. (Foto: ALN).

Vem vinner PdA? Spela hos Unibet! Klicka här.

Läs även: Prix de Belgique: Favorittrion möts nu på söndag

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sven-Erik Landin, 77, landets äldste segerkusk
Nästa nyhet
Sven-Erik Landin, 77, landets äldste segerkusk

Sven-Erik Landin, 77, landets äldste segerkusk

Sven-Erik Landin fyller 78 år i år men är ännu still going strong. Efter Gävletravets tävlingar i måndags kan han titulera sig landets äldste segerkusk.

Suzanne Landin-tränade Sigill Carjan inledde Gävles tävlingar på måndagen med en seger. I sulkyn satt Sven-Erik Landin som därmed blev Sveriges äldste segerkusk.

Sven-Erik, som vid segern var 77 år och 196 dagar, förpassade därmed Karl-Gösta Edmans 77 år och 182 dagar som, satt 2013, var den tidigare rekordnoteringen. Det enligt sulkysport.se:s siffror.

Sven-Erik Landin, före detta proffstränare, trädde in i tusenklubben 1996, har fem championat på hemmabanan Gävle och har bland annat tränat Sprintermästaren 1978 Safari Express. (Foto: ALN)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Romme
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Romme

Fredag: V65-tips till Romme

Omgången:
En riktigt svår och öppen V65:a står på programmet denna fredag. Flertalet av loppen håller lägre klass där många av favoriterna känns svårbedömda sett till eller förutsättningarna att flera gör comeback efter vila eller första starten i ny regi. Jag väljer att lösa omgången med två singelstreck och sen garderar jag friskt i de fyra återstående avdelningarna.

Spikarna:
6 M.J.’s Tyson (V65-2)
4 Wollafur (V65-6)

Skrällarna:
10 Whega (V65-4) 
4 Credit Joe (V65-5)

V65-förslag: Enbart för alla rätt
V65-1: 1,2,4,6,7,8 (res 3-11)
V65-2: 6 M.J.’s Tyson (res 7-8)
V65-3: 3,6,9,10,11 (res 5-7)
V65-4: 1,3,4,9,10,11 (res 6-12)
V65-5: 1,2,4,5,6,9,10,11,12,13,15 (res 14-7)
V65-6: 4 Wollafur (res 6-3)

6x1x5x6x11x1 = 1980 rader/kronor

LD-förslag
1,2,15 – 4 x 300
4 – 4 x 100

Totalt 1000 kr
Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

V65-1

Ranking: A: 7-1-6. B: 4-2-8-3-11-9. C: 12-10-5.

Spetsanalys: 1 Kiss My Ace har perfekt läge och kan var den som håller upp innerspåret. Utmanas dock rejält av springspårets 6 Carlyn som jag håller som loppets spetsfavorit.

Loppanalys: Stolopp med volstart där svaret kan vara så enkelt att Nicklas Westerholm vinner med favoriten 1 Kiss My Ace. Select Yankee-dottern hittade stilen i höstas när hon radade upp två raka segrar och dessutom ett par mersmakande andraplatser. Fyraåringen har dock inte startat på ett tag och hon känns därmed inte som någon bergvinnare.

6 Carlyn har inte heller startat på ett tag och som gör första starten för nya tränaren Thomas Lönn. Stoet kan vara den som tar ledningen från springspår tillsammans med Ulf Eriksson och i den positionen har två av femåringens tre segrar i karriären har tagits.

Det finns risk att ovanstående duo kivas inledningsvis och då kan 7 Rim Perfect bli farlig. Hans R Strömbergs travare kommer med färsk form efter ett par fina tredjeplats och vid segern på Romme för tre starter sedan stred hon tappert till slut. Är dock inte särskilt snabb ut och kan hamna långt bak.

4 Whelk stod för ett par riktigt fina insatser i slutet av fjolårssäsongen och ska räknas tidigt i sammanhanget.

3 Cash You, 2 Gentille samt 8 Laryzza L.R. är gynnade om det blir tempo på loppet och alla tre åker med på systemet.

V65-2

Ranking: A: 6. B: 7-8-4-3-10-11. C: 5-9-2-12-1.

Spetsanalys: Autostart är dessa kallblod inte helt vana vid och spetsstriden ser inte helt lättlöst ut. De flesta med premiumlägen är inte särskilt kvicka från början vilket jag tror öppnar upp vägen för Ulf Ohlsson och 6 M.J.’s Tyson. Ekipaget kommer nog inte blixtra till front men jag tror man kan glida fram och överta i första kurvan.

Loppanalys: Kallblodslopp med låg klass där jag tror mest på 6 M.J.’s Tyson som stod för en rätt svettig insats senast trots att det bara räckte till andraplatsen. Hästen tvingades till en dryg inledning för att nå till täten och väl där gick det undan hela vägen. Att han inte kunde hålla undan för Tin Gnist var ursäktat och valacken har snart tjänat ihop till en fullträff eftersom han var riktigt bra i starten innan det också. Ulf Ohlsson kör nu hästen för tredje gången i karriären och de två första har båda slutat ett besök till vinnarcirkeln. Nioåringen gör faktiskt första starten bakom bilen någonsin men jag förutspår att ekipaget kommer stoltsera med tre av tre och jag spikar!

7 Rigel Spik ser jag som värsta konkurrenten till mitt singelstreck. Valacken är bra de dagar han håller sig på benen och kom tillbaka bra efter felsteget senast. Kan dessutom öppna rätt bra men jag tror inte han kommer före M.J.’s Tyson till plankan.

V65-3

Ranking: A: 6. B: 10-11-3-9-5-7-4-2. C: 1-8-12.

Spetsanalys: Svårt, svårt, svårt att bena ut vem som frontar i detta lopp. Ingen av innersta trion är raketer och 4 Pole Dance G.M. togs lugnt senast. Tog dock täten in i första kurvan i Norge gången innan det och kanske kan bättre än det såg ut sist? % Bo Boy debuterar bakom bilen och är svårbedömd. 6 Jatzy Jazz öppnade bättre i karriärens andra framträdande, än i första och kanske kör Mahony ännu mer beslutsamt denna gång?

Loppanalys: 2140 meter, bilstart och låg klass på detta. Detta känns väldigt svårtippat överlag, och dessutom flera av de mest betrodda efter tävlingsuppehåll men tipsettan 6 Jatzy Jazz och Paw Mahony känns ändå sund. Fuxstoet avlade maiden direkt i tävlingsdebuten i mitten av september i fjol och gjorde det efter en halvtung resa. Det följdes upp med ytterligare ett lopp där hon fick slita för havren och nu återkommer Nu Pagadi-dottern efter ett par månaders tävlingsuppehåll. Detta är en fin sort, som kan vinna loppet ändå trots att förutsättningarna kanske inte är optimala.

10 Arewehavingfun klev upp på prispallen redan i tävlingsdebuten och har efter tre starter ännu inte lämnat den. En seger samt två tredjepris är facit hittills och stoet har dessutom dokumenterad form.

11 Karisma Nalan har mestadels galopper i raden men det finns också fin fart hos stoet. Hon har felat tidigt i de tre senaste och därför kan bakspår vara en fördel så att sexåringen får trava in sig. Farlig felfri!

3 Donovan Hall är inte så tokig när han håller sig på benen och fyraåringen lottas till ett intressant utgångsläge. Infinitif-sonen har inte startat sedan i slutet av augusti men är inte chanslös i ett öppet lopp.

Inte heller 9 Enter Elysium har tävlat sedan i augusti månad. Den före detta Ålandshästen återfinns numera hos Rauno Pöllänen som låter nöjd med sin travare men frågar är hur långt det sexåriga stoet räcker?

V65-4

Ranking: A: 4-1. B: 10-9-11-3-6-12. C: 7-13-8-2-14.

Spetsanalys: Två tappra själar på start där 1 No April Fool borde ta hand om ledningen utan problem.

Loppanalys: 2140 meter med voltstart där enbart två hästar står på grunddistansen och här hittar vi också loppets favorit i form av 1 No April Fool. Fyraåringen lyckades alltjämt inte spräcka segernollan Samuel Rehns regi, men återfinns nu hos Nicklas Westerholm och har inte startat sedan i mitten av oktober. Adrian Chip-avkomman leder detta loppet länge men frågan är om han lyckas hålla undan hela vägen?

4 Clerys Spring D.T. debuterade för nya tränaren Joakim Elving senast och det slutade med seger direkt. Stoet  kunde går undan på ett riktigt bra sätt efter att ha fått överta ledning efter 700 meter och hon utmanar säkerligen om segern även senan gång.

Det känns dock som att det smälla till bakom dessa och varningen är utfärdad för 10 Whega. Sexåringen var trea i ett rätt hyggligt lopp på Mantorp sist och gör sällan ett dåligt lopp. Duger långt på sin jämnhet och kommer någon i A-duon bort kan stoet överraska.

9 Photo är också intressant. Valacken visade 15/1000 i tredjespår senast men satt alldeles för långt bak för att kunna nå fram. Hamnar Natalie Blom bara vettigt till från springspår på tillägg den här gången kan det vara dags för seger.

V65-5

Ranking: A: 1-2-15. B: 9-4-5-6-13-11-12-10. C: 14-7-3-8.

Spetsanalys: 1 Ridgehead Karisma har bästa läget, duktig kusk och kan säkert hålla ut 2 Thebigred As om Ohlsson vill.

Loppanalys: Ett väldigt öppet lopp över 2140 meter där startfältet känns jämnt överlag och här behöver man måla på rejält. 2 Thebigred As hakade på bra från fjärde inner senast och övertygade vid segern på Gävle för tre starter sedan. Han är inte helt säker på benen men brukar inte ha problem i voltstart och kommer han bara iväg ordentligt lär inte Olle Alsén vila på hanen. Kan vinna från andra positioner än ledningen också men detta känns som en häst som trivs allra bäst när han får löpa på själv där framme.

Det är dock trångt bland spekulanterna bakom och under pistolhot väljer jag 1 Ridgehead Karisma. En rolig idé som sett till förutsättningarna som stavas ”spetsläge” och ”Ulf Ohlsson”. Från innerspår är ekipaget aktuella för ledningen och där har sexåringen gjort sina bästa insatser. Släpper Ohlsson till Alsén lär det ändå bli rygg ledaren och detta är en kul etta.

15 Tempura brukar kunna gå rejält om han serveras rätt lopp i ryggar men han är heller inte helt främmande för att göra jobbet själv. Det fick Jocose-sonen göra senast, men höll godkänt och på sin klass duger han långt i sällskapet.

9 On Track Kangaroo gör sitt första framträdande för Nicklas Westerholm och ska inte nonchaleras helt. Stoet har visat en hel del fart och är formen bara någorlunda kan hon dyka upp i striden.

Detta är som sagt en ytterst oviss tillställning och det vimlar av luringar i vassen. Jag plockar med resten av B-gruppen – sammanlagt elva hästar.

V65-6

Ranking: A: 4. B: 6-3-7-10-5-11. C: 2-1-9-8.

Spetsanalys: 3 Twigs Atkin är väldigt rask ur startgroparna och borde inte ha några större problem att ta hand om täten.

Loppanalys: Epilogen håller bäst klass i omgången och jag väljer att chansspika 4 Wollafur. Sjuåringen är förmodligen fältets bästa häst, har vettigt läge och dessutom fin form vilket han visade senast på Solvalla. Då spurtade han bra från sjunde utvändigt i ett lopp som vanns av Louie Brodde och detta är en häst som härdats på lördagarna. Visst är han allra bäst barfota runt om men har vunnit V75 med skor också och med minsta klaff tror jag att han städar av det här gänget. Spik nummer två!

6 Qatrine Gel är en tuff donna som är tidig om man garderar loppet. Sist mötte hon tuffa hästar på Bergsåker och i starten innan det stod hon för en rejäl insats från utvändigt ledaren. Är i skrivande stund loppets favorit vilket jag alltså inte köper.

3 Twigs Atkin har inte haft några vidare spår i de två senaste men nu är det läge för spets där han trivs allra bäst. Revenue-sonen leder detta lopp länge men jag tror alltså att han får svårt att stå emot min singelstreck över upploppet.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt i tredje raka för Båth-löftet Global Withdrawl

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson