Det blev väldigt enkelt när Sebastian K. i natt tog ännu en seger i USA. På Vernon Downs tangerade han banrekordet när han vann Crawford Farms Open.

Det gäller att hålla räkningen: åtta segrar på nio starter är numera resultatet för Sebastian K. för säsongen. Det svenska fenomenet fortsätter att göra rent hus i Nordamerika.

Under fredagskvällen var det banan Vernon Downs, staten New York, som var skådeplatsen för ”Sebbes” framfart. Och det hela blev en mycket enkelt avklarad historia i Crawford Farms Open Trot med en samlad prispott på 236 000 dollar.

Sebastian K. med Åke Svanstedt i sulkyn formligen blixtrade till täten direkt då bilen släppte fältet. Efter det skulle det visa sig att loppet i praktiken var i hamn. Ledaren fick styra som han ville och det var först in mot sista sväng som Market Share kom fram utvändigt och provade att ge lite massage.

Men samtidigt ökade Svanstedt tempot rejält (sista quartern efter 05,6) och Market Share kunde aldrig komma i farlig närhet. I vinnarhålet satt Archangel utan chans att komma ut innan allt var för sent. Sebastian K. lättade undan sista biten och vann väldigt lätt, till synes med krafter i behåll.

Segertiden stannade vid 1.10,2a över 1609 meter vilket var en tangering av banrekordet för äldre hästar på Vernon Downs.

Archangel fick andrapriset från rygg ledaren, Market Share grejade bronset och Bee A Magician kom loss sent, avslutade piggt och gick i mål som fyra.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
De kan få dubbla prispengarna i Derbyt

De kan få dubbla prispengarna i Derbyt

I fjol erhöll både Kriterievinnaren och Oaksvinnaren dubbla pengarna som ”premiechansare”. I årets Derbyfinaler är det nio hästar som har chansen.

När hästarna ur kullen födda 2010 gick till Kriterie- och Oaksfinal förra året kunde båda vinnarna, Rokkakudo och D’One (som har chansen igen), hämta ut ett dubbelt förstapris på grund av att de tillhörde de som valt Premiechansningen.

När det nästa söndag är dags för final i Svensk Travderby och Derbystoet, finns det sammanlagt i de båda loppen nio hästar som har chansen att kvittera ut en dubbel prissumma. De ordinarie förstaprisen i loppen är två miljoner, respektive en miljon kronor.

Av de cirka 1500 hästar som föddes 2010 var det 224 som valde att ”premiechansa”. Av dem är följande nio i Derby- eller Derbystoetfinal:

Derbyt:

Archangel Am
Bandit Hornline
Dominator
Reckless
Tiberius F.

Derbystoet:

D’One
Donna di Quattro
Katla Celeber
Rigatoni

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Blir det Håkan igen i K.G. Bertmarks?
Nästa nyhet
Blir det Håkan igen i K.G. Bertmarks?

Blir det Håkan igen i K.G. Bertmarks?

Håkan B Johansson har vunnit de två senaste upplagorna av K.G. Bertmarks Minne. Kan det bli tredje raka? Nu är alla deltagande ekipage klara.

Den 7 september, under självaste Derbydagen på Jägersro, avgörs enligt traditionen K.G. Bertmarks Minne, ”amatörernas elitlopp” som det har blivit kallat.

Nu har samtliga kval till loppet körts och de tolv deltagarna är klara. De två senaste årens vinnare, Halmstads skicklige Håkan B Johansson är såklart med även i år och sitter upp bakom Remember My Name.

Startlistan lottas på måndag och förstapriset är 150 000 kronor. Här är de tolv deltagande ekipagen:

Eneregitj – Ingemar Holm
Loveitj – Steffen Christiansen
Mastery As – Einar Nedrebö
Ocean Kronos – Daniel Karlsson
Omerta’ del Nord – Bjarke Hågensen
Quality Questioned – Mats Holmstedt
Remember My Name – Håkan B Johansson
Saxo Holmsminde – Martin P Djuse
Sergio H. – Dennis Kristiansen
Seronera – Sören Klitgård
Special Promise – Jonny Länsimäki
Västerbo Mission – Hannu Korpi

Senaste vinnarna i K.G. Bertmarks:

2013: Namale Kronos – Håkan B Johansson
2012: Obi-Wan – Håkan B Johansson
2011: Elstar Pride – Bjarne Albinsson
2010: Redingman – Tapani Jauhola
2009: Prick du Ling – Marko Hakkarainen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Han är väl förberedd"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Han är väl förberedd”

V65 Solvalla: ”Han är väl förberedd”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Han återkommer efter uppehåll och det kan vara tufft att begära seger direkt, men jag tycker han känns riktigt fin här hemma och det ska bli kul att se honom. Han är väl förberedd och jag tror på en bra insats, och det handlar om en riktigt fin häst i grunden. Barfota runt om samt jänkarvagn som vanligt, säger Reijo Liljendahl om Pedro Bi (V65-6).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

1 Van Morrison – Jag är nöjd med hästen och innerspåret är bra. Jag vill gärna köra i spets och denna gång blir det helstängt redan från start samt barfota runt om. Risken är att de kör mot mig men vi provar. Hästen närmar sig toppformen, säger Cay Mäkinen.

2 Buffon Boko – Han har varit väldigt bra på sistone från dåliga lägen och åkte dit mot en smygkörd senast. Nu har vi äntligen fått ett vettigt utgångsläge och nu kan det vara dags. Vi siktar på ledningen och hoppas han stannar där hela vägen. Jag har respekt för Coldtown men eftersom den drog sämre spår än oss måste jag ha vissa förhoppningar. Barfota runt om, säger Ulf Stenströmer.

4 Paris Metro – Hon svarade väl för ett godkänt lopp senast, jag trodde att hon skulle vinna det loppet men hon blev lite ömfotad och kommer därför tävla med bakskor i dag. Hon känns som hon ska göra hemma i träning och vi hoppas på en bättre insats i dag, och då ska hon kunna räcka långt, säger Marcus Schön.

6 Rapide le Tour – Han galopperade senast då han kom utanför doseringen samtidigt som det gick lite för fort i det läget, och det är inte mycket att säga om. Jag tycker annars att han håller toppform för dagen, och jag väntar mig en bra insats. Sandra kommer få vara offensiv med honom i dag. Skor runt om som senast, säger Fredrik B Larsson.

8 Butch Super Tex – Han håller absolut vettig form och jag har inget direkt att klaga på förhand. Tyvärr drar utgångsläget ner chanserna men Örjan får väl försöka smyga ner och söka ryggar in i det längsta. Loppet såg inte ut som det tuffaste trots att det är Solvalla och hästen kommer göra en bra insats. Barfota runt om, säger Joakim Elfving.

12 Coldtown – Han har inte startat på ett tag inför detta, men jobbar bra och det är inga konstigheter. Utgångsläget blev inte det bästa, men som alla vet är det jättebra kapacitet i hästen och får de inte fuska bort allt för mycket där framme ska han räknas. Skor runt om som vanligt, säger Clas-Göran Björkroth.

Lopp 2, V65-2

2 Huckleberry Finn – Han gjorde väl ett hyggligt lopp senast och stod för en godkänd repa i spåren på sista bortre. Nu är det bra läge och bättre distans så jag väntar mig en bättre insats utan att kunna bedöma hur långt det räcker. Skor runt om, säger Pierre Nyström.

3 Alibabba J. – Han var något sämre senast, men jättefin i två starter innan det och jag tycker han tränar som han ska inför detta. Han kommer tvingas tävla med skor runt om i dag då han har lite dåliga hovar och det är ett litet minus, men jag hoppas det ska gå bra. Utgångsläge och distans är passande och visst ska han vara med där framme, men jag tyckte det var ett ganska bra lopp och det blir nog positioner som fäller avgörandet i dag, säger Åsa Svensson.

4 Geir Burge – Han känns bra inför den här starten och jag är nöjd med honom, och aktuell distans är den optimala för hans del. I dag blir det halvstängt huvudlag för första gången på länge, det ska förhoppningsvis göra honom mer rapp. Jag tror att han går en låg 13-tid, kanske till och med lite bättre, och bland dom tre främsta ska han räknas. Skor runt om som vanligt, säger Thomas Persén.

8 Garcon L.L. – Han var verkligen duktig vid seger från utvändigt om ledaren och duger gott i klassen. Nu har det blivit aning tätt mellan starterna men jag räknar ändå med en fullgod insats. Är han lika bra som senast är han i alla fall med i segerdiskussionerna. Han sliter hovar ganska lätt men om banan blir bra klarar han av att gå barfota, säger Ulf Stenströmer.

10 Ajax Ibra – Han var väl skaplig senast men jag hade nog väntat mig mer av honom. Jag tror inte att formen är på topp och det vär väl ungefär samma motstånd som senast. Den där Garcon L.L. var bra den gången och den tror jag inte vi slår. Barfota fram, säger Linda S Hedström.

Lopp 3, V65-3

2 Erik – Han var duktig vid seger senast och det handlar om en kapabel häst. Utgångsläget i dag blev bra och han ska absolut räknas. Han kommer väl förberedd. Barfota bak för första gången i dag, säger Clas-Göran Björkroth.

3 Raffinos – Hon blev rullig kort efter start senast och det blev galopp. Allt verkar väl och nu tynger vi ner henne i balansen. Det är en rätt så bra häst, säger Kenneth Haugstad.

6 Twigs Briard – Han var duktig vid seger senast och vi var jättenöjda med honom den gången, det var skönt att han fungerade och fick vinna. Det är en häst som vi håller högt, och jag tycker han har överkapacitet för klassen. Det viktigaste är fortfarande att han sköter sig, gör han det är han med bland dom tre främsta. Det är en jättefin häst. Barfota fram som vanligt, säger Jimmy B Dahlman.

7 Song and Danceman – Han kommer bli riktigt fin med tiden, men är inte riktigt färdig ännu. Han är lugnt tagen så här långt och Örjan vred inte ur honom allt senast då loppet blev som det blev. Jag tycker att han trots ett svårt utgångsläge ska räknas och vi får hoppas det löser sig. Skor runt om som vanligt, säger Stefan Hultman.

10 Utter – Han laddades senast och det blev galopp. Allt verkar ok med honom här hemma och det blir barfota bak. Det var några bra med men det ska kunna vara ett bud om han har tur med resan, säger Ville Karhulahti i stallet.

12 Guvernör Sund – Han tränar bra inför detta, men han har varit borta länge och kommer säkert behöva lopp i kroppen innan han är som bäst. Det i kombination med det dåliga utgångsläget gör att jag ligger lågt. Barfota fram som senas, säger Fredrik B Larsson.

Lopp 4, V65-4

3 Zirkon Hoss – Han har tränat på bra inför den här starten, men kan ändå behöva loppet i kroppen innan han är på topp. Vi väntar oss en rätt bra insats direkt, men det kanske är tufft att begära seger redan nu. Barfota runt om, säger Clas-Göran Björkroth.

4 Mystic Illusion – Det är en jättefin häst men senast var hon inte kurant. Hon känns nu klart fin i jobben igen även om hon är lugnare jobbad nu och med rätta resan så kan hon duga fint. Hon tävlar med skor runt om, säger Kenneth Haugstad.

5 Le Lahar – Han har varit riktigt bra i tre raka segrar, även om han travade lite sämre till slut senast. Det handlar om en stor och tung häst som kommer bli riktigt fin när vi rycker skorna på honom, men det väntar vi med ett tag till. Han är tillfixad efter senaste loppet och sköter träningen på bra sätt. Jag hoppas travet flyter bättre den här gången och han ska räknas igen. Skor runt om som vanligt, säger Stefan Hultman.

6 Rida Ranka – Hon har gjort tre starter för mig och har egentligen varit duktig i samtliga. Senast blev hon tempotorsk när de fick köra varvet på 18,5 och hon gick så fort hon kunde till slut. Med lite flyt tror jag att hon kan vara med i den främre träffen den här gången och vi kommer nog ta bort den fasta huvan. Barfota runt om, säger Joakim Elfving.

7 Cadabra Tanss R. – Vattenbilen hade lämna en pöl på banan näst senast och det blev galopp. Han trampade sig i den vevan och hade känning av det senast. Nu känns han bra och var fin i ett banjobb nyligen men det är ingen toppform. Dessutom bra emot. Mest troligt skor runt om denna gång men det får kusken avgöra, säger Patrik Jacobsson.

8 Classic Queen – Hon gjorde det bra senast som trea, hon fick ett tufft slutvarv och höll bra. Utgångsläget i dag blev inte det bästa och hon måste ha tur med resan härifrån, har hon det kan hon vara med en bit fram. Trea-fyra är väl realistiskt att tro på förhand. Barfota runt om som vanligt, säger Marcus Schön.

9 Across the Fields – Vi har haft honom i ett par månader och han är mycket jobbad även om det inte skett i några snabbare farter. Han känns bättre och bättre och blir spännande att se här. Åtminstone barfota bak, säger Ville Karhulahti i stallet.

10 Robin Hood Bi – Han har var varit väldigt bra i den två senaste och vann utan att aktionen flöt helt perfekt. Vi försöker jobba mycket med just det hon honom och det kommer mer och mer. Formen är i alla fall bra och med minsta klaff på vägen dyker han säkert upp där framme. Jag tycker inte att Solvallas bana var bra i onsdags men har de förbättrat den till dag blir det barfota. Dock har vi ett viktigare lopp om två veckor och jag kommer inte chansa, säger Stefan P Pettersson.

12 Along the Way – Han gör det bra varje gång den här hästen, han har haft problem med sina ben och är därför inte lika långt kommen som de övriga. Utgångsläget i dag blev dock inte det bästa, och härifrån är det pengar som gäller i första hand. Skor runt om, säger Marcus Schön.

Lopp 5, V65-5

1 Sinks Canyon – Hon överraskar väldigt mycket den här hästen och imponerar faktiskt bara mer och mer. Hon kommer tvingas tävla med bakskor i dag, men då hon verkar utvecklas för varje start kan hon vara med och slåss om segern igen, säger Marcus Schön.

2 Hero Sjöhammar – Han var fin senast och allt verkar fortsatt bra. Han bör kunna vara ännu bättre nu. Han är stor och tung och ganska lat så han bör bli bättre med loppen. Vi har testat honom bakom bilen hemmavid och han fungerade bra. Han var stabil och verkade kunna öppna rätt bra. Läget är fint. Barfota bak, säger Ville Karhulahti i stallet.

3 Expensive Tabac – Han var duktig senast och det är en häst som verkar gå framåt och bli allt bättre. Han känns fin i träningen och det blir åter skor runt om, säger Kenneth Haugstad.

5 Cab Hornline – Han går bra varje gång och borde verkligen få spräcka segernollan snart. Nu blir det såklart svårare att göra det på Solvalla men hästen är i bra form och borde kunna hamna vettigt på det från det här läget. Bilstart är inte det bästa för hans del men håller han sig på benen är han säkert med där framme. Barfota bak, säger Jimmi Ehlers.

7 M.T. Jeffrey – Han satt fast näst senast och ändå gick det 12,5 sista varvet då. Senast hade han halsinfektion men nu känns han fin igen. Han fick ett jobb i början av veckan och jag var nöjd. Detta är en häst som matchas för Kriteriet men det var synd på läget här. Kusken får ändå ladda. Nu blir det barfota runt om för första gången och jänkarvagn som senast, säger Rikard Lindh.

8 Zenit Brick – Han tränar på väldigt bra inför den här starten, det handlar om en stark och rejäl häst som både vi och Jorma gillar. Utgångsläget blev inte det bästa, men han ska absolut vara med där framme ändå. Vi håller honom högt. Barfota bak för första gången i dag, säger Clas-Göran Björkroth.

10 Faith Hill – Hon var lite blek senast, men det är i spets eller dödens som hon gör sina bästa lopp och då jag körde fram och gav henne rygg senast så var hon lite trög. Får hon en vettig position och kommer till i loppet så kan hon sluta långt fram, allting är fortsatt väl med henne i jobb efter senast. Barfota runt om i dag, säger Marcus Schön.

Lopp 6, V65-6

1 What’s Your Limit – Hon borde absolut varit bättre senast då hon fick ett fint lopp, och jag tycker faktiskt att vi ska ligga lågt med henne i dag. Hon måste visa bättring. Barfota fram, säger Marcus Schön.

2 Ride The Lightning – Hon är halsopererad och kan behöva lopp i kroppen. Hon känns dock i jobben inför detta men det är ingen toppform. Spåret ska vara ok och mest roligt blir det barfota runt om, säger Ville Karhulahti i stallet.

11 Pedro Bi – Han återkommer efter uppehåll och det kan vara tufft att begära seger direkt, men jag tycker han känns riktigt fin här hemma och det ska bli kul att se honom. Han är väl förberedd och jag tror på en bra insats, och det handlar om en riktigt fin häst i grunden. Barfota runt om samt jänkarvagn som vanligt, säger Reijo Liljendahl.

12 Lotus Eld – Han har bra form fastän det kanske inte syns i raden eftersom det strulat en hel del med galopp och löpningsförlopp. Jag får hoppas att det stämmer bättre denna gång och då det kan det bli en hygglig slant samt några nya startpoäng. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

13  Digital Motion – Han visar ingen form alls för dagen och vi ligger lågt till dess att han visar bättring. Barfota runt om i dag, säger Marcus Schön.

14 Foot On the Gas –  Han gör det bra mest varje gång den här hästen, men han vinner väldigt sällan och kan han vara med bland de tre-fyra främsta och slåss så får vi vara nöjda med det. Barfota runt om som senast, säger Marcus Schön.

15 Matrix Revolution – Han gjorde ett jättelopp senast och har egentligen stått för fina insatser varje gång. Han känns jättefin i jobben och kommer säkert sluta långt framme igen om det löser sig på vägen. Barfota fram, säger Hans-Owe Sundberg.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Reijos supervärvning: Brad de Veluwe
Nästa nyhet
Reijos supervärvning: Brad de Veluwe

Reijos supervärvning: Brad de Veluwe

Reijo Liljendahl har klart med en superstjärna i stallet. Det är finske fantomen Brad de Veluwe som kommer till Solvallatränaren.

Reijo Liljendahl skördar allt större framgångar som tränare och snart anländer en kanontravare till stallet som för närvarande innehåller 75 hästar.

Det är finske stjärnan Brad de Veluwe som flyttas från Tuomas Korvenoja i Finland till Reijo. Det skriver trav365 på torsdagen.

Den sexårige Andover Hall-sonen är den kanske främsta travare som Finland fått fram på många år och på kontot finns drygt tio miljoner kronor. Hästen var en het kandidat till årets största lopp och nämndes som en av förhandsfavoriterna inför årets Elitloppet.

Men i år har Brad de Veluwe bara hunnit med två starter innan en skada satte stopp. Efter starten i Olympiatravet i april meddelades att hingsten drabbats av en gaffelbandsskada och var ordinerad uppåt tre månaders vila.

Nu är hästen friskförklarad och redo för tränas upp inför nya bataljer. Något som alltså kommer göras i ny regi.

– Hästen har varit borta en tid för en skada i ett bakben men har nu friskförklarats. Hästen anländer till Julmyra nästa vecka och det är med spänning jag ser fram mot att träna en sådan världsstjärna. Bara att hoppas han får hålla sig frisk och fräsch nu, då kan vi få roligt ihop framöver, säger Liljendahl till trav365.

Brad de Veluwe har vunnit 23 av sina 38 lopp och bland alla framgångar kan nämnas segrarna i Europaderbyt, Finskt Travderby och Kriterium, Sprintermästaren, Orsi Mangelli samt fjärdeplatser i både Elitloppet och Hugo Åbergs Memorial.

Läs även: Brad de Veluwe blir borta lång tid

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vassa fyraåringar på Sundbhyolm

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson